De Filipijnen

Land Filipijnen

Palawan

Bestemmingen

Duizenden paradijselijke eilanden met witte stranden, palmbomen en kristalhelder water. Een onderwaterwereld vol gezond koraal, kleurrijke vissen en walvishaaien. Hoge rijstterrassen en overal karaoke. De gezelligste inwoners van Zuidoost-Azië en als bestemming nog steeds heel betaalbaar. De Filipijnen zijn  gewoon een heerlijke plek voor een avontuurlijke rondreis!

SONY DSC
strand Palawan Filipijnen
Batad-Filipijnen
Hoge met jungle begroeide rotsen torenen uit boven een wit straks met palmen en twee hutjes

Reisroute

Rondreis Filipijnen in vier weken: route en praktische tips

Hotels

Vind de leukste hotels in de Filipijnen

In de Filipijnen heb je de volop leuke accommodaties, zeker op de wat bekendere eilanden waar je naartoe gaat voor zon en strand. In de bergen van Luzon zijn de accommodaties wat meer basic, maar daar krijg je vaak wel toplocaties voor terug. De leukste hotels vind je op Booking.com.

Vervoer

Reizen met bus, boot en vliegtuig

Reizen door de Filipijnen betekent reizen in alle mogelijke voertuigen. Vliegtuigen, ferry's, bussen en jeepneys: alles komt langs. Je vervoer book je makkelijk online via 12Go.Asia. Vliegen tussen de eilanden is vaak het goedkoopste met Cebu Pacific Air.

Georganiseerde reizen

Al het regelwerk uit handen

Reizen in de Filipijnen kun je prima zelf organiseren. Heb je geen zin in het regelwerk, dus kun je ook een groepsreis boeken, bijvoorbeeld van:

Alle artikelen

Tips en inspiratie voor
De Filipijnen

Bestemming – Post tag filter
wit strand met palmbomen, een huisje en een grote rotspartij erachter

De Filipijnen

Avontuurlijke boottocht van Coron naar El Nido met Tao Philippines

Lees meer
Hoge met jungle begroeide rotsen torenen uit boven een wit straks met palmen en twee hutjes

De Filipijnen

Rondreis Filipijnen in vier weken: route en praktische tips

Lees meer

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over De Filipijnen

Lees hier de antwoorden over veelgestelde praktische vragen over De Filipijnen.

Wat is de beste reistijd voor de Filipijnen?

De beste reistijd voor de Filipijnen is in principe december tot en met mei, het droge seizoen. 'Droog' tussen aanhalingstekens, want in de Filipijnen weet je het qua weer nooit. Het regent er vaak en er kunnen ook onverwachts tyfoons overtrekken. Wij zijn er in maart anderhalve week weggeregend, met name op hoofdeiland Luzon. Houd dus rekening met alle weersomstandigheden.

Heb je een visum nodig voor de Filipijnen?

Bij aankomst op de Filipijnen krijg je gratis een visum on arrival. Daarmee mag je dertig dagen in het land blijven. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn op de dag dat je het land verlaat en je moet kunnen aantonen dat je een uitreisticket hebt. Wil je langer dan dertig dagen blijven? Dan kun je in Nederland al een visum aanvragen, bij de ambassade van de Filipijnen.

Heb je vaccinaties nodig voor de Filipijnen?

Voor de Filipijnen worden vaccinaties aangeraden, dus laat je voor je reis goed informeren over wat nodig is. Kijk ook op Vaccinatiesopreis.nl.

Zijn de Filipijnen veilig?

De Filipijnen zijn over het algemeen veilig, al zijn er in het zuiden ook eilanden die een negatief reisadvies hebben. Zoals in de meeste Aziatische landen is het vooral oppassen in het verkeer en in Manila moet je extra goed op je spullen letten.

Scroll naar boven