Home Europa Heimwee naar…Toscane en Umbrië

Heimwee naar…Toscane en Umbrië

Door Karlijn

Italië is misschien wel mijn favoriete Europese bestemming. Ik houd van de oude steden, de smalle, kleurrijke straatjes, de glooiende landschappen en natuurlijk het heerlijke eten. Onze roadtrip door Toscane en Umbrië voldeed aan al mijn Italië-eisen. SONY DSCIk vond Lucca de mooiste stad van het hele land, maakte zelf pasta onder leiding van een Italiaanse mama, proefde elke dag een andere smaak goddelijk ijs en we dwaalden door de meest fotogenieke straatjes. We bekeken al het moois wat Florence te bieden heeft, werden een beetje verliefd op het middeleeuwse San Gimignano en reden op een knalrode Vespa door de glooiende landschappen van Toscane. We sliepen in kasteeltjes, sfeervolle agriturismo’s of kleine hotelletjes en rustten uit aan het zwembad als we het eindeloze sightseeën (en fotograferen) even beu waren. Vakantie zoals vakantie bedoeld is!

Wil je meer weten over de reisroute van onze roadtrip door Toscane en Umbrië? Hier lees je er alles over

Italie_2

Lucca (foto boven) is misschien wel de meest sfeervolle stad van Toscane. Al strijdt San Gimignano (rechtsonder) wel mee om de eerste plek. Foto links: de kathedraal van Florence.

Italie_1

Typisch Italiaanse tafereeltjes. Zo fotogeniek!

Italie_3

Niet alleen de steden en dorpjes, maar ook de landschappen van Toscane zijn prachtig. 

Italie_4

Heb jij ook heimwee naar Italië? Ik ben benieuwd wat jouw favoriete plekken zijn!

Meer lezen over Italië?

Ook leuk om te lezen

41 Reacties

Robert | Traveljunks 21 februari 2016 - 08:15

Mooie foto’s, die ook veel herinneringen bij mij oproepen. Ik ben in ’92 met een oude Alfa Spider met een tussenstop op Elba tot Lecce in het zuiden gereden. Westzijde naar het zuiden en de oostzijde weer terug naar het noorden. Vier weken alleen maar genieten….., ach en maar twee keer met die verdomde oude roestbak panne… ;-)

Antwoord
Karlijn 22 februari 2016 - 17:22

Hoi Robert, wat een gave trip zeg! Lecce en omgeving lijken me ook supermooi. En die panne…die neem je dan maar voor lief ;)

Antwoord
Patricia 21 februari 2016 - 08:30

Oh ja, Italië is prachtig! Wil je een keer het echte authentieke Italië ervaren dan moet je een keer het zuiden van Le Marche bezoeken. En dan niet de kuststrook, maar echt het binnenland met de ontelbare schattige oude dorpjes, vriendelijke mensen, heerlijk en vooral goedkoop eten. Ook het Monte Sibillini gebergte is prachtig! En de prijzen voor het eten zijn echt enorm goedkoop. Fooien willen ze niet aannemen. Of je krijgt nog een extra flesje wij mee naar huis of een zak verse perzikken. Ik schreef er al eerder over op mijn blog. Le Marche (en dan vooral het zuidelijke gedeelte) is een hele bijzondere en prachtige bestemming. Dit jaar gaan wij er voor de derde keer heen en ik kan niet wachten!

Antwoord
Karlijn 22 februari 2016 - 17:24

Hoi Patricia, Le Marche klinkt geweldig zeg! Ik kreeg toevallig via Twitter ook deze tip, en ik had van tevoren nog nooit van het gebied gehoord. Ik word helemaal enthousiast van je beschrijving, daar wil ik ook naartoe! Heerlijk dat je er al voor de derde keer naartoe mag :)

Antwoord
Dionne 21 februari 2016 - 10:08

Wauw! Wat een prachtige foto’s! Begrijpelijk dat je terug wilt! Heel mooi!

Antwoord
Karlijn 22 februari 2016 - 17:20

Dank je Dionne!

Antwoord
Rowan 21 februari 2016 - 13:12

Wat een mooie foto’s! Zo lekker zonnig en vrolijk! Ik word er helemaal blij van, op deze grijze dag! Ik zou heel graag naar Italie willen!

Antwoord
Karlijn 22 februari 2016 - 17:20

Dank je Rowan! Ik krijg er ook een vakantiegevoel van, ik kan niet wachten tot het lente wordt :)

Antwoord
Tjapke | Tjapke Op Reis 21 februari 2016 - 14:06

Wat leuk! Ik heb zelf heel veel heimwee naar Italië en dan vooral naar Padova, waar ik vorig jaar vijf maanden verbleef tijdens mijn Erasmus. Maar ik heb over het algemeen veel heimwee naar het mooie land: naar de Dolomieten, naar Sardinië, Toscane, Umbrië, Veneto, Gardameer, Venetië… En zo kan ik nog wel even doorgaan! Ik heb zelfs heimwee naar plaatsen in Italië waar ik nog niet ben geweest ;)

Antwoord
Karlijn 22 februari 2016 - 17:20

Haha, dat kan ik me voorstellen! Je hebt echt veel van het land gezien, wat gaaf ook dat je er vijf maanden gewoond hebt! Als ik jouw heimwee-lijstje zo zie, heb ik nog heel veel te ontdekken in Italië :)

Antwoord
Rosanne 21 februari 2016 - 14:09

Fijne foto’s! Ik heb Toscane ook altijd heerlijk gevonden. Wij logeerden steevast bij Nederlanders op een boerderij in Volterra, prachtig met die glooiende heuvels. Dit jaar trouwt mijn broer in Toscane, dus ik mag terug!

Antwoord
Karlijn 22 februari 2016 - 17:18

Dank je Rosanne! Wat gaaf dat je broer in Toscane trouwt, dat is echt een droomlocatie. En natuurlijk het perfecte excuus om lekker terug te gaan naar Italië :) !

Antwoord
Eva - eighty7 21 februari 2016 - 18:32

Ja mooi! Ik wil heel graag die kant eens op. Heb wel al wat plekken in Italië gezien maar die regio nog niet.. :)

Antwoord
Karlijn 22 februari 2016 - 17:16

Het is echt prachtig daar! En heel fotogeniek, je kunt je er helemaal uitleven :)

Antwoord
Puck 21 februari 2016 - 19:06

Daarom zijn wij dus in Toscane getrouwd… Cortona om precies te zijn. Echt een prachtig dorpje en absoluut een bezoek waard!

Antwoord
Karlijn 22 februari 2016 - 17:15

Wat moet het geweldig zijn om in Toscane te trouwen! Zo’n fantastische plek, het was vast een schitterende bruiloft!

Antwoord
Ester 21 februari 2016 - 19:11

Italie is ook absoluut mijn favoriete Europese land. Tot een 5 jaar terug kwam ik er elk jaar, de laatste jaren komt het er minder van. Ik heb een taalcursus in Rome gevolgd en ben dol op die grote rommelige stad :-) Verder vind ik Torino prachtig – en leuker dan Milaan – en Bergamo en Parma waren ook mooie verrassingen. Eigenlijk zijn er niet zoveel dingen die tegenvallen aan Italië, alleen het eten laat mij elk jaar weer terugverlangen! Wat een geluk heb jij dat je broer in Italië gaat trouwen, wat een sprookjesplek moet dat zijn.

Antwoord
Karlijn 22 februari 2016 - 17:14

Wat gaaf dat je een taalcursus in Rome hebt gevolgd! Ik vind dat ook een geweldige stad, moet heerlijk zijn om daar een tijdje te wonen. Van Torino had ik nog nooit gehoord, maar het klinkt prachtig. Mijn broer gaat wel trouwen dit jaar, maar niet in Italië. Dat is de broer van Rosanne, die hieronder ook reageert ;) Maar Italië lijkt me wel een droomplek om te trouwen. Wij hebben ergens bij Lucca op een wijnboerderij geslapen en daar had ik al onze vrienden en familie zo naar over willen laten vliegen. Van die plek kreeg zelfs ik trouwkriebels, en dat wil wat zeggen!

Antwoord
Daphne | LiveTheLifeYouLove 21 februari 2016 - 22:56

Europa is voor mij ook nog steeds een beetje onbekend. De rest van de wereld eerst, stedentrips doe ik wel, maar de rest van Europa pas ‘als ik later groot ben’. Maar ik wil echt zo graag eens naar Italië! Moet er toch echt maar eens van komen tussen al die buitenlandse tripjes haha

Antwoord
Karlijn 22 februari 2016 - 17:10

Italië is ook buitenland hè ;) Nee hoor, ik snap je helemaal! Ik wilde dit jaar eigenlijk ‘het jaar van Europa’ maken, maar ik heb naast IJsland en wat citytrips ook alweer een reis naar Tanzania geboekt. Die verre continenten trekken toch het hardste :) Al vond ik onze roadtrip door Italië echt geweldig!

Antwoord
Sabine 22 februari 2016 - 04:28

Wat mooi! Kan me voorstellen dat je daar heimwee naar hebt :) Ik ken Italië helemaal niet goed. Ben één keer met mijn moeder op stedentrip naar Milaan geweest en dat is dan ook meteen het enige dat ik ken van Italië. Wordt wel eens tijd zo te zien om meer te ontdekken ;)

Antwoord
Karlijn 22 februari 2016 - 17:08

Het is echt de moeite waard om meer van Italië te gaan zien! Ik heb zelf ook nog een lange lijst van plekken die ik er graag eens wil bezoeken :)

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 23 februari 2016 - 21:45

Ooooh geweldig! Italië blijft mijn lievelingsland. Mooie herinneringen aan al mijn citytrips en kampeervakanties daar!

Antwoord
Karlijn 24 februari 2016 - 13:41

Fijn is het daar he! Kan me voorstellen dat het je lievelingsland is, bij mij staat het ook erg hoog :)

Antwoord
Nanda 25 februari 2016 - 20:48

Ah jaaaaa! Zeker als je ik je foto’s erbij zie. Ik ruik de stoffige straatjes en de geuren van heerlijk eten direct. Ik vond het ook zo bijzonder om daar te rijden en te bedenken dat er op alle heuvels wel iets lekkers groeit. Het staat zeker in mijn top 5 van fijnste plekjes op de wereld.

Antwoord
Karlijn 26 februari 2016 - 10:26

Het is daar inderdaad zo vruchtbaar en het eten is zo ontzettend goed! Voor mij is het ook een van mijn favoriete regio’s :)

Antwoord
Yvonne 10 maart 2016 - 21:26

Jee wat een kleur, het spat van mijn scherm. Prachtig! Toscane is echt heerlijk, in Umbrië zijn we nog nooit geweest. Ik ben dol op Italië en van plan de komende jaren meer van Europa te zien, dus dat komt vast goed.

Antwoord
Karlijn 11 maart 2016 - 09:32

Italië is inderdaad superfijn en zo fotogeniek! Leuk dat jullie meer van Europa willen gaan zien. Wij hebben nog steeds maar weinig bezocht op ons eigen continent en dat terwijl er zoveel moois te zien is :)

Antwoord
Angela 10 maart 2016 - 22:04

Ik ben een keer in Sicilië geweest (aanrader) en ga dit jaar naar Venetië. Ik ga zeker ook een soortgelijke trip maken als deze, het ziet er werkelijk prachtig uit!

Antwoord
Karlijn 11 maart 2016 - 09:27

Italië is zo’n heerlijk land! Sicilië lijkt me ook prachtig, daar ben ik nog nooit geweest. Alvast heel veel plezier gewenst in Venetië!

Antwoord
Marcella 12 maart 2016 - 23:23

Mooie foto’s! Ik ben op Sardinië geweest en maakte in veels te weinig tijd een roadtrip. Ook Rome heb ik bezocht. Maar het lijkt me tof om wat meer te zien van het mooie land. Ook wij vliegen vaak verder weg. Ik wil Toscane graag ontdekken, maar ook de Dolomieten en Cinque Terre staan op mijn wishlist!

Antwoord
Karlijn 13 maart 2016 - 14:49

Cinque Terre lijkt me ook geweldig! De Dolomieten moeten ook prachtig zijn. Italië is zo’n gaaf land, daar valt voor mij nog heel veel te ontdekken!

Antwoord
Citytrip 18 maart 2016 - 17:45

Met zo’n plaatjes kun je menig personen overtuigen om de plaatsen te bezoeken :o

Antwoord
Karlijn 19 maart 2016 - 19:55

Ah, thanks :) !

Antwoord
Rachel Kromdijk 20 maart 2017 - 14:37

Ik ben alleen nog maar 9 jaar bij het lago maggiore geweest in Feriolo Di Baveno.
Wij zaten op de camping Conca Dora (hoog aangeschreven in de ANWB ) een hele fijne camping met een prachtig uitzicht op het meer (en de twee eilanden). Je kon er uitgaan bij Vivaldi, heerlijk lunchen of uiteten in het dorpje Feriolo. Verder heb je ook een grote supermarkt (en liddle) in de buurt plus een groot centrum waar je kleding/make-up en van alles kan kopen

Antwoord
Karlijn 20 maart 2017 - 16:46

Dat klinkt ook heerlijk! Elke bestemming in Italië is eigenlijk goed :)

Antwoord
Lisanne 29 maart 2019 - 13:36

Heel gaaf! Zou je je rondreis willen delen? Welke route hebben jullie gereden en in (de omgeving van) welke plaatsen hebben jullie overnacht?

Antwoord
Karlijn 30 maart 2019 - 16:50

Hoi Lisanne, we hebben deze reis in 2011 gemaakt en ik blogde toen nog niet. Ik heb dan ook niets bijgehouden en ik kan de route niet meer terugvinden. Volgens mij zijn we begonnen in Lucca, toen Florence, Siena, Volterra, een plaats in Umbrië, San Gimignano en Pisa. Iets van tien of elf dagen in totaal. Sorry dat ik niet specifieker kan zijn!

Antwoord
FAQ met praktische tips voor een trip naar Cinque Terre - Karlijn Travels 4 juni 2019 - 07:00

[…] mei was ik vijf dagen op solotrip in Cinque Terre, Italië. Cinque Terre staat bekend om haar gekleurde dorpjes die tegen de rotsen zijn aangebouwd en ik vond […]

Antwoord
Laperre 17 juli 2019 - 20:26

Hallo, mag ik vragen hoe of met welke organisatie je de vesparit geboekt hebt?

Antwoord
Karlijn 17 juli 2019 - 22:43

Ah sorry, ik was hier in 2011 en ik weet het helaas niet meer. Volgens mij is het heel makkelijk te regelen ter plekke, je ziet nu overal Vespa’s rijden in Italië :)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.