Zuid-Korea

Land Zuid-Korea

Stadsmuur Seoul

Zuid-Korea is een soort mix van Japan en China, maar dan met een geheel eigen sausje erover. Een heel boeiende reisbestemming, met geweldige steden als Seoul en Busan, volop traditionele cultuur en mooie natuurgebieden. Alleen in Seoul kun je je zo al een week vermaken en dan heb je nog lang niet alles gezien.

Stadsmuur Seoul
Vis op vismarkt Busan
gekleurde gebouwen tegen een berg in Busan

Hotels

Leuke hotels in Zuid-Korea

In Zuid-Korea heb je accommodaties in alle soorten en maten. In Seoul kun je kiezen uit hippe designhotels, terwijl je op het platteland gaat voor kleinschaligere guesthouses. De beste hotels vind je op Booking.com.

Vervoer in Zuid-Korea

Met de bus en trein reizen

Reizen door Zuid-Korea kun je prima op eigen houtje doen. Het openbaar vervoer is heel goed en snelle treinen verbinden de grotere steden. Tickets boeken kan heel goed online Bookaway.com. Let op: boek je treintickets tussen Seoul en Busan ruim van tevoren, want deze treinen zitten vaak vol.

Georganiseerde reizen

Je kunt prima zelf rondreizen in Zuid-Korea, maar het kan ook fijn zijn om een complete individuele rondreis op maat boeken. Dat kan onder andere bij:

Liever een groepsreis? Die boek je via:

 

Tours

Voor de beste dagtrips en excursies

Wil je kennismaken met de Zuid-Koreaanse keuken, een citytour Busan doen of zoveel mogelijk zien in hoofdstad Seoul? Boek dan een dagtrip, waarbij je in korte tijd veel ziet en doet. Het beste aanbod vind je op GetYourGuide.com.

Alle artikelen

Tips en inspiratie voor
Zuid-Korea

Bestemming – Post tag filter
gekleurde gebouwen tegen een berg in Busan

Zuid-Korea

Week 15 en 16: van de stranden van Moorea naar de steden van Zuid-Korea

Lees meer

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over Zuid-Korea

Lees hier de antwoorden over veelgestelde praktische vragen over Zuid-Korea.

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Korea?

De beste reistijd voor Zuid-Korea is het voor- en najaar. Dan heb je de meeste kans op goed weer. Helaas is het klimaat van Zuid-Korea erg instabiel en regent het er ook in de droge tijd erg vaak. Wij hadden eind mei vier dagen onafgebroken regen. Neem dus altijd een paraplu mee.

Heb je een visum nodig voor Zuid-Korea?

Blijf je korter dan 90 dagen in Zuid-Korea, dan heb je geen visum nodig. Je paspoort moet nog wel minimaal zes maanden geldig zijn als je uit het land vertrekt.

Heb je vaccinaties nodig voor Zuid-Korea?

Voor Zuid-Korea worden vaccinaties aangeraden, dus laat je voor je reis goed informeren over wat nodig is. Kijk ook op Vaccinatiesopreis.nl.

Is Zuid-Korea veilig?

Zuid-Korea is een heel veilig reisland, ook voor vrouwen alleen. In een restaurant kun je je portemonnee op tafel laten liggen als je naar de wc gaat en dan ligt 'ie er nog als je terugkomt.

Scroll naar boven