Home Azië Een perfecte dag in Ubud (inclusief tips!)

Een perfecte dag in Ubud (inclusief tips!)

Door Karlijn

Ubud op Bali is een geweldige plek om een paar dagen bij te komen tijdens een rondreis Indonesië. Je kunt hier heerlijk eten, lekker naar de spa gaan, wandelen door de rijstvelden en tempels bezoeken. Natuurlijk kun je ook heel veel doen in de omgeving (lees dit artikel met de vijftien leukste Ubud-tips), maar als je wilt relaxen, dan is dit je schema voor een perfecte dag in Ubud.

08.00 uur: douchen in de openlucht

Ik weet niet waarom het zo luxe voelt, maar een half open badkamer vind ik fantastisch. ’s Ochtends douchen in het zonnetje, ’s avonds onder de sterren…heerlijk!

08.30 uur: luxe ontbijtje in tropische tuin

Ons geweldige hotel, Sri Ratih Cottages, heeft een gezellige ontbijtbar. Je zit in een relaxte stoel tussen de tropische bloemen en planten, terwijl je kiest uit een groot aantal ontbijtmenu’s. Een vers fruitsapje, Balinese koffie, een bordje fruit en een zoete Balinese lekkernij horen er in elk geval altijd bij. Mijn favoriet voor het ‘hoofdgerecht’ is de French toast, Ward is fan van de bananenpannenkoek. Tijdens het ontbijt worden ook de traditionele offertjes bij de tempel van het hotel neergelegd. Daarom houd ik van Bali: tradities zijn nog steeds overal, hoe toeristisch het eiland verder ook is.

Ubud Bali

09.30 uur: tips Ubud: naar de spa

Ons hotel heeft een eigen, kleine spa en een Balinese massage is een prima begin van de dag. Vanuit de spa kijk ik uit over een knalgroen rijstveld en de massage is heerlijk ontspannend. Zo kom ik de dag wel door! In deze blog lees je alles over mijn favoriete spa’s in Ubud.

Ubud-Bali

10.30 uur: zwemmen, lezen, zonnen

Ubud ligt in het hart van Bali en het strand is ver weg. Geen probleem, want het zwembad is lekker fris, er is een barretje bij en de ligstoelen zijn zo comfortabel dat je bijna vanzelf in slaap sukkelt achter je boek.

Ubud Bali

12.30 uur: lunchen!

Op de Zijderoute was ik mijn eetlust een beetje kwijtgeraakt, maar in Bali komt die weer helemaal terug. Gelukkig, want het zou zonde zijn om niet te genieten van het geweldige eten in Ubud. Mijn favoriete lunchplekken zijn Clear Cafe (hippe plek met de beste smoothies en gezonde gerechten) en Kué (een bakkerij/koffietent/restaurant met geweldige wraps en lekker brood). Kué zit aan Jl. Raya Penestanan, Clear Cafe aan Jalan Hanoman. In deze blog vind je een compleet overzicht van de beste restaurants en cafés in Ubud.

Ubud eten

13.30 uur: shopping time

Ubud is een paradijs voor shopverslaafden en ik vind vooral de winkeltjes met spullen voor in huis leuk. Antiek uit Timor, handgemaakte beelden, kleurrijke maskers…ik koop niets, maar alleen het rondneuzen is al heerlijk. Het gezelligste straatje om te shoppen vind ik Jl. Dewisita, maar natuurlijk kun je ook terecht op Monkey Forest Road, Jl. Raya Ubud en Jl. Hanoman.

Ubud shoppen

15.00 uur: tips Ubud: bezoek aan de Lotus Temple

Aan Jl. Raya Ubud (achter Starbucks) ligt de Lotus Temple. Dit is één van mijn favoriete tempels in Bali, vanwege de vele mooie hindoeïstische beelden en tropische bloemen, en natuurlijk vanwege haar ligging achter een vijver vol lotusbloemen. Het is een hele fijne, fotogenieke plek en een leuke onderbreking van al het shopgeweld.

Ubud Bali tempels

16.00 uur: nog even zwemmen

We pikken nog de laatste zonnestralen mee aan het zwembad en ik drink een verse smoothie. Zo lekker!

18.30 uur: eten in Ubud

En dan is het weer een kwestie van kiezen: waar gaan we eten? Wij vonden het eten bij de Three Monkeys aan Monkey Forest Road erg lekker (vergeet vooral niet om er een Margarita bij te drinken) en ook bij Warung Rococo aan Jl. Raya Ubud eet je heerlijk. Maar Ubud heeft tientallen goede restaurants in alle prijsklassen, dus je kunt eigenlijk niet verkeerd kiezen. Na het eten kun je nog ergens iets gaan drinken, of in ons geval: teruglopen naar het hotel en als een blok in slaap vallen. Wil je ook nog een keer lekker actief zijn in Ubud? Ga dan fietsen in de rijstvelden van Ubud. Aanrader!

Meer lezen over Bali?

*Dit artikel bevat een affiliatelink. Hier lees je er meer over.

Ook leuk om te lezen

38 Reacties

Niels 11 september 2015 - 07:37

Ik snap dat je er heimwee van krijgt, het ziet er allemaal super uit! Mooie foto’s!

Antwoord
Karlijn 12 september 2015 - 07:15

Dank je Niels! Het waren echt heerlijke dagen in Ubud :)

Antwoord
Kirsten |Travelaar.nl 11 september 2015 - 08:49

Heerlijk om ook eens zulke dagen in te lassen. Ik zou het niet een hele week kunnen, maar een dag of 2, 3 moet zeker luken. Heel fijn! Ubud klinkt als een geweldige bestemming!

Antwoord
Karlijn 12 september 2015 - 07:16

Ubud is echt een aanrader! Er is ook enorm veel te zien en te doen, je kunt er echt alle kanten op. Ik kan me voorstellen dat je na een dag of drie wel klaar bent met weinig doen. Al lijkt het erop dat wij op Bali de relaxmodus definitief hebben gevonden…tijd om over een paar dagen een duiktripje in te lassen!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 11 september 2015 - 09:10

Wat heerlijk zo’n dagje! Ik merk dat ik zelf op reis steeds meer de tijd neem om een relaxdagje te houden. Het is wel echt een knop die ik moet omzetten, maar als ik dat eenmaal heb gedaan dan is het heerlijk!

Antwoord
Karlijn 12 september 2015 - 07:14

Helemaal mee eens! Ik voel me altijd een beetje schuldig als ik niets cultureels of actiefs doe, maar als die knop eenmaal om is, krijg je me niet meer weg bij zwembad of strand. Ik ben nog steeds best goed in relaxen :)

Antwoord
Laurens (Rondreis.nl) 11 september 2015 - 09:23

Oké, Ik stop nu officieel met lezen van je blog :-)
Genieten!!!!

Antwoord
Karlijn 12 september 2015 - 07:13

Haha! De relaxverhalen zullen nog wel even aanhouden, ben ik bang ;)

Antwoord
Linda | Meisje van de Wereld 11 september 2015 - 10:13

Heerlijk zo’n dag! Deze dagen hebben wij er altijd ook wel tussen zitten hoor op reis. Ik moet af en toe wel relaxen, vooral aan het einde van de reis vind ik dit heerlijk. Geniet ervan!

Antwoord
Karlijn 12 september 2015 - 07:13

Hoi Linda, af en toe even niksen is inderdaad erg lekker tijdens een actieve reis! Wij proberen ook altijd op zo’n plek af te sluiten. Dat zijn zulke fijne dagen!

Antwoord
Marijke 11 september 2015 - 14:20

Oh, wat een droom! Ik was al verkocht bij dat ontbijt alleen al, maar het werd alleen maar beter ;-) Wat een prachtige tempel trouwens!!

Antwoord
Karlijn 12 september 2015 - 07:11

Het ontbijt was inderdaad een perfect begin van de dag! Zo lekker :) We hebben echt fijne dagen gehad in Ubud, zo’n fijne plaats!

Antwoord
Sabine 11 september 2015 - 16:57

Wat een megacontrast met al die trektochten in middenazië… echt prachtig die foto´s! Fijn dat jullie zo lekker kunnen rusten en genieten trouwens :)

Antwoord
Karlijn 12 september 2015 - 07:10

Het contrast is inderdaad enorm! Het lijkt eeuwen geleden dat we in onze homestays in Tajikistan kool en aardappelen zaten te eten ;) Dat was een prachtig avontuur, maar deze fase van de reis bevalt ons ook uitstekend ;)

Antwoord
Robert|Traveljunks 11 september 2015 - 17:23

Hoe anders dan de reis over land kan het zijn ;-) Is af en toe best prettig om lekker relax de toerist uit te hangen, toch…?!

Antwoord
Karlijn 12 september 2015 - 07:09

Hoi Robert, actief zijn en steeds veel doen en zien is heerlijk, maar eigenlijk zijn we ook best goed in het relaxdeel ;) Zeker na de Zijderoute bevalt het prima!

Antwoord
Vincent 11 september 2015 - 18:45

Dit verslag schreeuwt gewoon heerlijk relaxen. Hmm, schreeuwen en relaxen is misschien een beetje een tegenstelling, maar het ziet er geweldig uit!

Antwoord
Karlijn 12 september 2015 - 07:08

Haha! Het was ook echt heerlijk. Eigenlijk zijn we altijd heel actief op reis, maar af en toe is het zo lekker om heel weinig te doen!

Antwoord
Eva - eighty7 11 september 2015 - 22:48

Onze laatste dag in Ubud brachten we ook zo relaxed door, na twee dagen walking tours. Spa, zwemmen, eten; heerlijk! En eens met Ward, die bananen pannekoeken… Yum! Zo krijg ik ze thuis toch niet gemaakt :D

Antwoord
Karlijn 12 september 2015 - 07:07

De pannenkoeken zijn hier inderdaad echt heerlijk! Leuk dat onze relaxdagen herkenbaar zijn voor jullie…zo fijn na al die activiteiten!

Antwoord
Puck 12 september 2015 - 15:33

Thanx voor de tips, als ik eens terugga naar Ubud kom ik hier zeker nog even lezen om wat adviezen op te pikken. Zeker goede restaurantjes vind ik belangrijk, aangezien er daar zoveel zijn dat je soms niet meer weet wat goed is en wat minder.

Antwoord
Karlijn 13 september 2015 - 02:50

Helemaal waar! Voor hotels geldt hetzelfde: je ziet door de bomen het bos niet meer. Wel bijzonder dat Ubud toch zo’n fijne plek is, ondanks het ontplofte toerisme!

Antwoord
Sigrid | My Travel Secret 12 september 2015 - 20:03

Oooooh wat mis ik Bali! Zo herkenbaar dit, zo fijn. Tis echt veelste Lang geleden dat Ik hier was :-( Geniet er nog van!

Antwoord
Karlijn 13 september 2015 - 02:49

Dank je Sigrid, dat komt helemaal goed! Ik ken het heimweegevoel, ik heb het zelf ook vaak naar Zuidoost-Azië…

Antwoord
Kim 13 september 2015 - 12:10

Relaxdagen zijn echt heerlijk! En Ubud is ook heel erg leuk. Ik was er maar heel kort, maar als ik het zo lees en zie, moet ik er echt nog een keer naar terug. Lekker relaxen, zwemmen, wandelen en eten… Geniet er nog van!

Antwoord
Karlijn 13 september 2015 - 14:12

Dank je Kim, dat komt helemaal goed! Het gaat straks nog moeite kosten om weer in de reismodus te komen ;)

Antwoord
Linda | One Day Trip 14 september 2015 - 15:46

Ik ben niet jaloers hoor… ;)

Tijdens het reizen is af en toe zo’n relaxed dagje heerlijk en dat heb je soms denk ook wel even nodig. Weer even opladen. Het moet bij mij echter niet te lang duren, dan word ik er een beetje sloom van.

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 16:42

Dat kan ik me ook wel voorstellen! Wij zitten nog steeds in onze relaxfase, dat hadden we echt nodig na de Zijderoute. Maar over een paar dagen wordt het hoog tijd om weer actief te worden. Daar heb ik ook echt weer zin in!

Antwoord
Paulien - Footprint Travel 18 september 2015 - 13:04

Helemaal eens met jouw tips Karlijn! Ik had een heerlijk aanrommel-dagje in Ubud niet beter kunnen beschrijven. Ook echt niet missen in Ubud – vind ik – ’s avonds naar een dansvoorstelling in de tempel. Kecak dans is mijn favoriet. He, ik zit net mijn reis voor deze winter te plannen, en even een tussenstop in Ubud is toch wel een must!

Antwoord
Karlijn 18 september 2015 - 15:47

Hoi Paulien, leuk dat jij ook fan bent van Ubud :) En ik ben het met je eens: een dansvoorstelling is superleuk om mee te maken als je in Ubud bent. Zeker in die mooie tempels, dat maakt het plaatje helemaal compleet! Waar gaat je reis deze winter naartoe?

Antwoord
Marcella 7 oktober 2015 - 14:57

Ik ben graag actief, maar zo’n dag als deze klinkt als een fijne afwisseling naast alle drukte. Ubud klinkt echt te gek, wat een heerlijk paradijsje!

*hallo vakantiekriebels!*

Antwoord
Karlijn 7 oktober 2015 - 23:19

Ubud is zo fijn! Ik ben ook erg actief op reis, maar in Ubud hadden we echt even bijkom-tijd nodig!

Antwoord
Wandeling door rijstvelden Ubud: op weg naar lekker eten - Karlijn Travels 24 juli 2016 - 13:05

[…] vind Ubud heerlijk. Natuurlijk is het er druk en natuurlijk is het er toeristisch, maar als je daar doorheen kijkt, […]

Antwoord
Highlight Bali: fietsen door de rijstvelden bij Ubud - Karlijn Travels 1 september 2017 - 12:37

[…] stop na vier maanden reizen over de Zijderoute. De ouders van Ward waren toevallig tegelijk met ons in Ubud en zij hadden een fietstocht in de omgeving van Ubud op de planning staan. Ward ging mee, maar ik […]

Antwoord
13x lekker eten in Ubud, Bali - Karlijn Travels 13 oktober 2017 - 07:01

[…] het om eten gaat is er op Bali geen betere bestemming dan Ubud. Dit stadje in het hart van Bali barst van de leuke restaurants en cafés en het is lastig om een […]

Antwoord
Stephanie 13 februari 2018 - 21:13

Ik kwam je artikel tegen via google, heel leuk om te lezen :). Wij gaan in mei/juni naar Indonesië, waarvan eind juni een dag of 3/4 naar Bali. Leuk dit artikel!

Antwoord
Karlijn 13 februari 2018 - 21:17

Wat een fijn vooruitzicht! Veel plezier gewenst, Indonesië is geweldig :)

Antwoord
Alleen naar Bali: dit heb ik geleerd van mijn soloreis - Karlijn Travels 13 februari 2020 - 10:21

[…] verzetten deze trip, maar zeker de eerste week kon ik me er ook niet toe zetten. Ik was de hele dag op pad in Ubud en omgeving en ’s avonds wilde ik gewoon een boek lezen. Vanaf het moment dat ik naar de kust […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.