ZUID-AMERIKA

REIZEN ZUID-AMERIKA

De Inca-ruïnes in Peru, de bergen en gletsjers in Patagonië, de magische Galapagos-eilanden en de eindeloze Altiplano in Bolivia: Zuid-Amerika is een prachtig continent. Het biedt een ideale mix van cultuur, natuur en kleurrijke steden en de variatie tussen de verschillende landen is groot. Tot de hoogtepunten van Zuid-Amerika behoren Machu Picchu, de Galapagos-eilanden, het bruisende Buenos Aires en de W-trekking in Torres del Paine.

PRAKTISCHE INFORMATIE ZUID-AMERIKA

Waar moet je op letten als je naar Zuid-Amerika gaat?
  • Zoek goed uit wat de beste reistijd is voor je bestemming. Zuid-Amerika heeft natuurlijk verschillende klimaatzones, dus je moet goed kijken wanneer je het beste kunt reizen. Patagonië is in onze zomer bijvoorbeeld erg nat en koud, waardoor wandelingen makkelijk in het water kunnen vallen.
  • Voor sommige landen in Zuid-Amerika heb je vaccinaties nodig en op een aantal bestemmingen moet je je goed beschermen tegen malaria of dengue. Laat je van tevoren goed informeren.
  • Voor de meeste landen in Zuid-Amerika heb je geen visum nodig, maar dat kan veranderen. Zoek van tevoren goed uit hoe het op jouw reisbestemming zit.
  • Het kan handig zijn om een woordje Spaans te spreken als je naar Zuid-Amerika gaat. De app Duolingo kan je hierbij helpen.
 

VLIEGTICKETS ZUID-AMERIKA

Ga je een reis naar Zuid-Amerika maken, dan wil je natuurlijk de goedkoopste en beste vliegtickets scoren. Houd de ticketprijzen in de gaten via World Ticket Center en boek als je een goede deal ziet.

RONDREIZEN ZUID-AMERIKA

Je kunt je reis naar Zuid-Amerika natuurlijk zelf regelen, onder andere door hotels via Booking.com te boeken. Vind je het fijner om je reis van tevoren te laten organiseren, individueel of in groepsverband? Kijk dan eens bij deze reisorganisaties:

HIER BEN IK GEWEEST

Ik reisde door verschillende Zuid-Amerikaanse landen en schreef daar een groot aantal blogs over.