Home Verenigde Staten Doen op Hawaii: spectaculaire tocht met helikopter over Kauai (zonder deuren!)

Doen op Hawaii: spectaculaire tocht met helikopter over Kauai (zonder deuren!)

Door Karlijn

Ken je die scène uit de eerste Jurassic Park-film nog, waarin de hoofdrolspelers in een helikopter over een fantastische groene vallei vliegen en landen bij een waterval van tientallen meters hoog? Die scène is opgenomen op Kauai, misschien wel het mooiste eiland van Hawaii. Wil je zelf je Jurassic Park-moment beleven, dan kun je een spectaculaire helikoptertour op Kauai boeken. Wij kozen voor een tour in een helikopter zonder deuren. Een uur lang, door weer en vooral veel wind. 

Helikopter Kauai: de gaafste tocht op het eiland

We twijfelden er al weken over: zouden we een helikoptertour over Kauai maken of niet? We hadden dolenthousiaste verhalen gehoord, vooral over de privé-variant met open deuren, maar 359 dollar per persoon is natuurlijk schandalig veel geld. En Hawaii is al schreeuwend duur. We bekeken ook goedkopere opties (een klein vliegtuig, een grotere helikopter met dichte deuren), maar uiteindelijk besloten we toch voor de ultieme tour te gaan: privé, zonder deuren, een uur lang.

Helikopter Kauai

Helikoptertour Kauai: variabel weertje

Het weer op het eiland Kauai is op z’n zachts gezegd nogal variabel. Het regent heel vaak, het is onvoorspelbaar en het noorden kan in de regen verdrinken, terwijl in het zuiden de zon genadeloos schijnt. We zien de dagen ervoor dat de helikopters ook bij slecht weer gewoon vliegen en dat wil ik echt niet. Ik wil wel graag mooie foto’s kunnen maken… Maar als we ons melden bij Mauna Loa Helicopters ziet de lucht er gelukkig hoopvol uit. Dank, weergoden! We maken kennis met onze piloot Ronnie en nemen plaats in de kleine, vierpersoons helikopter. De deuren zijn er al af, en wij zijn er klaar voor. Spannend!

Turbulente tocht met helikopter Kauai

Mijn God. Ik heb al twee keer eerder in een helikopter gevlogen en dat vond ik totaal niet eng. Maar dit is andere koek! Het waait hard, waardoor de vlucht regelmatig turbulent is. We vliegen dicht langs de steile bergen en ik ben steeds bang dat een plotselinge windvlaag ons tegen een berg te pletter zal laten slaan. Dat gevoel wordt versterkt door de open deuren, die de wind vrij spel geven. Soms vliegen we (heel kort maar) door een buitje en dan slaan de regendruppels naar binnen. Ik zit met trillende benen in de helikopter terwijl ik me (zinloos natuurlijk) panisch vasthoud aan de stang voor me. Doodeng vind ik het.

Regenbogen over Kauai

Maar dan klinkt de filmmuziek van Jurassic Park door onze headsets. We vliegen een onafzienbare knalgroene vallei binnen en onder ons storten vijf watervallen de steile wanden af. De Jurassic Falls liggen voor ons, zon en water zorgen samen voor een prachtige regenboog en mijn angsten vallen weg. Wat is dit fantastisch mooi. Kauai heeft maar weinig wegen en driekwart van het eiland kun je per auto niet eens bereiken. Maar vanuit de lucht zien we alles. 

De grillige Na Pali Coast van Kauai

We vliegen door de rode Waimea Canyon, over groene bergen en langs hoge watervallen. Ik houd mijn adem in als we over een bergkam vliegen en de spectaculaire Na Pali Coast naast me opduikt. Steile punten, ruige pieken, turquoise zee, groene bergen en witte stranden: het is zo mooi dat ik bijna vergeet om foto’s te maken. We duiken verschillende smalle valleien in, waarin piloot Ronnie een rondje maakt om ons alles te laten zien. Ik denk steeds dat zo’n vallei te smal is voor onze helikopter, maar dan vliegen we alweer als mini-stipje tussen die enorme bergen, naast watervallen van honderd meter hoog. Door de regen van de dag ervoor stort het water op volle kracht naar beneden.

Met een helikopter boven Kauai: de natste plek op aarde

Als ik na een uur vliegen denk dat het niet meer mooier kan, duikt er een vallei voor ons op. Knalgroen, met verschillende hoge watervallen en bergen die deels in de wolken zijn gehuld. Dit is de natste plek op aarde en het regent hier bijna altijd. We blijven even hangen om te wachten tot een andere helikopter de vallei heeft verlaten en dan vliegen we langs de bergwand, tussen overweldigend groene en recht oprijzende rotsen. Ik ben bijna nooit sprakeloos, maar ik heb even niets meer te zeggen. Dit is één van de hoogtepunten uit de mijn hele reiscarrière.

Voor meer informatie

Wij boekten onze tour bij Mauna Loa Helicopters, omdat zij privé-tours met open deuren aanbieden en veel aandacht besteden aan veiligheid. De kosten waren 359 dollar per persoon. Veel geld, maar wij vonden het elke cent meer dan waard!

Meer lezen over Hawaii?

Ook leuk om te lezen

68 Reacties

Chantal 13 november 2015 - 08:23

WOW! WOW! WOW!

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 08:01

Haha! Het was ook echt supergaaf :)

Antwoord
cora 17 november 2015 - 21:45

Zou er wel 500 eur voir over gehad hebben , wat un prachtig uitzicht op deze manier , wauwww

Antwoord
Karlijn 18 november 2015 - 06:38

Hoi Cora, het was inderdaad elke cent waard! Ik word nog blij als ik eraan terugdenk, zo’n spectaculaire tocht!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 13 november 2015 - 08:47

Bizar mooi! Ik zit je verhaal huiverig te lezen, want ik heb enorme hoogtevrees en weet niet of ik uberhaupt al ooit in helikopter zou stappen. Maar wel een prachtig avontuur!

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 08:02

Hoi Stéphanie, ik kan me voorstellen dat zo’n tochtje niet handig is met forse hoogtevrees! Maar spectaculair was het zeker :)

Antwoord
Carpe Diem 13 november 2015 - 08:50

Wauw, wat prachtig!! Het is inderdaad wel heel veel geld… maar kan mij voorstellen dat het het waard was!! Mooie foto’s heb je gemaakt.

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 08:03

Dank je Lonneke! Dat was ook een voordeel van de open deuren-optie: geen ramen die je foto’s verpesten met hun weerspiegeling :)

Antwoord
Karin I Traveladdict 13 november 2015 - 09:32

Supervet echt!!!! Ik kan me goed voorstellen dat dit 1 van je mooiste reiservaringen is :)

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 08:04

Hoi Karin, ik had niet verwacht dat het zó gaaf zou zijn! Echt een topervaring :)

Antwoord
Eva - eighty7 13 november 2015 - 12:58

Wat ontzettend mooi! Kan me voorstellen dat je je goed hebt vastgehouden aan de stang; ook al haalt dat verder niets uit ;) Ik zou het er denk ik wel voor over hebben. In het echt is het vast nog vele malen mooier! Ik heb wel eens eerder in een helicopter gezeten, maar open deuren én langs steile bergwanden vliegen is wel andere koek!

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 08:07

Het was inderdaad behoorlijk spannend, maar heel gaaf! Ik moest wel een beetje om mezelf lachen, toen ik me zo krampachtig vasthield aan die stang. Ik deed hetzelfde bij parachutespringen: panisch vasthouden aan de gespen van mijn eigen uitrusting. Niet zo zinvol als je in vrije val uit een vliegtuig stort ;)

Antwoord
Taina 13 november 2015 - 13:28

Wauw wat mooi! Echt kippenvel tijdens het afspelen van je video. Een helikopter vlucht lijkt me super gaaf, maar ondertussen ook doodeng om te doen. En dan die open deuren, whaa!

Zou ik het geld ervoor over hebben? Hangt van mijn reisbudget af. Hoeveel heb ik nog en wat wil ik nog allemaal doen. Het is wel veel geld, maar ik denk dat ik er wel voor zou gaan. Dan maar besparen op andere dingen:)

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 08:09

Dank je Taina! Zo’n activiteit als dit hangt inderdaad ook van je reisbudget af. Je moet toch keuzes maken, zeker op een dure bestemming als Hawaii…Maar dit was in elk geval elke cent waard!

Antwoord
Laura 13 november 2015 - 13:48

Fantastisch!!

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 08:01

Was het ook echt :) !

Antwoord
Alfons 13 november 2015 - 14:15

Gruwelijk! Hawaii staat nog hoog op mijn lijstje, mede vanwege deze natuurpracht. Dit lijkt me echt zoiets waar je achteraf spijt van krijgt als je het niet hebt gedaan. Dus goed dat jullie het gedaan hebben, weer een geweldige ervaring rijker!

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 08:01

Hoi Alfons, wij waren inderdaad ook bang dat we er anders spijt van zouden krijgen! Je kon ook in een vliegtuigje over het eiland vliegen voor een veel lager bedrag, maar dat is een stuk minder gaaf. Je vliegt veel hoger, je hebt veel minder goed zicht en mindere foto’s…als we het doen, dan doen we het liever goed! Leuk dat Hawaii op je verlanglijst staat, de eilanden zijn echt geweldig mooi!

Antwoord
Sabine 13 november 2015 - 14:41

Wauw prachtig!!! Moet een heel mooie ervaring geweest zijn.

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 07:58

Dat was het echt Sabine! Zo ontzettend gaaf :)

Antwoord
Ester 13 november 2015 - 15:47

WOW! Wat mooi en wat ontzettend eng ook ;-)

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 07:56

Haha! Het was inderdaad een van de mooiste en engste dingen die ik ooit heb gedaan!

Antwoord
Hennie 13 november 2015 - 17:06

Dit is zijn geld meer dan waard, wat ongelofelijk mooi is dit.

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 07:55

Hoi Hennie, dat vonden wij ook! Echt een geweldige ervaring :)

Antwoord
Reishoedje 13 november 2015 - 19:16

Wow, de foto’s zijn mooi, maar dat filmpje! Kippenvel met die muziek eronder.

Het is veel geld. Maar als ik er dan toch zou zijn, zou ik het zeker doen!

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 07:55

Dank je! Op film komen dit soort dingen toch weer een stuk beter over dan op de foto :)

Antwoord
Robert | Traveljunks 13 november 2015 - 19:46

Prachtig landschap en mega vet met een helicopter zo er overheen te vliegen. Ik kreeg geen kippenvel van de hoogte, maar wel een beetje van de muziek.. (seurrie heur.. ;-) )

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 07:53

Maakt niet uit hoor! Smaken verschillen ;)

Antwoord
Malou 13 november 2015 - 20:47

Heel gaaf! Maar toch weet ik niet of ik het geld ervoor over zou hebben.

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 07:51

Hoi Malou, het is ook veel geld hoor! Wij vonden het echt de moeite waard, maar ik snap het ook heel goed als mensen het te duur vinden. Het hangt ook af van je budget en van de andere dingen die je wilt doen…

Antwoord
Lisette | Travellust.nl 14 november 2015 - 09:40

Wauw wauw wauw wauw! Zooo mooi Karlijn! Geweldig dat jullie dit allemaal doen, wat een droomreis!

Antwoord
Karlijn 15 november 2015 - 03:22

Gaaf he! Het is even slikken als je je creditcard moet trekken, maar het was het geld helemaal waard. Gelukkig maar!

Antwoord
Matthijs 14 november 2015 - 16:30

*PEEP* Wat is dit ontzettend gaaf zeg! Prachtige foto’s heb je gemaakt van de natuur en de valleys. 275 dollar is veel geld maar aan het filmpje en de foto’s te zien is dit het echt wel waard, ik zou het ook doen!

Antwoord
Karlijn 15 november 2015 - 03:21

Dank je Matthijs! Het was inderdaad elke cent waard, zo gaaf! Ik heb er in elk geval geen spijt van ;)

Antwoord
Dorith 15 november 2015 - 08:07

Ach, je blog heeft me toch al klauwen met geld gekost ;-).
Net terug van je favoriet Siquijor en over paar dagen met Tao Philippines tocht mee.
Frans Polynesië is ook al aan de wereldreis-lijst toegevoegd.. Kan deze helikoptervlucht er ook nog wel bij ;-)!

Liefs
Dorith

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:35

Haha! Bedankt voor je geweldige reactie Dorith! Super dat je de Tao-tocht gaat doen, daar raak ik nog steeds niet over uitgepraat (en het is al drie jaar geleden dat we die deden). Zo ontzettend gaaf! Geniet ervan, net als van Frans-Polynesië en de helikoptervlucht ;)

Antwoord
Stephanie 14 mei 2022 - 19:29

Hi Karlijn,

Wij mogen in juli naar Hawaii. Echt zo ontzettend cool, en we hebben veel aan je verschillende blogs.

We willen deze tour boeken maar vragen ons af of je een tip kan geven over een tijdstip na je verblijf op Kuai.

Is het daar bijvoorbeeld in de ochtend vaak mooi en betrekt het in de middag of andersom?

Het is natuurlijk geen garantie, maar dan hebben we misschien iets meer kans op mooi weer tijdens deze tocht

Antwoord
Karlijn 15 mei 2022 - 15:03

Hoi Stephanie, wat een geweldig vooruitzicht! Ik zat zelf ook met deze vraag, want ik wilde natuurlijk ook optimale omstandigheden. Wij waren in november op Hawaii en toen was er van het weer geen zinnig woord te zeggen. Het wisselde zo’n beetje per kwartier. Ik denk wel dat het ‘s ochtends een beetje beter was dan de rest van de dag. Onze vlucht was uiteindelijk rond tien uur ‘s ochtends (volgens mij) en het weer was perfect!

Antwoord
Jessica 15 november 2015 - 14:19

Zo mooi! En wat gaaf dat je het gefilmd hebt :D Ik weet ook niet hoe ik het zou vinden zo met open deuren en veel wind.. :’) Het klinkt wel avontuur, maar ja dat is gemakkelijk praten van tevoren haha :p

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:16

Hoi Jessica, het was me het avontuur wel! Supereng, maar tegelijk zo onbeschrijfelijk mooi! Ik heb mijn vriend alles laten filmen, want ik was zelf te druk met foto’s maken en lichte doodsangsten onderdrukken ;)

Antwoord
Marieke 15 november 2015 - 15:54

Mijn god, wat VET! Heeeeeeel mooie foto’s! Maar man, wat een prijs!

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:14

Dank je Marieke! Het kost inderdaad handenvol geld en we hebben er lang over getwijfeld, maar we zijn superblij dat we het toch gedaan hebben. Zo geweldig mooi!

Antwoord
Marijke 15 november 2015 - 19:13

Wauw, mij lijkt het dat méér dan waard! We denken er zelfs over om zoiets ook effectief te doen, zeker als je kan vliegen op plaatsen die anders niet te bereiken zijn. Lijkt me een geweldige ervaring en ook de foto’s lijken me prachtig te zijn! Echt tof dat jullie hier toch voor gekozen hebben! Heerlijk om dat filmpje en de foto’s te bekijken

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:11

Hoi Marijke, ik kan het echt aanraden! Het was fantastisch om het eiland op zo’n spectaculaire manier te kunnen bekijken. Hopelijk krijgen jullie ook de kans om zoiets te gaan doen!

Antwoord
Lizette 16 november 2015 - 13:29

Wauw, echt schitterend! Misschien wel prijzig, maar volgens mij absoluut de moeite waard!

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:04

Klopt helemaal Lizette! We hadden helemaal geen spijt van deze financiële aderlating :)

Antwoord
Lotte - scratchingmymap 17 november 2015 - 19:07

Prachtig! Die beelden, wat een ervaring moet het geweest zijn! Het lijkt mij elke cent waard, al weet ik niet of ik het eraan zou geven omdat ik ontzettende hoogtevrees heb… Misschien de versie met gesloten deuren ;-)

Antwoord
Karlijn 18 november 2015 - 06:39

Hoi Lotte, ik kan me best voorstellen dat je last krijgt van hoogtevrees in zo’n open helikopter. Je kunt echt over het randje recht naar beneden kijken ;) Maar het was een supergave ervaring!

Antwoord
Marcella 27 november 2015 - 09:05

Wauwwww Karlijn, wat een onwijze ervaring zeg! Ik heb net als Lotte hoogtevrees, maar wat lijkt me dit stiekem toch te gek! Ik heb het filmpje doorgestuurd naar Jan, hij heeft een helikoptervlucht gemaakt in Nieuw-Zeeland en vond dat echt te gek!

Antwoord
Karlijn 27 november 2015 - 20:29

Hoi Marcella, dit was zo’n topervaring, een van de hoogtepunten van onze wereldreis! Ben benieuwd wat Jan van het filmpje vond :)

Antwoord
Angela 28 november 2015 - 18:33

ik heb last van hoogtevrees en ik vind het een fors bedrag, maar ik zou het zó doen! Zeker als je dit van te voren al weet, dan kun je hier rekening mee houden in je budget. Voor mij dus geen redenen te bedenken om dit spectaculaire tochtje te skippen! wat een geweldige foto’s en video!

Antwoord
Karlijn 29 november 2015 - 05:32

Dank je Angela! Leuk dat jij het geld er ook voor over zou hebben, zelfs met hoogtevrees :) Wij vonden het ook zo de moeite waard!

Antwoord
Verrassing: dit is de onbekende kant van Hawaii - Karlijn Travels 2 februari 2016 - 12:08

[…] wild en kleurrijk, met als hoogtepunten de Na Pali Coast en Waimea Canyon (extra mooi vanuit de helikopter!). Maui heeft de Haleakala-krater, een desolaat landschap met talloze vulkanische kraters, dat […]

Antwoord
Eilandhoppen Hawaii: route, praktische tips en highlights - Karlijn Travels 27 april 2016 - 21:25

[…] 6: helikoptertour met open deuren, over heel Kauai. Mag je niet […]

Antwoord
Hawaii, Highlangs & Hongkong - Wishlist ABC - 4 mei 2016 - 07:50

[…] tijdens de reis. Ik leerde dat Hawaii prachtige, bijna onnatuurlijk mooie landschappen heeft. Haar filmpje van de helikoptertour boven het eiland Kauai heb ik dan ook meerdere keren bekeken. Maar je kunt ook prachtige hikes […]

Antwoord
Heimwee naar...het eiland Kauai, Hawaii - Karlijn Travels 11 mei 2016 - 18:40

[…] spectaculair mooi en moeilijk toegankelijk. Wil je er zoveel mogelijk van zien? Kies dan voor een fantastische helikoptertour, bij voorkeur in een helikopter zonder […]

Antwoord
11x de mooiste eilanden ter wereld - Karlijn Travels 22 mei 2016 - 08:00

[…] De kleurrijke kust. De surfers. De prachtige baaien. De leuke dorpjes. De gave hikingtrails. De helikoptertour. Het relaxte sfeertje. Kauai is zo’n plek waar je het liefste meteen naartoe zou willen […]

Antwoord
Denise 19 mei 2017 - 13:33

Wow wat een prachtige ervaring Karlijn! Ik vind het altijd zo heerlijk om jouw blogs te lezen. Jij bezoekt namelijk écht waanzinnige locaties en weet ze ook altijd prachtig in beeld te brengen. Ik zag net een hele goede deal voor tickets naar Hawai dus zit er sterk aan te denken ook maar eens die kant op te vliegen.

Antwoord
Karlijn 19 mei 2017 - 15:50

Dank je Denise, dat is leuk om te horen :) ! Dit was wel echt een van de allergaafste dingen die ik ooit heb gedaan. Heel Hawaii is eigenlijk briljant. Als je goede tickets kunt scoren: zeker gaan!

Antwoord
Janine 22 mei 2017 - 15:52

Zeker! 275 voor een uur is een bizar goede deal hoor. In de Cote D’azur betaal je dat voor 10 minuten…

Antwoord
Karlijn 22 mei 2017 - 16:41

Klopt! Het was ook elke cent waard :)

Antwoord
Carla 3 maart 2018 - 16:41

Wow wat prachtig! Volgende maand gaan we ook naar Kauai. Na het zien van jullie prachtige foto’s en video weten we het nu zeker. Wij willen ook de helikoptertour boeken. Hopelijk hebben we net zo’n mooi weer als jullie tijdens de vlucht. Een vraagje: hoe laat hebben jullie de helikoptertour gemaakt, dit ivm de inval van het licht bij het maken van foto’s.

Antwoord
Karlijn 3 maart 2018 - 17:12

Hoi Carla, wat gaaf dat jullie naar Kauai gaan! Echt een geweldig eiland, en de helikoptertour is een van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan. Ik kon de precieze tijd van onze vlucht niet meer terugvinden, maar volgens mij rond 10.30 uur. Voor de foto’s is het geloof ik beter om ’s ochtends te gaan en dit was voor ons de vroegst beschikbare tijd. Ik duim dat jullie prachtig weer hebben!

Antwoord
Dorien 12 april 2018 - 10:12

Hoi Karlijn! Ik mailde je net met een vraag over de naam van de helicopter tour….Niet ver genoeg gelezen….;)

Thx!

Antwoord
Hawaii, Highlands & Hongkong - Wishlist ABC - 26 november 2018 - 20:42

[…] tijdens de reis. Ik leerde dat Hawaii prachtige, bijna onnatuurlijk mooie landschappen heeft. Haar filmpje van de helikoptertour boven het eiland Kauai heb ik dan ook meerdere keren bekeken. Maar je kunt ook prachtige hikes […]

Antwoord
Helmut 23 december 2018 - 18:20

Hey Karlijn,
Zalig prachtige foto’s. Wij zijn aan het kijken om ook naar Kauai te gaan en zouden dan ook zeker deze helikoptervlucht willen maken. Een vraagje hierover: kan je een idee geven hoeveel op voorhand je deze gereserveerd hebt? Zou het eventueel lukken om deze niet op voorhand te reserveren, en zo te kunnen inspelen op het weer :)?
Bedankt!

Antwoord
Karlijn 24 december 2018 - 10:20

Hoi Helmut, ik denk dat ik een maand of drie van tevoren heb gereserveerd voor deze vlucht. Ik wilde per se met deze organisatie, omdat zij een van de weinigen zijn die privé-vluchten zonder deur aanbieden. Ik wilde niet het risico lopen dat ze vol zouden zitten. Als het je niet zoveel uitmaakt met wie je vliegt en hoe (met twee/vier/zes mensen, met of zonder deur), dan kun je misschien wel wachten. Anders zou ik toch op tijd reserveren. En dan fingers crossed voor goed weer. Daar heb ik me dagen druk over gemaakt, want het weer is nogal wisselvallig op Kauai ;)

Antwoord
Helmut Coessens 10 februari 2019 - 19:19

Super, bedankt! Dan zal het inderdaad fingers crossed worden :)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.