Réunion

Land Reunion

Grand Bassin

Bestemmingen

Réunion is nog niet zo’n heel bekende reisbestemming, maar wel eentje die erg de moeite waard is. Dit Franse eiland geldt als één van de mooiste eilanden ter wereld en dat klopt helemaal. Ruige bergen, watervallen, actieve vulkanen, stranden: Réunion is een paradijs voor natuurliefhebbers. En voor wandelaars, want hier kun je schitterende dag- en meerdaagse wandelingen maken.

Bergen Reunion
Vulkaan Reunion
Waterval Reunion
Rondreis Mauritius en Reunion

Reisroute

Tips voor een avontuurlijke roadtrip Réunion en Mauritius

Autohuur

Huur een auto tegen de beste voorwaarden

Autorijden op Réunion is prima te doen. De wegen zijn goed en mensen rijden er rustig. Je kunt op Réunion bij verschillende autoverhuurbedrijven een auto huren. Zelf kies ik graag voor Sunnycars.nl, omdat je daar altijd volledig verzekerd bent en je ter plekke niet met onverwachte meerkosten te maken krijgt. Natuurlijk kun je altijd prijzen voor autohuur op Réunion vergelijken, bijvoorbeeld via Easyterra.nl of Discovercars.com.

Leuke hotels

Boek de leukste accommodaties

In Réunion slaap je vaak in kleinschalige guesthouses, of natuurlijk gîtes of chambre d'hôtes. Je bent tenslotte in Frankrijk ;) Aan de kust vind je ook veel mooie hotels. Het beste aanbod aan accommodaties staat op Booking.com.

Vliegtickets

De beste ticketprijzen

Naar Réunion vlieg je altijd met een tussenstop. Wij combineerden Réunion en Mauritius en waren het goedkoopst uit met een retourtje Mauritius via Dubai en een los retourtje Mauritius-Réunion. Zoek dan ook even goed uit wat de handigste en goedkoopste optie is. De beste ticketprijzen vind je op Kiwi.com.

Alle artikelen

Tips en inspiratie voor
Réunion

Bestemming – Post tag filter
Rondreis Mauritius en Reunion

Réunion

Tips voor een avontuurlijke roadtrip Réunion en Mauritius

Lees meer
Grand Bassin Reunion

Réunion

Wandelen op Réunion: de pittige tocht naar Grand Bassin

Lees meer
Rondreis Mauritius

Mauritius

Hoogtepunten Mauritius en Réunion: tips voor een prachtige rondreis

Lees meer

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over Réunion

Lees hier de antwoorden over veelgestelde praktische vragen over Réunion.

Wat is de beste reistijd voor Réunion?

De beste reistijd voor Réunion is van april tot en met december. Dan regent het nog steeds regelmatig, maar je hebt deze maanden wel de meeste kans op goed weer.

Heb je een visum nodig voor Réunion?

Voor Réunion heb je geen visum nodig. Sterker nog: eigenlijk ben je gewoon in Frankrijk. Dat betekent dat je geen stempel krijgt, maar aan de andere kant: je telefoon werkt gewoon zoals in Nederland.

Heb je vaccinaties nodig voor Réunion?

Vaccinaties worden aangeraden voor Réunion, dus laat je van tevoren goed informeren.

Is Réunion leuk als ik niet zo van wandelen houd?

Eerlijk gezegd: dan zou ik een andere bestemming kiezen. Zijn natuur en wandelingen niet helemaal je ding, dan is Réunion niets voor jou. Het eiland is vooral een paradijs voor wandelaars.

Hoe lang heb ik nodig op Réunion?

Als je veel wilt wandelen op Réunion, dan is het belangrijk om genoeg tijd in te plannen op elke bestemming. Op Réunion is het vrijwel elke middag bewolkt, mistig en regenachtig. Wandelen kun je dan ook beste in de ochtenden doen. Wij verbleven daarom op elke bestemming twee nachten, zodat we het meeste kans op goed weer hadden.

Scroll naar boven