Home Praktisch reisadvies Reisverzekering wereldreis: waar moet je op letten?

Reisverzekering wereldreis: waar moet je op letten?

Door Karlijn

Vanaf het balkon van ons huisje op de Cook Islands kijk ik naar Ward die aan het filmen is op het strand. Opeens zwaait hij wild met zijn armen, vloekt en laat zijn camera vallen. Hij is gestoken door een wesp en het onderwaterhuis van de camera zat niet goed dicht. De camera is volgelopen met water en we moeten dus een nieuwe kopen. Gelukkig hebben we een reisverzekering.

Het voorbeeld hierboven gaat slechts om materiële schade, waar meestal wel overheen te komen is. Maar op reis kun je ook ziek worden, beroofd worden of onverwacht naar huis moeten omdat een direct familielid ernstig ziek is geworden. Je moet er allemaal niet aan denken, maar als het gebeurt is het heel fijn als je een goede reisverzekering hebt afgesloten. Natuurlijk is het veel fijner om te dromen over je reis en de route samen te stellen, maar het saaie regelwerk hoort er ook bij. Bij een lange wereldreis nog wat meer dan bij een gewone vakantie.

Reisverzekering wereldreis

Onze wereldreisverzekering 

Omdat wij zoveel reizen hebben we een doorlopende reis- en annuleringsverzekering bij Interpolis met wereldwijde dekking. Normaal gesproken is die geldig voor reizen van maximaal zestig dagen, maar wij bleven acht maanden weg. Wij konden onze verzekering verlengen naar acht maanden, voor een extra bedrag per maand. We verhoogden voor de zekerheid ook het bedrag dat onze annuleringsverzekering vergoedt, omdat we al wat dingen vooraf hadden geboekt. Voor ons was dit goedkoper dan het afsluiten van een afzonderlijke wereldreisverzekering. Prima oplossing!

Waar moet je op letten?

Ga je op wereldreis, dan zijn er verschillende speciale wereldreisverzekeringen beschikbaar. Die zijn goed afgestemd op de activiteiten die je tijdens een wereldreis onderneemt. Dat kan een makkelijke oplossing zijn. Kies je liever een andere reisverzekering? Bij het afsluiten van een reisverzekering voor je wereldreis is het in elk geval belangrijk dat je op de volgende punten let:

  • Hoe lang geldt de verzekering?
  • Worden incidenten bij gevaarlijk sporten, waaronder bijvoorbeeld duiken, vergoed?
  • Ben je wereldwijd verzekerd of alleen in Europa?
  • Past de verzekering bij je reis en je bagage? Reis je bijvoorbeeld met dure fotografieapparatuur die je verzekerd wil hebben?
  • Ben je niet dubbel verzekerd? Medische kosten in het buitenland worden bijvoorbeeld al vaak vergoed door je zorgverzekering. Die kun je gewoon aanhouden als je binnen een jaar weer terug bent in Nederland. Kijk goed naar wat je precies moet afdekken.
  • Naar welke landen ga je? In sommige landen, zoals Amerika, zijn de zorgkosten erg hoog. Zorg dat je verzekering die kosten dekt, mocht er iets gebeuren.
  • Zit er een eigen risico op je verzekering en zo ja, hoe hoog is dat?
  • De prijs. Het is zonde om teveel te betalen en het is daarom goed om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Reisverzekering wereldreis 1

Prijzen vergelijken

Er zijn talloze aanbieders van reisverzekeringen en het is niet gemakkelijk om daar je weg in te vinden. De site Vergelijkenvanreisverzekeringen biedt uitkomst. Deze site zet een aantal bekende aanbieders op een rijtje en geeft een overzicht van het vergoedingsbedrag voor bagage, het eigen risico en de afsluitkosten. Je kunt zowel een overzicht krijgen van reguliere reisverzekeringen als van globetrotterverzekeringen. De verzekering sluit je uiteindelijk direct bij de aanbieder af. De site is daarnaast ook een prima naslagwerk voor alles wat met reisverzekeringen te maken heeft. Dat scheelt een hele zoektocht! Tijd die je lekker kunt besteden aan de voorpret voor je reis.

Reisverzekering wereldreis 3

*Deze post schreef ik in samenwerking met Vergelijkenvanreisverzekeringen.nl.

 

Ook leuk om te lezen

11 Reacties

Yvon 10 augustus 2016 - 14:33

Toevallig had ik het gisteren nog over verzekeren met Miguel. Dat was een heel interessante discussie, haha. Wij Nederlanders willen altijd alles verzekeren, Amerikanen daarentegen…
Volgende keer op reis ga ik hem gewoon stiekem verzekeren ;)

Antwoord
Karlijn 10 augustus 2016 - 19:16

Haha! Grappig dat in dat soort dingen ook duidelijk cultuurverschillen zitten ;) Je moet natuurlijk wel uitkijken dat je je niet oververzekert, want in Nederland kun je echt overal een verzekering voor afsluiten. Maar op reis neem ik het risico liever niet ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 10 augustus 2016 - 15:35

Een goede reisverzekering betaalt zich ooit een keer terug, weet ik uit ervaring.. Vooral medical assistance vind ik belangrijk. Je zal in Hokkiepokkiestan maar een ongeluk met listig letsel krijgen. Moet er niet aan denken. Ik heb trouwens zelfs een outdoor-bouwsteen in onze doorlopende.

Antwoord
Karlijn 10 augustus 2016 - 19:13

Helemaal mee eens! Daar moet je inderdaad niet aan denken. Wel handig van die outdoor-bouwsteen, daar had ik nog nooit van gehoord!

Antwoord
Dominique 10 augustus 2016 - 19:47

Ik ben zo’n pechvogel dat ik op reis vaak bezoekjes moet brengen aan het ziekenhuis. Ik vind het dan heel fijn dat ik een reisverzekering heb! Ik was pas op reis met iemand die helemaal geen verzekering had afgesloten, brr… Ik moet er niet aan denken!

Antwoord
Karlijn 10 augustus 2016 - 20:42

Nou, inderdaad zeg! Een verzekering is natuurlijk altijd overdreven als je ‘m achteraf niet nodig hebt gehad, maar je wilt daar op reis echt niet mee in de problemen komen. Wel balen dat je zo’n pechvogel bent :( Hopelijk blijft pech je vanaf nu bespaard!

Antwoord
Angela 13 augustus 2016 - 20:55

Ik verzeker me nog liever dubbel, dan dat ik niet precies weet of ik voor een bepaald iets verzekerd ben of niet. Al gebeurt er maar iets kleins: je bent toch in onbekend gebied, de situatie is al vervelend genoeg, laat staan dat het je ook nog eens veel geld kost!
Wat ik me overigens meteen afvroeg: hebben jullie de foto’s die op de onfortuinlijke camera stonden nog weten te redden? Een camera kun je vervangen, maar met foto’s gaat dat niet zo makkelijk!

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2016 - 15:03

Helemaal mee eens, een goede verzekering is heel belangrijk! Wij waren de foto’s gelukkig niet kwijt, daar waren we nog op tijd bij. Gelukkig, want die kun je inderdaad niet vervangen!

Antwoord
Eva 13 augustus 2016 - 21:13

Ik heb onlangs ook mijn reisverzekering aangepast, omdat mijn foto-apparatuur bij mijn oude verzekering niet voldoende verzekerd was. Gelukkig kregen jullie alles vergoed!

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2016 - 14:58

Heel slim! Het was gelukkig onze compactcamera die kapot was en niet mijn digitale spiegelreflex. Dat maakte het voorschieten van het bedrag voor de nieuwe camera wat minder erg ;)

Antwoord
Dit zijn ze: mijn 10 ultieme reistips - Karlijn Travels 11 november 2016 - 15:56

[…] zorg voor een goede reisverzekering, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. In deze blog lees je mijn tips voor het kiezen van een […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.