Home Europa NEW Hotel: het leukste boutique hotel van Athene

NEW Hotel: het leukste boutique hotel van Athene

Door Karlijn

Ik ben gek op boutique- en designhotels. Toen ik tijdens mijn zoektocht naar een hotel in Athene NEW Hotel tegenkwam, wist ik meteen dat ik daar wilde boeken. Dit is zo’n hotel dat je stedentrip nog net iets leuker maakt. Alles aan NEW Hotel klopt: van het design van de kamers tot aan het fantastische ontbijt. NEW Hotel is wat mij betreft dan ook het leukste boutique hotel van Athene.

New Hotel 1

Al tijdens het inchecken zie ik dat NEW Hotel veel oog voor details heeft. Ik krijg een glas water en lekkere chocolaatjes, een handige kaart van het stadscentrum en een uitgebreide uitleg over mijn kamer. In mijn kamer staat bovendien een doosje met heerlijke macarons klaar. De kamer zelf is super: hij heeft een knalroze muur met gouden figuren, gebaseerd op Karagiozis, een schaduwpop uit de Griekse folklore. In het bed zak je heerlijk weg, er is een regendouche, badjassen, een kluis en een goedgevulde mini-bar. De gratis wifi doet het prima. En als ik uit het raam hang, kijk ik uit op de verlichte Acropolis. Gaaf! De locatie is sowieso top: in de leuke wijk Plaka, op loopafstand van de Acropolis en vlakbij het grootste metrostation van de stad.

New Hotel 4

Leukste boutique hotel Athene: oude meubels in een nieuw jasje

Boutiquehotel NEW Hotel is ontworpen door de Campana Brothers, twee Braziliaanse ontwerpers. Toen hen gevraagd werd om een oud hotel te renoveren, zeiden ze eerst ‘nee’. Ze wilden niet het zoveelste designhotel neerzetten. Tot ze zich gingen verdiepen in de Griekse geschiedenis en cultuur. Ze brachten een groep jonge Griekse ontwerpers en studenten bij elkaar en vroegen hen om mee te denken over het ontwerp. Het uitgangspunt was dat ze bestaande materialen opnieuw moesten gebruiken en er elementen uit de Griekse cultuur aan toe moesten voegen. Dat gebeurde: de meubels en lampen uit het oude hotel zijn hergebruikt en in een nieuw jasje gestoken. In het hotel vind je overal fantastische stoelen terug, erg gaaf. In de ontwerpen van de verschillende kamers zijn elementen uit de Griekse folklore gebruikt.

New Hotel 3

Geweldig ontbijt

Een van de sterkste punten van NEW Hotel is het ontbijt in het hippe restaurant NEW TASTE. Zelden heb ik zo’n goed ontbijt gehad als daar. Verse jus d’orange, cappuccino, home made granola en andere muesli’s, minstens vijf soorten vers brood, diverse zoete broodjes en cakes, een heel scala aan beleg, verse fruitsalade…wat een buffet. En dan kun je ook nog verschillende eiergerechten bestellen, waarvan de omelet met ui, tomaat en champignons zeker een aanrader is. Elke ochtend ging ik met een volle buik op pad. En als ik ’s avonds terugkwam in het hotel, lagen er gouden doosjes met een chocolaatje op mijn kussen. Wat een luxe!

New Hotel 5

Spa en dakterras bij boutique hotel Athene

Het hotel beschikt verder nog over een gym (niet gebruikt) en over een dakterras met rooftopbar. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over de stad, inclusief de Acropolis. Kortom: ik heb een heerlijke week gehad in NEW Hotel. Als ik nog eens terugga naar Athene, check ik daar met alle liefde en plezier opnieuw in! Je kunt NEW Hotel hier boeken.

New Hotel 2

Meer lezen over Griekenland?

*Dit artikel bevat een affiliatelink. Hier lees je er meer over.

Ook leuk om te lezen

17 Reacties

Tikva - Gezin op Reis 9 november 2014 - 13:02

Dat je nog uit je hotel gekomen bent, ziet er erg goed uit!

Antwoord
Karlijn 9 november 2014 - 17:14

Het viel inderdaad niet altijd mee Tikva! Echt een heel fijn hotel

Antwoord
Ester 9 november 2014 - 17:31

Een beetje boven mijn budget voor een hotel, maar het ziet er prachtig uit!

Antwoord
Karlijn 9 november 2014 - 18:34

Hoi Ester, het is inderdaad behoorlijk aan de prijs! Ik heb er deze keer maar van genoten, de volgende keer zit het er misschien niet in ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 10 november 2014 - 04:03

Dat ziet er top uit! Het ontbijt doet me denken aan wat ik eens had in Chihuahua. Ik zou vermoedelijk Athene in “rollen” :-)

Antwoord
Karlijn 10 november 2014 - 09:45

Hoi Robert, ik ging Athene ook elke ochtend rollend in! Zo’n ontbijt is zo heerlijk, ik verheugde me er ’s avonds al op ;)

Antwoord
Yvon 10 november 2014 - 05:00

Heel mooi! Maar helaas ligt het toch echt boven mijn budget…

Antwoord
Karlijn 10 november 2014 - 09:47

Hoi Yvon, het was inderdaad wel een beetje duur. Maar Athene heeft ook genoeg betaalbare opties gelukkig!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 10 november 2014 - 11:30

Cool! Ik zou alleen al boeken voor dat ontbijt ;).

Antwoord
Karlijn 10 november 2014 - 11:34

Ah, dat ontbijt! Ik droom er nog van ;)

Antwoord
Milou 10 november 2014 - 11:50

Het was fantastisch. Waarschijnlijk het meest luxueuze hotel waar ik ooit in zat. Genieten :-)

Antwoord
Karlijn 10 november 2014 - 12:03

Ja he Milou! Elke avond weer genieten als ik dat gouden doosje op mijn bed zag staan ;)

Antwoord
Sofie 10 november 2014 - 16:00

Dat ziet er erg leuk uit! Voor die zetel in die bruintinten. Net alsof ie uit keien is opgemaakt.
En chocolaatjes bij het inchecken? Dan is je verblijf toch gewoon al goed? :-)

Antwoord
Karlijn 10 november 2014 - 17:49

Hoi Sofie, het hotel was echt super! Inderdaad mede dankzij die chocolaatjes ;). Die stonden altijd klaar in de lobby, dus elke keer als ik er langskwam, pikte ik er eentje mee. Lekker!

Antwoord
Marcella 17 november 2014 - 22:01

Ik krijg honger van dat ontbijt, dat zou ik morgenochtend graag eten! Maar wel duur voor een overnachting, dat ligt echt boven m’n budget helaas. Ik dacht dat je een ladder in je kamer had, maar het was de stoel met onwijs hoge leuning. Geinig ding!

Antwoord
Karlijn 17 november 2014 - 22:31

Hoi Marcella, het was inderdaad aan de prijs, maar ik heb ervan genoten! Ik denk nog bijna dagelijks terug aan dat ontbijt ;)

Antwoord
Roadtrip Griekenland: tips voor een mini-rondreis vasteland en Santorini - Karlijn Travels 13 december 2017 - 08:48

[…] vlogen van Santorini naar Athene, waar we sliepen in het Athens Cypria Hotel. Ik had het liefste in NEW Hotel geslapen, het designhotel waar ik in 2014 ook al verbleef, maar dat was me deze keer te duur. […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.