Home Azië Nishiki Market in Kyoto: aanval op al je zintuigen

Nishiki Market in Kyoto: aanval op al je zintuigen

Door Karlijn

Waar ik ook naartoe ga, op mijn to do-lijstje staat altijd ‘bezoek een markt’. Ik ben gek op markten: de kleuren, de geuren, de onbekende producten, de mensen. Markten zijn een prima gelegenheid om een praatje te maken met locals, om meer te leren over een land én om je uit te leven qua fotografie. In Japan bezocht ik een wel heel bijzondere markt: Nishiki Market in Kyoto.

Kyoto is een beetje overweldigend. De stad heeft duizenden tempels en shrines en het is bijna onmogelijk om een keuze te maken. Toen we ’s ochtends wakker werden en het keihard bleek te regenen, schoot ik even in de stress. Want in de stromende regen tempelhoppen zagen we niet zitten, en we hadden nog wel zoveel op de planning staan! Kortom: tijd voor plan B. We besloten naar Nishiki Market in downtown Kyoto te gaan.

Markt Kyoto 1

Markt Kyoto: feest van onbekende specialiteiten

Nishiki Market in Kyoto is een smalle, overdekte markt met meer dan honderd winkeltjes en kraampjes. De markt is in bedrijf sinds de 14e eeuw en veel winkels zijn al generaties lang in handen van dezelfde familie. Op de markt wordt vooral eten verkocht, en alles wat met eten te maken heeft. Van verse vis en rijstcrackers tot vlijmscherpe messen en eetstokjes, overal is een apart winkeltje voor. Je vindt er talloze onbekende specialiteiten, Japanse snoepjes, gefrituurde hapjes, thee, sushi en nog veel meer. Het mooie is dat de Japanners veel ter plekke bereiden, zodat je precies kunt zien hoe bijvoorbeeld koekjes worden gemaakt (en verpakt, een kunstwerk op zich). 

Markt Kyoto 2

Hoogtepunt

Van de helft van de producten die werden verkocht, heb ik geen idee wat het was. En juist dat maakte deze markt zo fascinerend. Bij elk winkeltje was weer iets nieuws te zien of te proeven. Nishiki Market was uiteindelijk één van de hoogtepunten van ons bezoek aan Kyoto. En eerlijk gezegd een welkome afwisseling van al het Japanse tempelgeweld :)

Markt Kyoto 6

Praktische informatie markt Kyoto

Waarom is Nishiki Market een aanrader?

Hier maak je kennis met de lekkerste en meest vreemde producten die de Japanse keuken te bieden heeft. Ideaal om te proeven en de lekkerste dingen meteen mee te nemen!

Wat kun je er kopen?

Food, food, food! Aanraders zijn bijvoorbeeld verse koekjes, een heel scala aan rijstcrackers en Japanse thee. 

Wanneer is het open?

De openingstijden variëren per winkel, maar gelden meestal van 09.00 tot 18.00 uur. Woensdag of zondag zijn winkels vaak gesloten.

Markt Kyoto 5Markt Kyoto 4

Meer lezen over Kyoto en Japan?

 

Ook leuk om te lezen

15 Reacties

Sandra 12 oktober 2014 - 22:48

Ik heb niet zoveel met markten omdat ik het heel vervelend vind dat iedereen maar zo aan het struinen is. Misschien moet ik me daar maar eens bij neerleggen, want het ziet er wel leuk uit haha!

Antwoord
Karlijn 13 oktober 2014 - 09:37

Hoi Sandra, markten in het buitenland vind ik geweldig juist vanwege het struinen ;) In Nederland ga ik trouwens nooit naar een markt, dat is dan wel weer raar ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 13 oktober 2014 - 08:10

Leuke rubriek! Ik ga in Nederland nooit naar een markt, maar op reis doe ik het juist wel. In ZOA, Afrika of Latijns-Amerika, overal zijn ze een geweldige inspiratiebron en een mooie manier om de mensen en hun gewoontes te leren kennen.

Antwoord
Karlijn 13 oktober 2014 - 09:39

Hoi Robert, dank je! Ik ga in Nederland inderdaad ook nooit naar de markt, maar in het buitenland staat het altijd op het programma. En om dezelfde redenen die jij noemt: een mooie kans om mensen en hun gewoontes te leren kennen! :)

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 25 oktober 2014 - 23:46

Gaaf! Ik ben ook gek op markten, het zegt veel over de cultuur van een bepaald land, vind ik. Deze markt is ook een plaatje, leuke rubriek!

Antwoord
Karlijn 26 oktober 2014 - 16:40

Dank je Stephanie, ben blij dat je het een leuke rubriek vindt! Ik ben nu in Athene en daar kunnen ze er markt-technisch ook wat van :) Mooi voor deel 2 van deze rubriek!

Antwoord
Terugblik: October favorites - Karlijn Travels 2 november 2014 - 13:07

[…] Mijn eigen favoriete post was de eerste editie van mijn nieuwe rubriek Markets of the World, over Nishiki Market in Kyoto. […]

Antwoord
De Wandelgek 3 december 2014 - 17:18

Altijd weer een verrassing om op je site rond te dwalen. Van deze bijdrage krijg ik trek in al dat lekkers uit die schaaltjes :-) Markten zijn gave plekken voor inspiratie in de keuken en ook om mooie foto’s te maken. Ben benieuwd naar de rest uit deze blog serie. Deze deel ik alvast even op twitter.

Antwoord
Karlijn 3 december 2014 - 22:46

Bedankt Wandelgek, ook voor het delen! Markten zijn echt favoriet bij mij. Voor de mensen, de geuren, de kleuren, de onbekende producten en inderdaad, de foto’s. Leuk dat we dat gemeen hebben!

Antwoord
Tessa - Dazzling Beauty 18 maart 2015 - 14:32

Ik ben ook vooral gek op de Aziatische markten :-)! Deze komt dus ook op mijn to-do list voor onze Japan reis dit voorjaar.
Vraagje: Ben je ook naar Mount Fiji geweest? Zo ja, Heb je dat in een dagtrip gedaan vanuit Tokyo bijvoorbeeld of daar overnacht?

Groetjes Tessa

Antwoord
Karlijn 18 maart 2015 - 14:58

Hoi Tessa, zo gaaf dat je naar Japan gaat! Deze markt is echt een aanrader. Zelf zijn we niet naar Mount Fuji geweest, omdat we de kans te groot vonden dat we ‘m niet zouden zien. Hij zit nogal vaak in de wolken gehuld. In het najaar zijn we weer een week in Japan en dan gaan we toch onze kans wagen. We overnachten dan in Hakone, in de hoop dat ‘ie zich ’s ochtends laat zien. Blijkbaar heb je nog meer kans bij Fuij Five Lakes, wat nog dichterbij de berg is. Omdat dat verder reizen is, gaat dat ons helaas niet lukken. Misschien jou wel?

Antwoord
Tessa - Dazzling Beauty 18 maart 2015 - 19:24

Dank voor je reactie Karlijn! Ik had inderdaad ook bedacht om in Hakone te overnachten, dus ik denk dat dat het ook wordt.
Groetjes!

Antwoord
Karlijn 19 maart 2015 - 09:29

Hoi Tessa, en nu maar hopen dat Fuji zich laat zien :) Ik duim voor jullie!

Antwoord
Tips: deze 15 dingen moet je zeker doen in Kyoto! - Karlijn Travels 20 juli 2017 - 13:42

[…] het in Kyoto? Plan dan een bezoekje aan de overdekte Nishiki Market in. Deze markt bestaat al sinds de veertiende eeuw en veel winkels zijn al generaties lang in […]

Antwoord
Route Japan 2 à 3 weken: tips voor een afwisselende rondreis - Karlijn Travels 6 juni 2019 - 11:30

[…] In deze post heb ik op een rijtje gezet welke bezienswaardigheden in Kyoto je echt niet mag missen. Nishiki Market mag je bijvoorbeeld niet overslaan, dat is zo’n geweldige plek! Ik vond ook Kinkaku-ji, […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.