Kirgizië

Land Kirgizie

Tash Rabat

Bestemmingen

Kirgizië wordt ook wel het Zwitserland van Centraal-Azië genoemd en qua landschappen vind ik dat zeker kloppen.  Hoge besneeuwde bergen, eindeloze grasvlakten, kraakheldere bergmeren: een paradijs voor hikers! Kirgizië voegt daar ook nog eens een bijzondere cultuur aan toe, met nomaden, yurts, traditionele kleding en unieke festivals.

Kirgizie natuur
turquoise bergmeer omringd door besneeuwde bergen Kirgizië
Natuur Kirgizië

Hotels

Homestays en yurts in Kirgizië

In Kirgizië slaap je in een mix van hotels, homestays en yurts. De hotels boek je via Booking.com, de homestays en yurts via organisaties als de Kyrgyz Community Based Tourism Association. De kwaliteit van de homestays is over het algemeen goed en slapen in een yurt is sowieso een leuke ervaring.

Vervoer

Bus of auto in Kirgizië?

Backpacken in Kirgizië is uiteraard mogelijk: met de bus en taxi's kom je in principe overal. Je zou er zelfs prima een auto kunnen huren en online vind je volop lokale aanbieders. Een 4WD is dan wel aan te raden. Wij reisden zelf met een auto en chauffeur door Kirgizië, ook een goede optie.

Georganiseerde reizen

Reis op maat naar Kirgizië

Je kunt prima zelf rondreizen in Kirgizië, maar het kan ook fijn zijn om een complete individuele rondreis op maat boeken. Dat kan onder andere bij Dimsum Reizen. Liever mee met een groepsreis? Deze aanbieders hebben mooie groepsreizen:

Alle artikelen

Tips en inspiratie voor
Kirgizië

Bestemming – Post tag filter
turquoise bergmeer omringd door besneeuwde bergen Kirgizië

Kirgizië

Wandelen in Kirgizië: de vierdaagse hike naar Ala-Kul

Lees meer
een yurt met motor ernaast in Kirgizie

Kirgizië

Van basic tot glamping: slapen in een yurt in Kirgizië

Lees meer
Buchare Oezbekistan

Oezbekistan

15 foto’s waardoor je meteen naar Centraal-Azië wilt reizen

Lees meer

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over Kirgizië

Lees hier de antwoorden over veelgestelde praktische vragen over Kirgizië.

Wat is de beste reistijd voor Kirgizië?

De beste reistijd voor Kirgizië is de periode mei-oktober. Daarvoor en daarna kan het erg koud worden en is reizen een stuk minder aangenaam. Hoewel het in de zomer erg heet is in grote delen van Centraal-Azië, valt dat in Kirgizië dankzij de hoge bergen mee.

Heb je vaccinaties nodig voor Kirgizië?

Voor Kirgizië worden vaccinaties aangeraden, dus laat je voor je reis goed informeren over wat nodig is. Kijk ook op Vaccinatiesopreis.nl.

Is Kirgizië veilig?

In Kirgizië kun je veilig rondreizen. Het reisadvies voor Kirgizië is geel, op de grens met Tadzjikistan na. Dat is momenteel oranje.

Heb je een visum nodig voor Kirgizië?

Blijf je korter dan 60 dagen in Kirgizië, dan heb je geen visum nodig.

Scroll naar boven