Home Azië De Danxia Landform: regenboogbergen in hartje China

De Danxia Landform: regenboogbergen in hartje China

Door Karlijn

Op Pinterest zag ik de Danxia Landform voor het eerst: een ruig landschap met felgekleurde rotsformaties alle kleuren van de regenboog. Ik vroeg me af of bergen wel echt al die kleuren konden hebben en keek meteen waar de Danxia Landform lag. Wat bleek: deze bergen liggen op de Chinese Zijderoute en een bezoek paste precies in onze reisplanning.

DSC02066

Als we voor de ingang naar de Danxia Landform staan, moeten we even slikken. We zouden inmiddels beter moeten weten, maar we hadden verwacht dat de Danxia Landform nog niet zo stevig op de toeristenkaart zou staan. Westerse toeristen zijn er sowieso vrijwel niet in dit deel van China en we hoopten dat het aantal Chinese toeristen nog mee zou vallen. Jammer. Voor, naast en achter ons strekken zich talloze kraampjes met toeristenrommel uit en er staan tientallen touringcars op de overvolle parkeerplaats. Danxia Landform is duidelijk ontdekt door de Chinezen.

Buskaartjes kopen

We kopen onze kaartjes en lopen het park in. Daar staan alweer bussen klaar en de Chinezen verdringen zich voor een plekje. Als we willen gaan lopen worden we tegengehouden: we moeten die bus in, want zo hoort het. Het park is blijkbaar ook te groot om te belopen. We dachten dat de Danxia Landforms vrij klein waren en dat je vanaf een platform je foto’s kon maken. Maar het natuurgebied is omvangrijk en je wordt met een bus naar verschillende uitzichtpunten gereden. We geven ons maar over aan de Chinese manier van sightseeën en proberen ons niet teveel te ergeren aan de massa’s mensen met paraplu’s, die constant bijna in onze ogen prikken.

Prachtig landschap

We stoppen op vier plekken, waar verschillende platforms zijn aangelegd. Je kunt de Danxia Landform dus vanuit alle mogelijke hoeken bekijken. En gelukkig: het blijkt enorm de moeite waard. Tijdens ons eerste bezoek is het bewolkt en komt de zon af en toe een paar seconden door. Het landschap, gevormd door erosie van rode zandsteen, lijkt dan wel in brand te staan. Voor ons strekt zich een weids landschap van knaloranje, rode, gele en grijze rotsformaties uit, grillig en onvoorspelbaar. De kleuren lijken er wel opgeschilderd, in lange strepen en glooiende lijnen. Prachtig!

Regenboogbergen

De volgende ochtend is het zonnig en gaan we nog een keer naar het park. We hopen dat de kleuren er nu nog meer uit springen. Op sommige plekken blijkt dat zo te zijn, op andere plekken zorgde de bewolkte lucht voor mooier licht. Hoe dan ook ziet het park er ’s ochtends en ’s middags heel anders uit en we zijn blij dat we nog een keer zijn teruggegaan. Is de Danxia Landform net zo kleurrijk in het echt als op Pinterest? Nee, niet helemaal. Veel van die foto’s zijn toch een beetje gephotoshopped. Maar Danxia is nog steeds een van de meest kleurrijke landschappen die ik ooit heb gezien. De bijnaam ‘regenboogbergen’ klopt helemaal!

Praktische informatie

Je bezoekt de Danxia Landforms het beste vanuit de stad Zhangye, zo’n drie uur per trein van Lanzhou in het hart van China. Het natuurpark ligt ruim 40 kilometer van de stad en je kunt het beste een taxi pakken. De entree bedraagt 60 RMB en door het park rijden busjes tussen de verschillende uitzichtpunten.

Meer lezen over China?

Ook leuk om te lezen

23 Reacties

Sabine 13 augustus 2015 - 15:57

Wat bijzonder! Klinkt ook echt als een mierenhoop daar met al die mensen. Ik begin steeds meer je haat/liefde-verhouding met China te begrijpen :)

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2015 - 10:51

Hoi Sabine, de haat-liefdeverhouding is in volle gang ;) ! Het is hier overal een mierenhoop, het is soms niet te geloven. Maar dat krijg je ervan, als je in augustus naar China gaat. Niet de beste tijd van het jaar :)

Antwoord
Puck 13 augustus 2015 - 16:03

China blijft verbazingwekkend in alle opzichten!

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2015 - 10:48

Dat kun je wel zeggen Puck! Elke dag zit weer vol nieuwe verrassingen, aangenaam en minder aangenaam ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 13 augustus 2015 - 16:57

Ik vind ze echt waanzinnig mooi en zou er graag eens een kijkje willen nemen. Wel of niet met drukte ;-) Je vorige post inspireerde mij al om een blog over de rode Tsingys te schrijven, dus morgen of overmorgen online ;-)

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2015 - 10:47

Hoi Robert, as we speak probeer ik je blog met alle foto’s te openen! Hopelijk wil de Chinese wifi een beetje meewerken, want ik ben erg benieuwd naar de rode Tsingys!

Antwoord
Robert | Traveljunks 14 augustus 2015 - 11:04

Leuk! Het zijn wel niet alle foto’s, want een deel van de daar gemaakte foto’s zijn ons een dag later op een bedenkelijke manier ontnomen ;-)

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2015 - 14:06

Ah, wat ontzettend balen is dat zeg :( Gelukkig heb je ook nog een aantal hele mooie foto’s overgehouden!

Antwoord
Yvon 13 augustus 2015 - 17:09

Oh, hier ook al?!
Ze zijn overigens wel heel mooi hoor! En ik zou ze, druk of niet graag eens bezoeken.

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2015 - 10:46

Hoi Yvon, ook met alle toeristenmassa’s was Danxia 100% de moeite waard! Maar het is wel verbazingwekkend dat het echt overal in China superdruk is. Van Kashgar tot Beijing, overal is het feest ;)

Antwoord
Linda | One Day Trip 13 augustus 2015 - 17:17

Ahh Karlijn, wat kom jij op mooie plekken zeg! Ook Danxia ziet er weer prachtig uit. Hordes toeristen vind ik altijd het nadeel, maar soms is het helaas niet anders…

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2015 - 10:45

Hoi Linda, in China ontkom je er in de zomermaanden helaas echt niet aan! We zijn natuurlijk ook enorm verwend, want de afgelopen 3,5 maand zagen we vrijwel helemaal geen toeristen. Nu zijn we weer in het andere uiterste beland. Het is ook nooit goed, haha!

Antwoord
Sandra 13 augustus 2015 - 17:22

Bijzonder zeg! En inderdaad heel kleurrijk. Een soort schilderpalet van een schilder die alleen zonsondergangen schildert haha! Maar… nu is natuurlijk de vraag: zijn jouw foto’s een weergave van de werkelijkheid of zijn ze ook wat bijgewerkt?

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2015 - 10:43

Dat is een goede vraag, haha! Mijn foto’s zijn wel een weergave van de werkelijkheid, al pas ik het contrast (en soms wat andere kleine dingen) altijd wel aan. Anders zijn mijn foto’s juist een te fletse weergave van hoe het echt was :)

Antwoord
Chantal 13 augustus 2015 - 17:35

Wat geniet ik iedere keer weer van je reisverslagen. Ik reageer dan wel niet altijd, maar ik lees ALLES haha.

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2015 - 10:42

Ah, dank je Chantal! Dat is super om te horen :)

Antwoord
Eva - eighty7 13 augustus 2015 - 19:49

Wat prachtig! Ik snap wel dat jullie nog een keer zijn teruggegaan :)

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2015 - 10:42

Ook de tweede keer was het de moeite waard :) !

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 13 augustus 2015 - 19:53

Wat ontzettend mooi, logisch dat mensen dat willen zien, maar wel jammer voor jullie ;).

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2015 - 10:41

Haha! Gelukkig vergaten we de massa’s al snel, we waren echt onder de indruk van het landschap :)

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 14 augustus 2015 - 11:04

Wow, wat mooi zeg, wat een gave kleuren! Jammer van de hordes Chinese toeristen en dat je niet zelf op pad kunt om het zelf te ontdekken. Desalniettemin zijn het weer prachtige foto’s!

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2015 - 14:07

Dank je Sieds! Gelukkig mochten we buiten de busstops wel vrij rondlopen. Dat scheelde alweer ;)

Antwoord
Marcella 21 augustus 2015 - 22:55

Wat een geweldig gebied, echt zo mooi kleurrijk!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.