Tanzania

Land Tanzania

Bij de Maasai

Tanzania is een droombestemming voor elke safariliefhebber. In Tanzania ga je op zoek naar de Big Five in de beroemde Serengeti, rijd je dwars door de Ngorongorokrater, fiets je over het platteland en relax je aan de witte stranden van Zanzibar. Andere hoogtepunten van een rondreis Tanzania? Het sfeervolle Stone Town, paradijselijk Pemba en de olifanten van Tarangire National Park. Tanzania is simpelweg een magisch reisland.

Olifanten Tanzania
Reizen Pemba
Grote Trek Tanzania
Tarangire Tanzania

Reisroute

Reis Tanzania en Zanzibar: reisroute voor drie weken en praktische tips

Vliegtickets

Vind de beste vliegtickets

Ga je naar Tanzania, dan wil je natuurlijk goede vliegtickets boeken. Kijk voor de beste deals op Kiwi.com. KLM vliegt rechtstreeks naar Kilimanjaro en Dar Es Salaam.

Georganiseerde rondreis

Alles vooraf goed voor je geregeld

Je kunt in Tanzania in theorie zelf een auto huren, maar in de parken vind ik dat geen aanrader. De wegen zijn te slecht, de parken enorm groot en je moet echt weten waar de dieren zich ophouden. In de Serengeti mag je niet eens zelf rijden en daar moet je dan weer een losse safari voor regelen. Wij gingen dan ook voor een georganiseerde individuele reis van Matoke Tours. Kijk voor de mooiste individuele Tanzania-reizen op maat bij deze organisaties:

Liever met een groep op pad? Kijk dan bij:

Mooie accommodaties

Regel zelf de gaafste hotels

De accommodaties in Tanzania zijn vaak heel bijzonder. Je kampeert in luxe tenten midden in een safaripark, met brullende leeuwen op de achtergrond. Of in een luxe resort aan het strand in Zanzibar. Die verschillende ervaringen maken je reis helemaal compleet. Kijk voor het aanbod op Booking.com.

Alle artikelen

Tips en inspiratie voor
Tanzania

Bestemming – Post tag filter
Maasai krijger met speer in de hand

Tanzania

Review Original Maasai Lodge: kennismaken met de Maasai

Lees meer
tent van Tortilas Camp Serengeti Tanzania

Tanzania

Serengeti Tortilis Camp: luxe slapen tussen de leeuwen

Lees meer
Tarangire Tanzania

Tanzania

Reis Tanzania en Zanzibar: reisroute voor drie weken en praktische tips

Lees meer
Doen in Stone Town Zanzibar

Tanzania

7x de leukste tips voor wat te doen in Stone Town, Zanzibar

Lees meer
Grote Trek Tanzania

Tanzania

Grote trek Tanzania: rivieroversteek van duizend gnoes

Lees meer
Bezienswaardigheden Tanzania

Tanzania

Mooiste bezienswaardigheden Tanzania: 9x mijn favoriete momenten

Lees meer
Koffietour Arusha Tanzania

Tanzania

Wat te doen in Arusha? Doe een authentieke koffietour bij Mount Meru

Lees meer
Mountainbiken Tanzania

Tanzania

Activiteiten Tanzania: mountainbiken over het platteland van Mto wa Mbu

Lees meer
Reizen Pemba

Tanzania

Niks mis met een all inclusive op paradijselijk Pemba, Tanzania

Lees meer

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over Tanzania

Lees hier de antwoorden over veelgestelde praktische vragen over Tanzania.

Heb je een visum nodig voor Tanzania?

Voor Tanzania heb je een visum nodig. Dat kun je ter plekke regelen, maar ook van tevoren. Het grote voordeel is dat je op het vliegveld dan minder lang in de rij hoeft te staan. Een visum kun je online aanvragen via iVisa.com.

Heb je vaccinaties nodig voor Tanzania?

Voor Tanzania zijn verschillende vaccinaties noodzakelijk en in het land komt ook malaria voor. Laat je dus goed informeren en kijk voor meer informatie op Vaccinatiesopreis.nl.

Wat is de beste reistijd voor Tanzania?

De beste reistijd voor Tanzania is juni tot en met september en december tot en met februari. Wil je de Grote Trek zien, waarbij miljoenen gnoes en zebra's de Mara Rivier oversteken, probeer dan in de periode augustus-oktober in Tanzania te zijn. Geen garanties, wel de beste kansen!

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een reisorganisatie?

Laat je je reis organiseren, zorg dan dat je een goede reisorganisatie uitkiest. Voor de wildparken is het belangrijk dat je vervoersmiddel in topconditie is. Kijk ook goed wat inclusief is in de reissom en wat niet. Reizen die goedkoper lijken, laten vaak de hoge entreeprijzen voor de safariparken buiten beschouwing. Wij kozen voor Matoke Tours en hun reis was in alle opzichten perfect. Nog een tip: beperk je niet alleen tot de safariparken, maar probeer ook wat tourtjes te doen waarbij je kennismaakt met het gewone leven. Denk aan mountainbiken op het platteland bijvoorbeeld.

Moet ik per se georganiseerd naar Tanzania?

Backpacken en zelf rijden kan overal, dus ook in Tanzania, maar ik vond het fijner om onze hele reis van tevoren goed geregeld te hebben. Bovendien wilde ik in Tanzania niet op eigen houtje de enorme safariparken in, waar ik dat in Zuid-Afrika bijvoorbeeld wel goed te doen vond.

Scroll naar boven