Home Azië I Eén week alleen op reis: hoe bevalt het?

Eén week alleen op reis: hoe bevalt het?

Door Karlijn

Een week geleden stapte ik op het vliegtuig naar Bali en gisteren ben ik op de tweede bestemming van mijn reis aangekomen. De afgelopen week maakte ik onder andere een fietstocht in Ubud, ging ik twee keer naar de spa, at ik de lekkerste Indonesische gerechten én wende ik aan het alleen reizen.

Natuur Bali

Toen ik mijn vorige post schreef, was ik nog heel trots dat ik vooral heel veel zin had om naar Bali te gaan, en dat ik geen last had van de bekende ‘ik wil niet meer alleen’-gevoelens. Het zou natuurlijk mooi zijn om te vertellen dat dat zo bleef, en dat ik zingend op het vliegtuig stapte. Helaas: op maandagochtend wilde ik totaal niet meer weg en als het niet zo’n enorme afgang was geweest, had ik op Schiphol de eerste de beste trein terug naar Eindhoven gepakt. Toch jammer! Gelukkig zakte dat gevoel vrij snel en ging ik natuurlijk gewoon het vliegtuig in. Na een reis waar geen einde aan leek te komen kwam ik uiteindelijk in Bali aan, waar alles nog heerlijk bekend en vertrouwd was. Zo fijn!

Tempel Ubud

Uit eten Ubud

De eerste vier volle dagen was ik in Ubud. Dat stadje ken ik al vrij goed van eerdere bezoeken en het was een prima startpunt. Ik wandelde langs mijn favoriete tempels, testte een hele lijst leuke restaurants uit en dronk met mezelf een cocktailtje bij oude bekende The Tree Monkeys. Alleen eten is eigenlijk het vervelendste van alleen reizen, maar op Bali is het niet zo’n probleem. Ik heb het idee dat de Balinezen het een beetje sneu vinden dat je alleen bent, dus er wordt prima voor me gezorgd.

Ceremonie Bali

Fietsen op Bali

De tweede dag ging ik op pad met een fotograaf en maakte ik foto’s op een aantal mooie plekken. De fotograaf nam me ook mee naar twee ceremonies, erg bijzonder om te zien. De middag bracht ik door in Tamarind Spa, helemaal fantastisch. Op dag drie maakte ik de hike langs de mooie Campuhan Ridge en zaterdag ging ik een dagje fietsen in de omgeving van Ubud. Dat was echt superleuk. Vandaag reisde ik naar Sidemen, een dorpje in een prachtige omgeving vol rijstvelden, met uitzicht op de vulkaan Agung. Ik heb de hotelspa maar weer bezocht en morgen ga ik hier wandelen. Ik ben benieuwd!

Marlt Ubud

Goed naar mijn zin

Kortom: na een wat moeizaam vertrek heb ik het prima naar mijn zin op Bali. Ik reis natuurlijk veel liever met Ward samen, maar ik voel me niet eenzaam en ik vermaak me prima. Het enige wat nog niet zo wil, is werken. Ik heb toch meer zin om te gaan wandelen of aan het zwembad te relaxen, dan om mijn laptop open te klappen. Heel gek ;) Vanaf vandaag ga ik echt elke dag een paar uurtjes werken. Anders moet ik vaststellen dat ik niet genoeg discipline heb om een echte digital nomad te zijn ;)

Ook leuk om te lezen

31 Reacties

Kirsten | Travelaar.nl 28 augustus 2017 - 07:21

Wat fijn dat het goed bevalt. Dat “opstartprobleem” kan ik me heel goed voorstellen. Het is ook niet niets, in je eentje naar de andere kant van de wereld vliegen. Heel veel pleziee nog!

Antwoord
Karlijn 29 augustus 2017 - 02:44

Het vertrek was inderdaad erg moeizaam! Zo gek: heb je maanden uitgekeken naar je reis en dan zou je stiekem het liefst annuleren als het zover is. Gelukkig kon ik me er snel overheen zetten :)

Antwoord
Anto 28 augustus 2017 - 07:27

Ik ben nu een week thuis en kan mezelf nauwelijks motiveren om te werken, ben alleen maar bezig om af te spreken met mensen die ik al maanden niet heb gezien en/of slapen, lezen etc. Net als jij, alhoewel in NL, ben ik van plan vanaf vandaag echt elke dag een paar uur te gaan werken. Ergens begin oktober vertrek ik naar Bali, zou leuk zijn als we elkaar voor die tijd nog een keer kunnen zien, evt met Sigrid, Edith etc erbij. Veel plezier nog! X Anto

Antwoord
Karlijn 29 augustus 2017 - 02:43

Hoi Anto, het komt vast wel goed met het werken! Je bent pas net klaar met je baan en net terug uit Amerika: start maar weer rustig op, zou ik zeggen. Leuk om elkaar ergens in september te zien, we spreken snel iets af! Sterkte met werk ;)

Antwoord
Jacomijn Heupink 28 augustus 2017 - 07:41

Even wennen maar daarna is alleen reizen juist zo fijn!! Goede reis verder!!

Antwoord
Karlijn 29 augustus 2017 - 02:39

Dank je wel, gaat lukken!

Antwoord
Lotte 28 augustus 2017 - 08:15

Door jouw heerlijke foto’s, begint het te kriebelen om terug te gaan naar Bali. Ik was er 4j geleden en toen viel het ontzettend tegen, maar ik denk dat ik het eiland een tweede kans moet geven. Het lijkt me inderdaad niet zo eenvoudig om te werken op locatie, vooral niet als er zoveel leuks te doen is. Succes daar en geniet toch ook maar van die spa’s. ;-)

Antwoord
Karlijn 29 augustus 2017 - 02:39

Met de spa’s komt het helemaal goed ;) ! Jammer dat Bali je zo tegen viel. Ik denk dat het veel te maken heeft met je verwachtingen (Bali is nu eenmaal geen onontdekt paradijs) en zeker ook met de plekken die je bezoekt. Sidemen is bijvoorbeeld helemaal fantastisch, zo mooi qua natuur en sfeer. Wie weet is een tweede kans voor Bali inderdaad nodig ;)

Antwoord
Petra Brouwer 28 augustus 2017 - 09:10

Wat heerlijk om je blog weer te lezen. Ik krijg gelijk nog meer zin om volgend jaar naar Bali te gaan. Mag ik vragen wie de fotograaf was? Is het iemand die daar woont? Wel erg leuk om met een andere fotograaf mee te lopen. Heel veel plezier nog in Bali.

Antwoord
Karlijn 29 augustus 2017 - 02:38

Hoi Petra, ik heb de workshop via deze site geboekt: https://davidmetcalfphotography.com. Ik had de Balinese fotograaf Neyoman als begeleider. Ik vond wel dat het ‘workshop’-deel een beetje achterbleef, ik heb er niets van geleerd. Maar we zijn wel op hele mooie plekken geweest en bij twee ceremonies, dus wat dat betreft was het super!

Antwoord
Alfons Taekema 28 augustus 2017 - 12:41

Mooi om te lezen dat je het naar je zin hebt hier op Bali Karlijn. Kan ook bijna niet anders toch? Het is bijna zonde om te gaan werken als je hier zo kort bent!
In de buurt van Sidemen zijn ook een paar toffe watervallen: Tukad Cepung en Dusun Kuning. Die laatste heb ik toevallig net gepost op m’n Instagram en vergt wel een korte hike door de jungle…

Antwoord
Karlijn 29 augustus 2017 - 02:35

Werken is inderdaad wel een beetje zonde, aangezien ik maar twee weken op Bali ben. Ik probeer het nu in de avonduren te doen en dat gaat redelijk. Dank voor de tip voor de watervallen, Dusun Kuning ziet er super uit!

Antwoord
Sabine 28 augustus 2017 - 15:36

Wat fijn dat het zo goed bevalt! De paniek bij vertrek klinkt bekend :) Ik heb me meerdere keren afgevraagd waar ik eigenlijk mee bezig ben haha ;) Maar gelukkig is het ook bij jou helemaal goed gekomen! Geniet ervan!

Antwoord
Karlijn 29 augustus 2017 - 02:34

Dank je wel! Fijn ook dat het slechte gevoel bij vertrek herkenbaar is. Zo gek, dat je dan opeens denkt: ‘ja maar, ik wil helemaal niet weg’!

Antwoord
Robert | Traveljunks 28 augustus 2017 - 17:20

Ik zou volgens mij niets gebakken krijgen, al zou ik wel mega veel foto’s maken tijdens het wandelen en fietsen. Teveel afleiding is mijn probleen. Zeiden ze vroeger op school ook al… ?

Antwoord
Karlijn 29 augustus 2017 - 02:32

Qua foto’s maken gaat het inderdaad meer dan prima, maar schrijven is een ander verhaal. Teveel afleiding is in dit geval heel herkenbaar ;)

Antwoord
Martijn 28 augustus 2017 - 21:11

Lekker genieten!
nog een leuke beachclub in Badung https://www.facebook.com/finnsbeachclub/

Antwoord
Karlijn 29 augustus 2017 - 02:31

Hoi Martijn, daar ben ik een paar jaar geleden inderdaad ook geweest! Erg leuk :)

Antwoord
kathleen Vanderweeen 30 augustus 2017 - 07:36

hey karlijn , ik vertrek deze namiddag ook naar bali met mijn dochter van 17 jaar , , ik had je al gemaild met wat vragen omtrent leukste spots en hotels enzo en welke we zeker niet mogen missen ,je hebt ons al heel wat geholpen , we hebben denk ik een heel mooi reis gepland , ik blijf je elke dag volgen , want jij kent dit eiland al zo goed en alle tips zijn welkom …. we gaan zeker nu ook naar de tamarind spa en sidemen bezoeken … welk resto in ubud vooral veggie voor mijn dochter kan je ons aanbevelen ?
geniet er zelf ook heel goed van !!!!!!
ik vind je reisblog geweldig !!!!
nog eens veel dank van kathleen uit belgie !

Antwoord
Karlijn 31 augustus 2017 - 01:58

Hoi Kathleen, fijn dat het eindelijk zover is! Ik wens jullie een prachtige reis door Bali en geniet enorm van de Tamarind Spa. Zo fijn :) Wat betreft vegetarisch eten is Ubud vrij makkelijk. Bij Watercress eet je heerlijke salades en ik heb goede dingen gelezen over Alchemy en KAFE Ubud. Veel plezier!

Antwoord
Shamira | Kompas 24 30 augustus 2017 - 16:29

Fijn dat het na vertrek een beetje is gezakt en je geniet van de vrijheid die je hebt als ‘digital nomad’. Ik zit in hetzelfde schuitje, maar heb nog niet de moed gevonden om zonder vriendlief op pad te gaan. Wie weet komt dat nog :)

Antwoord
Karlijn 31 augustus 2017 - 01:57

Het is ook best lastig hoor! Als ik vrijgezel zou zijn, zou ik niet zoveel moeite hebben met alleen op pad gaan. Maar mijn vriend achterlaten vind ik wel een ding, en met hem is het zoveel gezelliger. Maar ik geniet zeker van mijn reis en van Bali. Mocht je eens alleen weg willen, dan is het misschien handiger om eerst een lang weekend te gaan ofzo. Ik vond Berlijn vorig jaar top in mijn eentje!

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 1 september 2017 - 19:48

Klinkt allemaal heel leuk! Ik ben dol op alleen reizen, maar ik moet zeggen dat wanneer ik een vriend had ik er ook iets minder van kon genieten. Goed van je dat je zoveel dingen onderneemt! Bali lijkt me echt een mooi eiland.

Antwoord
Karlijn 2 september 2017 - 14:32

Alleen reizen is ook echt wel fijn! Met Ward is het veel gezelliger, maar in mijn eentje vermaak ik me op zich prima. Bali is ook wel de makkelijkste plek ter wereld om alleen te reizen, dat scheelt!

Antwoord
Angela 3 september 2017 - 21:50

Wauw dat klinkt helemaal geweldig! ? ik ben blij dat je het naar je zin hebt op Bali. Ik ben benieuwd of Bali nog steeds het Bali is van de laatste keer dat je er was? Of is het nu drukker geworden qua toeristen?

Antwoord
Karlijn 4 september 2017 - 11:27

De laatste keer dat ik op Bali was, was pas twee jaar geleden en op de meeste plekken is er niet veel veranderd. Het verkeer is hoogstens nog drukker geworden. Ik vond het surfplaatsje Canggu wel even schrikken, omdat ik dat wel erg druk en volgebouwd vond geworden. Maar nu ik hier weer wat langer ben, zie ik dat het nog steeds hetzelfde leuke plaatsje is als twee jaar geleden. Het hoeft van mij alleen niet nog meer uit te dijen, maar dat geldt voor elke plek op Bali ;)

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 5 september 2017 - 00:36

Aah fijn dat je je draai een beetje hebt gevonden daar! Ik hou stiekem dus echt niet van alleen reizen, dus vind het stoer dat je het doet. En werken kan altijd nog als je weer in Nederland bent ;-) Have fun! X

Antwoord
Karlijn 6 september 2017 - 02:40

Ik wist eigenlijk niet dat jij alleen reizen niks vindt! Ik heb erg genoten van mijn weken op Bali, maar ik vind het ook prima dat ik vanavond weer terug vlieg. Dan is het ook tijd om weer écht te gaan werken ;)

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 16 september 2017 - 14:47

Nee, ik heb het een keer gedaan in Brazilië en heb er supergoede herinneringen aan, maar na die ene keer vond ik het genoeg. Ik heb vooral totaal geen behoefte aan contact met andere reizigers… maar vind het wel leuk om iemand te hebben om tegenaan te kletsen en mee te lachen (vooral: iemand die om mijn grappen moet lachen natuurlijk, hahaha). Dus dan is mét iemand op reis gewoon de beste & leukste optie!

Antwoord
Karlijn 17 september 2017 - 11:14

Ik heb ook geen behoefte aan contact met andere reizigers, gek is dat eigenlijk. Vroeger vond ik dat wel best leuk, maar misschien heb ik inmiddels teveel gesprekken gevoerd met steeds dezelfde vragen (where are you from, for how long are you travelling, where are you going next). Voegt weinig toe. Het is inderdaad leuk om iemand te hebben om alles mee te delen. En hoewel ik zelf vaak het hardst lach om mijn eigen grappen, is het toch fijn als iemand anders ze ook enigszins kan waarderen ;)

Antwoord
Test Refill My Bottle Bali: zo vul je je waterfles bij op Bali - Karlijn Travels 17 oktober 2017 - 00:00

[…] Wist je dat je tijdens een reis van twee weken ongeveer dertig flesjes water koopt? Dat is een hele berg plastic afval, die in de meeste ontwikkelingslanden niet goed verwerkt kan worden. Sinds begin dit jaar neem ik daarom een Dopper mee op reis en probeer ik die waar mogelijk bij te vullen met drinkwater. Dat is helaas niet overal even makkelijk. Op Bali is er daarom een goed initiatief bedacht: Refill My Bottle Bali. Via een app kun je zien welke winkel, restaurant of hotel een watertank heeft staan, waar je je drinkfles zo mag bijvullen. Ik testte de app tijdens mijn Bali-trip. […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.