Home Midden-Oosten

Midden-Oosten

Door Karlijn
Jebel Shams zonsopkomst

ONTDEK HET FASCINERENDE MIDDEN-OOSTEN

Van het wereldwonder Petra in Jordanië tot de eindeloze woestijn van Oman: het Midden-Oosten is een fascinerende regio om te reizen. Je bent er in een andere wereld, waar alles anders is dan je gewend bent. De ene dag slenter je door kleurrijke souks, een dag later drink je thee bij de Bedoeïnen en volgens ga je hiken in de ruige bergen. Het Midden-Oosten verveelt nooit.

PRAKTISCHE INFORMATIE MIDDEN-OOSTEN

Waar moet je op letten als je naar het Midden-Oosten gaat?

  • Kijk goed naar de beste reistijd voor je bestemming. In de zomer is het in het Midden-Oosten vaak te heet om te reizen en in de winter kan het soms verrassend koud zijn. Terwijl het weer in een land als Oman in de winter juist ideaal is.
  • Check wanneer het Ramadan is. Reizen tijdens Ramadan is minder fijn, omdat overdag alle restaurants dicht zijn en ook voor bezienswaardigheden aangepaste openingstijden kunnen gelden.
  • Let op je kleding: de landen in het Midden-Oosten zijn islamitisch en dat betekent dat je knieën en schouders bedekt moeten zijn.
  • Voor de meeste landen in het Midden-Oosten heb je vaccinaties nodig en op een aantal bestemmingen moet je ook malariapillen slikken. Laat je van tevoren goed informeren.

  • Voor veel landen in het Midden-Oosten is een visum noodzakelijk. Vaak kun je dat bij aankomst kopen, maar het kan ook handig zijn om je visum van tevoren te regelen. Op de website van i-Visa vind je meer informatie over visa.

VLIEGTICKETS MIDDEN-OOSTEN

Ga je een reis naar het Midden-Oosten maken, dan wil je natuurlijk de goedkoopste en beste vliegtickets scoren. Houd de ticketprijzen in de gaten via Skyscanner.nl. Sla toe als je een goede deal ziet of als je ziet dat de prijzen gaan stijgen.e

RONDREIZEN MIDDEN-OOSTEN

Wil je je rondreis in het Midden-Oosten liever laten organiseren, individueel of in groepsverband?
Kijk dan eens bij deze reisorganisaties:
• Riksja Travel
• Better Places
Djoser

HIER BEN IK GEWEEST

Ik reisde door verschillende landen in het Midden-Oosten en schreef daar een groot aantal blogs over.