Dubai

Land Dubai

Burj Khalifa

Bestemmingen

Ik zou nooit mijn hele vakantie willen doorbrengen in Dubai, maar als stop-over vind ik de stad wel erg leuk. Het is gaaf om bovenop de 828 meter hoge Burj Kalifa te staan, je te vergapen aan alle wolkenkrabbers, te shoppen in enorme malls en te wandelen door de oude wijk van de stad. Wil je liever skiën, duiken in aquarium, schaatsen of de woestijn in? Ook dat is in Dubai allemaal mogelijk.

Doen in Dubai
Souk Dubai
Burj Khalifa

Hotels

De leukste hotels in Dubai

Dubai heeft volop gave hotels en ook resorts aan het strand zijn er genoeg. En natuurlijk kun je het zo luxe maken als je maar wilt. Ik verbleef zelf in het Rove Downtown Hotel en dat was een grote aanrader. Vanuit het zwembad heb je perfect zicht op de Burj Khalifa!

Vliegtickets

Voor de beste ticketprijzen

Naar Dubai vliegen kan onder andere met Emirates en via Dusseldorf zijn de tickets vaak goedkoper dan via Amsterdam. Je kunt de prijzen vergelijken op Kiwi.com. Transavia vliegt ook naar Dubai en daarmee ben je vaak relatief goedkoop uit.

Tours en dagtrips

De gaafste excursies

Wil je naar de top van de 828 meter hoge Burj Khalifa? In een dag alle highlights van Dubai zien? Of de woestijn intrekken en de stad juist achter je laten? Waar je ook voor gaat: de leukste tours in Dubai vind je op GetYourGuide.

Alle artikelen

Tips en inspiratie voor
Dubai

Bestemming – Post tag filter
Doen in Dubai

Dubai

Bezienswaardigheden Dubai: tips voor de ultieme stopover

Lees meer

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over Dubai

Lees hier de antwoorden over veelgestelde praktische vragen over Dubai.

Heb je een visum nodig voor Dubai?

Voor Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten heb je geen visum nodig als je korter dan 60 dagen wilt blijven. Je paspoort moet nog wel minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst.

Heb je vaccinaties nodig voor Dubai?

Voor Dubai worden vaccinaties aangeraden, dus laat je voor je reis goed informeren over wat nodig is. Kijk ook op Vaccinatiesopreis.nl.

Is Dubai veilig?

Dubai is een veilige reisbestemming. Het is natuurlijk wel een islamitisch land, dus gedraag je met respect voor de lokale regels.

Wat is de beste reistijd voor Dubai?

De beste reistijd voor Dubai zijn de maanden oktober tot half mei. Daarbuiten is het eigenlijk te warm om comfortabel te kunnen reizen.

Hoe zit het met het vervoer in Dubai?

In Dubai kun je de metro, taxi of Uber pakken om van A naar B te komen. De bovengrondse metro is niet heel uitgebreid, maar kan voor sommige trajecten wel handig zijn. Je hebt een Nol Card nodig om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Scroll naar boven