Home Europa Voor op de bucketlist: carnaval in Venetië vieren

Voor op de bucketlist: carnaval in Venetië vieren

Door Karlijn

Zelfs als je eigenlijk helemaal geen fan bent van carnaval, is het carnaval in Venetië een festival voor op je bucketlist. Tijdens het carnaval worden straten van het sfeervolle Venetië bevolkt door prachtig uitgedoste mensen, het ene kostuum nog spectaculairder dan het andere. 

Carnaval Venetië

De geschiedenis van het carnaval in Venetië

Het carnaval van Venetië bestaat al sinds de Middeleeuwen. Vroeger was het carnaval voor Venetianen dé tijd om zich te buiten te gaan op grote feesten waar alles kon en mocht. Natuurlijk beschermd door hun maskers, waardoor ze niet op eventuele misstappen aangekeken konden worden. Rijk en arm liep door elkaar en rangen en standen bestonden even niet meer. Tegenwoordig wordt carnaval nog steeds uitbundig gevierd en kun je de mooiste bals bezoeken. Als je ervoor wilt betalen natuurlijk, want de entreeprijzen zijn hoog. En dan moet je kostuum zich ook kunnen meten met dat van de echte Venetianen. Een hele uitdaging!

Carnaval Venetië

Zo vier je carnaval in Venetië in 2024

In 2024 vindt het carnaval in Venetië plaats van 3 tot en met 13 februari. Tijdens deze dagen zijn er volop parades en andere evenementen in de stad. De actuele agenda vind je hier. Wil je het carnaval van dichtbij meemaken? Dan zijn er verschillende tours die je kunt boeken:

Carnaval Venetië: schitterend verkleed

Wij hielden het bij dwalen door de stad en zoveel mogelijk meepikken van de sfeer op straat. Het San Marco-plein stond vol schitterend verklede mensen, die graag poseerden voor de talloze fotografen. We probeerden vooral ’s ochtends vroeg op het plein te zijn, want daarna werd het erg druk. Niet alleen op het San Marco-plein, maar ook op andere plekken kwamen we mensen in prachtige kostuums tegen. Venetië is al mooi, maar carnaval zorgt voor een extra bijzondere sfeer in de stad. Ondanks de drukte vond ik het echt een aanrader. En natuurlijk heb ik me weer flink uitgeleefd met het maken van foto’s. Selecteren was moeilijk, zoals hieronder te zien!

Carnaval Venetië

Poseren is gelukkig geen probleem voor de uitbundig verklede Venetianen.

Carnaval Venetië

 

Carnaval Venetië

Carnaval Venetië

Carnaval Venetië

Carnaval Venetië

Meer lezen over Italië?

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Hier lees je er meer over.

Ook leuk om te lezen

43 Reacties

Stéphanie | Expeditie Aardbol 16 februari 2015 - 21:53

Wat gaaf dat jullie hier zijn geweest! En wat een verschil met hossende Hollanders en de sexy Braziliaanse dames. Vind de foto’s echt heel mooi, moet een feestje zijn geweest voor je camera :)!

Antwoord
Karlijn 16 februari 2015 - 22:11

Dank je Stéphanie! Mijn camera is inderdaad licht overspannen na drie dagen non-stop knippen ;) Zo fotogeniek allemaal!

Antwoord
Linda 16 februari 2015 - 21:58

Wauw!!! Wat een onwijs gave foto’s!!!

Antwoord
Karlijn 16 februari 2015 - 22:09

Dank je Linda :) !

Antwoord
Linda | Meisje van de Wereld 16 februari 2015 - 22:08

Dat is zeker wat anders dan een boerenkiel. Mooi met die kleuren en kostuums! Dit jaar zat ik in Luxemburg, maar volgend jaar ben ik weer in Oeteldonk te vinden:-)

Antwoord
Karlijn 16 februari 2015 - 22:10

Groot gelijk Linda, aan het carnaval in Oeteldonk kan Venetië niet tippen!

Antwoord
Ester 16 februari 2015 - 22:18

Wat bijzonder Karlijn!

Antwoord
Henk van Dillen 17 februari 2015 - 00:15

Ik ben de afgelopen 2 weken van Rotterdam naar Innsbruck gefietst. Ik pieker erover Venetie te bezoeken, nu ik straks verder fiets richting Azie. Morgen is hier in Innsbruck carnaval, uiteraard vieren. Deze mensen in Venetie hebben echt hun best gedaan, leuk om te zien, ben benieuwd hoe het hier in Innsbruck is! Have fun nog daar!

Antwoord
Karlijn 17 februari 2015 - 10:16

Hoi Henk, dank je voor je reactie! Ik heb meteen even je site bekeken, wat een geweldig avontuur! Wij vertrekken 20 april naar Istanbul en reizen dan in vier maanden naar Beijing, voor een klein deel door dezelfde landen als jij. Dat vind ik al een hele tocht, maar als je dat op de fiets doet…respect! Veel plezier in Innsbruck, ik wist niet dat ze daar ook carnaval vierden. Venetië is wel de moeite van het bezoeken waard en het zal later deze week ook weer een stuk rustiger zijn in de stad. Ik ben heel benieuwd naar je reis en ik ga je graag volgen!

Antwoord
tikva 17 februari 2015 - 01:01

Wow wat een gave foto’s weer! Echt een super leuk idee om eens mee te maken. Wij gaan morgen carnaval beleven in panama city maar ik verwacht heel wat minder klasse

Antwoord
Karlijn 17 februari 2015 - 10:11

Hoi Tikva, dank je! Carnaval in Latijns-Amerika moet toch ook wel bijzonder zijn. Ok, misschien wat minder klasse, maar wel echt een feest! Lijkt me geweldig, ik ben heel benieuwd hoe jullie het vinden!

Antwoord
Jenny 17 februari 2015 - 07:37

Mooi! Ik wist niet dat ze in Venetië op deze manier carnaval vieren. Ziet er uit als iets wat de moeite waard is.

Antwoord
Karlijn 17 februari 2015 - 10:10

Hoi Jenny, het carnaval duurt daar bijna twee weken, Venetianen zijn er dol op! Ik vond het erg de moeite waard, ondanks de enorme drukte die het feest met zich meebrengt.

Antwoord
Esther 17 februari 2015 - 08:15

Wow, wat een mooie kostuums! Carnaval van het hogere niveau. Het lijkt me geweldig om dit een keer mee te maken, veel leuker dan dat Hollandse gehos.

Antwoord
Karlijn 17 februari 2015 - 10:09

Dit is inderdaad carnaval voor gevorderden! Hoewel ik echt een Brabantse ben, heb ik helemaal niets met carnaval in Nederland. Maar in Venetië zijn de kostuums zo mooi, het zijn echte kunstwerken!

Antwoord
Sieds | siedsmytravels.nl 17 februari 2015 - 08:50

Dat ziet er heel mooi uit zeg! Lijkt me mooi om een keer carnaval te vieren in Venetië! :-)

Antwoord
Karlijn 17 februari 2015 - 10:08

Het was heel gaaf om te zien! En dat terwijl ik in Nederland helemaal niet houd van carnaval ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 17 februari 2015 - 10:41

Prachtige beelden. Ik kan me voorstellen dat je camera overuren heeft gemaakt. Ik ben zaterdag wel in Venlo naar het grote straatcarnaval geweest, maar dat is costuumtechnisch maar behelpen als ik dit zie ;-)

Antwoord
Karlijn 17 februari 2015 - 11:41

Hoi Robert, qua kostuums is carnaval in Venetië echt schitterend! Mijn camera is er nog van aan het bijkomen ;) Maar in Nederland is carnaval wel feestelijker en toegankelijker, in Venetië moet je echt naar de bals om iets van het feestgedruis mee te krijgen. Toch was het erg de moeite waard!

Antwoord
Marcella 17 februari 2015 - 16:36

Wat een ontzettend mooie kostuums zeg. De een nóg mooier dan de ander. En allemaal onwijs gedetailleerd met masker. Echt top om te zien Karlijn, weer eentje voor mijn wishlist!

Antwoord
Karlijn 17 februari 2015 - 17:10

Het was echt prachtig om te zien :) Aanrader!

Antwoord
Saskia 17 februari 2015 - 20:15

Wauw gaaf zeg en dat hondje hilarisch!
Ik vind zeker die foto met de spiegel de mooiste!

Antwoord
Karlijn 17 februari 2015 - 20:37

Hoi Saskia, de spiegel is ook een van mijn favorieten! Het was nog best lastig om het gezicht scherp te krijgen, van de tien foto’s was er maar eentje gelukt. Ik ben er blij mee!

Antwoord
Ellen 18 februari 2015 - 06:08

WoW wat gaaf. Ik ben niet zo van carnaval maar Pinocchio is mijn favoriet!

Antwoord
Karlijn 18 februari 2015 - 10:19

Hoi Ellen, dank je! Ik ben ook geen carnavalfan, maar in Venetië vond ik het erg leuk. Zulke gave kostuums!

Antwoord
Eva - eighty7 18 februari 2015 - 23:23

Heel gaaf dat je er was en mooie foto’s! Ik vind carnaval (in nederland) vreselijk, maar dit is heel anders. Ik was in Portugal afgelopen dagen en was daar bij een diner in Venetiaans carnaval thema; erg leuk met die kostuums en maskers :)

Antwoord
Karlijn 19 februari 2015 - 08:38

Dank je Eva! Ik vind carnaval in Nederland ook niks, maar in Venetië is het gelukkig heel anders dan hier. Leuk dat je in Portugal iets hebt meegekregen van het Venetiaanse carnaval!

Antwoord
ivonne 19 februari 2015 - 15:57

Gaaf….en wat een prachtige foto’s! Staat ook al heel lang op mijn verlanglijst.

Antwoord
Karlijn 19 februari 2015 - 16:23

Dank je Ivonne :) Het is een aanrader!

Antwoord
Sarah 19 februari 2015 - 19:10

Prachtige foto’s! Ik wil ook al lang eens naar het carnaval in Venetië! Ik denk dat ik toch ga sparen en dan naar zo’n bal proberen te gaan, lijkt me te gek!

Antwoord
Karlijn 19 februari 2015 - 19:53

Hoi Sarah, dank je! Het zou inderdaad supergaaf zijn om zo’n bal mee te maken. En dan helemaal perfect in zo’n gave jurk met masker…geweldig!

Antwoord
Denise Follow my footprints 23 februari 2015 - 11:53

Mooi! Ik hou totaal niet van carnaval (in Nederland) en ik vond in Venetie (waar ik in januari was) die maskers zo eng (ik weet niet waarom), maar je foto’s zijn prachtig!

Antwoord
Karlijn 23 februari 2015 - 13:42

Dank je! Ik snap het wel hoor, maskers hebben natuurlijk altijd wel iets engs ;) Maar bij de kostuums van de verklede Venetianen waren ze prachtig! Carnaval in Nederland is ook niet mijn ding, maar in Venetië was het genieten :)

Antwoord
Terugblik: February favorites - Karlijn Travels 1 maart 2015 - 12:42

[…] meest gelezen post was ‘Carnaval vieren in Venetië’ en de meeste reacties kwamen op het artikel ‘Hoe staat het met de voorbereidingen van onze […]

Antwoord
Nanda 1 maart 2015 - 20:01

Ik las net in je feb favorites dat je deze post al had gepubliceerd, ik loop echt achter!! Wat een waanzinnig heerlijke foto’s. Zo veel kleur. Ik ga dit op mijn wensenlijst zetten voor ooit… Wow!

Antwoord
Karlijn 1 maart 2015 - 21:30

Dank je Nanda, ik vond het carnaval echt zo de moeite waard! Zeker als je een beetje van fotografie houdt, dan kun je je helemaal uitleven :)

Antwoord
Blogselectie van de week - #5 - Reis Blog 11 december 2015 - 12:18

[…] Carnaval! Karlijn van reisblog Karlijn Travels ging vorig weekend naar Venetië, om het beroemde carnaval daar mee te maken. En dat is toch wel even wat anders dan carnaval in Nederland. Iedereen is onherkenbaar verkleed met maskers en in de mooiste kostuums. Op Karlijn’s blog vind je een uitgebreid fotoverslag. […]

Antwoord
Henriette 4 januari 2016 - 23:23

Wowww, wat ontzettend gaaf meid! Hele mooie foto’s;)! Ik ga dit jaar en heb net mijn maten doorgegeven voor een jurk. Ik ben heel benieuwd;)

Antwoord
Karlijn 5 januari 2016 - 10:02

Dank je! Heel gaaf dat jij ook gaat, en in vol ornaat nog wel! Het wordt vast geweldig, heel veel plezier gewenst alvast!

Antwoord
Joris 6 november 2017 - 17:29

Wat een prachtige kostuums! Leuk om dit zo vast te leggen. Heel leuk om dit mee te mogen maken

Antwoord
Karlijn 7 november 2017 - 10:48

Zeker! Het carnaval in Venetië is heel bijzonder :)

Antwoord
Tips voor een driedaagse stedentrip Bologna - Karlijn Travels 6 juli 2020 - 11:20

[…] Highlight Italië: kleurrijk carnaval vieren in Venetië […]

Antwoord
Burano en Murano: eilandhoppen in de lagune van Venetië - Karlijn Travels 6 juli 2020 - 11:51

[…] lagune liggen nog meer eilandjes die de moeite van een bezoek waard zijn. Wij ontsnapten even aan de drukte van het Venetiaanse carnaval en namen de boot naar kleurrijk Burano en sfeervol Murano. Perfect voor een korte dagtrip vanuit […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.