Vanuatu

Land Vanuatu

Tanna

Zoek je een afgelegen reisbestemming vol avontuur en waar je (buiten de twee hoofdeilanden) maar weinig andere reizigers tegenkomt? Dan is Vanuatu ideaal. Deze eilandengroep ligt op slechts twee uur vliegen van Australië, maar het lijkt alsof je in een andere wereld bent beland. Een wereld met vuurspuwende vulkanen, bijzondere stammen met eeuwenoude gebruiken, witte stranden en afgelegen dorpjes. Reizen in Vanuatu is een unieke ervaring.

Yasur Tanna
Vliegen in Vanuatu
Stammen Tanna

Vliegen naar Vanuatu

Regel de beste vliegtickets

Ga je naar Vanuatu, dan wil je natuurlijk goede vliegtickets scoren. Je vliegt altijd via Australië, via de steden Brisbane, Sydney of Melbourne. Kijk voor de beste deals op Kiwi.com. Voor binnenlandse vluchten kun je bij Air Vanuatu terecht.

Zelf regelen

Avontuurlijk reizen op Vanuatu

Een rondreis Vanuatu kun je het beste zelf regelen, aangezien een georganiseerde rondreis erg duur en het aanbod erg klein is. Boek je hotels zelf via Booking.com en regel ook je binnenlandse vluchten zelf. Op de hoofdeilanden Efate en Espiritu Santo komen vrij veel Australische toeristen en hier zijn dan ook toeristenvoorzieningen. Via je hotel regel je bijvoorbeeld huurauto's en het is makkelijk om daar zelf mee op pad te gaan. Op Efate kun je ook meerdaagse tours naar de andere eilanden boeken. Ben je op Tanna, dan zorgt de eigenaar van je guesthouse dat je alles kunt zien wat je wilt.

 

Tours en dagtrips

De leukste dingen om te doen

Rijd je liever niet zelf, dan kun je op Efate en Espiritu Santo verschillende tourtjes boeken waarbij je de eilanden ontdekt. Even ter voorbereiding: georganiseerd vervoer is op Vanuatu extreem duur. Bereid je dus voor op hoge prijzen of ga toch voor een eigen auto.

Alle artikelen

Tips en inspiratie voor
Vanuatu

Bestemming – Post tag filter
Vliegen in Vanuatu

Vanuatu

Vliegen in Vanuatu: elke vlucht een avontuur

Lees meer
Tanna Vanuatu

Vanuatu

Reisgids voor Tanna in Vanuatu: bezoek de actieve Mt Yasur

Lees meer
Rah Island Vanuatu

Vanuatu

Weekverslag #4: warm welkom op afgelegen Rah Island

Lees meer
Land diving Vanuatu

Vanuatu

Land diving Vanuatu: bungeejumpen traditionele stijl

Lees meer

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over Vanuatu

Lees hier de antwoorden over veelgestelde praktische vragen over Vanuatu.

Wat is de beste reistijd voor Vanuatu?

De beste reistijd voor Vanuatu is mei tot en met oktober. Buiten deze maanden is het regenseizoen en heb je kans op cyclonen. Wij waren in juni/juli op Vanuatu en zelfs in deze ‘droge’ tijd regent het veel, weet ik uit ervaring. Houd dus altijd rekening met een bui.

Heb je een visum nodig voor Vanuatu?

Nee, voor Vanuatu heb je geen visum nodig.

Heb je vaccinaties nodig voor Vanuatu?

Er worden voor Vanuatu vaccinaties aanbevolen en op sommige eilanden komt malaria en dengue voor. Laat je van tevoren goed informeren over de benodigde vaccinaties of beschermingsmiddelen.

Hoe reis je tussen de eilanden van Vanuatu?

In principe vlieg je tussen de verschillende eilanden. En vliegen in Vanuatu is een avontuur! Boek je vluchten op tijd, want Air Vanuatu vliegt met kleine vliegtuigjes die snel vol zitten. Nog een tip: neem zo weinig mogelijk bagage mee, want op binnenlandse vluchten is maar tien kilo toegestaan. Je kunt wel bijbetalen, maar op vluchten met echt kleine vliegtuigjes moet soms bagage achterblijven omdat het toestel overbeladen is. Het is dan ook beter om zo licht mogelijk te reizen.

Scroll naar boven