Home Praktisch reisadvies 8x onredelijke irritaties op reis

8x onredelijke irritaties op reis

Door Karlijn

Het is duidelijk één van mijn slechtste eigenschappen: mijn ongeduldigheid. Ik vind dat alles te langzaam gaat en dat is natuurlijk heel irritant voor mijn omgeving. Ook tijdens het reizen word ik af en toe gek van mijn medereizigers. Vaak is dat heel onredelijk, want de meeste mensen doen eigenlijk niets verkeerd. Het ligt gewoon aan mij. In deze post zet ik mijn acht onredelijkste reisirritaties op een rij.

1. Verrassing: veiligheidscontrole!

Het valt in dezelfde categorie als mensen die in de supermarkt hun portemonnee nog moeten gaan zoeken als de caissière het totaalbedrag noemt: mensen die pas gaan nadenken als ze aan de beurt zijn bij de veiligheidscontrole. ‘Oh, moet mijn jas uit? En mijn laptop moet uit mijn tas? Goh. Wacht even, dan kijk ik hoe ik dit ga organiseren.’ Grrr. Ik hoef er maar drie minuten langer door te wachten, maar ik kan er niet tegen. Hetzelfde geldt voor mensen die hun horloges, riemen en schoenen op hun gemak om en aan gaan doen op de plek waar hun tas uit de scanner komt. Nee! Pak je spullen en ga verderop staan. Je houdt zo de hele rij op.

2. Instappen in een vliegtuig kan sneller

Het komt natuurlijk doordat iedereen tegenwoordig alleen met handbagage reist en veel in die bagagevakken moet proppen. Maar toch begrijp ik niet waarom het zo lang duurt om in te stappen. Volgens mij werkt het zo: je stapt het vliegtuig in, zoekt je plek, legt je bagage in de vakken en je gaat zitten. Je gaat niet je koffertje openmaken en er op je gemak allerlei spullen uithalen, terwijl je pontificaal midden in het gangpad staat. Vind ik.

Irritaties reizen 4

Toeristen die de wereld door hun camera bekijken. Zó irritant ;)

3. Rechtop zitten is ook fijn

Natuurlijk hebben mensen alle recht om hun stoel naar achteren te zetten als ze willen. Maar als je met een budgetmaatschappij vliegt naar een bestemming een paar uur verderop, laat dan alsjeblieft die stoel overeind staan. Met mijn 1,82 meter is het al lastig genoeg om fatsoenlijk te zitten op die krappe plekken. Nog een onredelijke vliegirritatie: mensen die toch naar de wc gaan als het lampje ‘riemen vast’ brandt. Ze moeten het natuurlijk zelf weten, maar ik kan het niet uitstaan. Komt door mijn eigen vliegangst.

Irritaties reizen

Tja, als je een abnormale lengte hebt moet je ook niet zeuren over te weinig ruimte in het vliegtuig.

4. Een iPad is geen camera

Dit is nu zo’n typisch voorbeeld van een irritatie die volslagen onredelijk is. Want als iemand met zijn iPad wil fotograferen, wat kan mij dat dan schelen? Maar toch kan ik er niet tegen. Misschien vanwege de houding die mensen erbij aannemen (armen en benen wijd) of het kantoorgevoel wat ik erbij krijg.

5. Eindeloze selfiesessies

Ik snap helemaal dat je een foto van jezelf wilt maken. Selfiesticks vind ik ook prima. Maar ik vind het heel irritant als ik ergens een foto van wil maken en ik moet eerst een half uur wachten totdat mensen zichzelf in alle mogelijke poses vastgelegd hebben. Schiet op! Niemand heeft zoveel foto’s van zichzelf nodig.

Echt hoor, toeristen en hun selfiesticks.

6. Zoemende drones

Net als iedereen vind ik beelden die met een drone zijn gemaakt fantastisch. Ik snap ook helemaal dat mensen een drone kopen. Maar wat is het soms irritant. Op IJsland kwamen we voor de eerste keer op reis mensen met drones tegen. Sta je te genieten van een weids landschap, hoor je opeens het harde gezoem van zo’n apparaat boven je hoofd. Of je krijgt ‘m bijna in je gezicht omdat vliegen met een drone nog best een kunst is. Hoe moet dat als iedereen straks met zo’n ding vliegt?

7. Als je thuis niet kunt rijden, dan lukt het in het buitenland ook niet

IJsland is perfect voor een roadtrip. De meeste mensen huren dan ook een auto. We hebben ons echt verbaasd over het belabberde rijgedrag van veel toeristen. Zonder te kijken de weg oprijden, opeens midden op de weg stilstaan om een vogeltje te fotograferen, afritten blokkeren…Het was niet alleen irritant, maar soms ook gewoon gevaarlijk.

Irritaties reizen 3

Ah nee! Weer zo’n stomme toerist met een huurauto.

8. Dat hekje heeft een functie

Ik lees steeds vaker berichten over toeristen die in een ravijn storten bij Machu Picchu of hun dood vinden in een geiser in Yellowstone. Gewoon omdat ze stronteigenwijs waren en over een hekje waren geklommen waarop duidelijk stond dat dat niet mocht. Waarom zou je het dan toch doen? In IJsland zagen we het ook continu en ik begrijp het gewoon niet. Er is een reden dat je daar niet mag komen. Omdat het gevaarlijk is, omdat de natuur beschermd moet worden of omdat (bijvoorbeeld in Turkije) eeuwenoude gebouwen bewaard moeten blijven. Dat hekje heeft een functie. Daarnaast vind ik het om egoïstische redenen irritant, want mensen die over hekjes klimmen staan vervolgens altijd selfies van zichzelf te nemen op de plek waar ik net een foto van wilde maken. En dat is natuurlijk weer een onredelijke irritatie van mij ;)

Irritaties reizen 2

Soms mag je ook gewoon helemaal niks.

Ik zou nog wel even door kunnen gaan, maar waarschijnlijk vinden jullie me nu al een zeikerd en ik zal het niet nog erger maken ;) Ik ben benieuwd of deze irritaties herkenbaar zijn!

Ook leuk om te lezen

63 Reacties

Kirsten | Travelaar.nl 7 juli 2016 - 07:13

Hahaha totaal geen zeikerd! Ik ben blij dat er meer mensen zijn die zich kunnen storen aan deze punten ;) Het ongeduldig zijn helpt inderdaad niet echt, vooral niet tijdens het reizen. Hoe vaak ik wel niet loop te zuchten en te steunen doordat dingen weer eens niet snel genoeg gaan. Het is allemaal niet zo moeilijk! En die stoelen achteruit in het vliegtuig, tegenwoordig zeg ik er gewoon wat van al degene voor me het doet. Stoel gaat dan altijd gewoon weer recht. Haha

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:30

Precies, het is allemaal niet zo moeilijk! Schiet gewoon op mensen, mijn hemel. Ongeduldig zijn is echt een vervelende eigenschap ;) Wat betreft stoelen achteruit zetten: daar zeg ik tegenwoordig ook wat van. En inderdaad: de stoel gaat dan altijd terug naar voren. Ward schaamt zich dan wel kapot voor mij, maar dat gaat wel weer over ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 7 juli 2016 - 08:14

Hehe.. Nee hoor. Je bent geen zeikerd. Je bent nog veel te mild ;-)

Ik kan me ook zo ergeren aan mensen die nog spullen uit hun handbagage moeten halen en alle blokkeren. Nummer 1 is voor mij toch wel die met meer stuks handbagage menen alles te mogen te mogen gebruiken aan bagageruimte. Ik ga mijn daypack dus echt niet 10 rijen verderop in een bak doen. Ik heb al eens iemand zijn trolley uit het vak gehaald. Hij en zijn tutje hadden er elk 2 + beautycase. Zijn smalende lach en hooghartige opmerking (ik moest maar zelf plek zoeken) deed me besluiten om plek voor onze mini handbagage te maken. En omdat hij Duits was heb ik hem vriendelijk met “Kotzbrocken” aangesproken ;-)

Ik denk dat ik mijn blog over bepaalde typetjes die me opvallen tijdens reizen toch maar eens uit de concepten moet halen. Dit soort posts zijn gewoon te leuk om niet te plaatsen ;-)

Antwoord
Eva 7 juli 2016 - 08:26

Jaaa ik ben nu al nieuwsgierig ;-)

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:27

Haha! Die handbagage, ik erger me er ook kapot aan. Ik vind het echt een grote fout van vliegtuigmaatschappijen dat ze extra geld rekenen voor ruimbagage. Stop dat bedrag gewoon in de ticketprijs, dat werkte volgens mij prima en niemand had het in de gaten. Nu sleept iedereen het maximale aan handbagage mee, duurt instappen uren en ergert iedereen zich kapot omdat er gewoon niet genoeg ruimte is in die bagagevakken. Ik vind Kotzbrocken trouwens een briljant woord, dekt qua toon en intonatie precies de lading ;) Ga maar snel aan de slag met je post over ’typetjes op reis’. Ik kan niet wachten!

Antwoord
Eva 7 juli 2016 - 08:25

Haha! Stuk voor stuk vreselijk herkenbaar.. Behalve dat met die vliegtuigstoelen dan; heb ik met mijn 1.65 weinig last van :-P

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:24

Dat lijkt me een enorm voordeel van wat kleiner zijn! Dat maakt vliegen toch een stukje comfortabeler :)

Antwoord
Ed 7 juli 2016 - 08:30

herkenbaar allemaal ,

volgens mij komt het ook dat we toch een beetje opgefokt op vakantie gaan , ook tijdens de vakantie blijft dit :
Het onrustige , het zoveel mogelijk willen zien , het rennen en vliegen.
Winkeliers in verre oorden zien het gelijk , dat zijn Nederlanders , lopen te rennen…
vandaar ook de irritaties over medereizigers , maar zijn we altijd zelf zo perfect ?
Ik denk dat de kunst van het reizen is , mits de tijd er voor is om meer eens gas terug te nemen , dingen nemen zo als ze zijn je niet meer zo ergeren en bijv stap op zij zetten voor die foto , die andere mensen hebben OOK vakantie
ikzelf heb beetje af moeten leren heel de vakantie alleen maar door een toestel te kijken , en meer het land ‘zelf’ te zien en te voelen
Ach mij lukt het ook nog niet 100 % allemaal, maar nu ik wat ouder wordt kan je het wat meer relativeren misschien

Groeten en veel reisplezier allemaal , zonder ergenis :-)

Ed

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:22

Hoi Ed, je hebt helemaal gelijk hoor! Het zou een stuk beter zijn als ik me minder zou ergeren aan mensen. Ik probeer ook altijd een stap opzij te gaan, ik wacht eindeloos tot mensen klaar zijn met selfies maken, want zoals je zegt: we hebben op dat moment allemaal vakantie. Maar van binnen vreet ik me helemaal op ;) Misschien leer ik nog om het allemaal te relativeren! En inderdaad: zelf ben ik ook verre van perfect, er zijn vast genoeg mensen die mij en mijn camera bloedirritant vinden ;)

Antwoord
Sigrid 7 juli 2016 - 08:32

Whaha hillarisch ???

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:19

;)

Antwoord
Ellen kluijtmans 7 juli 2016 - 08:44

Toch vreemd,Karlijn. Dit is echt voor het eerst dat ik hoor dat jij ongeduldig bent. Gelukkig herken ik mezelf er ook helemaal niet in ?

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:19

Haha! Ja, ik dacht: laat ik eens iets over mezelf onthullen wat de mensen nog niet weten ;)

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 7 juli 2016 - 08:54

Hahaha ik zit echt hardop te grinniken hier in de trein. Vooral ook om de fotocaptions ? Ik herken er een boel, en vooral ook dat ze onredelijk zijn maar soms zó terecht voelen. Heeeerlijk om even te klagen om de wereld!

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:19

Niets zo fijn als af en toe een uurtje klagen, dat doet een mens goed! Het is inderdaad grappig: ik weet best dat ik vaak onredelijk geïrriteerd ben (het is toch niet mijn probleem dat mensen met een iPad onder hun arm een berg beklimmen?), maar stiekem vind ik toch dat ik helemaal in mijn recht sta ;)

Antwoord
Tikva 7 juli 2016 - 09:18

Haha lekker herkenbaar, vooral die ipad dat stoort me echt enorm.

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:16

Ha, nog iemand die foto’s maken met de iPad irritant vindt! Ik heb geen idee waarom me dat tot waanzin drijft, maar fijn dat het toch herkenbaar is ;)

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 7 juli 2016 - 09:31

Deze irritaties zijn zeker herkenbaar Karlijn haha.. ;-) Vooral aan de veiligheidscontrole en foto’s maken met de iPad kan ik me ook mateloos irriteren. En dan die selfiesessies idd, vooral Chinezen kunnen er wat van, in Barcelona stonden ze overal in 10 verschillende poses een selfie te maken, zo jammer.. ;-(

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:14

Ah, zo irritant inderdaad! Selfies, ok, maar 1 of twee is meer dan genoeg. Als die niet gelukt zijn, wordt het nooit meer wat. Grappig dat jij fotograferen met de iPad ook zo irritant vindt. Ik dacht dat ik de enige was, maar meer mensen hebben daar last van. En ik kan niet eens onder woorden brengen waarom het me zo enorm ergert ;)

Antwoord
De Wandelgek 7 juli 2016 - 09:46

@KarlijnMeulman @EvaHopstaken Leuke blog karlijn en herkenbare irritaties. Moet bij die verbodsborden denken aan een vuvuzelaverbodsbord dat ik zag op bouldersbeach bij de penguins… maar eh welke volslagen randdebiel neemt een vuvuzela mee naar een pinguin strand !?!? Over irritant gesproken ?

Antwoord
Nynke 7 juli 2016 - 19:50

Oh echt?! Die is wel heel erg bizar! ?

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:13

Haha, hier moet ik echt heel hard om lachen! Waar slaat dat nou weer op? Hebben ze na weken van vuvuzela-overlast toch maar besloten om een bord te plaatsen? Wat is hier de achtergrond van? Ik zie het al voor me, busladingen toeristen die gewapend met een vuvuzela het strand optrekken. Even pinguïns kijken ;) Inderdaad: over irritant gesproken!

Antwoord
Lotte - scratchingmymap 7 juli 2016 - 09:49

Hahaha, zo herkenbaar!! Vooral aan 1+2 kan ik me een ongeluk ergeren. In de heenreis wint mijn ‘yay, ik mag op reis’-gevoel nog net, maar op de terugweg word ik er echt pisnijdig van. Terwijl ik inderdaad ook weet dat mijn ongeduld en ik die 5 minuten extra ook wel overleven. :-)

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:11

Gek is dat he, dat wachten eigenlijk niets uitmaakt, maar dat je je er toch wild aan ergert. Een beetje meer zen-gevoel zou voor mij helemaal geen kwaad kunnen ;)

Antwoord
Ester de Koning 7 juli 2016 - 10:08

Haha Karlijn, ik denk precies hetzelfde. Al moet ik om die selfies en de vele selfiesticks altijd nog lachen. Maar van die ongeduldigheid heb ik misschien buiten mijn reizen nog meer last ;-) Oh, het leven van een forens!

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:09

Ai, forenzen is natuurlijk helemaal een ramp qua irritaties. En dan heb je niet eens een mooie reis in het vooruitzicht, maar gewoon een dag op kantoor. Ook wel een irritatieblogje waard ;)

Antwoord
Leoni - Justtravelme 7 juli 2016 - 10:48

Vrijwel allemaal heel herkenbaar. Vooral de eerste 3. Dat van naar de wc gaan als riemen vast brand kan ik ook echt niet tegen. Of dat mensen zodra het lampje begint te branden opeens dingen uit hun koffer moeten halen. Hoepel op!
Kan ook erg slecht tegen mensen die voor het opstijgen echt 6 keer hun koffer moeten pakken om iets eruit te halen. Hallo pak het meteen of als we al in de lucht zitten.

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:08

Allemaal heel herkenbaar voor mij, gekmakend is het! Ik heb vaak de neiging om te schreeuwen: ga zitten, nu!!! Wat kun je in hemelsnaam nodig hebben uit die koffer? Ik zou een hele slechte stewardess zijn, want ik zou helemaal gestoord worden van dat soort gedrag. Een stewardess met vliegangst is sowieso geen recept voor succes ;)

Antwoord
Linda | travellersoftheworld 7 juli 2016 - 12:29

Haha je bent geen zeikerd inderdaad! Ik vind dit namelijk ook allemaal ontzettend irritant! Ik kan ook nooit zo goed tegen mensen in het vliegtuig die door blijven whatsappen als er al gevraagd is of de telefoon uit kan of op vliegtuigstand gezet kan worden. Ik heb dan echt zoiets van doe het nou gewoon!

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:05

Haha, dat heb ik ook! Komt ook voort uit mijn vliegangst, denk ik. Ik ben in staat om daar iets van te zeggen, of om de stewardess erop te wijzen dat iemand zijn telefoon nog aan heeft staan. Ik heb dat nog nooit gedaan, maar ik vind dat inderdaad vreselijk. Mijn vriend kan er helemaal niet tegen als ik me daar druk over maak, die zegt meteen: bemoei je er niet mee, hij zet die telefoon heus wel uit. En dat is uiteindelijk ook altijd zo ;)

Antwoord
Daphne | food & flip flops 7 juli 2016 - 13:16

Zo herkenbaar enne het mooie, heb een tijd geleden een blog geschreven over vliegtuigirritaties!
Hoezo gaan mensen al een half uur van te voren in de rij staan om het vliegtuig in te kunnen?
Je hebt gewoon een stoelnummer ….
Of meteen je telefoon aanzetten als je net 1 minuut geland bent om te vertellen dat je er bent! Why!

Goede blog

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:01

Over vliegtuigirritaties alleen kun je inderdaad ook een blog volschrijven! Al moet ik toegeven dat ik me ook vaak schuldig maak aan het direct aanzetten van mijn telefoon zodra ik ben geland. Ik ga me schamen ;)

Antwoord
Yvonne 7 juli 2016 - 14:27

Haha, heel herkenbaar. Alleen die nummer 1… daar maken wij ons tegenwoordig ook schuldig aan. Niet omdat we verrast worden doordat onze laptop uit de tas moet en de riem af. Maar omdat onze dreumes uit de buggy moet, alle knijpfruit uit de tas, peuter en dreumes jassen uit, dreumes de andere kant oploopt dan door het poortje heen. Dusss tip voor jou: neem de rij zonder kinderen. Maar dat had je vast zelf ook al bedacht. ;)

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 10:00

Neeee, dat is echt iets heel anders! Het duurt natuurlijk wel lang als jullie door de controle moeten, maar dat is logisch. Je sleept twee kinderen en allerlei attributen mee. Maar daar kan ik me niet aan ergeren. Het gaat mij echt om mensen die wachten tot ze aan de beurt zijn en dan heel verrast zijn dat er van alles moet gebeuren. Die hebben gewoon geen excuus ;)

Antwoord
Mellisa - Grenzeloosreizen 7 juli 2016 - 15:37

Zo vervelend allemaal! Ik praat soms ook gewoon hardop, omdat ik dan vind dat ze moeten weten dat ze de hele rij ophouden haha! Dat is dan wel weer een slechte eigenschap van mij, ik ben heel snel boos.
Mensen die dan hun bagage gaan pakken terwijl het vliegtuig nog aan het taxi’en zijn, OMG!

Antwoord
Mellisa - Grenzeloosreizen 7 juli 2016 - 15:38

aan het taxi’en is natuurlijk. Goedemorgen Mellisa.

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 09:58

Haha, ik moest lachen om dat ‘ik ben heel snel boos’! Ik erger me vooral kapot, wat misschien wel een beetje hetzelfde is in dit geval ;) Ik zeg niet altijd iets hardop, maar aan geïrriteerd mompelen, boze blikken en veel zuchten maak ik me wel vaak schuldig. Kortom: andere mensen vinden mij dus ook heel irritant ;) En inderdaad: bagage gaan pakken als het vliegtuig nog rijdt. Arrggghhh!

Antwoord
Sabine 7 juli 2016 - 15:52

Hahaha big smile hier :P Heel herkenbaar :D Vooral die selfies. Ik maak zelf eigenlijk nooit selfies, heb niet eens zo een stick (moet ik misschien toch eens aanschaffen trouwens) maar dan al die mensen die mijn zicht blokkeren :P Ook een frustratie als toeristen opeens een broodje rookworst op een terras van een Grieks restaurant tevoorschijn gaan halen. Nee echt dat méén je niet dacht ik nog..

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 09:54

Wat is dat voor een onzin, een broodje rookworst op een terras? Mensen worden ook steeds gekker lijkt het. En mensen die je zicht blokkeren: inderdaad mateloos irritant ;)

Antwoord
Dutchie on the Road 7 juli 2016 - 18:41

Heel herkenbaar! Ik verblijf momenteel nog 1 dagje in Thailand en van mij mogen ze de selfstick meteen afschaffen. Vreselijk! Al die Chinezen en Japanners die Thailand door hun mobiele telefoon zien. Ze rennen door het land met een selfiestick in de hand. Om de haverklap krijg ik zo’n geval in beeld of ze steken er bijna je ogen mee uit. Complete fotosessies worden gehouden terwijl ik heel geduldig sta te wachten tot ik eindelijk mag. Vraag ze trouwens ook niet of ze een foto van jou willen maken (ik reis alleen) want dan raken ze tegenwoordig in paniek:er zit geen selfiestick aan een spiegelreflex. Blijkbaar ben ik een uitstervend ras want ik zie voor 90% alleen mobiele telefoons en geen camera’s meer.

Mensen vragen mij overigens voortdurend om foto’s van ze te maken als ze mijn camera zien. Heb ik totaal geen problemen mee maar als ik het terug vraag (zelf wil ook wel eens op de foto) krijg je echt zo’n slechte foto…en bedankt.

O ja…Russen. Vorige week hoorde ik een Russische luid verkondigen dat iedereen zo dol is op Rusland en diens toeristen. Zo zeg, moest ik even op mijn tong bijten, haha. De verleiding was groot maar ik heb me netjes ingehouden.

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 09:53

Haha! Ik moest wel lachen om je reactie, de frustratie spat ervan af ;) Ik snap het helemaal, want die eindeloze fotosessies irriteren mij natuurlijk ook mateloos. En inderdaad: fotograferen met hun telefoon is voor de meeste mensen blijkbaar voldoende. Ik heb ook heel vaak dat ik word gevraagd om een foto van iemand te maken, omdat mensen blijkbaar denken: ‘grote camera = goede fotograaf’. Ach ja. En de Russen…tja. Hun idee van reizen is net wat anders dan dat van ons, zullen we maar zeggen. Goed dat je niets hebt gezegd, want ze zouden tot in hun tenen beledigd zijn!

Antwoord
Nynke 7 juli 2016 - 19:57

Oh, echt, zoooo herkenbaar… (Schaam schaam). Ik ben ook niet zo heel geduldig met bovenstaande situaties… Vooral tijdens het aan- en afreizen (op vliegveld, station etc), terwijl dat best raar is, meestal heb je niet echt iets beters te doen dan wachten… Wat stom trouwens dat er op IJsland opeens drones gebruikt worden, ik heb dat nog nooit gezien (was in 2014 voor t laatst daar, de techniek gaat snel! Zucht…). Het enige zoemen wat ik in IJsland wil horen is van de muggen bij Myvatn ?

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 09:46

Hmm, die muggen vond ik ook niet zo’n succes ;) We worden compleet aangevallen door die beesten zodra we de auto uitstapten, haha! Ik ben op reis ook nooit eerder drones tegengekomen, maar op IJsland zagen we ze regelmatig. Dat is echt een trend waarvan ik hoop dat hij niet doorzet, hoe ontzettend gaaf die beelden ook zijn!

Antwoord
Dominique 7 juli 2016 - 23:30

Haha hear hear! :) Dankzij jou heb ik nu wel waarschijnlijk een nieuwe frustatie. Ik had namelijk nooit over de consequenties van drones nagedacht; en nu zie ik het ineens voor me dat je bij een sight staat en iedereen met zo’n drone in de rondte vliegt! Arrgh!!

Leuke post!

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 09:42

Dank je Dominique! Ik had ook nooit problemen met drones, tot IJsland. Toen hoorde ik pas wat een herrie die dingen maken. Als het er eentje of twee zijn, ok, maar dit is echt zo’n trend waar iedereen straks aan mee gaat doen. En dat word je er stapelgek van! Al moet ik eerlijk bekennen dat ik wel enorme fan ben van dronebeelden, dus ik snap dat mensen zo’n ding aan willen schaffen :)

Antwoord
Bo Smeets | The Limbo Abroad 8 juli 2016 - 11:15

De meeste zijn helemaal niet onredelijk en zelfs heel herkenbaar!

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 11:22

Dat is fijn om te horen! Ligt het toch niet allemaal aan mij ;)

Antwoord
Josanne - Reisbloggers 8 juli 2016 - 15:00

Hahahahaha herkenbaar!
Ik had hem bijna zelf kunnen schrijven ;).

Antwoord
Karlijn 8 juli 2016 - 20:53

Gelukkig, ben ik niet de enige die zich over dit soort dingen druk maakt ;)

Antwoord
Malou 8 juli 2016 - 23:30

Haha zoooo herkenbaar, vooral de eerste 2. Ik moet vaak echt op m’n tong bijten omdat ik me bijna niet in kan houden om een opmerking te maken maar meestal zegt m’n blik genoeg. Oepssss. En idd, het gaat vaak maar om een paar minuten maar mensen zo moeilijk is het toch allemaal niet? Haha.

Antwoord
Karlijn 9 juli 2016 - 11:49

Ah, de dodelijke blik! Daar maak ik ook vaak gebruik van. Al helpt het in mijn geval niks ;) Ik ben het helemaal met je eens: zo moeilijk is het allemaal niet. Opschieten mensen ;) !

Antwoord
Jessica 9 juli 2016 - 03:49

Haha hilarisch Karlijn, ik hoor het je ook gewoon zo zeggen allemaal! Sinds ik meer tijd doorbreng in het buitenland dan thuis loop ik veel langzamer over straat. Het tempo is natuurlijk ook op veel plekken veel relaxter. Mijn zusje kan dáár dan weer helemaal niet tegen. Lopen we ‘gezellig’ over straat: ik 2 meter achter haar aan hollend…

Antwoord
Karlijn 9 juli 2016 - 11:50

Haha! Ik zie het voor me ;) Misschien heb jij inmiddels meer een punt van zen bereikt dan de gemiddelde Nederlander. Lijkt me heerlijk!

Antwoord
Erwin | trippingaroundtheworld.nl 9 juli 2016 - 14:27

Haha heel herkenbaar! Vooral punt 1, al moet ik toegeven dat ik bij onze laatste keer vliegen was vergeten het flesje water op tijd weg te gooien, die zat nog in de handbagage.. oeps.
Ik erger me ook altijd aan de mensen die direct in de rij gaan staan om te boarden terwijl hun zone nog helemaal niet is omgeroepen om te boarden. Wat ik altijd dan wel fantastisch vindt om te zien zijn mensen die de lange boarding rij overslaan, direct naar de business class balie gaan, en daar weer terug gestuurd worden omdat ze net als ons gewoon economy vliegen.

Antwoord
Karlijn 10 juli 2016 - 11:46

Haha, dat vind ik ook altijd prachtig! Wat denken die mensen dan, vraag je je af. Dat iedereen voor zijn plezier in die rij staat, en dat zij als enige zo slim zijn om de balie zonder rij te pakken? Over vliegveld- en vliegtuigirritaties kan ik nog wel drie aparte blogs volschrijven ;)

Antwoord
Yvon 9 juli 2016 - 21:59

Mooi artikel Karlijn! Vind vooral de captions onder je foto’s heel goed gekozen :) Zal je later nog even een mooie foto appen in de categorie ‘absurde lengte’
Wat ik heel irritant vind is wanneer iedereen al opstaat wanneer het vliegtuig nog aan het taxien is. De lampjes zijn niet zonder regen nog aan, toch?
En mensen die denken dat bepaalde bordjes niet voor hen gelden, zó irritant! Echt, waar in je hoofd komt het in je op dat die regel er niet voor jou is? Zag het deze week ook heel veel in de Plitvice Meren, zó asociaal!

Antwoord
Karlijn 10 juli 2016 - 11:51

Opstaan als het vliegtuig nog rijdt is helemaal rampzalig! Ik heb dat eens met een binnenlandse vlucht in China gehad. Stond iedereen al klaar in het gangpad met zijn handbagage toen de wielen van het vliegtuig amper de grond hadden geraakt. De stewardessen probeerden er niet eens iets aan te doen, het had geen zin. En inderdaad: het negeren van de bordjes vind ik ook verschrikkelijk asociaal. En dom. Het lijkt ook wel een trend te worden. Iedereen is alleen maar bezig met zichzelf en zijn eigen pleziertjes, en nadenken is er niet meer bij. Al klink ik nu natuurlijk als een bejaarde ;)

Antwoord
Marcella 25 juli 2016 - 13:21

Leuk artikel Karlijn, en lekker herkenbaar! Ik had in ’t vliegtuig naar Venetië ook een oude kerel op schoot liggen. Zó irritant! En dat mensen altijd in de weg staan ook. Alleen dat van de drones heb ik nog niet meegemaakt. Maar dat zal helaas vast niet lang meer duren…

Antwoord
Karlijn 25 juli 2016 - 14:26

Mensen die in de weg staan zijn inderdaad heel irritant ;) Wij hadden ook niet eerder drones gezien, dus hopelijk is het een fenomeen dat tot IJsland beperkt blijft!

Antwoord
Yvonnelaura 6 augustus 2016 - 13:35

Over irritaties tijdens het vliegen zou ik ook nog wel een artikel of vier kunnen maken, en de punten die jij noemt kunnen daar sowieso in. Bahbah.. vliegen.

Wat ik dan nog het meest irritant vind is dat iedereen zo’n haast lijkt te hebben om het vliegtuig als eerste uit te komen (terwijl de piloot omroept dat je moet blijven zitten), om vervolgens te wachten op je koffer bij de bagageband. DE STRESS

Antwoord
Karlijn 6 augustus 2016 - 17:29

Als het over vliegen gaat, kan ik ook nog wel tachtig irritaties noemen! Vroeger vond ik vliegen vooral eng, maar nu vind ik het ook nog enorm irritant. En die haast om het vliegtuig uit te komen vind ik ook stom. Net als dat dringen bij bagageband, bij voorkeur met het bagagekarretje alvast in de aanslag…grrr!

Antwoord
Maris Maria Renne 9 augustus 2016 - 10:20

Hahahaha, ik snap al je ergernissen! Ik heb sowieso in het dagelijks leven al een giga-hekel aan selfiesticks en IG-feeds vol met bullshit selfies in de auto of bushokjes.

Antwoord
Karlijn 9 augustus 2016 - 17:42

Ik ben blij dat het herkenbaar is! Ik word helemaal gek van al die selfies. Niemand heeft zoveel foto’s van zichzelf nodig ;)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.