Home Peru Culinair feestje tijdens food tour in Lima, Peru

Culinair feestje tijdens food tour in Lima, Peru

Door Karlijn

Eén volle dag had ik in Lima en ik wist precies hoe ik die wilde besteden: etend. De Peruviaanse keuken geldt als één van de beste ter wereld en het land heeft verschillende toprestaurants. Na het zien van de aflevering van Chef’s Table over de briljante chef-kok Virgilio Martínez, liep het water me in de mond. Eigenlijk wilde ik eten bij zijn restaurant Central in Lima, maar in mijn eentje zeventien gangen verorberen leek me een beetje saai. Daarom boekte ik een food tour Lima bij The Lima Gourmet Company, om toch zoveel mogelijk culinaire hoogstandjes te proeven.

Foodtour-Lima

Food tour Lima: kennismaking met culinair Peru

De Peruviaanse keuken is een mix van invloeden, zoals Frans, Japans en Indiaans. Peru heeft een groot aantal verschillende klimaten, van zee tot regenwoud en van bergen tot hooglanden. Daardoor is de variatie aan ingrediënten enorm. Het land heeft bijvoorbeeld maar liefst 52 soorten quinoa, duizenden soorten aardappelen en tientallen maïssoorten. Met dat rijke aanbod aan producten worden de meest creatieve gerechten gemaakt. Peru is dus bij uitstek een land voor een foodtour. Ik kies voor een tour van The Lima Gourmet Company, omdat die me het meest uitgebreid lijkt. Mijn groep bestaat uit vijf personen en we worden begeleid door onze enthousiaste gids Lourdes. Onze eerste stop: koffie bij Tostadura Bisetti in de mooie wijk Barranco. Dit is een hippe koffietent met een eigen koffielaboratorium. Hier worden met veel zorg alleen de beste biologische koffiebonen geselecteerd en dat proef je terug in de heerlijke koffie.

Foodtour Lima

Food tour Lima: fruit om je vingers bij af te likken

We wandelen door Barranco naar het café La Bodega Verde, terwijl Lourdes ons van alles vertelt over Lima en natuurlijk over de bijzonderheden van de Peruviaanse keuken. We stoppen bij de bodega, die een mooie groene tuin vol bloemen heeft. Een prima plek om een lekkere fruitshake te drinken. Tijdens mijn Peru-reis raak ik erg onder de indruk van al het fantastische fruit in het land. De passievruchten zijn om je vingers bij af te likken, de mango’s zijn heerlijk zoet en ik proef allerlei fruitsoorten die ik nog nooit eerder had geproefd. Lourdes neemt ons mee naar de markt van de wijk Miraflores, waar we elk een mandje met verschillende soorten fruit krijgen. Ik proef frisse aguaymanto, zachte chirimoya en tuna, ook wel prickly pear genoemd. Allemaal even lekker!

Foodtour Lima

Zelf pisco sour en ceviche maken

Na de rondleiding op de markt is het tijd om zelf aan de slag te gaan. We worden afgezet bij een mooi restaurant, waar de ingrediënten voor de pisco sour al klaar staan. Dit drankje ken ik nog maar al te goed van onze eerdere reizen door Peru en Chili, die zo’n beetje oorlog voeren over de vraag uit welk land pisco sour komt. Mij maakt het niet uit, ik ben er sowieso gek op. Pisco sour is een mix van de drank pisco, limoensap, geklopt eiwit en suikerwater en er zijn verschillende varianten te krijgen. Die met passievrucht is ook een aanrader! Met onze pisco’s in de hand lopen we naar de volgende tafel, waar we zelf ceviche mogen maken. Ook dit is één van mijn favorieten: rauwe vis gemixt met limoen, ui, chili, zoete aardappel en maïs. Zo lekker, ik zou het elke dag wel lusten.

Foodtour Lima

Food tour Lima: luxe lunch bij Huacu Pullcana

Je zou denken dat we tegen deze tijd wel genoeg gegeten hebben, maar het hoogtepunt van de tour moet nog komen. We rijden naar het restaurant Huaca Pullcana, prachtig gelegen tegenover de pre-Inca-ruïnes met dezelfde naam. Het restaurant ligt midden in de stad, maar dat gevoel heb je helemaal niet. In dit restaurant vormen typisch Peruaanse ingrediënten de basis van elk gerecht en alles wat je hier eet is een culinair hoogstandje. Wij krijgen een tasting menu met verschillende kleine gerechten en vier van de lekkerste toetjes die ik ooit geproefd heb. Een betere eerste kennismaking met de Peruviaanse keuken had ik me niet kunnen wensen.

Voor meer informatie

Wil je ook een food tour in Lima doen? Ik boekte mijn tour bij The Lima Gourmet Company, maar er zijn nog veel meer aanbieders van food tours in Lima, waaronder wandel- en fietstours. Wat je ook kiest, een food tour is sowieso ontzettend leuk om te doen.

Meer lezen over Peru?

Ook leuk om te lezen

7 Reacties

Dominique | dominiquetravels.com 6 mei 2018 - 21:34

Ik heb nu al zin om Pisco Sours te drinken in Peru! Food tours zijn altijd zo een leuke manier om een land of stad te ontdekken!

Antwoord
Karlijn 7 mei 2018 - 09:13

Vind ik ook! Ik ben er echt fan van tegenwoordig :)

Antwoord
De leukste wijk van Lima: tips voor Barranco (+ gouden hoteltip!) - Karlijn Travels 9 mei 2018 - 07:01

[…] te zijn. Barranco barst trouwens van de leuke cafés en restaurants. Zelf hoefde ik na mijn foodtour Lima niets meer te eten, maar het schijnt dat Amor Amar één van de beste restaurants van Barranco is. […]

Antwoord
Alles wat je moet weten over een roadtrip Peru: route en tips - Karlijn Travels 10 augustus 2018 - 12:46

[…] Daarom boekte ik een foodtour bij The Lima Gourmet Company en dat bleek een grote aanrader. In deze post vertel ik er uitgebreid […]

Antwoord
Angela 16 augustus 2018 - 15:03

Zo’n food tour lijkt me hartstikke leuk. Een goeie manier om de keuken van het land te ontdekken!

Antwoord
Karlijn 17 augustus 2018 - 15:50

Leuk he! Het is tegenwoordig een van mijn favoriete activiteiten op reis :)

Antwoord
Heilige Vallei in Peru: drie highlights in één dag - Karlijn Travels 12 september 2018 - 10:04

[…] voor highlight nummer twee! De Peruaanse keuken is beroemd en ik heb tijdens mijn reis eigenlijk overal heerlijk gegeten. Maar veruit de beste […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.