REIZEN MIDDEN-AMERIKA

Of je nu houdt van jungle of vulkanen, van strand of van steden: Midden-Amerika heeft het allemaal. Ga je voor natuur en wilde dieren, kies dan voor Costa Rica. Ben je gek op vulkanen, kleurrijke steden en een relaxte strandcultuur, dan is Nicaragua je beste keus. Naar Mexico en Guatemala ga je natuurlijk voor de oude Maya-steden en als je van hippe strandplekken houdt, zit je in Mexico ook goed.

 

Maya tempel Palenque Mexico

PRAKTISCHE INFORMATIE MIDDEN-AMERIKA

Waar moet je op letten als je naar Midden-Amerika gaat?
  • Voor de meeste Midden-Amerikaanse landen heb je vaccinaties nodig en op een aantal bestemmingen moet je je goed beschermen tegen malaria of dengue. Laat je van tevoren goed informeren.
  • Voor de meeste landen in Midden-Amerika heb je geen visum nodig. Dat kan natuurlijk altijd veranderen, dus zoek ruim voor vertrek even uit hoe het zit met het visum op je reisbestemming.
  • Je vliegt natuurlijk het liefst rechtstreeks naar Midden-Amerika, maar vaak moet je overstappen in Amerika. Zorg in dat geval dat je een ESTA hebt, anders kom je het land niet in. Zelfs als je alleen een overstap hebt en het vliegveld niet verlaat.

VLIEGTICKETS MIDDEN-AMERIKA

Ga je een reis naar Miden-Amerika maken, dan wil je natuurlijk de goedkoopste en beste vliegtickets scoren. Houd de ticketprijzen in de gaten via Skyscanner.nl en sla toe als je een goede deal ziet.

RONDREIZEN MIDDEN-AMERIKA

Je kunt in Midden-Amerika prima zelf je accommodatie en vervoer regelen, vooraf of ter plekke. Vind je het toch relaxed om je reis van tevoren te laten organiseren, individueel of in groepsverband? Kijk dan eens bij deze reisorganisaties:

 

HIER BEN IK GEWEEST

Ik reisde door verschillende landen in Midden-Amerika, maar schreef alleen nog maar blogs over Mexico.