Home Afrika Mooiste bezienswaardigheden Tanzania: 9x mijn favoriete momenten

Mooiste bezienswaardigheden Tanzania: 9x mijn favoriete momenten

Door Karlijn

Onze rondreis Tanzania van drie weken was één van de mooiste en meest bijzondere reizen die we ooit hebben gemaakt. Van de safari’s in de Serengeti tot de prachtige stranden van Zanzibar, het was een aaneenschakeling van prachtige belevenissen. Kiezen was niet makkelijk, maar dit vond ik de negen mooiste bezienswaardigheden va Tanzania. 

1. De Grote Trek: rivieroversteek van duizend wildebeesten

Sommige mensen wachten er drie dagen op, maar wij hoefden maar een uurtje geduld te oefenen voordat zo’n duizend wildebeesten de rivier tussen Kenia en Tanzania over durfden te steken. We stonden er met onze neus bovenop toen ze gingen, in wolken van stof en in hoog opspattend water. Ik kan bijna niet beschrijven hoe indrukwekkend het was om een stukje van de grote migratie mee te mogen maken, maar in deze blog laat ik zien hoe het eraan toeging. Dit was voor ons hét hoogtepunt van Tanzania.

oversteek-wildebeesten

De mooiste bezienswaardigheden van Tanzania

2. Safari Serengeti: leeuwen succesvol zien jagen

De Serengeti is misschien wel het bekendste wildpark ter wereld en ik begrijp helemaal waarom. Het lijkt wel alsof je hier midden in een natuurfilm zit. Wij zagen twee keer hoe twee leeuwinnen joegen op een gazelle en een wildebeest en dat was enorm indrukwekkend. Zoveel kracht, intelligentie en snelheid, onvoorstelbaar. De leeuwen voelden instinctief aan welke richting hun prooien gingen kiezen en sorteerden daar al op voor voordat het gebeurde. Gazellen zijn razendsnel, maar tegenover twee leeuwinnen hadden ze geen schijn van kans.

tanzania-leeuwen

3. Hoogtepunten Tanzania: de zon op zien komen bij de Kilimanjaro

We sliepen twee nachten in een lodge die helemaal door de Maasai wordt gerund en dat was geweldig. De lodge ligt in the middle of nowhere en heeft uitzicht op de Kilimanjaro. Elke ochtend werden we gewekt met koffie en thee, zodat we in alle rust van de zonsopkomst bij de berg konden genieten. Zoveel rust en luxe: heerlijk! In deze blog lees je er alles over.

masaai-tanzania

4. Zeilen met een traditionele dhow op Zanzibar

We sloten onze reis af op de eilanden Zanzibar en Pemba en op het eerste eiland maakten we een zeiltochtje met een traditionele dhow. We gingen om te snorkelen, maar dat bleek niet veel soeps. Het zeilen over het knalturquoise, heldere water maakte dat gelukkig helemaal goed.

dhow-zanzibar

5. Hoogtepunten Tanzania: glamping in de Serengeti

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van ons tentenkamp midden in de Serengeti. Maar wat ik in elk geval niet had verwacht was een super-de-luxe tent met comfortabel bed en mooie badkamer, en zonder hekken of andere bescherming tegen dieren. Elke avond werden we door een Maasai-krijger begeleid naar de tent, want alleen door het donker lopen was strikt verboden. Niet zo gek: een week eerder hadden olifanten een deel van het kamp vernield en ’s nachts hoorden we de leeuwen langs de tenten lopen. En verder hoorden we niets. Zoveel rust, zoveel stilte, zulke prachtige natuur: het was één van de mooiste plekken waar ik ooit geslapen heb. In deze blog lees je alles over ons verblijf in de Serengeti.

glamping-tanzania

6. Dwalen door Stone Town, Zanzibar

De hoofdstad van Zanzibar is Stone Town, een unieke mix van Afrikaanse en Arabische invloeden. Ik vond dit zonder twijfel één van de mooiste bezienswaardigheden van Tanzania. De stad is een soort kruising tussen Havana en Marrakech en ik vond het er magisch. Zo exotisch, zo fotogeniek, zo speciaal: ik kreeg er geen genoeg van. Kijk alleen al naar die fantastische deuren! In deze post heb ik mijn mooiste foto’s verzameld.

stone-town

Van safari’s tot bounty-eilanden: mooiste bezienswaardigheden Tanzania

7. Oog in oog met families olifanten

We hebben ruim honderd olifanten gezien in Tanzania, en de meeste zagen we in Tarangire National Park. Hele families bij elkaar, inclusief kleintjes die goed beschermd werden door hun moeders en tantes. Op een bepaald moment was onze auto zo’n beetje omringd door olifanten, die op hun gemak boompjes omduwden, takken lostrokken en smakelijk van bergen groene blaadjes genoten. Schitterend om te zien.

olifanten-tanzania

8. Bananenbier drinken in de lokale bar van Mto wa Mbu

In het dorp Mto wa Mbu gingen we een middagje mountainbiken. Een erg leuke afwisseling na alle safari’s en een mooie kans om de Tanzanianen te ontmoeten. We leerden alles over de bananenteelt, fietsten langs rijstvelden, aten een lokale lunch en we stopten bij de drukste plek van het dorp: de lokale pub. Drukbezocht, want hier werd vers bananenbier gebrouwen en de locals zaten gezellig aan emmers van twee liter te lurken. Wij mochten aanschuiven bij twee dronken dames, die naar eigen zeggen al een paar van die emmers achter de kiezen hadden. Ze wilden per se op de foto met hun bier ;) Heel grappig om hier een uurtje te gast te zijn en van de lokale brouwsels te proeven.

tanzania-mountainbike

9. Ervaringen Tanzania: elke seconde op Pemba was een feest

Zanzibar vond ik een prachtig eiland, maar Pemba stal mijn hart. De dorpjes met zwaaiende kinderen, de verlaten stranden, ons prachtige resort en het intense turquoise van de zee: dit is het paradijs. Onze laatste avond aten we op het strand bij kaarslicht en kregen we een enorm schaal seafood voor onze neus, met allerlei soorten vers gevangen vis. Beter wordt het leven niet! In deze blog vertel ik er alles over.

pemba

Een rondreis Tanzania regelen

Wij stelden onze individuele rondreis Tanzania samen met Matoke Tours. Zij maakten hier een absolute droomreis van en ik kan hen dan ook van harte aanbevelen.

Meer lezen over Tanzania?

Ook leuk om te lezen

68 Reacties

Marcel 4 oktober 2016 - 07:14

Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt Karlijn! Zoals je zelf al zegt, een aaneenschakeling van hoogtepunten en dat is goed terug te lezen. Ik kan me voorstellen dat de rivieroversteek van de vele wildebeesten indrukkendwekkend was. Ik zou wel meer willen lezen over je verblijf in de Serengeti.

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:40

Hoi Marcel, ik ga aan de slag met een post over de Serengeti! Het was zo apart om daar te slapen, midden in een park vol wilde dieren. Een van de mooiste ervaringen van de reis :)

Antwoord
Tikva 4 oktober 2016 - 07:26

Wij gingen voor onze huwelijksreis naar Tanzania, chillen op zanzibar, kilimanjaro beklommen en toen op safari. Leuk om je foto’s te lezen en herkenbare dingen en plekken te zien.

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:39

Echt een geweldige bestemming voor een huwelijksreis! De Kilimanjaro beklimmen lijkt me ook super, daar moet ik ooit nog eens voor terug. Al lijkt de laatste klim naar de top me echt de hel ;)

Antwoord
De Wandelgek 4 oktober 2016 - 07:32

Brilliante reis en prachtfoto’s? Die gnoe rivieroversteek lijkt me uniek omte zien. Pemba lijkt me ook boeiend en tsja.. een leeuwenjacht ? Wow!!!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:38

Dank Wandelgek! Het was inderdaad een geweldige reis, en we hebben zoveel geluk gehad met de dieren. Alleen die gnoes al, die oversteek vergeet ik nooit meer!

Antwoord
Lot* 4 oktober 2016 - 07:37

Hey Karlijn, heerlijk om te zien dat Tanzania ook zo de moeite is! Er is inderdaad niets ter wereld dat op kan tegen de ruwe schoonheid van de natuur & het intense geluk op en na alweer een fantastische safari. Wij vieren Kerst en Oud & Nieuw dit jaar met z’n tweetjes in Kenia! Voor de tweede maal…want Afrika, dat kruipt in je bloed & onder je vel… Heerlijk! Jullie gaan nog heel lang nagenieten van dit prachtige avontuur.Herfstgroet uit Brugge x

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:37

Hoi Lot, zo gaaf dat jullie lekker naar Kenia gaan met de feestdagen! Dat land staat nu ook hoog op mijn lijstje, ik vond de sfeer in Tanzania ook zo fijn! Echt een geweldige reis :) Jullie alvast veel plezier met de voorpret, voor je het weet is het zover!

Antwoord
De Wandelgek 4 oktober 2016 - 07:39

Ehm.. hoe smaakte dat bananenbier? ?

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:36

Eh…wat zal ik er eens van zeggen ;) Ik vond het niet te doen, maar de bananenwijn was best te drinken. Daar heb ik me maar bij gehouden ;)

Antwoord
Yvon 4 oktober 2016 - 08:31

Wow!! Dat ziet er echt magisch uit! En heel afwisselend ook. Bijzonder!
Mij lijkt het een prachtige bestemming, maar het wil nog niet zo lukken mijn wederhelft te overtuigen ;)

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:35

Haha! Is Miguel niet zo van het wildlife? Ik vond Tanzania fantastisch, maar je moet natuurlijk wel van die wildparken houden :)

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 4 oktober 2016 - 09:01

Prachtig om te zien en te lezen dat jullie weer zo’n mooie reis hebben gemaakt. Wat gaaf dat jullie een stukje van de migratie van de wildebeesten hebben gezien en van de jacht van de leeuwen op hun prooi, mooi, dat wil ik ook zo graag nog een keer zien. Toen wij in Zuid-Afrika waren de leeuwen lekker aan het luieren, dus geen actie helaas haha.. ;-) Wat een hilarische foto van de twee dronken dames trouwens haha.. :-D

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:34

Hoi Sieds, volgens mij was jouw reis naar Zuid-Afrika ook een groot succes! Wij hebben in Zuid-Afrika ook vooral relaxende dieren gezien, maar in Tanzania was er veel actie. Ook gaaf om een keer te zien :) En die dronken dames…dat was echt lachen. En dan ook nog op de foto willen met je dronken gezicht ;)

Antwoord
Linda 4 oktober 2016 - 10:01

Wow, dat ziet er prachtig uit! Wij waren tot nu toe Azië-gangers, maar zijn vorige week terug gekomen van onze eerste reis naar een ander continent. 16 dagen Zuid-Afrika! Een erg mooi en makkelijk bereisbaar land om te beginnen, maar naar onze smaak iets te ‘Westers’. Daarom willen we graag naar een aantal andere landen in Afrika. Ik denk dat jouw reis al meer bij ons past, als ik de foto’s zo zie.
Ik zou graag een keer je routebeschrijving lezen (van dag tot dag), tips voor accomodaties en vervoer en een kostenplaatje.

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:32

Hoi Linda, ik ga aan de slag met een praktische post over Tanzania! Ik herken wel wat je zegt over het westerse Zuid-Afrika, dat had ik zelf ook een beetje. Een schitterend land, dat zeker, maar toch echt een mix van Europa en Afrika. Tanzania is echt Afrika en dat maakt het een enorme aanrader!

Antwoord
Daphne | Travelshot.nl 4 oktober 2016 - 10:29

Wauw, wat een geweldige activiteiten hebben jullie ondernomen en prachtige foto’s ook! Lijkt me ook heel bijzonder om die gnoe oversteek te zien.

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:30

Dat was echt het hoogtepunt van de reis! Zo indrukwekkend om die beesten te zien gaan met z’n allen. Ik heb enorm genoten van Tanzania :)

Antwoord
Veronique 4 oktober 2016 - 11:08

Erg mooi Karlijn! Ik ga Tanzania toevoegen aan mijn lijst van mogelijke reisbestemmingen.

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:29

Het is een aanrader Veronique! Echt een geweldige bestemming :)

Antwoord
Erwin | trippingaroundtheworld.nl 4 oktober 2016 - 11:50

Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt! Alhoewel ik helemaal geen wildlife liefhebber ben lijkt mij de gnoe oversteek echt een gave ervaring, Zanzibar en Pemba lijken me super!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:29

De oversteek van de gnoes was inderdaad geweldig! Nog indrukwekkender dan ik had gedacht. En Zanzibar en Pemba zijn zo relaxed, dat zijn echt fijne bestemmingen :)

Antwoord
Joëlle 4 oktober 2016 - 11:58

Jullie reis klinkt echt fantastisch! Ik ben wel benieuwd hoe jullie alles geregeld hebben: hebben jullie alles met de huurauto gedaan of ook delen met OV/taxibusjes? En wat zijn musts om vooraf te boeken?

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:27

Hoi Joëlle, wij hebben onze hele reis bij Matoke Tours geboekt en we hadden de hele trip op het vasteland privé-vervoer met chauffeur. Wij zijn erg van het zelf rijden, maar in Tanzania leek ons dat geen succes. De wildparken moet je toch georganiseerd doen en ik had geen zin om dat ter plekke allemaal nog te moeten regelen. We zijn dus voor de luxe variant gegaan ;) Sommige dingen hebben we nog wel ter plekke geregeld, zoals een koffietourtje rond Arusha en alle excursies op Zanzibar en Pemba. Wil je toch liever op de bonnefooi gaan, dan is Arusha een prima plek om te starten. Vanuit daar kun je alles regelen wat je maar wilt!

Antwoord
Yvonne 4 oktober 2016 - 17:43

Oh wow, die wildebeesten, echt zo indrukwekkend lijkt me dat. Verder ook allemaal superfijne ervaringen. Tanzania staat hier nog op de wensenlijst en je hebt ’t land met dit artikel even een flinke schop omhoog gegeven. ;)

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:21

Dat is goed om te horen ;) Ik vond het echt een fantastische reis, Tanzania heeft alle verwachtingen overtroffen!

Antwoord
Ilona 4 oktober 2016 - 19:28

Hoogtepunt na hoogtepunt, dat moet een fan-tas-tische reis zijn geweest. Geweldig! Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is wat je nummer 1 is, van een kudde familie olifanten, jagende leeuwen en overstekende gnoes tot het drinken van bananenbier bij de locals en bounty stranden. WoW!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:20

Het was inderdaad een briljante reis, ik heb er zo enorm van genoten! En weer heel veel bloginspiratie opgedaan :)

Antwoord
Sabine 4 oktober 2016 - 19:45

Wauw wat een prachtige reis! Het lijkt me zo een machtig gevoel geven om die wildlife in het echt te zien, zeker die oversteek. Dat is echt mijn droom, al die prachtige dieren zien.

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:19

De dieren zijn inderdaad zo geweldig! De leeuwen, de olifanten, de vele zebra’s en de oversteek van de gnoes…zo prachtig! Ik kan nog steeds niet geloven hoeveel geluk we hebben gehad met die rivieroversteek :)

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 4 oktober 2016 - 21:01

Karlijn, wat prachtig!! Die lodge, die oversteek van de gnoes, die dhow, en Pemba… Jeetje, alleen maar hoogtepunten. Kan niet wachten om meer te lezen en te zien!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:18

Het was echt een reis van hoogtepunten, zo ontzettend gaaf allemaal! Ik kan voorlopig weer vooruit met blogs :)

Antwoord
Dominique 4 oktober 2016 - 21:20

Natuurlijk wil ik hier meer over lezen! Wat heb je weer mooie foto’s gemaakt zeg! Het lijkt me echt een super bijzondere reis, terwijl Tanzania altijd een beetje op mijn ‘meh’ lijstje stond. Niet dat ik er niet heen wilde, maar omdat ik dacht dat het zo toeristisch en overrated zou zijn! Niet dus! Ik ben super benieuwd naar je volgende verhalen hierover!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:18

Ik ga ermee aan de slag :) ! Tanzania is ook best toeristisch (welk land niet tegenwoordig), maar zeker niet overrated. Het was echt een schitterende reis!

Antwoord
Marcella 4 oktober 2016 - 21:46

Pemba klinkt magisch! Maar de Glamping in de Serengeti lijkt me echt supertof. Is het niet eng om de leeuwen om je tent heen te horen lopen? En omsingeld zijn door olifanten klinkt ook best spannend. Maar zo onwijs gaaf! Wat moet het wennen zijn in Nederland joh. Kom maar door met al je avonturen!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:17

Het viel wel mee met het engheidsgehalte van de leeuwen, vooral omdat onze tent zo groot was. Als we in een klein tentje hadden gelegen had ik het spannender gevonden ;) De olifanten vond ik niet eng, maar dat kwam omdat ze met zoveel waren. Loslopende mannetjes daarentegen…brrr. Die zijn vaak agressief. We hebben in Zuid-Afrika al een eens een boze olifant ontmoet en in Tanzania ook weer eentje. Doodeng, haha!

Antwoord
Rowan 5 oktober 2016 - 01:20

Wat een heerlijke hoogtepunten! Echt prachtig allemaal! Ik kan niet wachten op alle artikelen die nog gaan komen!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 09:19

Dat is goed om te horen, ik heb een hele lijst met blogs ingepland :) !

Antwoord
Charlotte 5 oktober 2016 - 08:26

Hoi Karlijn!

Wat ontzettend leuk om te lezen én zien! Fantastische foto’s! Ik ben blij dat jullie zo genoten hebben en terugkijken op een geslaagde reis. Zelfs bij mij begint het weer enorm te kriebelen als ik je verhalen lees…! ?

Hartelijke groet,

Charlotte (Matoke Tours)

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 09:19

Bedankt voor je leuke reactie Charlotte, en natuurlijk voor het organiseren van onze prachtige reis!

Antwoord
Angela 5 oktober 2016 - 12:34

Wat maak jij toch geweldige reizen Karlijn! Deze top 9 doet me uitkijken naar alles dat nog komen gaat..! Tanzania stond al op de must-travel lijst, maar daar voeg ik Pemba stiekem even bij. Dat pareltje kende ik nog niet! Bedankt voor de introductie ^_^

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2016 - 12:41

Hoi Angela, ik had ook nog nooit van Pemba gehoord, tot ik vorig jaar mensen in Indonesië ontmoette die er helemaal weg van waren. Toen kwam het eiland meteen op mijn wensenlijst. Het is daar echt een paradijs :)

Antwoord
Naomi 6 oktober 2016 - 00:45

Wauwie!! Hele mooie foto’s!! En hoe tof is het dat jullie na al jullie mooie fantastische reizen nog zo onder de indruk kunnen zijn van nieuwe landen. Een goeie keuze gemaakt dus! Blijft genieten om te zien en lezen.

Antwoord
Karlijn 6 oktober 2016 - 10:28

Dank je Naomi :) ! Ik ben ook blij dat we nog steeds helemaal enthousiast worden van nieuwe landen. We zijn wel verwend, maar blijkbaar nog niet té verwend ;)

Antwoord
Kim 6 oktober 2016 - 14:38

Amai ik ben echt benieuwd naar je aparte blogpost over de wildebeesten. Ik had je instagramfoto eerder al gezien en was erg onder de indruk. Dat bananenbier moet ook best lekker zijn. Hebben jullie het zelf geproefd?

Antwoord
Karlijn 6 oktober 2016 - 19:05

Dat is leuk om te horen, ik ga snel aan de slag met de post! Het bananenbier hebben we inderdaad geproefd en ik vond het niet zo lekker. Al die brokjes banaan erin, en dan een velletje over het bier…brrr! Maar de bananenwijn was best goed te drinken :)

Antwoord
Malou 6 oktober 2016 - 20:50

Wat een mooie reis joh! Echt alleen maar hoogtepunten. Soms staan landen niet op m’n to go lijstje maar door jouw blogs staan er inmiddels een aantal wél op! :-)
En wat is Pemba een mooi eiland!

Antwoord
Karlijn 7 oktober 2016 - 14:30

Dank voor je leuke reactie Malou :) ! En Pemba is inderdaad prachtig, ik heb nu al heimwee!

Antwoord
Jessica 8 oktober 2016 - 16:22

Wauw. Ik kan er eigenlijk even niet meer van maken Karlijn. Wat veel mooie momenten zeg! En liefde voor bananenbier, ik ben een beeeetje jaloers op die dames met die gigantische emmers haha. Zelf natuurlijk ook wel geproefd, toch? ;-)

Antwoord
Karlijn 9 oktober 2016 - 11:03

Ik heb het inderdaad geproefd, maar ik was geen fan, haha! Ik vond de bananenwijn wel weer prima te drinken ;)

Antwoord
Lotte - scratchingmymap 8 oktober 2016 - 20:42

Wat een reis seg! Vooral die eerste twee puntjes zijn echt fenomenaal om mee te maken volgens mij. :-)

Antwoord
Karlijn 9 oktober 2016 - 11:01

Klopt, dat was echt geweldig! Zo’n mooie reis :)

Antwoord
Robert | Traveljunks 9 oktober 2016 - 13:38

Oh, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. Thuis maar met een groot scherm nog eens bekijken allemaal. Dat glamping lijkt mij ook wel wat ?

Antwoord
Karlijn 10 oktober 2016 - 13:40

Het was echt een geweldige reis! Hoe gaat het bij jullie? Ook al aan de glamping, of bevalt de daktent nog prima?

Antwoord
Robert | Traveljunks 13 oktober 2016 - 00:32

Nee hoor, de daktent bevalt prima :-)

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nl 11 oktober 2016 - 03:40

Wat een prachtige bestemming! Ja, hier wil ik graag naartoe! Pembla ziet er ook echt uit als een paradijsje. Ben benieuwd naar de volgende foto’s en verhalen!

Antwoord
Karlijn 11 oktober 2016 - 11:15

Ik ga ermee aan de slag! Pemba is inderdaad een paradijs, zo heerlijk daar!

Antwoord
Sigrid | My Travel Secret 16 oktober 2016 - 13:37

Oke het is nu officieel een feit…ik wil ook naar Tanzania!! Ik liep wat achter met het lezen van blogs, maar ben er net even voor gaan zitten. Wat ben jij toch een ontzettend inspirerend mens. Thanks!!

Antwoord
Karlijn 17 oktober 2016 - 18:04

Ah, wat lief, dank je :) ! Tanzania is echt geweldig, nog veel gaver dan ik had gedacht! Ik ben natuurlijk (net als jij) ook in de eerste plaats een Azië-addict, maar ik vond de sfeer in Oost-Afrika ook fantastisch :)

Antwoord
Nynke 17 oktober 2016 - 21:46

Jee, wat geweldig zeg!! Die grote trek lijkt mij enorm indrukwekkend om mee te maken. En glamping tussen de dieren lijkt me ook wel wat, zo bijzonder om ’s nachts de natuur zo te kunnen horen. Ik heb ooit in de Okavango in Botswana geslapen in een tentje, ’s nachts de nijlpaarden horen briesen naast de tent, echt onwijs gaaf.
Prachtige foto’s ook, ik ken Tanzania niet maar krijg er dankzij je foto’s wel een gevoel bij (of dat gevoel klopt, moet ik toch zelf maar eens gaan ervaren daar… :) ).

Antwoord
Karlijn 17 oktober 2016 - 22:06

Dank je Nynke! In zo’n tentje naast de nijlpaarden liggen lijkt me echt enorm spannend! Ik ben doodsbang voor nijlpaarden, dus of ik dan echt rustig geslapen had…Maar wel heel gaaf om mee te maken, sowieso lijkt Botswana me prachtig!

Antwoord
Thera Roest 7 juni 2017 - 13:23

Hi Karlijn,

Wat een fantastische blog! Dit maakt mij nog nieuwsgieriger naar wat komen gaat, in augustus dit jaar ga ik zelf Tanzania/Mafia Island/ Zanzibar bezoeken. Aangezien jij heel het land heb doorgetrokken ben ik benieuwd of jij mij meer kan vertellen over de beste manier van reizen? Hoe kan ik het best lange afstanden reizen? (Dar es Salaam –> Selous game reserve). Ik dacht zelf dat de trein de beste optie was maar ik kan hier helaas niet veel over vinden op het internet…
Kan jij mij hier misschien meer over vertellen?

Met vriendelijke groet,

Thera Roest

Antwoord
Karlijn 7 juni 2017 - 13:40

Hallo Thera, dat wordt een prachtige reis! Ik kan je alleen niet van informatie voorzien, omdat ik Tanzania op de makkelijkste manier heb gedaan: een georganiseerde reis met privé-vervoer…Selous hebben we zelf niet bezocht en ik weet ook niet of de trein dan de beste optie is. Ik zag wel veel safaripakketten voor Selous waarbij je naar het park vliegt, maar dat zal wel de hoofdprijs kosten. Sorry dat ik je niet verder kan helpen!

Antwoord
Reis Tanzania: onze route en praktische tips - Karlijn Travels 17 juli 2017 - 13:37

[…] stranden en hartelijke inwoners: Tanzania is een geweldig reisland. Wij maakten in september een prachtige reis door Tanzania, waarbij we een groot aantal safariparken, Zanzibar en Pemba Island bezochten. Dit was onze route, […]

Antwoord
Amber 12 september 2017 - 22:19

Beste Karlijn,

Ik heb een aantal vragen, ik hoop dat u ze wil beantwoorden:

1 welke vluchten heeft u gekozen ?(van welke stad naar welke stad)
2 had u terplekke een hotel gezocht of van te voren geboekt?
3 op welke manier heeft u zich verplaatst in Tanzania?
4 zijn de prijzen in Tanzania vergelijkbaar met Azië (Bali) of is het veel duurder/goedkoper? (Prijzen voor taxi, eten etc.)
harstikke bedankt voor uw fijne tips!

Antwoord
Karlijn 13 september 2017 - 09:30

Hoi Amber, wij zijn heen gevlogen via Amsterdam naar Kilimanjaro Int. Airport. Terug via Zanzibar en Dar es Salam. Wij hebben onze hele reis van tevoren geregeld, want Tanzania leek me niet de handigste backpackbestemming (al kan het natuurlijk wel). Je reist vooral tussen alle wildparken en daar moet je toch tours voor boeken. Wij wilden daar ter plekke geen tijd mee verliezen. We hadden zelf privé-vervoer, maar je kunt dus ook losse tours boeken of tussen steden met busjes reizen. In deze post vind je meer informatie: http://karlijntravels.com/reis-tanzania-route-en-praktische-tips/. Tanzania is een veel duurder land dan de landen in Zuidoost-Azië, vooral omdat je op een heel andere manier reist. Het gaat in Tanzania vooral om de safariparken en daar kun je niet even met de taxi naartoe ;) Maar het is zeker de moeite waard!

Antwoord
harold Sibma en Ytje Visser 21 november 2019 - 17:19

Hallo Karlijn, Leuke website en gevoel voor Tanzania/Afrika.
Je schrijft dat het in Tanzania vooral om de safariparken gaat en daar heb je ook wel gelijk aan. Toch willen wij daar graag wat verandering in. Wij van nuacas.com willen graag gasten laten beginnen met de mensen te leren kennen. Dan “vallen de parken nog beter op z’n plek”” . Meerdere mensen van onze vrij nieuwe reisorganisatie gaven dit ook zo aan.. Wij richten ons graag eerst op het voor Tanzania zo belangrijke landleven en daarna op bijvoorbeeld op de Serengeti en Zanzibar.

Antwoord
Karlijn 22 november 2019 - 03:40

Wat leuk! Ik heb in Tanzania ook bewust tijd ingepland voor excursies waarbij je het gewone leven leert kennen. Mountainbiken op het platteland, een koffietour. Ik vind het ook zonde om daar niets van mee te krijgen, want dan zit je alleen maar in de ‘bubbel’ van de parken. De mensen in Tanzania zijn net zo bijzonder!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.