REIZEN IN AZIË

Orang oetan in Sumatra tijdens jungle trekking Bukit Lawang
Khiva Oezbekistan minaretten

Van Turkije in het westen tot Japan in het verre oosten: Azië is enorm groot en onvoorstelbaar gevarieerd. Klimaten, talen, culturen en landschappen: de landen in Azië zijn niet met elkaar te vergelijken. India en China zijn zelfs eerder twee aparte planeten dan landen. Dat maakt Azië meteen mijn favoriete continent, want ik raak er niet uitgekeken. Reizen in Azië is overal vrij makkelijk, de mensen zijn open en vriendelijk, het eten is er lekker en je kunt je reis zo avontuurlijk maken als je maar wilt.

PRAKTISCHE INFORMATIE AZIË

  • Kijk goed naar de beste reistijd voor je bestemming. In Zuidoost-Azië kun je in het regenseizoen nog prima reizen, maar in Nepal is dat niet handig. De kans is groot dat de bergtoppen dan in de wolken hangen.
  • Voor de meeste Aziatische landen heb je vaccinaties nodig en op een aantal bestemmingen moet je ook malariapillen slikken. Laat je van tevoren goed informeren.
  • Voor veel Aziatische landen heb je een visum nodig. Vaak kun je dat bij aankomst kopen, maar het kan ook handig zijn om je visum van tevoren te regelen. Op de website van i-Visa vind je meer informatie.

VLIEGTICKETS AZIË

Ga je een reis naar Azië maken, dan wil je natuurlijk de goedkoopste en beste vliegtickets scoren. Houd de ticketprijzen in de gaten via World Ticket Center en sla toe als je een goede deal ziet. Of als je ziet dat de prijzen gaan stijgen!

RONDREIZEN AZIË

In de meeste Aziatische landen kun je prima backpacken of vooraf zelf je reis regelen. Voor hotels gebruik ik zelf altijd Booking.com. Vind je het relaxter om je complete reis te laten organiseren, individueel of in groepsverband? Kijk dan eens bij deze reisorganisaties:

 

BESTEMMINGEN AZIË