Home Praktisch reisadvies Reisplannen voor 2024: wat staat er op mijn lijst?

Reisplannen voor 2024: wat staat er op mijn lijst?

Door Karlijn

December en januari gebruik ik altijd om mijn reisplannen voor het komende jaar te maken. Niet dat ik niet allang weet waar ik naartoe wil, maar in deze periode ga ik ook echt boeken. Fijn als er concrete data gepland staan, vind ik. Voor dit jaar is de planning zo goed als rond en het is weer een mooi lijstje geworden. Hoog tijd om mijn reisplannen voor 2024 te delen!

Februari: een lange reis door Colombia

We beginnen het reisjaar meteen goed, want in februari gaan we naar Colombia. Het is lang geleden dat we in Zuid-Amerika waren en ik heb er enorm veel zin in. We gaan bijna vijf weken reizen, dus we kunnen heel veel zien en doen. Het meeste kijk ik uit naar Tatacoa-woestijn, de kleurrijke stad Cartagena en de koffieregio, maar eigenlijk is alles op onze planning enorm gaaf. Laat februari maar komen!

Mei/juni: solo naar Kroatië

Ik heb al best wat Kroatië-artikelen op mijn website staan, maar er ontbreken ook nog veel bestemmingen. Daarom ga ik in mijn eentje naar Kroatië, om tien dagen te roadtrippen in Istrië en daar artikelen over te schrijven. Ja, roadtrippen, dus ik moet zelf rijden. Niet iets waar ik heel erg naar uitkijk, want ik rijd niet zo graag in het buitenland, maar met het openbaar vervoer is mijn route niet te doen. Niet zeuren dus, en gewoon die auto in! Heb je tips voor Istrië, dan hoor ik het graag.

Kroatië

Eind juni: een stedentrip naar Stockholm

Dit tripje hadden we geboekt voor 2020, maar we weten allemaal wat er toen gebeurde. In de tussentijd kwam het er niet van, maar nu hebben we eindelijk opnieuw een stedentrip Stockholm geregeld. Ik ben heel benieuwd naar deze mooie stad.

September: roadtrip op het Italiaanse eiland Sicilië

Eigenlijk waren we van plan om in september naar de Amalfikust te gaan, een Italiaanse regio die al heel lang op mijn verlanglijst staat. Maar op Instagram zag ik al hoe druk het daar tegenwoordig is. Toen ik ging googelen naar vervoer en dergelijk werd ik al helemaal niet blij. Met de auto is het eigenlijk geen doen meer, omdat je alleen op bepaalde dagen mag rijden (afhankelijk van je kentekennummer). De bussen zijn overvol en ook de boten zijn druk. Ander plan maken dus, en dat wordt een roadtrip Sicilië. Ik ben daar superenthousiast over, ik had geen idee dat er zo enorm veel te zien en te doen is op dat eiland! Mooie oude steden, de Etna-vulkaan, Griekse tempels, een prachtige kustlijn: allemaal prachtig. We gaan een kleine drie weken roadtrippen en ik kan nu al niet wachten.

Nog niet zeker: Día de Muertos vieren in Oaxaca (fotoreis en soloreis)

Día de Muertos vieren in Mexico staat ook al jaren op mijn verlanglijst en een tijdje geleden zocht ik voor de grap naar een fotoreis tijdens dit festival in de stad Oaxaca. Dat had ik beter niet kunnen doen, want ik ontdekte deze elfdaagse reis en die lijkt me fantastisch. Ik wil alleen niet voor maar elf dagen helemaal naar Mexico vliegen, dus zou ik er nog minimaal tien dagen aan vastplakken om ook Mexico City en San Miguel de Allende en/of Guanajuato te bezoeken. Drie weken zonder Ward reizen vind ik best lang en bovendien zijn de tickets bizar duur, mede doordat ik niet via Amerika kan vliegen (ooit in Iran geweest, dus heb ik een visum voor Amerika nodig in plaats van een ESTA). Tot slot is de fotoreis zelf ook een rib uit mijn lijf (waarom zijn fotoreizen toch vaak zo krankzinnig duur?), dus ik moet nog even wikken en wegen.

Plannen voor mijn blog

Naast mooie reisplannen heb ik ook grote plannen voor mijn blog. Ik heb de site nu zo’n tien jaar en tot een paar jaar geleden was het alleen een hobby. Tegenwoordig verdien ik er wel geld mee, maar ik wilde er nooit echt onderdeel van mijn werk van maken. Sinds vorig jaar is dat veranderd en ik ga mijn blog dit jaar serieuzer aanpakken. Er zit een redesign in het vat, waardoor artikelen beter te vinden zijn, je als bezoeker makkelijker reizen kunt boeken via mijn site en de hele boel technisch een stuk beter in elkaar komt te zitten. En natuurlijk ziet alles er straks veel beter uit. Hoop ik dan maar, want zo’n project is altijd spannend. Ik hoop in elk geval dat je mee blijft lezen én dat je ook mooie reisplannen hebt!

Ook leuk om te lezen

22 Reacties

Danielle Frek 7 januari 2024 - 10:19

Geweldige planning! Op Mexico na ook de top to-do’s van mijzelf. Ik ga volgende week rondreizen naar 5 Kaapverdische eilanden. In april naar Kroatië, Bosnië en Montenegro en Colombia… die staat ook hoog genoteerd. Sadinië en Sicilië delen bij mij een plaatsje. Of Bari en omgeving 😉 Afgelopen jaar was ik in Azerbeidzjan, wat eengeweldig fijn land. Aanrader hoor!

Antwoord
Karlijn 7 januari 2024 - 11:30

Wat grappig dat we zoveel dezelfde bestemmingen op de lijst hebben! Azerbeidzjan lijkt me ook top, ik heb in die hele hoek nog helemaal niets gezien. Georgië heb ik stiekem al voor volgend jaar bedacht, dus wie weet is er een combi te maken ;)

Antwoord
Ellen 7 januari 2024 - 10:53

Ik ben nu onderweg naar Tibet. Eindelijk na 4 jaar weer naar Lhasa. Eind april een weekje naar Malta.

Antwoord
Karlijn 7 januari 2024 - 11:25

Wat heerlijk! Geniet er enorm van :)

Antwoord
Yvonne 7 januari 2024 - 11:33

Hoi Carlijn, Mooie bestemmingen! Colombia net voor Covid terug😁Echt topbestemming. best spannend om met de kabelbaan omhoog te gaan. zeker de roltrap nemen met de murales bij de favela. Oh en het Boteromuseum? Wel beetje louche buurtje vonden wij.
Santa Clara strandhuisje ook aanrader. Maar zul je wel op je lijstje hebben.

Antwoord
Karlijn 7 januari 2024 - 11:42

Kabelbanen vind ik altijd spannend, haha! Dank voor je tips, Santa Clara kende ik nog niet!

Antwoord
Yvonne 7 januari 2024 - 12:59

Oh foutje t is Santa Marta! Playa de los Angeles. Met enige cabañas.

Antwoord
Karlijn 7 januari 2024 - 13:05

Ah, thanks! Ik was al aan het zoeken naar Santa Clara en kon niets vinden ;)

Antwoord
Susan 7 januari 2024 - 17:56

Wat een geweldige plannen. Heel veel plezier en ik kijk uit naar je foto’s en verhalen!

Antwoord
Karlijn 8 januari 2024 - 08:42

Dank je wel Susan!

Antwoord
Karlijn 7 januari 2024 - 13:52

Hoihoi, Wij zijn ook in Iran geweest en hebben daarna een visum bij het consulaat geregeld om in de VS te kunnen overstappen. Kost ff wat tijd (ongeveer halverwege dag) en uiteraard geld maar is wel de moeite waard als je dan goedkoper kunt reizen.
Toffe plannen iigv voor dit jaar, je blogs over Colombia ga ik zeker lezen aangezien corona onze Colombiareis in 2020 verziekt heeft.

Antwoord
Karlijn 7 januari 2024 - 14:00

Als ik meer overstapplannen (of reisplannen) had in de USA zou ik zeker dat visum aanvragen. Maar voor 1 keer denk ik: zoek het maar uit Amerika, met je stomme regeltjes ;) Wat balen van jullie Colombia-reis, hopelijk komt er snel een herkansing!

Antwoord
Bas 7 januari 2024 - 14:21

Als je naar Colombia gaat, probeer Choco mee te pakken, prachtige natuur!

Antwoord
Karlijn 7 januari 2024 - 16:17

Dank voor de tip Bas!

Antwoord
Marcella 7 januari 2024 - 15:23

Leuk om te lezen Karlijn, gave plannen! Ook voor je site, erg benieuwd naar! Wij gaan tijdens onze lange reis door Europa ook naar Etna / Amalfi, maar gelden die eisen voor toegang per kenteken ook in april al?

Antwoord
Karlijn 7 januari 2024 - 16:17

Hoi Marcella, volgens mij geldt dat in april niet, maar ik zou de regels even goed checken. Ook wat betreft rijden met een camper, want ik lees hier en daar ook dat dat niet overal mag!

Antwoord
Malou 7 januari 2024 - 18:53

Geweldige plannen zeg! Al jouw bestemmingen staan (hoog) op mijn lijstje. Wat er bij ons nu geboekt staat: Antwerpen, Málaga, weekendje in Nederland, Parijs. En in juni willen we waarschijnlijk weer naar Italië. We denken aan het Garda meer (en Verona) combineren met Milaan en Venetië. Amalfi ook nog naar gekeken maar niet te doen zeg, en al helemaal niet met een kleintje van 1,5 jaar oud.
Spannend hoor van je website. Maar dat komt vast helemaal goed!

Antwoord
Karlijn 8 januari 2024 - 08:44

Dat is ook al een heel mooi lijstje! Stedentrips zijn altijd fijn en dat geldt natuurlijk ook voor Italië. Jammer van Amalfi hé, ik had meteen geen zin meer toen ik las wat voor een gedoe het is met vervoer. Gelukkig zijn er meer dan genoeg andere topbestemmingen in dat land :) Een heel mooi reisjaar gewenst!

Antwoord
Yvonne 8 januari 2024 - 11:22

Voor de grap zoeken naar foto’s van een plek / bestemming/ festival.. ik ken dat.. in iedere grap zit een kern van waarheid en in dit geval een verlangen, haha.. ik voel de spaarrekening slinken. 😅🤣

Antwoord
Karlijn 8 januari 2024 - 12:33

Haha! Je weet dat je het beter niet kunt doen, maar toch ;) Die fotoreis zit nu natuurlijk continu in mijn hoofd!

Antwoord
Ingrid 11 januari 2024 - 19:59

Sicilië is geweldig. Zoveel moois te zien daar. Vergeet de Eolische eilanden niet. Prachtig daar met natuurlijk een beklimming van de Stromboli. Niet zo actief als mount Yasur op Tanna, maar alsnog indrukwekkend. Op Rah eiland heb ik je foto’s laten zien aan Yang, Rachel en Sarah. Ze reageerden erg enthousiast. Rah en de andere eilanden van Vanuatu waren een geweldig avontuur. Zonder jouw website had ik nooit aan deze bestemming gedacht.

Antwoord
Karlijn 12 januari 2024 - 09:37

Hoi Ingrid, wat leuk om te horen! Super ook dat je mijn foto’s hebt laten zien, ik heb zulke bijzondere herinneringen aan Rah. Vanuatu is echt een avontuur hè! Goed om te horen dat Sicilië ook erg mooi is, ik heb er nu al zin in :)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.