Mexico

Land Mexico

Kerk van San Juan Chamula

Mexico is een heerlijke reisbestemming. Alleen al in Yucatan vind je prachtige witte stranden, kleurrijke steden, jungle en natuurlijk talloze oude Maya-steden. Het eten is ook nog eens heerlijk en de sfeer is erg relaxed. Je kunt er zelfs prima een auto huren en je eigen roadtrip Mexico samenstellen. Aanrader!

Tulum
Palenque
San Cristobal de las Casas
Rondreis Mexico

Reisroute

Route Mexico: praktische tips voor een roadtrip van drie weken

Hotels

Boek de leukste hotels

In Mexico kun je het qua accommodaties zo gek maken als je zelf wilt. Boek een designhotel aan het strand op Isla Holbox, een boutiquehotel in Mexico City of ga voor een mooi koloniaal pandje in Valladolid. De leukste hotels vind je op Booking.com.

Vervoer

Zelf rijden of de bus nemen?

Het busvervoer in Mexico is prima geregeld en de bussen zijn heel comfortabel. Je boekt je busritten makkelijk online via Bookaway.com.

Zelf rijden in Mexico

Zelf rijden in Mexico is ook een prima optie, zeker in gebieden als Yucatan. Het enige wat tricky is, is dat de autoverhuurbedrijven in Mexico vaak slechte voorwaarden hebben en je ter plekke nog dure verzekeringen af moet sluiten. Ik zou dan ook een auto huren bij Sunnycars.nl, waar al je verzekeringen zijn inbegrepen en alles goed voor je geregeld is. Je betaalt dan misschien wel meer, maar je weet zeker dat je niet voor onverwachte hoge kosten komt te staan.

 

Georganiseerde reis

Regel je Mexico-reis op maat

In Mexico kun je prima op eigen houtje reizen. Wil je je reis toch liever laten organiseren of in groepsverband reizen, zodat je ter plekke niets meer hoeft te regelen? Of wil je losse bouwstenen boeken voor bepaalde onderdelen van je reis? Kijk dan naar deze reisorganisaties:

Alle artikelen

Tips en inspiratie voor
Mexico

Bestemming – Post tag filter
Maya-tempel met losse beelden Mexico

Mexico

De Puuc Route: roadtrip langs weinig bezochte Maya-steden

Lees meer
Maya-tempel steekt boven de jungle uit in Mexico

Mexico

Calakmul: verborgen Maya-stad in de jungle van Mexico

Lees meer
Isla Holbox Mexico

Mexico

Doen op Isla Holbox: de leukste tips voor dit Caribisch paradijs in Mexico

Lees meer
Rondreis Mexico

Mexico

Route Mexico: praktische tips voor een roadtrip van drie weken

Lees meer

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over Mexico

Lees hier de antwoorden over veelgestelde praktische vragen over Mexico.

Heb je een visum nodig voor Mexico?

Voor Mexico heb je geen visum nodig. Check van tevoren wel even de actuele situatie, want je weet maar nooit. Vlieg je via Amerika naar Mexico? Dan moet je in het bezit zijn van een ESTA, ook als je het vliegveld niet af gaat.

Wat is de beste reistijd voor Mexico?

De beste reistijd voor Mexico is de periode november-april. Dan is het de droge tijd (al kan er natuurlijk altijd een bui vallen) en is het orkaanseizoen voorbij.

Heb je vaccinaties nodig voor Mexico?

Voor Mexico worden vaccinaties aanbevolen, dus laat je vooraf goed informeren.

Scroll naar boven