India

Land India

Taj Mahal

Bestemmingen

India is geen land, het is een andere planeet. Nergens is het gekker, drukker, chaotischer en luidruchtiger dan in India. Alles is er anders en je verbaast je de hele dag over alles wat je ziet en meemaakt. En juist dat maakt India een fantastisch reisland, kleurrijk en vol indrukwekkende bezienswaardigheden. Na India is elk ander land een beetje saai.

markt in Mysore Zuid-India
Taj Mahal India
Mensen India

Vervoer

Boek tickets voor vliegtuig, bus en trein

Ga je naar India, dan wil je natuurlijk goede vliegtickets scoren. Kijk op Kiwi.com oor de beste aanbiedingen. Binnen India kun je overal komen met de bus en de trein, al kan het voor de kortere afstanden ook prettig zijn om ter plekke een taxi of een chauffeur te regelen. Je kaartjes voor bus en trein boek je het makkelijkste via 12go.Asia.

Reizen met auto en privé-chauffeur

Wil je graag rondreizen met een auto en chauffeur en dat zelf regelen? Kijk dan eens bij The Pearls of India. Dit initiatief is opgezet door Nederlandse reizigers, die je in contact brengen met betrouwbare Indiase chauffeurs.

Georganiseerde reis

Regel je India-reis op maat

Een rondreis India kun je natuurlijk prima zelf regelen. India is alleen wel een heel vermoeiend land waar niets werkt zoals je verwacht. Ik koos er daarom zelf voor om mijn reis zelf samen te stellen met Better Places en hun lokale reisspecialist alles te laten organiseren. Dat is mij prima bevallen. Wil je je reis ook laten regelen of in groepsverband reizen? Kijk dan naar deze reisorganisaties:

Hotels

Boek de leukste hotels in India

Het is soms even zoeken naar de pareltjes, maar dan kun je in India ook op prachtige plekken slapen. Zo overnachtte ik in een voormalig paleis in Narlai, een verbouwde haveli in Jaisalmer en een familieguesthouse in Agra. De leukste accommodaties vind je op Booking.com.

Alle artikelen

Tips en inspiratie voor
India

Bestemming – Post tag filter
drukke markt in Jaipur, India

India

Fietsen in Jaipur: slalommen door de roze stad van India

Lees meer
Bezienswaardigheden Varanasi

India

Bezienswaardigheden Varanasi: heilige stad in India

Lees meer
Eerste keer reizen India

India

Wat kun je verwachten van je eerste keer India?

Lees meer
Hoogtepunten India

India

Hoogtepunten Noord-India: 10x onze mooiste ervaringen

Lees meer

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over India

Lees hier de antwoorden over veelgestelde praktische vragen over India.

Heb je een visum nodig voor India?

Voor India heb je een visum nodig. De visumprocedure is de afgelopen jaren een stuk makkelijker geworden en aanvragen kan gewoon online via de Indiase ambassade.

Heb je vaccinaties nodig voor India?

Voor India worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Laat je van tevoren goed informeren en kijk op Vaccinatiesopreis.nl.

Wat is de beste reistijd voor India?

De beste reistijd voor India is in principe oktober-maart. Daarna wordt het te heet en na een paar maanden gaat de hitte over in het regenseizoen. Uitzondering is Ladakh in het noorden van India: hier kun je het beste tussen half juni en half september reizen. Daarbuiten is het erg koud en zijn veel wegen ingesneeuwd.

Is India veilig?

Ik ben twee keer een maand in India geweest en ik heb niets vervelends meegemaakt. Je kunt India dus prima zonder problemen bereizen, maar het is wel een land waar je wat meer alert moet zijn dan bijvoorbeeld in Zuidoost-Azië. Let bijvoorbeeld extra goed op als vrouw, met het eten en in het verkeer. Ook scams komen heel vaak voor, dus lees je daar ter voorbereiding ook even over in. Tot slot is het goed om grote menigten en demonstraties te vermijden, want daarbij kan het wel eens uit de hand lopen.

Scroll naar boven