Home Azië II Reisfilm: bizar Turkmenistan en prachtig Oezbekistan

Reisfilm: bizar Turkmenistan en prachtig Oezbekistan

Door Karlijn

De afgelopen weken doorkruisten we Turkmenistan en Oezbekistan, onze eerste kennismaking met Centraal-Azië. Turkmenistan bleek een bizarre wereld en we weten nog steeds niet zeker wat we precies van het land vonden. Oezbekistan barst van de cultuur en de oude Zijderoute-steden behoren tot de mooiste steden die we ooit bezochten. We hebben weer een filmpje gemaakt van onze belevenissen in deze ‘Stannen’ en hieronder zie je het resultaat!

Ook leuk om te lezen

16 Reacties

Jessica 1 juli 2015 - 12:27

Wat een prachtige gebouwen (en natuurlijk nog veel meer beelden)! Haha dat eerste liedje ook, ik stond helemaal door mijn kamer mee te dansen en te zingen waardoor ik het eerste deel nog een keer moest bekijken. :’)

Antwoord
De Wandelgek 6 juli 2015 - 21:33

Supermooi filmpje. Ik zou zo weer terug willen. En het weer is daar ook echt alle dagen fantastisch.

Antwoord
Karlijn 8 juli 2015 - 14:53

Dank je! En dat weer inderdaad…het was twee weken lang stralend blauw. Snikheet, maar schitterend!

Antwoord
Karlijn 8 juli 2015 - 15:06

Haha, wat leuk! Het is steeds zo lastig om goede liedjes te vinden, mooi dat deze in elk geval geslaagd is!

Antwoord
Esther 1 juli 2015 - 14:19

Wat een ontzettend mooie site heb je! Ik kijk elke zondag uit naar je wekelijkse update. Wij zitten zelf te denken om volgend jaar 2-3 weken naar Iran of Oezbekistan te gaan, aangezien jij in beide landen geweest bent ben ik benieuwd welke van de twee je het meeste aanraadt!

Antwoord
Karlijn 8 juli 2015 - 15:06

Hoi Esther, wat leuk dat je mijn weekverslagen volgt! En gaaf dat je plannen hebt voor Iran of Oezbekistan. Het zijn allebei fantastische landen, maar Iran heeft iets extra’s. De mensen zijn daar zo bijzonder, dat maakt een reis onvergetelijk. Bovendien is er wat meer afwisseling mogelijk. In Oezbekistan zijn het vooral de steden die de moeite waard zijn, terwijl je in Iran ook de natuur in kunt. Voor drie weken is Iran bovendien perfect, Oezbekistan heb je in een dag of twaalf wel gezien. Ik ben benieuwd wat het wordt, veel plezier met plannen!

Antwoord
Robert | Traveljunks 1 juli 2015 - 15:51

Erg leuk om het ook allemaal in bewegend beeld te kunnen zien. Zo krijg je een nog betere indruk. Ik wist trouwens niet dat je ginds een celebrity was :-)

Antwoord
Karlijn 8 juli 2015 - 15:03

Hoi Robert, ik ben hier inderdaad weer een bezienswaardigheid! Altijd leuk, die fotosessies ;)

Antwoord
Daniel 1 juli 2015 - 22:29

Hoi,
Wat een prachtige gebouwen, hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen in zo’n gebied. Mooi gefilmd.
Tot de volgende film. Groetjes.

Antwoord
Karlijn 8 juli 2015 - 15:02

Dank je Daniel! De gebouwen zijn in Oezbekistan inderdaad fantastisch. In Tajikistan waren ze meer van de lemen huisjes en golfplaten ;)

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 1 juli 2015 - 23:13

Leuk, ik hou van filmpjes!

Antwoord
Karlijn 8 juli 2015 - 15:02

Mooi zo! We blijven ons best doen :)

Antwoord
Puck 2 juli 2015 - 14:41

Wat is het daar toch allemaal bizar rustig! Als je in ZO Azie rondloopt moet je echt om de toeristen heen fotograferen… Hier zo te zien niet bepaald.

Antwoord
Karlijn 8 juli 2015 - 15:01

Hoi Puck, het is in Centraal-Azie inderdaad niet bepaald toeristisch! Je komt af en toe eens een verdwaalde tourgroep of backpacker tegen, maar dat is het dan ook wel. Soms zou wat meer aanspraak wel leuk zijn, maar ik weet nu ook al dat we straks op Bali alweer balen van al die andere toeristen ;)

Antwoord
Tikva 4 juli 2015 - 06:34

Leuk om weer een film te zien. Al is mijn tip voor de volgende keer wel wat meer beweging omdat er niks gebeurd op de gebouwen en de camera stil staan is het nu soms net of je naar foto’s van gebouwen kijkt.

Antwoord
Karlijn 8 juli 2015 - 14:54

Klopt helemaal! We doen ons best ;)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.