Thailand

Leukste markt in Bangkok: Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market  in Bangkok is niet bepaald meer off the beaten track. Deze enorme markt in Bangkok geldt als de holy grail voor fanatieke shoppers, zowel toeristen als Thai zelf. De markt bevat meer dan 15.000 stalletjes en elk weekend komen ruim 200.000 bezoekers hun kooplusten bevredigen. Dat wilde ik natuurlijk zien, dus ik stortte me enthousiast in de chaos van de grootste markt waar ik ooit geweest ben.

Chatuchak market Bangkok

Of je nu op zoek bent naar vissen, een puppy, meubels, een t-shirt, planten, sieraden of Boeddha-beelden: Chatuchack heeft alles. De taxichauffeur zette ons af bij het dierengedeelte van de markt en dat betekende meteen een flinke cultuurshock. We liepen langs rijen en rijen met vissen in plastic zakjes, puppy’s, katjes, leguanen, kikkers, schildpadden, exotische vogels, eekhoorns, konijnen en alle mogelijke andere dieren. Af en toe keken we een smal zijstraatje in waar we bordjes spotten met teksten als ‘Want monkey? Ask inside’. Azië en diervriendelijkheid gaan helaas niet altijd hand in hand. Een stuk leuker waren de Kittenstores, opgezet voor kattenliefhebbers die graag even met schattige poezen willen spelen.

Chatuchak market Bangkok

Markten Bangkok: hippe boetiekjes Chatuchak

Na de fascinerende dierenmarkt dwaalden we door de talloze straatjes die de markt rijk is. We lachten om oerlelijke manshoge beelden voor in huis, bewonderden hippe boetiekjes van jonge Thaise ontwerpers en namen een kijkje in kleine kunstgaleries aan de rand van de markt. Ik vond het leuk om te zien dat er echt niet alleen maar rommel wordt verkocht op Chatuchak: de markt lijkt ook goede kunstenaars en beginnende designers de ruimte te bieden.

Chatuchak market Bangkok

Mensen kijken op de leukste markt van Bangkok

Het mooie van Chatuchak Weekend Market is dat het niet alleen om shoppen gaat. Overal zitten kleine restaurantjes en barretjes, zodat je regelmatig even bij kunt komen van de drukte en de hitte. Zijn je voeten moe? Neem dan een massage in een van de stalletjes aan de hoofdstraat. Op de markt kun je heerlijke mango sticky rice kopen, verse smoothies en allerlei Thaise street food-specialiteiten. Niets fijners dan zomaar ergens te gaan zitten en mensen te kijken. Want geloof me: je kijkt je ogen uit!

Chatuchak market Bangkok

Oriëntatie: zo zit Chatuchak in elkaar

Chatuchak Market is enorm en het valt dan ook niet mee om je er te oriënteren. Dat gaven we dan ook snel op: we dwaalden op goed geluk van het ene naar het andere straatje vol boeiende spullen. Toch is er wel een soort van systeem. De markt heeft één ‘hoofdstraat’, van waar je genummerde zijstraten kunt nemen (de Soi’s). De zijstraten zijn ingedeeld in 27 secties, die verschillende producten kunnen bevatten. Het systeem is niet handig om een specifiek stalletje te vinden, maar je kunt wel een globaal beeld krijgen van waar je moet zijn. Maar uiteindelijk is het het leukste om gewoon rond te slenteren en te genieten van alle kleuren, geuren, mensen en spullen. Een perfecte dagtrip!

Chatuchak market Bangkok

Tips Chatuchak Weekend Market in Bangkok

  • Chatuchak Market is open op zaterdag en zondag van 06.00 tot 18.00 uur.
  • Je kunt een taxi nemen naar de markt, maar het verkeer in Bangkok is berucht. Met het openbaar vervoer is de markt ook prima te bereiken: neem de BTS Skytrain naar Mo Chit station, Exit 1. Of pak de MRT metro naar Chatuchak Park Station, Exit 1.
  • Voor meer informatie: www.chatuchak.org.

Chatuchak market Bangkok

Meer lezen over  Bangkok?

6 gedachten over “Leukste markt in Bangkok: Chatuchak Weekend Market”

  1. Ik vind Chatuchak geweldig, maar ik sla het dierengedeelte liever over nadat we een kooi zagen met konijntjes die meer dood als levend op elkaar waren gepakt… Niet zo goed voor mijn gemoedsrust, al weet ik natuurlijk ook wel dat het gebeurt. De rest vind ik echter wel top en verdwalen kun je er zeker!

    1. Hoi Simone, bedankt voor je reactie! En ik ben het helemaal met je eens over het dierengedeelte, het is vaak ook zielig. Aziaten en dieren…het is vaak geen goede combinatie. Gelukkig heeft Chatuchak nog veel meer te bieden, dingen waar je een stuk vrolijker van wordt!

    1. Dank je Linda! Het heeft bij mij ook vier bezoeken geduurd voordat ik eindelijk naar Chatuchak toe kon. Je moet ook maar net in het weekend in de stad zijn! Heb je in elk geval een goede reden om nog een keer terug te gaan naar Bangkok 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven