Home citytrips Op ontdekking langs de street art van Shoreditch

Op ontdekking langs de street art van Shoreditch

Door Karlijn

Sinds mijn bezoek aan Athene ben ik fan van street art. Ik vind het zo gaaf dat je zomaar op straat de meest prachtige kunstwerken kunt bekijken. Sommige schilderingen zijn grappig, andere hebben juist een sterke politieke boodschap en een aantal muurschilderingen zetten je aan tot nadenken. Geweldig om die variatie te zien. Toen we in december in Shoreditch in Londen waren, was ik dan ook helemaal gelukkig. Op geen enkele plek heb ik zoveel prachtige en gevarieerde street art gezien als in deze wijk.

Wil je de meest bijzondere kunstwerken ontdekken en leren over de kunstenaars en de betekenis van hun werk, dan is het aan te raden om één van de vele street art-tours in Shoreditch te boeken. Omdat wij maar een paar dagen in Londen waren, besloten we geen tour te doen, maar zelf op pad te gaan. Als je Brick Lane inloopt, de centrale straat van Shoreditch, dan kom je vanzelf talloze kunstwerken tegen. Ze zijn geschilderd op de muren en op rolluiken. Op de verkeersborden vind je kunstzinnige stickers. Op bankjes zijn de mooiste werken gemaakt en ook op de grond kun je kunstige boodschappen verwachten. Vergeet niet naar boven te kijken, want de dakterrassen van hogere gebouwen zijn vaak ook voorzien van kunst. Overal waar je kijkt, zie je iets nieuws. Tijdens het weekend zijn we Brick Lane wel zes keer op en neer gelopen en elke keer kwam ik weer kunstwerken tegen die me eerder niet waren opgevallen.

Roa en Banksy

Heb je Brick Lane verkend, dan is het tijd voor de zijstraten. Princelet Street en Hanbury Street bevatten heel veel street art. Ook Pedley Street is een aanrader. Loop deze straat helemaal uit en vergeet niet in de zijstraten te kijken. Muren vol schilderingen, allemaal felgekleurd en in verschillende stijlen. In Shoreditch vind je ook street art van bekende en briljante straatkunstartiesten als Roa (onder andere Hanbury Street) en Banksy (Rivington Street). Duik vooral zijstraten en steegjes in en ga zelf op ontdekkingstocht langs de street art van Shoreditch!

Mooiste street art Shoreditch

Zoals gewoonlijk heb ik veel te veel foto’s gemaakt van alle street art die we tegenkwamen. Hieronder een selectie van de meest bijzondere werken.

Vooral het portret rechtsboven vind ik erg mooi.

Zoveel variatie!

Ben jij ook street art-fan, of heb je er niet zoveel mee?

 

Ook leuk om te lezen

21 Reacties

Robert | Traveljunks 21 januari 2015 - 22:13

Wow, die linksboven op de tweede compilatie vind ik fantastisch. Die doet me denken aan mijn favoriete band’s artwork. Mooie foto’s!

Antwoord
Karlijn 21 januari 2015 - 22:35

Die is gaaf he! Vind ik ook, weer een heel andere stijl dan de meeste street art. Echt gaaf om die variatie te zien :)

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 22 januari 2015 - 09:47

Vet, vet, cool, cool. Ik ben gek op streetart en deze zijn ook heel mooi!

Antwoord
Karlijn 22 januari 2015 - 10:35

Haha! Shoreditch is ook wel het epicentrum van de street art scene. Echt heel gaaf!

Antwoord
Nienke 22 januari 2015 - 12:24

Te gek! Ik kom hier regelmatig, maar je hebt er toch echt een heleboel gevonden die ik nog niet ken!! Snel maar weer eens terug :) Groetjes!

Antwoord
Karlijn 22 januari 2015 - 15:40

Dank je Nienke! Volgens mij zijn er elke dag wel weer nieuwe schilderingen te ontdekken. Zo’n gave wijk! Goede reden om snel weer eens terug te gaan :)

Antwoord
Ester 22 januari 2015 - 16:12

Die tour had je duidelijk ook niet nodig ;-) Wat heb je veel gezien! Ik heb een wisselende mening over streetart, soms vindt ik het echt wat toevoegen aan het straatbeeld (zoals in Brussel bijvoorbeeld, de verstopte stripfiguren), maar soms ook duidelijk niet.

Antwoord
Karlijn 22 januari 2015 - 16:21

Hoi Ester, dat klopt wel een beetje: ook zonder tour struikel je er over de muurschilderingen ;) Ik ben het ook wel met je eens dat street art wisselend kan zijn. Het hangt ook af van de kwaliteit. In Shoreditch vond ik het vaak zo mooi wat er was gemaakt, daar knapte een straat echt van op. Ik moet ook maar eens in Brussel gaan kijken, die stripfiguren lijken me gaaf!

Antwoord
Eva - eighty7 23 januari 2015 - 11:48

Mooi! Ik ben er ook onwijs fan van; in Lissabon heb je ook zulke toffe streetart. Shoreditch staat zeker op mijn visitlist! Hoop er snel een keer naartoe te gaan.

Antwoord
Karlijn 23 januari 2015 - 12:00

Hoi Eva, Lissabon staat al een tijdje hoog op mijn lijst, en nu weer een beetje hoger! Shoreditch is geweldig, hopelijk krijg je snel de kans om het te ontdekken!

Antwoord
Nanda 23 januari 2015 - 15:43

Ik heb echt zitten genieten van je artikel! Vooral dat skelet met vissenarmen vind ik erg bijzonder.

Antwoord
Karlijn 23 januari 2015 - 16:00

Wat leuk om te lezen Nanda :) ! Dat skelet vond ik zelf ook erg mooi. Mijn eigen favoriet is de reiger, gemaakt door Roa :)

Antwoord
Nathalie - Map of Joy - 25 januari 2015 - 12:05

Smullen! Volgens mij zie ik werk terug van artiesten van ‘wide open walls’ dat ik in Gambia bezocht. Nog ff wachten tot juni en dan eindelijk weer in Londen :)))

Antwoord
Karlijn 25 januari 2015 - 12:08

Hoi Nathalie, dat kan wel kloppen! Volgens mij heeft Roa ook in Gambia geschilderd en zijn werken vind je in Shoreditch ook op veel plekken terug. Heerlijk dat je in juni weer naar Londen gaat, ik vind dat zo’n geweldige stad! Hoe vaak je ook gaat, er zijn altijd weer nieuwe dingen te ontdekken. Zeker voor een hotspotter als jij :)

Antwoord
Marcella 26 januari 2015 - 15:10

Wat een gave verzameling zo, leuk om alle street-art zo bij elkaar te zien!

Antwoord
Karlijn 26 januari 2015 - 15:35

Thanks Marcella!

Antwoord
Maaike 22 maart 2015 - 12:50

Deze area blijft mij ook zeker trekken. En het is wat je zegt, elke keer zie je weer iets nieuws!

Antwoord
Karlijn 22 maart 2015 - 14:46

Hoi Maaike, ik was echt meteen fan van Shoreditch! Ik kan nu al niet meer wachten om weer een nieuw tripje naar Londen te plannen :)

Antwoord
Negen redenen om snel een weekendje Lissabon te plannen - Karlijn Travels 4 mei 2016 - 12:34

[…] bij de LX Factory en bij het CRONO-project aan Av. Fontes Pereira de Melo. Het lijkt soms net Shoreditch in Londen, tot nu toe één van favoriete wijken voor het spotten van […]

Antwoord
Een perfecte zondag in Shoreditch, Londen - Karlijn Travels 28 mei 2016 - 20:14

[…] met vintage kleding. Hippe foodmarkten. Geweldige street art. Gezellige koffiebarretjes en een mix van culturen. De wijk Shoreditch in East End is één van de […]

Antwoord
Tip hotel Londen: citizenM London Shoreditch - Karlijn Travels 5 juli 2017 - 21:51

[…] Shoreditch en volop street art liggen voor de deur. Shoreditch is echt een enorme aanrader en in deze post geef ik tips voor een heerlijke zondag in de […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.