Engeland

Land Engeland

Notting Hill, Londen

Bestemmingen

Londen is één van mijn favoriete steden, maar van de rest van Groot-Brittanië heb ik nog vrijwel niets gezien. Terwijl Schotland hoog op mijn verlanglijstje staat, net als Bristol, de Cotswolds, Brighton en Wales. Kortom: hoog tijd om meer van Groot-Brittannië te gaan zien.

Shoreditch Londen
Big Ben Londen
St Pauls Cathedral Londen

Hotels

Vind de leukste hotels in Engeland

Of je nu een gaaf designhotel zoekt in Londen of een sfeervolle cottage in de Schotse Hooglanden: de leukste accommodaties vind je op Booking.com.

Vervoer

Zo reis je naar Engeland

Wil je een rondreis Engeland maken, dan kun je qua prijs het beste vliegen met easyJet, al vlieg je dan wel op Stansted, Gatwick of Luton. Ik ben zelf een paar keer met British Airways naar London City gevlogen. Dat is wel duurder, maar het scheelt je veel reistijd van en naar het vliegveld vanuit het centrum van Londen.

Met de trein of boot naar Engeland

Natuurlijk ben je niet op het vliegtuig aangewezen als je naar Engeland gaat. Je kunt ook prima met de Eurostar of met de boot. Kijk bijvoorbeeld naar Stena Line of naar DFDS van IJmuiden naar Newcastle.

 

Tours

Fietsen in Londen

Ga je een stedentrip Londen maken, dan is het een aanrader om de stad op de fiets te ontdekken. Baja Bikes heeft verschillende mooie fietstours in de stad, waarbij je de leukste plekken ontdekt.

Alle artikelen

Tips en inspiratie voor
Engeland

Bestemming – Post tag filter
Zondag in Londen

Engeland

Stedentrip Londen: wat te doen in Shoreditch op zondag?

Lees meer
Borough Market Londen

Engeland

Borough Market in Londen: paradijs voor foodies

Lees meer
Hotel CitizenM Londen

Engeland

Tip hotel Londen: citizenM London Shoreditch

Lees meer

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over Engeland

Lees hier de antwoorden over veelgestelde praktische vragen over Engeland.

Wat is de beste reistijd voor Engeland?

Het weer in Engeland is hetzelfde als in Nederland, dus één ding is zeker: er is geen zinnig woord over te zeggen. Om je kansen op lekker weer te vergroten, kun je het beste in de periode mei-eind september naar Engeland gaan, maar een paraplu meenemen is nooit een overbodige luxe.

Scroll naar boven