Home Over Karlijn

Over Karlijn

by Karlijn

Welkom! Ik ben Karlijn en in het dagelijks leven ben ik freelance tekstschrijver. Tijdens mijn eerste lange reis naar Australië en Nieuw-Zeeland in 2002 sloeg het reisvirus toe en vanaf dat moment wilde ik zoveel mogelijk van de wereld zien. De afgelopen jaren maakte ik talloze prachtige reizen, waaronder drie wereldreizen. Ik ben vooral gek op verre reizen, gave citytrips, afgelegen bounty-eilanden en bergen. Ik reis voornamelijk met mijn vriend Ward, maar af en toe maak ik ook een solotrip.

Feiten over mijn reizen

 • Aantal landen bezocht: 75.
 • Mooiste avontuur: in vier maanden overland van Istanbul naar China reizen.
 • Mooiste hike: de Mount Everest Base Camp Trek in Nepal
 • Favoriete landen: Japan, Australië, Indonesië.
 • Mooiste eiland: Moorea in Frans-Polynesië.
 • Reisstijl: ik ben geen backpacker, maar ook geen luxereiziger. Ik ben heel actief op reis en wil altijd zoveel mogelijk in contact komen met locals.
 • Favoriete manier van reizen: roadtrippen.
 • Favoriete activiteiten op reis: fotograferen, wandelen, eten.
 

Over KarlijnTravels

Ik ben een enthousiaste reisfotograaf en ik ben in 2014 mijn blog begonnen omdat ik graag mijn foto’s wilde showen aan familie en vrienden. Mijn foto’s breidde ik al snel uit met verhalen en tips. Met KarlijnTravels wil ik andere reizigers inspireren om de wereld te ontdekken. Ik blog voor onafhankelijke reizigers, die graag zelf bepalen wat ze willen zien, doen en beleven. Mijn doel: zorgen dat iedereen zijn reisdromen waar kan maken. 

Op mijn site vind je:

 • Reisroutes voor actieve rondreizen.
 • Tips om het meeste uit je citytrip te halen.
 • Tips voor leuke restaurants, bijzondere accommodaties en gave activiteiten.
 • Praktische tips over reizen in het algemeen. 
 • Tips om met de mooiste foto’s thuis te komen.

 


Volg mijn reizen op social media

30 comments

Martin Jelsma 6 oktober 2013 - 22:11

Dag Karlijn,
Vol bewondering heb ik je kleurrijke foto`s mogen bekijken. Schitterend.
Wat een prachtige indrukken heb je vastgelegd.
Je hebt vele kwaliteiten. Nogmaals mijn complimenten.
I even love to explore, or escape. You did the right things.
Hartelijke groet,
Martin Jelsma

Reply
karlijntravels 7 oktober 2013 - 07:06

Hallo Martin,
Bedankt voor je mooie reactie, erg leuk om te lezen!
Hartelijke groet,
Karlijn

Reply
Manouk voor Bunch of Backpackers 19 februari 2014 - 11:08

Fantastische site Karlijn met supermooie reizen!

Reply
karlijntravels 19 februari 2014 - 12:06

Dank je Manouk 🙂 Ik wilde je ongeveer hetzelfde gaan Twitteren over jouw site, ik word helemaal vrolijk van je verhalen. En fantastische foto’s! Ik ga je volgen,

Groet, Karlijn

Reply
De Wandelgek 17 juni 2014 - 13:04

Hoi Karlijn,
Hele mooie website over reizen en wat een prachtige fotografie. Ik heb Gisteren voor het eerst je site bekeken en meteen een link geplaatst op mijn eigen reiswebsite (onder Leuke links) en dan het kopje Reizen.
Reis ze!
Groeten,
De Wandelgek

Reply
Karlijn 17 juni 2014 - 16:58

Hallo Wandelgek, bedankt voor je enthousiaste reactie! En natuurlijk ook voor de link met de mooie beschrijving. Superleuk 🙂

Reply
Christel Simenon 30 juli 2014 - 19:44

Hallo Karlijn,

Wat een prachtige site en geweldige foto`s. Je had niets teveel gezegd zondag. Zeker met jullie komende plannen in het verschiet volgen we je op de voet…

Groetjes, Bart en Christel

Reply
Karlijn 30 juli 2014 - 22:20

Dank je Christel! Leuk dat je bent komen kijken en super dat jullie ons gaan volgen!

Groetjes, Karlijn

Reply
Claudia Weterings 6 augustus 2014 - 22:37

Ik heb jullie lijstje even bekeken, ik kan er veel van wegstrepen maar jullie lijst is indrukwekkend en om van te dromen. Vooral zuid-Amerika, ( enkele landen) pacific en Australië, Nieuw-Zeeland ben ik nog niet geweest.
Wel 5 x in China, 3 x Sri-Lanka, en andere landen ook meerdere keren.
Tijd voor iets nieuws dus!
Ik heb ook niet overal digitale foto’s van en ik kon toen nog niet zo goed fotograferen dat ze het waard zijn om op internet te plaatsen 🙂

Groetjes Claudia

Reply
Karlijn 6 augustus 2014 - 22:46

Haha, alsof ik mezelf hoor, met die laatste zin! Ik ben vier maanden in Australië geweest in 2002, met een analoog compactcamera’tje. En daarna in Mexico en Guatemala en in het westen van Amerika. Met analoge spiegelreflex, maar die foto’s zijn zo slecht. Ik baal elke keer als ik ze zie. Zeker van de Amerika-foto’s: dat is zo’n schitterend land qua natuur en ik zou dat nu zoveel beter kunnen vastleggen! Maar om nu al die landen weer opnieuw te gaan bereizen alleen voor de foto’s is ook weer zoiets. Al ben ik ertoe in staat 😉

Wow, dat je al zo vaak in China en Sri Lanka bent geweest! Gaaf hoor. Jullie lijst is er ook eentje om heel blij mee te zijn! En mooi om ‘m volgend jaar met een compleet nieuwe bestemming aan te vullen 🙂

Reply
Jill 7 augustus 2014 - 16:35

Hi Karlijn,

Wat super leuk dat je de tijd neemt om je prachtige foto’s en reisverhalen deelt om andere mensen te inspireren. Ik lees ze regelmatig, echt zo gaaf! Hoop dat alles goed gaat!

Groetjes,
Jill

Reply
Karlijn 7 augustus 2014 - 16:49

Hoi Jill, wat leuk dat je reageert, bedankt! En ook leuk dat je de blog regelmatig leest 🙂 Alles gaat prima hier hoor, met jou ook? Ik hoop het!

Groetjes, Karlijn

Reply
Renate Rigters 11 augustus 2014 - 10:29

Wat een leuke bio! Ik ben benieuwd naar je wereldreis in 2015! Succes en liefs!
Renate van That Wanderlust

Reply
Karlijn 11 augustus 2014 - 11:01

Hoi Renate, dank je voor je reactie! Ik zag dat ik je nog niet op Twitter volgde, ben ik meteen gaan doen. Gave site heb je!

Reply
Daphne | LiveTheLifeYouLove 2 december 2014 - 22:47

Wow wat heb jij al veel mooie dingen gezien! Jaloers! En hoe maak jij toch al die wereldreizen 😉 Ik snap het wel hoor. Ik heb er nu één gemaakt en wil zo snel mogelijk nog een keer haha.

Reply
Karlijn 3 december 2014 - 09:07

Hoi Daphne, dank je! Maar jij hebt ook geweldige reizen gemaakt! Wie weet komt een tweede wereldreis er nog eens van. Wij dachten na de eerste dat dat echt eenmalig was, maar het begon toch weer te kriebelen. Gelukkig heeft mijn vriend een fantastische werkgever die hem nu voor de tweede keer onbetaald verlof geeft. Ik ben freelancer, dus ik hoef geen verlof te vragen. Dat maakt het een stuk makkelijker om te besluiten om weer te gaan!

Reply
Daphne | LiveTheLifeYouLove 3 december 2014 - 21:15

Ja een tweede wereldreis lijkt me fantastisch. Eigenlijk zeiden wij gelijk al dat die niet de laatste lange reis was. We zouden het zo weer doen 😛 Wie weet gaan we over een paar jaar wel nog een keer haha. Echt fijn dat jouw vriend weer onbetaald verlof krijgt. En als freelancer ben je ook vrij om te gaan 🙂 Ik heb mijn baan opgezegd om op reis te kunnen, maar kon toen ik terug was wilden ze me heel graag terug. Dus dat was eigenlijk ook dikke prima! Dus wie weet.. In de toekomst.. Droom, droom..

Reply
Karlijn 3 december 2014 - 22:40

Hoi Daphne, gewoon nog een keer gaan over een paar jaar! En wat relaxed dat je weer bij je oude baas kon beginnen. De eerste keer heb ik ook ontslag genomen, om na thuiskomst voor mezelf te beginnen. Was ook prima, had ik weer een nieuwe uitdaging na thuiskomst 😉

Reply
Linda | One Day Trip 4 augustus 2015 - 12:07

Wow, wat heb jij al veel geweldige landen mogen zien!!

Reply
Karlijn 4 augustus 2015 - 15:34

Daar ben ik ook heel blij mee, en dankbaar voor! Er is zoveel moois te zien op de wereld 🙂

Reply
Fardou 9 april 2016 - 04:45

Wauw! Wat een reizen heb je gemaakt en fantastische landen bezocht. Lees met veel plezier je blogs! Leuk.

Reply
Karlijn 10 april 2016 - 10:51

Wat leuk om te horen, dank je wel 🙂 !

Reply
Ed 3 juli 2016 - 18:45

Hoi Karlijn,
Leuk en mooi al die reizen en dat je er zoveel tijd in kan steken. ik moet het maar doen met 4 weken en 1 a 2 reizen ?maar toch ook al veel gezien. bij mij staat myanmar ook hoog maar japan nog op1 .qua fotogeniek : rahjastan india….wens je nog veel reisplezier! Groetjes ed(jeraketje) van instagram

Reply
Karlijn 4 juli 2016 - 19:16

Hoi Ed, we zijn het wel eens qua favoriete landen! Myanmar en Japan staan ook in mijn top 3 en geen land ter wereld is fotogenieker dan India 🙂 Ik heb alleen het zuiden bezocht, maar ik zou heel graag naar Rajasthan willen. Al was het alleen maar om al die prachtige mensen te fotograferen 🙂 Ik blijf je volgen op Instagram, mooie foto’s maak je!

Reply
Nynke 5 juli 2016 - 14:27

Hoi Karlijn,
Meestal ben ik een ‘stille lezer’, maar moest nu echt persé een berichtje achterlaten ?. Ik kwam al zoekende naar verhalen over Japan (reisbestemming komend november) op je site. Jemig wat een inspirerende foto’s en verhalen van/ over schitterende plekken! Zucht, dat wakkert de verslaving alleen maar verder aan… ?
Ik ga heerlijk verder lezen en mijn (toch al ellenlange) bucketlist aanvullen ? . Thanks voor alle te gekke info!
Groetjes Nynke

Reply
Karlijn 5 juli 2016 - 17:49

Hoi Nynke, bedankt voor je bericht, leuk dat je reageert! En gaaf dat jullie naar Japan gaan, nog steeds één van mijn favoriete bestemmingen ooit 🙂 November is een supermooie tijd om daar te zijn. Wij waren er de eerste keer ook die maand en de herfstkleuren zijn dan fantastisch!

Reply
Gila 25 mei 2017 - 23:47

Hoi karlien,
Ben je blog tegengekomen en ben er meteen verliefd op. Ben zelf ook een blogger maar dan op modevlak 😉
Ieder jaar in december probeer ik met men vriend een reis van 2 weken te maken, vorig jaar was bali aan de buurt en door je leuke verhalen wordt het dit jaar waarschijnlijk hawaii.
Welke 2 eilanden (of zou je er meer doen in 2 weken) raad je ons aan?
En met welke vliegtuigmaatschappij heb jij geboekt? Wij denken aan KLM.

Alvast bedankt en hoop dat je nog lang doorgaat met bloggen, je hebt er alvast een trouwe lezer bij!
Groetjes Gila

Reply
Karlijn 26 mei 2017 - 04:57

Hallo Gila, bedankt voor je leuke reactie! Hawaii is een geweldige bestemming. Als je twee weken hebt, zou ik het bij twee eilanden houden,met misschien een paar dagen Oahu. Je landt waarschijnlijk op Oahu. Daar kun je dan twee dagen doorbrengen (de North Shore is prachtig) en de rest van je tijd verdelen over Kauai en Maui. Voor The Big Island heb je meer tijd nodig. Welke eilanden je ook kiest, zorg dat Kauai er in elk geval bij zit. Dat is het mooiste eiland van allemaal. Wij hebben Hawaii bezocht tijdens onze wereldreis en we hadden dus geen vlucht vanuit Nederland. Ik zou via Skyscanner gewoon de beste deal zoeken 😉 Succes en veel plezier!

Reply
Ruud Driesen 6 februari 2019 - 13:54

Hallo Karlijn,

wij gaan in juli 28 dagen naar Hawaii en ik kwam zo op je reisverslag uit. Ik was eigenlijk op zoek naar de eetcultuur en was aangenaam verrast om te lezen dat jullie ook patat en hamburgers dachten te gaan eten (heb ik ook).. Je reis verslag is echter veel meer dan dat onderdeel en we gaan zeker een aantal van je tips opvolgen, we doen dezelfde eilanden aan.
Wat me opvalt is dat je jezelf presenteert als enthousiast fotograaf maar ik heb nergens kunnen vinden met welke apparatuur je werkt. Wij hebben zojuist een GoPro hero 7 aangeschaft naast een CAN EOS 750D camera moet het goed te doen zijn. Maar waar zijn die beelden vanuit de helicopter in Kauai mee gemaakt? Wij gaan deze (met de deur dicht) ook doen en ook nog een vlucht op Big Island.
groeten
Ruud

Reply
Karlijn 6 februari 2019 - 14:25

Hallo Ruud, wat een mooie reisplannen, Hawaii is fantastisch! Ik fotografeer nu met een Sony A7II (fullframe), met als lenzen een 55mm 1.8, 16-35 mm en 70-200 mm van Zeiss. De foto’s vanuit de helikopter maakte ik met mijn vorige camera, een Sony A77 met 16-70 mm lens (niet fullframe). Succes en alvast veel plezier met de voorbereidingen!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.