Home Privacyverklaring

Privacyverklaring

Dit is de privacyverklaring van KarlijnTravels.com, de blog van Karlijn Meulman. De blog valt onder mijn bedrijf Meer dan een goed verhaal, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 50339222. Ik ben bereikbaar via kmeulman@gmail.com.

Persoonsgegevens die worden verwerkt

KarlijnTravels kan persoonsgegevens verwerken van blogbezoekers. Dat kan gaan over:

  • Je voor- en achternaam
  • Je e-mailadres
  • Eventueel telefoonnummer en adresgegevens

Wat is het doel van het verzamelen van deze gegevens?

Ik verwerk je persoonsgegevens om per mail contact met je op te kunnen nemen als je daar zelf om verzoekt.

Hoe verzamel ik deze gegevens?

Persoonsgegevens komen bij mij binnen doordat je een reactie achterlaat op mijn blog, mij een e-mail met vragen of opmerkingen stuurt, je je abonneert op mijn blog of via Google Analytics. Als ik een winactie organiseer, vraag ik adresgegevens op bij de winnaar, om het gewonnen product toe te kunnen sturen.

Waarom heb ik deze gegevens nodig?

Ik gebruik je gegevens alleen voor direct contact als jij daar om vraagt. In de praktijk betekent dat dat ik je alleen benader om je gestelde vragen of reacties te beantwoorden.

Hoe lang bewaar ik je gegevens?

De reacties onder mijn blogposts blijven staan, en daarmee staat ook jouw e-mailadres in mijn systeem. Wil je dat ik je reactie verwijder, laat me dat dan even weten via kmeulman@gmail.com. Dan doe ik dat uiterlijk binnen tien werkdagen. Mails met vragen bewaar ik maximaal een jaar, daarna verwijder ik ze uit mijn mailbox.

Recht op inzage

Je hebt recht op inzage, rectificatie of wissen van persoonsgegevens. Je kunt daartoe een verzoek indienen via kmeulman@gmail.com.

Gegevens delen met anderen

In principe verstrek ik geen persoonsgegevens aan derden, behalve als dat wettelijk noodzakelijk zou zijn.

Abonnement

Via KarlijnTravels.com kun je je inschrijven voor een nieuwsbrief, een e-mail met daarin mijn laatste blogpost. Je kunt je direct uitschrijven via de e-mail als je deze niet meer wenst te ontvangen. Je gegevens worden dan automatisch verwijderd uit WordPress. Ik heb geen externe e-maillijsten van mijn abonnees: alle gegevens staan in WordPress.

In kaart brengen websitebezoek

Ik wil graag weten hoeveel mensen mijn blog bezoeken. Daarnaast wil ik graag inzicht krijgen in een aantal basisgegevens van mijn bezoekers, zoals land van herkomst, man/vrouw, leeftijd en zoekgedrag. Deze gegevens vraag ik op via Google Analytics, zodat ik ze kan gebruiken om mijn blog te verbeteren. Deze gegevens, inclusief je IP-adres, worden geanonimiseerd en ik verstrek ze niet aan derden. De informatie die ik via Analytics krijg slaat Google op op servers in Amerika. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar het privacybeleid van Google en het privacybeleid van Google Analytics. Google kan deze informatie aan derden verschaffen als het daartoe wettelijk verplicht is. Ik heb daar helaas geen invloed op. Nog een aantal punten:

  • Ik heb Google geen toestemming gegeven om mijn Analytics-informatie te gebruiken voor hun andere diensten.
  • Ik heb een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google.
  • Ik heb je IP-adres geanonimiseerd.
  • Ik deel geen persoonsgegevens met Google.

Beveiliging van mijn blog

Mijn site is gehost bij de betrouwbare hostingpartij Justhost.nl. Ik verwijs je naar de website www.justhost.nl voor hun privacyverklaring. Voor mijn blog maak ik gebruik van een SSL Certificaat, zodat je persoonsgegevens goed beveiligd zijn. Wil je daar meer over weten, dan kun je mij mailen via kmeulman@gmail.com. 

Klacht indienen

Wil je een klacht indienen over de manier waarop ik je persoonsgegevens bescherm? Dan kan via de Autoriteit Persoonsgegevens.