Japan

Land Japan

Kinkakuji Temple, Kyoto

Japan is één van mijn favoriete landen. Het is een land waar je aan de ene kant niets van begrijpt, maar wat aan de andere kant heel Westers en comfortabel is. Ik houd van de bruisende steden, zoals Tokyo en Osaka. Van de eeuwenoude tempels van Kyoto. Van het eten, dat eigenlijk altijd lekker is. Van de natuur en de herfstkleuren. Van de efficiënte treinen en de traditionele ryokans. Japan is wat mij betreft een bestemming om heel vaak naar terug te keren.

herfst beste reistijd Japan
Fushimi Inari Kyoto
Tokyo Japan
Route Japan 2 weken

Reisroute

Route Japan 2 à 3 weken: tips voor een afwisselende rondreis

Vervoer

Met de trein of de auto?

Het openbaar vervoer in Japan is perfect geregeld en met de trein en de bus kun je eigenlijk overal komen. Voor sommige gebieden, bijvoorbeeld rond Mount Fuji en Takayama, kan een auto wel handig zijn. Dan heb je onderweg de tijd om te stoppen en kun je een stuk efficiënter reizen. Je kunt in Japan bij verschillende autoverhuurbedrijven een auto huren. Zelf kies ik graag voor Sunnycars.nl, omdat je daar altijd volledig verzekerd bent en je ter plekke niet met onverwachte meerkosten te maken krijgt. Natuurlijk kun je altijd prijzen voor autohuur in Chili vergelijken, bijvoorbeeld via Easyterra.nl of Discovercars.com.

Neem je internationaal rijbewijs mee

Wil je een auto huren in Japan? Neem dan een internationaal rijbewijs mee, dat je kunt krijgen bij de ANWB. In de meeste landen hoef je dit uiteindelijk niet te laten zien, maar in Japan krijg je zonder dat papiertje geen auto mee.

Hotels

Van ryokan tot designhotel

In Japan heb je allerlei soorten accommodaties en hotels kunnen vrij duur zijn. Wij kozen daarom voor een mix van kleine guesthouses, een luxer hotel in de steden en af en toe een traditionele ryokan. Want ook al is een ryokan een rib uit je lijf, je moet het een keer meemaken. Compleet met badderen in een onsen en een traditionele Japanse maaltijd waarbij je geen idee hebt wat je nu eigenlijk hebt gegeten. De leukste hotels in Japan vind je op Booking.com.

Georganiseerd op reis

Goed geregeld naar Japan

Een rondreis Japan kun je prima zelf regelen. Je bent dan goedkoper uit dan met een georganiseerde reis en het is verrassend makkelijk om zelf rond te reizen in Japan. De taalbarrière valt in de praktijk erg mee en Japanners zijn graag bereid om je te helpen. Wil je je reis toch liever laten organiseren of met een groep op pad? Kijk dan naar deze reisorganisaties:

  • Riksja Travel. Riksja heeft een heel mooi aanbod aan bouwstenen en complete rondreizen. Ook ideaal als je alleen bepaalde onderdelen van je reis wilt laten organiseren.
  • Sawadee. Voor mooie groepsreizen naar Japan.

Alle artikelen

Tips en inspiratie voor
Japan

Bestemming – Post tag filter
tempel tussen de bomen met herfstkleuren in Japan

Japan

Beste reistijd Japan: kies voor de kleurrijke herfst

Lees meer
tempel in de bossen van Koyasan Japan

Japan

Slapen bij de monniken in Koyasan

Lees meer
traditionele huizen omlijst door herfstbladeren in Shirakawa-go Japan

Japan

Shirakawa-go en Gokayama: de andere kant van Japan

Lees meer
temple en beelden in Arashiyama Kyoto

Japan

Wandeling langs de bezienswaardigheden van Arashiyama, Kyoto

Lees meer
Bezienswaardigheden Kyoto

Japan

Bezienswaardigheden Kyoto: deze 16 dingen moet je zeker doen!

Lees meer
Doen in Nara Japan

Japan

Wat te doen in Nara, Japan? Tips voor tempelhoppen met heilige herten

Lees meer
Slapen in ryokan Japan

Japan

Het toppunt van relaxed: slapen in een ryokan in Japan

Lees meer
Purikura Japan

Japan

Purikura: pasfoto’s maken op z’n Japans

Lees meer
Route Japan 2 weken

Japan

Route Japan 2 à 3 weken: tips voor een afwisselende rondreis

Lees meer
Uilencafe Tokyo

Japan

Uilen aaien in een owl café in Tokyo

Lees meer
Nishiki Market Kyoto

Japan

Nishiki Market in Kyoto: aanval op al je zintuigen

Lees meer

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over Japan

Lees hier de antwoorden over veelgestelde praktische vragen over Japan.

Wat is de beste reistijd voor Japan?

De beste reistijden voor Japan zijn het voor- en najaar. In de winter is het er koud en kaal, in de zomer juist nat en heet. Van juni tot en met september heb je bovendien kans op orkanen. In het voorjaar is het weer mild en kun je met een beetje geluk en goede planning de kersenbloesembomen in bloei zien staan. In november is heel Japan felrood, oranje en geel gekleurd. De herfst is dan ook een prachtige tijd om naar Japan te reizen.

Is het druk in Japan?

Het voor- en najaar zijn de beste reistijden voor Japan, maar het nadeel is dat het dan overal druk is. Zeker in de kersenbloesemtijd zijn op de bekende plekken massa's mensen. Probeer daarom een reisroute te maken waarbij je niet alleen de toeristische highlights ziet, maar ook wat onbekendere plekken bezoekt om de rust van Japan te ervaren.

Heb je een visum nodig voor Japan?

Voor Japan heb je geen visum nodig als je korter dan 90 dagen wilt blijven.

Heb je een Japan Rail Pass nodig?

Tot een paar jaar geleden had ik hier meteen 'ja' op geantwoord, maar de Japan Rail Pass is inmiddels een stuk duurder geworden. Of de pas goedkoper is dan losse treintickets hangt af van je reisroute en het aantal treinen dat je wilt nemen. Je moet er dus even een berekening op loslaten om te zien of je de pas aan moet schaffen.

Is Japan veilig?

Ja, Japan is één van de veiligste landen ter wereld. Je kunt hier zelfs je telefoon en laptop gerust onbeheerd achterlaten in een café, niemand die eraan komt. Ook als vrouw alleen kun je hier probleemloos reizen.

Scroll naar boven