China

Land China

Pingyao

Bestemmingen

Van alle landen waar ik ben geweest, is China het land waar ik het meest een haat-liefdeverhouding mee heb. Ik woonde drie maanden in Shanghai, reisde er een paar weken solo rond en trok van Kashgar naar Beijing tijdens onze reis over de Zijderoute. Ik heb veel van het land gezien en ik heb er enorm genoten, maar ik vond het ook vaak doodvermoeiend. De drukte, de enorme groepen Chinezen, het massale…soms was het niet te doen. Maar aan de andere kant: China is prachtig, fascinerend, afwisselend en eigenlijk een planeet op zich. Krijg je de kans, ga dan vooral!

Reizen in China
Danxia Landform China
Terrecotta Leger China

Hotels

Boek de leukste hotels in China

In China heb ik in allerlei soorten hotels geslapen, van leuke guesthouses in stadjes als Pingyao tot in grote hotels in steden als Kashgar. Op zoek naar de beste accommodaties in China? Je vindt ze op Booking.com.

Vervoer

Reizen met trein en bus in China

China heeft een heel goed treinnetwerk en je kunt er dan ook prima zelf rondreizen. Je treintickets kun je online boeken via 12Go.Asia. Ik heb mijn treinkaartjes ook wel eens geboekt via Treinkaartjeschina.nl, een website van een Nederlander in China. Hij koopt de treinkaartjes op tijd voor je aan en geeft je instructies in het Nederlands. Handig als je voor het eerst in China bent en het fijn vindt om wat extra hulp te hebben. Bovendien kan deze site uitkomst bieden voor treinkaartjes die lastiger verkrijgbaar of snel uitverkocht zijn.

 

Georganiseerde reis

Je hele China-reis op maat geregeld

Wil je dat je China-rondreis van tevoren goed geregeld is, zodat je je ter plekke niet meer druk hoef te maken het organiseren over treinen, bussen en hotels? Boek dan een complete individuele rondreis op maat. Dat kan onder andere bij:

Liever een groepsreis? Deze aanbieders hebben mooie groepsreizen

Alle artikelen

Tips en inspiratie voor
China

Bestemming – Post tag filter
Reizen in China

China

Survivalguide China: zo wordt je China-reis een succes

Lees meer
Terrecotta Leger China

China

Het Terracottaleger in Xi’an: als een beroemde highlight tegenvalt

Lees meer
tempel Pingyao China

China

Fotopost: het sfeervolle stadje Pingyao in China

Lees meer
Danxia Landform China

China

De Danxia Landform: regenboogbergen in hartje China

Lees meer

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over China

Lees hier de antwoorden over veelgestelde praktische vragen over China.

Wat is de beste reistijd voor China?

De beste reistijd voor China zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober, hoewel de variaties in klimaat natuurlijk groot zijn in zo'n enorm land. Kijk daarom zeker even naar het weer in de regio die je wilt bezoeken.

Chinese vakanties

Nog een tip: check de Chinese vakanties. Je wilt echt niet reizen tijdens het Chinese nieuwjaar of in Golden Week, als alle Chinezen collectief op reis gaan in hun eigen land.

Heb je een visum nodig voor China?

Voor China heb je geen visum nodig als je korter dan 15 dagen wilt blijven. Deze regel geldt vooralsnog voor reizen tot en met december 2025. Blijf je langer dan 15 dagen, dan moet je wel een visum aanvragen. Dat is tegenwoordig een tijdrovend gedoe en je moet ook zelf naar de ambassade toe. Het kan goed zijn om je visum door een visumbureau te laten regelen, want die weten precies wat ze nodig hebben om het proces soepel te laten verlopen.

Heb je vaccinaties nodig voor China?

Voor China worden vaccinaties aangeraden, dus laat je voor je reis goed informeren over wat nodig is. Kijk ook op Vaccinatiesopreis.nl.

Is China veilig?

China is een veilige reisbestemming. Het verkeer vond ik nog het grootste risico, want de rijstijl is niet overal even kalm en gecontroleerd.

Scroll naar boven