Home Verenigde Staten HOTELTIP: Hotel Carlton, San Francisco

HOTELTIP: Hotel Carlton, San Francisco

Door Karlijn

Ga je naar San Francisco en zoek je een leuk hotel op een prima locatie in het hart van de stad? Dan is Hotel Carlton in de wijk Nob Hill een aanrader. Dankzij de gezellig ingerichte lobby, de comfortabele kamer en overal meubels en accessoires uit verre landen voelde ik me er helemaal thuis.

Hotel Carlton bestaat al sinds 1927, toen de Bay Area de enige regio in Amerika was waar legaal alcoholische drankjes geproduceerd mochten worden. De drooglegging was in volle gang en Hotel Carlton werd dan ook groots geopend als een speakeasy waar wél legaal alcohol werd geschonken. Het gebouw was ook één van de eerste aardbevingbestendige gebouwen van het land, wat in 1989 zijn vruchten afwierp: het hotel liep alleen een gebroken raam op tijdens een grote aardbeving van 7,1 op de schaal van Richter.

Carlton Hotel_3

Gratis wijn

Als we ’s avonds laat Hotel Carlton binnenstappen, worden we enthousiast verwelkomd door receptionist Theo. Hij vraagt meteen naar onze sterrenbeelden (“I have to ask, you’re in hippie San Francisco now”) en hij nodigt ons uit voor het dagelijkse wijnuurtje om half zes, waarbij het hotel gratis wijn schenkt en Theo zelf live muziek verzorgt. Gezellig!

Carlton Hotel_2

Reizen als thema

De lobby van Hotel Carlton is gezellig ingericht, met warme kleuren, zachte banken en mooie beelden en maskers uit verre landen. Het is een combinatie van Aziatische en Afrikaanse elementen en dat reisthema vind je terug in het hele hotel. Op de gangen hangen schitterende foto’s van festivals in Bhutan, op onze comfortabele kamer hangen foto’s van Marokkaanse pantoffels en onze sleutelkaarten zijn bedrukt met foto’s uit Japan en India. De kamernummers zijn voorzien van een wereldkaart en onze kamer is ingericht met kleurrijke accenten. Daar houd ik van! En natuurlijk is er ook gratis wifi op de kamers.

Carlton Hotel_1

Lekker eten

Het hotel heeft een prima locatie. Je loopt zo naar Union Square en Chinatown en er zijn genoeg eetgelegenheden dichtbij. Wel een beetje oppassen welke route je neemt, want een paar straten achter het hotel begint de slechte wijk Tenderloin. Het gekke is dat er aan de rand van die wijk, bijvoorbeeld aan Larkin Street, hele goede en bekende restaurants zitten. Lers Ros Thai is bijvoorbeeld een aanrader als je van Thais houdt. Ontbijt zit niet bij de kamerprijs inbegrepen, maar je kunt lekker ontbijten bij Saha Restaurant in Hotel Carlton. Ook een aanrader voor liefhebbers van de keukens uit het Midden-Oosten! En van het dagelijkse gratis wijnuurtje hebben we met liefde gebruik gemaakt: heerlijk om met een glas goede wijn even te relaxen na een hele dag wandelen door de steile straten van San Francisco.

Voor meer informatie

Wil je meer weten? Via booking.com kun je Hotel Carlton direct boeken!

*Dit artikel bevat een affiliatelink. Hier lees je er meer over.

Ook leuk om te lezen

11 Reacties

Robert | Traveljunks 9 februari 2016 - 16:33

Ziet er goed uit. Denk dat ik die maar ga onthouden :-)

Antwoord
Karlijn 10 februari 2016 - 10:09

Het is echt een leuk hotel :)

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 10 februari 2016 - 08:15

Wat een superleuke plek en goed verhaal ook! En die wijn klinkt helemaal top ;)!

Antwoord
Karlijn 10 februari 2016 - 10:09

Dat was het ook :) ! In ons hotel in New York hadden ze ook zo’n wijnuurtje en dat beviel toen al heel goed!

Antwoord
Eva - eighty7 10 februari 2016 - 14:22

Theo lijkt me nu al een geweldige gast ;) Leuk ook, dat reisthema door het hele hotel.

Antwoord
Karlijn 10 februari 2016 - 15:39

Theo is inderdaad geweldig, echt zo’n leuke kerel :) !

Antwoord
Malou 10 februari 2016 - 20:22

Ziet er gezellig uit!

Antwoord
Karlijn 11 februari 2016 - 10:28

Is het ook, echt een leuk hotel!

Antwoord
Angela 8 maart 2016 - 21:20

Oehh, de planning is om hier volgend jaar heen te gaan dus dan zal ik zeker dit hotel in gedachten houden!

Antwoord
Karlijn 8 maart 2016 - 21:36

Het is echt een leuke plek :) !

Antwoord
48 uur in San Francisco - Karlijn Travels 25 maart 2016 - 17:22

[…] beginnen de dag met een goed ontbijt in Saha, het restaurant dat bij Hotel Carlton hoort. Dan gaan we op pad. Het is strakblauw en er geen sprake van de mist die vaak in de stad […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.