Home Azië I HOTELTIP: Sal Secret Spot in Uluwatu, Bali

HOTELTIP: Sal Secret Spot in Uluwatu, Bali

Door Karlijn

In Kirgizië was ik zo klaar met de basic homestays van de Zijderoute, dat ik daar al onze hotels op Bali boekte. Lekker luxe, zodat ik me daar alvast op kon verheugen. Eén van die hotels was Sal Secret Spot, gelegen in Uluwatu, in het onderste puntje van Bali. En wat een voltreffer was dat! Zodra ik de tropische tuin binnenstapte en de witte leren zitzakken rond het geweldige zwembad zag, was ik verkocht.

Sal Secret Spot Bali

Ga je naar Bali, dan is het belangrijk om goed na te denken over de plek waar je wilt zitten. Wil je stappen en shoppen, ga dan naar Seminyak of Sanur (nooit naar Kuta!). Ben je op zoek naar cultuur, kies dan voor Ubud. Wil je mooie stranden, rust en relaxen, dan is Uluwatu een aanrader. Dit gebied ligt in het zuidelijkste puntje van Bali. Hier vind je hoge kliffen boven gouden stranden, woeste golven en fanatieke surfers. Hier eet je verse vis op het strand en kom je helemaal tot rust. Het was precies wat we nodig hadden.

Sal Secret Spot Bali

Design

Op de blog van Jolien las ik over Sal Secret Spot en ik vond het er fantastisch uitzien. Ik besloot er vier nachten te boeken, maar ik had er veel langer willen blijven. Sal bestaat uit acht bungalows, in verschillende klassen en allemaal anders aangekleed. Daarnaast heeft Sal een aantal appartementen bij Bingin Beach, tien minuten verderop. Wij kozen voor een superior room, gelegen aan het zwembad. Onze kamer was spierwit met mooie design houtaccenten. Die vind je in het hele hotel terug, in de vorm van kunst, lampen en meubilair. De badkamer was ruim en had een heerlijke openluchtdouche. Op onze veranda stond een fijn zitje en in twee passen lagen we in het zwembad.

Sal Secret Spot Bali

Net een filmster

Ah, dat zwembad! Ik heb nog nooit zo’n relaxed zwembad gezien als dat bij Sal. Er liggen witleren ligbedjes op platforms in het water, zodat je tijdens het zonnen lekker met je voeten in het water kunt liggen. Het zwembad zelf heeft verschillende lagen, zodat je er heerlijk in kunt zitten of hangen. Er zijn ook prachtige leren zitzakken, die ik zo mee naar huis had willen nemen. Als ik aan het zwembad lag met een vers fruitsapje, voelde ik me net een filmster.

Sal Secret Spot Bali

Tropische tuin

De bungalows liggen in een weelderige tropische tuin, vol palmbomen en kleurrijke bloemen. En een rek met surfplanken (die je kunt huren), want de Portugese eigenaren van Sal zijn fanatieke surfers. De tuin heeft allerlei hoekjes waar je lekker kunt zitten. Daarnaast is er een bar/cafétje waar het ontbijt wordt geserveerd en waar je ook kunt lunchen en dineren. Het ontbijt is superlekker, met volop keuze (eieren, pannenkoeken, yoghurt/fruit/muesli) en elke dag een ander vers fruitsapje. De menukaart is niet heel uitgebreid, maar alles wat erop staat is goed. Je kunt ook een driegangendiner bestellen. Je eet samen met de andere gasten aan een grote tafel en daardoor leer je snel mensen kennen. Erg gezellig!

Sal Secret Spot Bali

Bingin Beach

Ik had wat moeite om mijn ligbedje aan het zwembad te verlaten, maar ik heb me toch regelmatig naar het strand gesleept. Want Sal ligt op tien minuten lopen van het relaxte Bingin Beach, waar je volop surfers kunt bewonderen en waar je ’s avonds voor een prikkie verse vis eet, heerlijk met je voeten in het zand. En of dat allemaal nog niet ontspannen genoeg is, kun je bij Sal ook massages en andere spabehandelingen nemen. Sal Secret Spot is echt een geweldige plek. Wanneer mag ik terug?

Sal Secret Spot Bali

Voor meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over Sal Secret Spot. Een standaard kamer is er vanaf 65 dollar, een suite vanaf 88 dollar (in het laagseizoen).

Uluwatu-Bali

*Dit artikel bevat een affiliatelink. Hier lees je er meer over.

 

Ook leuk om te lezen

25 Reacties

Lisette | Travellust.nl 26 september 2015 - 10:59

Wat een droomplek zeg! Ik heb dit hotel al vaker voorbij zien komen en mocht ik naar Bali gaan dan zal ik Sal Secret Spot zeker overwegen. En die prijs is helemaal oke!

Meer dan logisch dat je die basic accommodaties helemaal zat was. Heerlijk om dan op internet te struinen naar de meest luxueuze hotels en even helemaal los te gaan. Ik heb gister ook alles in Marokko vastgelegd! Voor het eerst niet op de bonnefooi en voor het eerst lekker luxe! Zin in!

Antwoord
Karlijn 27 september 2015 - 07:44

Hoi Lisette, Sal is inderdaad een aanrader, echt een topplek! Ik had in Kirgizië echt zo’n vooruitzicht nodig, na zo’n vijftien homestays en nog meer op de planning. Super dat je voor Marokko ook al alles hebt vastgelegd en heerlijk voor luxe gaat. Dat is tegenwoordig toch echt mijn favoriete manier van reizen, geloof ik ;) . Geniet er enorm van, ik ben benieuwd naar je verhalen!

Antwoord
Eva - eighty7 26 september 2015 - 11:22

Wat een geweldige plek! Ik heb hem laatst nog getipt aan iemand die ook die kant op gaat, naar aanleiding van je Instagram foto(s); als jij zo enthousiast bent moet het goed zijn ;)

Antwoord
Karlijn 27 september 2015 - 07:42

;) Sal is echt geweldig! Ik had er gerust nog een week kunnen blijven, zo fijn daar!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 26 september 2015 - 13:27

Waaauw! Wat een plaatje! Nooit heel enthousiast geweest over (de gedachte aan) Bali, maar dit ziet er echt waanzinnig chill, mooi, fijn uit! Geweldig!

Antwoord
Karlijn 27 september 2015 - 07:37

Ah, Bali is zo fijn! Als je maar naar de goede plekken toegaat :) En Sal is zeker zo’n plek!

Antwoord
Ester 26 september 2015 - 21:44

Wat een paradijsje :-) Daar mag je je ook wel op verheugen :-) En die prijzen, dat valt me reuze mee!

Antwoord
Karlijn 27 september 2015 - 07:36

Het was inderdaad een paradijsje, zo fijn! De prijzen liggen in het hoogseizoen wel wat hoger, maar Sal is ook dan al het geld waard!

Antwoord
Yvon 27 september 2015 - 03:18

Heaven!! Wat een geweldige plek!

Antwoord
Karlijn 27 september 2015 - 07:35

Echt he! Het was er heerlijk :)

Antwoord
Robert|Traveljunks 27 september 2015 - 08:38

Mooie plek is dat zeg! Ik had ‘m laatst al gebookmarked, voor het geval we eens op Bali terecht gaan komen :-) Lijkt me voor Bali ook een oke prijs met die luxe.

Antwoord
Karlijn 27 september 2015 - 11:43

Mochten jullie afreizen naar Bali, dan is Sal echt een aanrader! Alleen voor dat zwembad zou ik al teruggaan ;)

Antwoord
Sigrid | My Travel Secret 27 september 2015 - 10:31

Dit ziet er echt heerlijk uit! Bali blijft mij trekken, maar idd je moet wel een aantal plekken vermijden. Als ik weer terug ga ga ik dit pareltje zeker even checken :-)

Antwoord
Karlijn 27 september 2015 - 11:32

Het is de moeite waard! Bali zelf trouwens ook :)

Antwoord
Angela 27 september 2015 - 13:13

wauwwww! Wat ontzettend mooi hotel! Toch maar wat hoger op mijn Must Visit lijstje… ;-)

Antwoord
Karlijn 28 september 2015 - 16:10

Alleen voor Sal zou ik Bali al aanraden ;)

Antwoord
Angela 16 oktober 2015 - 14:11

Bali is geweldig. Ook aan de Noordkust (lodges van het Oase Hotel in Tejakula, is géén hotel) en bijvoorbeeld Sidemen vind je dit soort paradijsjes. Je gaat Zuid-Afrika geweldig vinden Karlijn, of was je daar al? Ik heb net je geweldige website ontdekt en niet alles gezien. Met name in de privé parken rond het Krugerpark vind je dit soort juweeltjes. Ik was in Pezulu Treehouse Parc (slapen in een luxe tent/boomhut met uitzicht op giraffen – op ooghoogte) , in het Timbavatiparc maar er is veel keuze. De knappe rangers krijg je er gratis bij ;)

Antwoord
Karlijn 17 oktober 2015 - 05:53

Hoi Angela, wat leuk dat jij ook in het Pezulu Treehouse hebt geslapen! Wij waren in 2011 in Zuid-Afrika en dat verblijf was een van de hoogtepunten van onze reis. Een van de vele hoor, want je hebt het goed gezien: Zuid-Afrika vonden we fantastisch! Ik zou er best nog eens naartoe willen, en dan in combinatie met Namibië en Botswana :)

Antwoord
Marcella 18 oktober 2015 - 19:39

Wat een geweldige plek zeg, hier wil ik onwijs graag naartoe! Trof je hier Marieke & Johan?

Antwoord
Karlijn 19 oktober 2015 - 06:20

Ja, klopt! Zo leuk :) En Sal was zo geweldig…ik wil terug!

Antwoord
Behind the scenes #3: een half jaar op wereldreis - Karlijn Travels 21 oktober 2015 - 07:53

[…] hotel: Sal Secret Spot in Uluwatu, Bali. Mede dankzij het […]

Antwoord
Marloes 15 mei 2016 - 11:47

Oh wauw, ik denk dat we hier onze eerste dagen van onze Honeymoon starten!!

Antwoord
Karlijn 15 mei 2016 - 11:51

Heel goed idee Marloes :) ! Sal is fantastisch, ik heb nog elke dag heimwee!

Antwoord
Wereldreisweek #22 in foto’s - Karlijn Travels 15 mei 2016 - 14:25

[…] Wat een mooie, rustige plek. En dat zwembad! Die witleren zitzakken! Die ligbedjes in het water! In deze review lees je er alles […]

Antwoord
Uluwatu tips: doen, zien, eten en slapen in dit hippe deel van Bali - Karlijn Travels 13 februari 2020 - 09:55

[…] sfeervol, met een prachtige groene tuin en het meest relaxte zwembad ooit. Ik schreef er deze blogpost over. Boeken kun je via […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.