Home Azië 6x de beste spa’s in Ubud, Bali

6x de beste spa’s in Ubud, Bali

Door Karlijn

Ubud op Bali mag dan steeds drukker worden, ik vind het er nog altijd fijn. De mooie groene omgeving, de oude tempels, de geweldige restaurants: heerlijk! En wat Ubud nog fijner maakt, is de aanwezigheid van talloze geweldige spa’s. Alles voor de blog, dus ik nam de zware taak op me om verschillende spa’s te testen. En hier is het resultaat: dit zijn volgens mij de zes beste spa’s in Ubud.

*Dit artikel is ge-update op 4 december 2019.

Spa-in-Ubud

Spa in Ubud: Tamarind Spa at Murni’s House

Normaal gesproken neem ik in de spa alleen een massage, maar bij Tamarind Spa at Murni’s House besloot ik een keer helemaal los te gaan. Ik koos voor een pakket met een Balinese massage van een uur, een groene thee- en yoghurtscrub, een bloemenbad en een gezichtsbehandeling. Dat bleek één van mijn betere ideeën. Murni’s ligt in een tropische tuin en ik werd heel hartelijk ontvangen. Ik kreeg een vers fruitsapje en mocht zelf mijn massageolie kiezen. De massage was heerlijk, de scrub was luxe en het bloemenbad was geweldig. De gezichtsbehandeling was lekker fris en na afloop kreeg ik een groot glas met vers vruchtensap. Kan ik best aan wennen, aan zo’n middagje!

Spa-in-Ubud

Lees hier mijn tips voor de leukste dingen om te doen in Ubud.

Relaxen in de jungle bij Taksu Spa

Taksu Spa ligt in het drukke Ubud, maar zodra je er binnenkomt lijk je midden in de jungle te zitten. Trappen leiden dwars door de jungle naar verschillende behandelruimtes en het hele complex ademt luxe. Ik heb hier mijn duurste massage ooit gehad, de Ayurvedic Yoga Massage. Die duurde anderhalf uur en het was soms enigszins afzien, maar na afloop voelde ik me tien jaar jonger. En mijn huidje was helemaal zacht gescrubd. Aanrader!

Laagdrempelig en klein: Sri Ratih Spa

In 2015 sliepen wij in Ubud in Sri Ratih Cottages, een heel fijn hotel aan de rand van Ubud. Dit hotel heeft een eigen spa en daar was ik dolgelukkig mee. De spa is klein, heeft uitzicht op de rijstvelden en de masseuses zijn heel vriendelijk. De Balinese massages zijn perfect, je krijgt na afloop lekkere gemberthee en Balinese cake. Heb je nog nooit een massage gehad, dan is dit een prima plek om het te proberen. De massages zijn bovendien prima geprijsd.

Spa-in-Ubud

Budgetoptie: goede massage in Ubud bij Putri Bali Spa

Dat een goede massage niet duur hoeft te zijn, bewijst Putri Bali Spa. Deze kleine spa staat bekend als één van de beste van Ubud, maar toch betaal je voor een Balinese massage van een uur nog geen tientje. De spa ligt iets buiten het centrum van Ubud en de kwaliteit van de massages is top.

spa in Ubud

Een van de beste spa’s in Ubud: Jaens Spa

Jaens Spa ligt in het centrum van Ubud en is ook een budgetvriendelijke optie. Ik kreeg hier een Balinese massage van topkwaliteit, die ook nog eens spotgoedkoop was: 13 dollar. Je kunt hier kiezen uit een breed aanbod van massages en andere behandelingen en de service is erg goed. Voor mijn massage kreeg ik een lekkere ijsthee en na de massage wachtte gemberthee met een Balinees gebakje. Bovendien moest ik van tevoren een lijst met aandachtspunten en wensen invullen, zodat de vriendelijke masseuse precies wist waar ze op moest letten. Eén van mijn beste massages ooit! Niet vergeten om te reserveren, dat kan gewoon online.

Spa in Ubud

Midden in de rijstvelden: Karsa Spa

Eerlijk is eerlijk: ik heb Karsa Spa niet zelf getest, maar ik kwam erlangs tijdens mijn wandeling over de Campuhan Ridge, net buiten Ubud. Ik had helaas geen tijd meer, anders had ik deze spa graag even persoonlijk uitgeprobeerd. De locatie is fantastisch, midden tussen de rijstvelden en je kunt hier kiezen uit een groot aantal behandelingen. Op Tripadvisor staat Karsa Spa bovenaan het lijstje met spa’s in Ubud, dus als je hier niet tot rust komt weet ik het ook niet meer.

Spa in Ubud boeken

Er zijn talloze spa’s in Ubud en bij veel daarvan kun je zo binnenlopen voor een behandeling. De spa’s die ik hierboven noemde zijn erg populair en ik zou daar van tevoren wel een afspraak boeken. Dat kan vaak online, maar je kunt je hotel ook even laten bellen. Veel spa’s hebben een gratis pick-up- en drop off-dienst, makkelijk als ze buiten het centrum van Ubud zitten.

Heb jij nog tips voor een spa in Ubud, dan hoor ik het graag! Ik ben nog lang niet uitgetest daar ;)

Meer lezen over Indonesië?

 

Ook leuk om te lezen

13 Reacties

Sabine 17 januari 2018 - 15:48

Wat lijkt me dat heerlijk zeg! Zou bijna alleen daarom naar Bali gaan :P

Antwoord
Karlijn 17 januari 2018 - 16:53

Ik zou er ook best weer zin in hebben ;)

Antwoord
Rachel 18 januari 2018 - 19:10

oh wat lijkt dit me geweldig zeg, ik wil ook heel graag nog een keer naar Bali!

Antwoord
Karlijn 19 januari 2018 - 09:35

Hoi Rachel, zeker doen! Alleen voor al die goedkope spa’s is het al de moeite waard ;)

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 20 januari 2018 - 17:18

Wat lijkt me dat heerlijk bijkomen na een drukke reis :-) Ubud lijkt op de perfecte plek om je reis te beëindigen!

Antwoord
Karlijn 21 januari 2018 - 12:47

Is het ook! De spa’s op Bali zijn fantastisch :)

Antwoord
Fotografie Bali: een dag op pad met een lokale fotograaf - Karlijn Travels 24 januari 2018 - 07:53

[…] die een dagtour aanbood in combinatie met een uitgebreide spa-behandeling van een halve dag bij Tamarind Spa in Ubud. Voor 290 dollar verre van een koopje, maar ik besloot mezelf toch te trakteren op een workshop […]

Antwoord
Jolanda 21 oktober 2018 - 20:10

Fijn deze lijst, dank je! Kayma Spa ben ik geweest, vlakbij monkey forrest. Vond het heerlijk, mooie ruimtes met douchemogelijkheid erna, thee en fruit. Heerlijke geuroliën, Was een tripadvisor topper :).

Antwoord
Karlijn 22 oktober 2018 - 13:53

Klinkt heerlijk, ik krijg er spontaan heimwee van!

Antwoord
17x lekker eten in Ubud, Bali - Karlijn Travels 4 december 2019 - 10:43

[…] de Campuhan Ridge. Dit is één van de mooiste korte wandelingen vanuit Ubud en aan het einde ligt de Karsa Spa met het Karsa Café. Dit is een prachtige plek om een smoothie te drinken of om lekker […]

Antwoord
Stephanie Huys 7 december 2019 - 12:09

Wat een interessante blog heb jij Karlijn ! Onze volgende Azië reis wordt Sri Lanka, maar daarna wil ik heel graag naar Indonesië !! Bedankt voor de info ivm de Spa’s !! Deze ga ik zeker nog gebruiken.

Antwoord
Karlijn 7 december 2019 - 12:39

Graag gedaan! Sri Lanka is geweldig, geniet ervan!

Antwoord
Een perfecte dag in Ubud (inclusief tips!) - Karlijn Travels 13 februari 2020 - 12:17

[…] Ons hotel heeft een eigen, kleine spa en een Balinese massage is een prima begin van de dag. Vanuit de spa kijk ik uit over een knalgroen rijstveld en de massage is heerlijk ontspannend. Zo kom ik de dag wel door! In deze blog lees je alles over mijn favoriete spa’s in Ubud. […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.