Home Azië Tips voor Talat Noi, de hipste buurt van Chinatown in Bangkok

Tips voor Talat Noi, de hipste buurt van Chinatown in Bangkok

Door Karlijn

Bangkok is één van mijn favoriete steden en hoewel ik er al vaak geweest ben, heb ik voor elk bezoek weer een lijstje van nieuwe plekken die ik wil zien. Deze keer stond Talat Noi (ook gespeld als Talad Noi) bovenaan. Deze kleurrijke historische buurt in Chinatown is een samensmelting van verschillende culturen, tempels, street art, hippe cafés en sfeervolle straatjes. Een grote aanrader als je in Bangkok bent.

De bijzondere geschiedenis van Talat Noi

Talat Noi is één van de oudste buurten van Bangkok en onderdeel van Chinatown. In de 18e eeuw was de buurt van de Portugezen en in 19e eeuw werd Talat Noi overgenomen door Chinese immigranten. De locatie, direct aan de rivier, zorgde ervoor dat hier al snel flink handel werd gedreven. Later werden in de buurt volop tweedehands auto-onderdelen uit Maleisië verkocht.

Een mix van stijlen en culturen

Al die verschillende fasen in de geschiedenis van Talat Noi zijn nog steeds goed zichtbaar. Je ziet nog steeds werkplaatsen waar aan auto’s wordt gewerkt, er liggen stapels autobanden op straat en je ziet half uit elkaar gehaalde motoren in garages staan. Dat vormt een bijzondere combinatie met de hippe cafés die hier uit de grond schieten.

Wat te doen in Talat Noi?

1. Dwaal door de leuke steegjes van de buurt

Talat Noi is maar een klein buurtje en het is het leukste om hier op je gemak door het labyrint van smalle straatjes te dwalen. Zo kom je vanzelf de leukste plekken tegen, zoals oude pandjes, werkplaatsen, cafeetjes en street art.

2. Bewonder de Talat Noi street art

Je kunt er niet omheen: Talat Noi is ideaal voor fans van street art. In het straatje Trok San Chao Rong Kueak vind je bijvoorbeeld volop mooie muurschilderingen en andere kunstvormen. Toen wij er waren, hingen hier prachtige foto’s van het dagelijks leven en de bewoners van de wijk.

3. Fotografeer de Antique Turtle Car

Je kunt ‘m bijna niet missen: de fotogenieke Antique Turtle Car in Soi Wanit 2. Deze verroeste Fiat 500 is een soort openbare kunst geworden en het oude beestje is erg fotogeniek.

4. Aanrader: het historische So Heng Tai Mansion

Het tweehonderd jaar oude So Heng Tai Mansion werd gebouwd in de 20e eeuw, door een rijke handelsfamilie uit het Chinese Hokkien. Het gebouw is een mix van Chinese en Thaise bouwkunst en bestaat uit vier losse huizen en een binnenplaats. De entree naar de binnenplaats alleen is al de moeite waard, via een poort die is versierd met gedetailleerde tekeningen en reliëfs in Chinese stijl.

5. Tips Talat Noi: bezoek de kleurrijke Rong Kuak Shrine

De Rong Kuak Shrine is een mooie, kleine Chinese tempel direct aan de rivier. De beheerder nodigde ons hartelijk uit om binnen te komen te kijken en dat is de moeite waard. De tempel is bijzonder kleurrijk en binnen kun je een groot aantal Chinese beelden, schilderingen en reliëfs bewonderen. Leuk om even binnen te kijken en de toegang is gratis.

Tip!

Wil je ook nog een religieuze erfenis van de Portugezen zien? Wandel dan naar de crèmekleurige Holy Rosary Church, die gebouwd werd door de eerste Portugese bewoners van Talat Noi.

6. Ontsnap aan de Thaise hitte in een hip café

Talat Noi is maar een klein wijkje, maar aan leuke, hippe cafés is er geen gebrek. Je komt ze vanzelf tegen, maar leuke tips zijn in elk geval:

  • De Citizen Tea Canteen, met een uitgebreide theeselectie, een fantastisch interieur en een winkelgedeelte.
  • Het sfeervolle Photohostel & Photocafé is een opvallend café/hostel/expositieruimte, gevestigd in een tweehonderd jaar oud gebouw. De eigenaar is Nederlands en er staan dan ook poffertjes op het menu. Naast lekkere sapjes, koffie en lunchgerechten
  • Mother Roaster Coffee Shop Talat Noi is een hip café waar je de lekkerste koffie kunt krijgen. Het café zit boven een werkplaats vol auto-onderdelen, dus het is illustratief voor de unieke mix die Talat Noi is.
  • Hong Sieng Kong ligt net iets buiten Talat Noi en is erg de moeite waard. Je kunt hier heerlijk aan de rivier zitten.
  • Op zoek naar een strak ingerichte koffietent? Dan is La Cabra Bangkok aan Charoen Krung Road een aanrader.

7. Proef de lekkerste chocolademelk bij de 32Bar Specialty Chocolate

Dit was een pop-up-kraam toen wij hier waren, dus misschien is ‘ie inmiddels weg. Maar als je langs 32Bar Speciality Chocolate komt (naast de Antique Turtle Car), proef dan zeker de koude chocolademelk, gemaakt met chocolade van topkwaliteit. Heerlijk!

8. Duik Chinatown in om deze bruisende wijk verder te ontdekken

Talat Noi is onderdeel van Chinatown, één van de meest bruisende wijken van Bangkok. Het is dan ook logisch om Talat Noi en Chinatown te combineren en hier een hele dag voor uit te trekken. Wij deden zelf deze wandeling en die leidde ons langs de leukste bezienswaardigheden van Chinatown in Bangkok.

Hoe kom je in Talat Noi, Bangkok?

Talat Noi is een buurt in het Chinatown van Bangkok en ligt direct aan de Chao Phraya-rivier. De wijk is makkelijk bereikbaar met de metro. Je kunt er naartoe lopen vanaf Hua Lamphong Station. Ga je met de ferry, stap dan uit bij de Marine Department Pier of de Si Phraya Pier en loop naar Soi Wanit 2, de entree naar Talat Noi.

Leuke hotels in Talat Noi en Chinatown

  • Wil je in de wijk zelf overnachten, dan is Photohostel & Photocafé een aanrader. Je kunt hier sfeervolle privé-kamers met eigen badkamer boeken.
  • Natuurlijk zijn er in Chinatown nog veel meer goede hotels, zoals het fantastisch ingerichte Live Local Hotel.

Meer lezen over Thailand?

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Hier lees je er meer over.

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.