Nederland

Weekendje Laag Holland: perfect voor foodies

Zoek je een leuke bestemming voor een weekendje weg in Nederland, dan kan ik Laag Holland echt aanraden. In dit gebied boven Amsterdam krijg je het ultieme Nederland-gevoel, met eindeloze weilanden, molens en de leukste stadjes. In april was ik een weekend op persreis in Laag Holland en dat weekend hing van lekker eten aan elkaar. Daarom deel ik in deze post graag de leukste plekken in Laag Holland om goed te eten.

De Stallen in Purmerend

Restaurant De Stallen in Purmerend is gevestigd in een heel bijzonder pand: vroeger waren dit de veestallen waar de koeien en paarden stonden tijdens de Purmerendse veemarkt. In het restaurant vind je nog steeds allerlei oude details terug, waaronder de oorspronkelijke bestrating. Niet alleen de locatie en het pand zelf zijn de moeite waard, je kunt bij De Stallen ook geweldig eten. De verschillende burgers alleen zijn al een trip naar Purmerend waard.

De Stallen Purmerend

Het CacaoLab op de Zaanse Schans

Ik schreef er deze uitgebreide blog al over, want het CacaoLab op de Zaanse Schans is een must voor chocoholics. Je kunt er bijzondere chocoladesoorten kopen, de lekkerste chocolademelk drinken en zelf leren om chocola te maken. Ga je naar de Zaanse Schans, dan mag je het CacaoLab niet overslaan.

CacaoLab Zaanse Schans

De VersKade in Zaandam

In veel Nederlandse steden vind je tegenwoordig leuke vershallen, maar de prachtige VersKade in Zaandam is extra bijzonder. De VersKade is gevestigd in de voormalige Verkadefabriek en je vindt hier een groep enthousiaste foodondernemers die staan voor heerlijke kwaliteitsproducten. Je kunt hier onder andere heerlijk brood kopen, bijzondere wijnen, vlees en groenten en fruit. Natuurlijk kun je in de VersKade ook lekker lunchen of een koffie of verse smoothie drinken. Ook leuk: wij kregen van De VersKade een picknicktas mee, voor tijdens onze fietstocht door natuurgebied Het Twiske. Vol lekkers, waar we makkelijk een dag op konden teren. Aanrader!

VersKade Zaandam

Heerlijk eten in Uitdam

Ik sliep een nacht in op vakantiepark Resort Poort van Amsterdam in Uitdam, in een luxe appartement. Nu zijn vakantieparken niet echt mijn ding, maar dit was een prachtig complex. En nog beter: je kunt er geweldig eten bij het bijbehorende restaurant Poort van Amsterdam. De inrichting is hip en gezellig (ik wil ook flamingobehang!), het menu is uitgebreid, de wijn is goed en het restaurant heeft een mooie locatie aan het water. Je zou dit restaurant eerder midden in een stad dan op een vakantiepark verwachten.

restaurant Uitdam

BRASA Beemster: alles even lekker

Wij kwamen voor de lunch naar BRASA bar & kitchen Beemster in Middenbeemster, maar dit is typisch zo’n plek waar je de rest van de dag niet meer wegkomt. Bij mooi weer zit je heerlijk in de gezellige tuin, maar binnen is het net zo gezellig. Je eet hier onder andere goede broodjes, lekkere flammkuchen, tapas, burgers of salades, onder het genot van een bijzonder biertje. Genieten! BRASA heeft ook een locatie in Purmerend.

BRASA Middenbeemster

Zelf kaas maken in de Beemster

Eerlijk is eerlijk: je moet geduld oefenen voordat je de kaas echt kunt proeven. Maar dan weet je wel zeker dat je de lekkerste kaas in handen hebt, ook nog eens door jou zelf gemaakt. Wij maakten tijdens ons weekend Laag Holland zelf kaas bij de Beemsterbeleving, een prachtige kaasboerderij in de Beemster. Op de boerderij leven vijftig melkkoeien, die melk leveren aan Campina Friesland. De familie Uitentuis maakt bovendien zelf kaas, runt een zorgboerderij en een Bed & Breakfast. Zelf kaas maken, van koemelk tot complete kaasbol, bleek enorm leuk om te doen. En een maand later kreeg ik mijn gerijpte kaasje kant-en-klaar in de bus. Heerlijk!

Kaas maken Beemster

Meer lezen over Nederland?

4 gedachten over “Weekendje Laag Holland: perfect voor foodies”

  1. Zo leuk! Nederland heeft echt toffe dingen haha 😀 Vooral leuk als je heel lang niet in Nederland bent geweest en je dan zelfs als Nederlander verbaast over al die dingen haha

    1. Ja, dat geloof ik zeker! In je eigen land zie je het soms allemaal niet meer zo (ik tenminste niet), maar als je dan na lange tijd terugkomt, kun je Nederland vast weer extra waarderen 🙂

  2. Ja, een weekend Laag Holland zie ik zeker zitten! Ik kon er afgelopen april helaas niet bij zijn, maar ik hoop dat ze het event nogmaals organiseren. Ik meld me dan graag aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven