AFRIKA

REIZEN AFRIKA

Op zoek gaan naar de Big Five in de beroemde safariparken van Tanzania. Uitkijken over Kaapstad vanaf de Tafelberg. Dwalen door de kleurrijke koningssteden van Marokko. Eindelijk de piramides van Gizeh bewonderen. Relaxen op een wit droomstrand op de Seychellen. De lijst van geweldige reiservaringen in Afrika is eindeloos en het is dan ook een topbestemming voor fanatieke reizigers. Afrika biedt zoveel variatie in natuur en cultuur dat je het niet bij één bezoek kunt laten.

PRAKTISCHE INFORMATIE AFRIKA

  • Kijk goed naar de beste reistijd voor je bestemming. Zeker als je op safari wilt, is het belangrijk om uit te zoeken wat je van het weer kunt verwachten. Reis je in het regenseizoen, dan kan het bijvoorbeeld lastiger zijn om dieren te spotten.
  • Voor de meeste Afrikaanse landen heb je vaccinaties nodig en op een aantal bestemmingen moet je ook malariapillen slikken. Laat je van tevoren goed informeren. Kijk voor meer informatie: Vaccinaties op Reis.
  • Voor veel Afrikaanse landen is een visum noodzakelijk. Vaak kun je dat bij aankomst kopen, maar het kan ook handig zijn om je visum van tevoren te regelen. Op de website van i-Visa vind je meer informatie over visa.

VLIEGTICKETS AFRIKA

Ga je een reis naar Afrika maken, dan wil je natuurlijk de goedkoopste en beste vliegtickets scoren. Houd de ticketprijzen in de gaten via World Ticket Center. Sla toe als je een goede deal ziet of als je ziet dat de prijzen gaan stijgen.

RONDREIZEN AFRIKA

Afrika is niet het makkelijkste continent om op de bonnefooi te reizen, afhankelijk van het land waar je naartoe gaat. Wil je je rondreis in Afrika liever laten organiseren, individueel of in groepsverband? Kijk dan eens bij deze reisorganisaties:

HIER BEN IK GEWEEST

Ik reisde door verschillende Afrikaanse landen en schreef daar een groot aantal blogs over.