Chili

SONY DSC

Torres del Paine

Bestemmingen

Het Zuid-Amerikaanse Chili is enorm afwisselend qua landschappen. Niet zo gek, in een land dat maar liefst 4300 kilometer lang is. In het noorden vind je vulkanen en de kurkdroge Atacama-woestijn. In het zuiden wachten de spectaculaire besneeuwde bergtoppen van Patagonië. En in het midden liggen wijngebieden, fjorden en heldere meren. Wat wil je nog meer?

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Hotels

Vind hier de leukste hotels in Chili

In Chili kun je makkelijk zelf je hotels boeken, via Booking.com bijvoorbeeld. Wil je in een refugio in Torres del Paine verblijven, dan boek je die via Vertice en Fantastico Sur.

Huurauto

Ontdek Chili met je eigen huurauto

Je kunt in Chili bij verschillende autoverhuurbedrijven een auto huren. Zelf kies ik graag voor Sunnycars.nl, omdat je daar altijd volledig verzekerd bent en je ter plekke niet met onverwachte meerkosten te maken krijgt. Natuurlijk kun je altijd prijzen voor autohuur in Chili vergelijken, bijvoorbeeld via Easyterra.nl of Discovercars.com.

Georganiseerde rondreis

Je hele reis op maat geregeld

Je kunt prima zelf rondreizen in Chili, maar het kan ook fijn zijn om een complete individuele rondreis op maat te boeken. Zeker als je in korte tijd veel wilt zien, in de nationale parken wilt slapen en ter plekke geen regelwerk meer wilt hebben. Een rondreis boeken kan onder andere bij:

Liever een groepsreis?

Deze aanbieders hebben mooie groepsreizen

Alle artikelen

Tips en inspiratie voor
Chili

Bestemming – Post tag filter
SONY DSC

Chili

De W-trek in Torres del Paine: zo loop je deze meerdaagse hike

Lees meer

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over Chili

Lees hier de antwoorden over veelgestelde praktische vragen over Chili.

Wat is de beste reistijd voor Chili?

De beste reistijd voor Chili hangt af van het gebied dat je bezoekt. Vanwege de lengte van het land, heeft het grote klimaatverschillen. Voor Patagonië is de beste tijd november tot en met maart. De rest van het land is juist van april tot en met oktober goed te bereizen.

Heb je een visum nodig voor Chili?

Voor Chili heb je geen visum nodig, als je tenminste niet langer dan 90 dagen in het land blijft.

Heb je vaccinaties nodig voor Chili?

Voor Chili worden vaccinaties aangeraden, dus laat je voor je reis goed informeren over wat nodig is. Kijk ook op Vaccinatiesopreis.nl.

Is Chili veilig om te bezoeken?

Chili is in principe een veilig land om te reizen en behoort tot de veiligste landen in Zuid-Amerika. Let in de steden wel extra goed op je spullen (kijk vooral uit met je telefoon) en vermijd afgelegen gebieden in en rond de steden.

Hoe reis je rond in Chili?

Zelf rijden met een eigen huurauto gaat in Chili heel goed. Voor de langere stukken is de bus een prima alternatief. Het busnetwerk in Chili is uitgebreid, de bussen zijn comfortabel en buskaartjes kun je makkelijk online kopen via 12Go.Asia.

Scroll naar boven