Home Azië Gaaf yoga-surf retreat Bali: The Chillhouse in Canggu

Gaaf yoga-surf retreat Bali: The Chillhouse in Canggu

Door Karlijn

Canggu was de laatste bestemming van mijn solotrip Bali en ik twijfelde waar ik wilde verblijven. Het leek me leuk om een accommodatie in Canggu te hebben waar ik andere mensen kon ontmoeten, maar een hostel zag ik niet zitten. Op Instagram kwam ik toevallig The Chillhouse tegen en toen was mijn keuze snel gemaakt. Dit surf- en yogaretreat zag er zo gaaf uit, dat ik meteen boekte. En daar kreeg ik geen spijt van.

The Chillhouse Canggu

De yoya- en surfretreats op Bali schieten als paddestoelen uit de grond. Zeker in surfplaatsje Canggu komen er steeds meer surfscholen en surfkampen bij. Logisch, want Canggu is een ideale plek om te leren surfen en het sfeertje is er erg relaxed. Ook al is het nu een stuk drukker dan een paar jaar geleden, Canggu is nog steeds een fijne plek om een paar dagen door te brengen.

The Chillhouse CangguZodra ik The Chillhouse binnenstap, ben ik fan. Het open restaurant, de zitzakken langs het zwembad, de tropische tuin en het grappige ‘weather station’: hier is duidelijk aan elk detail aandacht besteed. De hele accommodatie ziet eruit alsof ‘ie voor Instagram en Pinterest is ontworpen.

Activiteiten yoga-surf retreat Bali

Bij het inchecken krijg ik een dikke map mee, vol informatie over Canggu, tours op Bali, massages, surfen, yoga, mountainbiken en meditatie. The Chillhouse is een yoga-surf retreat op Bali en dat betekent dat je hier helemaal tot rust kunt komen. Aan jezelf werken kan ook, met verschillende coachingsessies en energy healings. Je kunt zelfs IV-therapy krijgen, waarbij je via een infuus vitamines toegediend krijgt. De meeste mensen die naar The Chillhouse komen, gaan voor het surfen, yoga en eventueel het mountainbiken. Er is een prachtige yogaruimte waar elke dag goede yogasessies worden gehouden en je kunt één of twee keer per dag surflessen nemen. Surfen heb ik zelf niet gedaan, maar ik hoorde van anderen dat de lessen heel goed zijn. Natuurlijk heb ik wel de massages uitgebreid getest. The Chillhouse heeft eigen massagekamers en masseuses en de massages behoren tot de beste die ik op Bali heb gehad. Aanrader!

The Chillhouse Canggu

Accommodatie Canggu: fijne kamer met eigen terras

De kamers van The Chillhouse liggen verspreid in een enorme tropische tuin, in verschillende villa’s en bungalows. Er zijn double rooms, single rooms en deluxe single rooms. In die laatste categorie kun je als single of (tegen een kleine meerprijs) met z’n tweeën verblijven. Elke kamer is anders ingericht en heeft andere voor- en nadelen, dus het heeft mij best wat tijd gekost om te kiezen. Uiteindelijk koos ik de kleurrijke single deluxe-kamer Namaste, op de benedenverdieping van The Yoga House. Ik had eigenlijk graag een open badkamer gewild, maar ik vond mijn eigen terras met zitje zwaarder tellen. Dat bleek een prima keuze, want dat bankje bleek een fijne lees- en werkplek.

The Chillhouse Canggu

Heerlijk én gezond eten Canggu

Qua faciliteiten heeft The Chillhouse het ook prima voor elkaar. Er zijn twee zwembaden, één bij het restaurant en één bij The Yoga House. Bij dat laatste zwembad is het meestal heel rustig, dus daar kun je lekker relaxen. The Chillhouse heeft een eigen restaurant met geweldige medewerkers, waar je fantastisch én gezond kunt ontbijten. Gezond is namelijk het thema bij The Chillhouse, dus qua eten zit je daar goed. Smoothiebowls, gepocheerde eieren, pannenkoeken, fruit met yoghurt: de menulijst is lang en je kunt zoveel kiezen als je wilt. De verse smoothies, lassies en sappen zijn ook heerlijk. ’s Avonds is er een gezond diner of een barbecue en ontbijt en diner zijn inbegrepen bij de kamerprijs. Omdat ik alleen reisde, vond ik dat ideaal. Je eet samen aan lange tafels, dus ook dat is fijn voor soloreizigers: het is heel makkelijk om in The Chillhouse mensen te ontmoeten.

The Chillhouse Canggu

Werkplek voor digital nomads

In The Chillhouse verbleven verschillende digital nomads, die online hun geld verdienen. Reis jij ook werkend de wereld rond, dan is deze locatie ideaal. The Chillhouse heeft een eigen werkruimte met verschillende werkplekken, waar je relaxed een paar uurtjes kunt werken. Naast het zwembad ligt een overdekt terras, met stopcontacten bij elk zitje. Smoothie erbij en je werk wordt opeens een stuk leuker!

The Chillhouse Canggu

Locatie The Chillhouse Canggu

The Chillhouse ligt aan het einde van Jl. Batu Bolong, de ‘hoofdstraat’ van Canggu. Het is het makkelijkste om een brommer te huren en zo naar het centrum van Canggu te rijden, maar zelf rijd ik geen brommer. Ik was aangewezen op de gratis fietsen van The Chillhouse, die meestal al om zeven uur ’s ochtends allemaal gereserveerd waren. Heel irritant, want lopen langs de drukke weg in Canggu was geen pretje. Een paar extra fietsen zouden geen overbodige luxe zijn, maar dat is ook het enige punt van kritiek op deze accommodatie. Als ik nog eens alleen naar Bali ga, dan is de kans groot dat The Chillhouse weer op mijn lijstje staat.

The Chillhouse Canggu

Voor meer informatie over yoga-surf retreat Bali

Op de website van The Chillhouse vind je meer informatie over de accommodatie, activiteiten en prijzen. Boeken kun je ook het beste via de site doen.

Meer lezen over Canggu en Bali?

yoga surfretreat Bali

Ook leuk om te lezen

25 Reacties

Susan 9 oktober 2017 - 07:29

Wow supermooi, ik dacht eraan om nar Schotland te gaan deze zomer. Maar ineens lijkt Bali toch ook wel een heel goed idee. Twee weekjes rondreizen, weekje hier chillen…

Antwoord
Karlijn 10 oktober 2017 - 09:59

Bali is altijd goed! Maar Schotland lijkt me ook fantastisch mooi. Totaal anders, maar rondreizen in de natuur is ook altijd heerlijk :)

Antwoord
Sabine 10 oktober 2017 - 01:38

Wauw wat gaaf! Ik denk er al een tijdje over om ook eens naar zo een retreat te gaan. In Colombia dan he, niet op Bali :P Al zou ik wel graag naar deze gaan als het slechts een busritje van hier verwijderd zou zijn haha. Echt heel mooi!!

Antwoord
Karlijn 10 oktober 2017 - 09:58

Een retreat is altijd een goed idee, of het nu in Colombia of op Bali is!

Antwoord
Robert | Traveljunks 10 oktober 2017 - 17:18

Dat ziet er niet verkeerd uit. De gezonde inslag en het surfen zou voor mij, samen met de relaxte sfeer, al voldoende zijn. En in retreats is het meestal lekker stil, iets wat ik heel erg op prijs weet te stellen ;-)

Antwoord
Karlijn 11 oktober 2017 - 09:35

Ik vond het echt heel relaxed daar! En het was inderdaad lekker rustig, ondanks dat The Chillhouse ook ideaal is om mensen te ontmoeten en het wat dat betreft net een hostel is ;)

Antwoord
Lotte 10 oktober 2017 - 20:47

Wat lijkt me dit een leuke plek! Ik begin meer en meer te denken dat ik Bali toch een tweede kans moet geven. :-)

Antwoord
Karlijn 11 oktober 2017 - 09:34

Ik zou het doen ;) ! Ik vind Bali echt heel fijn, al wordt het wel steeds lastiger om plekken te vinden die niet overstroomd zijn door toeristen…

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 10 oktober 2017 - 21:24

Wat ziet dat er leuk uit zeg! Dit lijkt me een heerlijke plek om bij te komen van alle drukte van het reizen. Deze ga ik zeker onthouden :-)

Antwoord
Karlijn 11 oktober 2017 - 09:32

Het is echt een hele leuke plek, aanrader!

Antwoord
Yvon 12 oktober 2017 - 08:02

Wow! Wat een prachtige plek! De kleuren van de inrichting zijn heel mooi (mij favo kleur).
In april heb ik een weekje vrij en wil dan even weg uit China, misschien wordt het wel deze plek!

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2017 - 11:49

Dan is dit een prima plek Yvon! Ik vond het er echt heerlijk :)

Antwoord
Marinka 12 oktober 2017 - 10:35

Wat een fijn plekje heb jij ontdekt Karlijn. Ik vind het altijd moeilijk om een leuke plek aan de kust van Bali te vinden. Of te duur, of te druk, óf een hostel. Dit is precies goed. Ik weet wat ik de volgende keer ga boeken. Dank je voor de tip!

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2017 - 11:49

Graag gedaan! The Chillhouse is echt een aanrader, inderdaad precies goed!

Antwoord
Janet 12 oktober 2017 - 19:59

Zo te zien is het een heerlijk plekje om een tijdje te vertoeven! :)

Antwoord
Karlijn 13 oktober 2017 - 10:26

Dat is het zeker :) !

Antwoord
Angela 14 oktober 2017 - 23:15

wauw, supergave accomodatie! Hier droom ik helemaal bij weg <3

Antwoord
Karlijn 15 oktober 2017 - 11:53

Mooi he! Echt een Instagram-accommodatie ;)

Antwoord
Mijn tips voor het relaxte Canggu op Bali - Karlijn Travels 18 oktober 2017 - 15:22

[…] per nacht? Ben je op zoek naar een fijn surf- en yogaretreat, dan is The Chillhouse perfect. In deze post lees je er meer […]

Antwoord
Marcella Molenaar 1 november 2017 - 10:54

Wat een heerlijke plek lijkt me dit, ik wil er direct naartoe! :-)

Antwoord
Karlijn 3 november 2017 - 11:48

Ik zou ook zo weer terug willen, zo fijn daar!

Antwoord
Alleen op reis: zo wordt het een succes - Karlijn Travels 22 januari 2018 - 21:48

[…] of een leuk guesthouse. De kans is groot dat je daar andere soloreizigers ontmoet. Voor mij was The Chillhouse in Canggu bijvoorbeeld ideaal. Wil je juist lekker op jezelf zijn, dan zijn alle andere hotels prima. Ik kijk […]

Antwoord
Elke 26 februari 2018 - 06:39

Ik ben momenteel een jaar in Australië en zit erover te denken om een weekje/2 weken naar Bali te gaan. Waarschijnlijk ga ik naar deze plaats, ziet er fantastisch uit!

Antwoord
Karlijn 26 februari 2018 - 11:45

Het is een aanrader, echt een heerlijke plek!

Antwoord
Dit heb ik geleerd van mijn soloreis naar Bali - Karlijn Travels 2 juni 2018 - 16:07

[…] ik vond het fijn om helemaal te doen waar ik zelf zin in had. De afgelopen week sliep ik in The Chillhouse in Canggu, waar het allemaal draait om anderen ontmoeten en daar moest ik echt even aan wennen. Ik heb mijn […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.