OCEANIË

Uluru-Australië

REIZEN OCEANIË

Wat is het toch jammer dat Oceanië zo ver weg is, want hier liggen een paar van de mooiste landen ter wereld. Natuurlijk mijn persoonlijke favoriet Australië, maar mijn geliefde Nieuw-Zeeland is hier ook te vinden. Neem daarbij nog de fantastische bounty-eilanden van de Cook Islands en het avontuurlijke Vanuatu en je hebt genoeg bestemmingen om je jaren bezig te houden. Of je nu van hiken, roadtrippen, bergen, strand of regenwoud houdt: dankzij de veelzijdigheid van Oceanië is het makkelijk om hier de reis van je dromen samen te stellen.


PRAKTISCHE INFORMATIE OCEANIË

Waar moet je op letten als je naar Oceanië gaat?
  • Zoek goed uit wat de beste reistijd is voor je bestemming. Zeker in Australië, dat verschillende klimaatgebieden heeft. Als het aan de zuidkust bijvoorbeeld ijskoud is, is het weer in het noorden van Queensland juist op z’n best.
  • Voor sommige landen in Oceanië heb je vaccinaties nodig en op een aantal bestemmingen moet je je goed beschermen tegen malaria of dengue. Laat je van tevoren goed informeren.
  • Voor Australië heb je een visum nodig, voor veel andere landen in Oceanië niet. Zoek van tevoren goed uit hoe het op jouw reisbestemming zit. Voor een visum voor Australië kun je onder andere terecht bij iVisa.
  • Zie je op tegen de lange vliegreis naar de andere kant van de wereld? Maak dan een leuke stop-over in Azië. Singapore, Bangkok of Kuala Lumpur: allemaal mooie steden om een paar dagen door te brengen.

VLIEGTICKETS OCEANIË

Ga je een reis naar Oceanië maken, dan wil je natuurlijk de goedkoopste en beste vliegtickets scoren. Houd de ticketprijzen in de gaten via World Ticket Center en sla toe als je een goede deal ziet langskomen.

RONDREIZEN OCEANIË

Je kunt in Oceanië prima zelf je accommodatie en vervoer regelen. Vind je het relaxed om je reis van tevoren te (laten) organiseren? Kijk dan eens bij deze reisorganisaties:

HIER BEN IK GEWEEST

Ik reisde door verschillende landen in Oceanië en schreef daar een groot aantal blogs over.