Home Engeland Tip hotel Londen: citizenM London Shoreditch

Tip hotel Londen: citizenM London Shoreditch

Door Karlijn

Ben je op zoek naar een leuk hotel in Londen? Het liefst in een hippe wijk, met fijne kamers en veel design? Dan kan ik citizenM London Shoreditch Hotel aanraden. Ik verbleef er een week in april en ik vond het er heerlijk. De locatie is top (hartje Shoreditch!), de kamers zijn heel comfortabel en in de relaxte lounge kun je lekker een drankje doen. 

citizenm london shoreditch

In april was ik in Londen voor onder andere de tweedaagse reisbloggersconferentie Traverse. Zonde om na een paar dagen alweer weg te gaan, dus plakte ik er nog vier dagen aan. Over de locatie waar ik wilde slapen hoefde ik niet lang na te denken, want sinds mijn eerste bezoek twee jaar geleden ben ik een enorme fan van de wijk Shoreditch. Net zo’n fan ben ik van de gave hotelketen citizenM, die onder andere een locatie op Schiphol heeft waar we regelmatig overnachten. Hoog tijd om de versie in hartje Shoreditch uit te proberen.

citizenm london shoreditch

Geweldige locatie

Om maar met één van de grootste pluspunten te beginnen: de locatie van citizenM Shoreditch is geweldig. Vanaf Londen City Airport kostte het me maar een half uurtje om bij het hotel te komen. Overgroundstation Shoreditch High Street ligt op drie minuten lopen, Liverpool Street Station op tien minuten en je zit direct in het hart van Shoreditch. Hippe ontbijttentjes, goede restaurants, de winkeltjes van BOXPARK Shoreditch en volop street art liggen voor de deur. Shoreditch is echt een enorme aanrader en in deze post geef ik tips voor een heerlijke zondag in de wijk.

citizenm london shoreditch

Designhotel Londen

Zodra je citizenM binnenstapt, voel je je er thuis. Inchecken doe je zelf in een paar minuten, maar er is altijd een enthousiaste medewerker om je welkom te heten en waar nodig te helpen. De design-loungeruimte van het hotel is geweldig: vol gezellige banken, zitjes en kasten met designboeken en grappige spullen. Er zijn goede werkplekken (er is zelfs een tafel met iMacs voor als je je laptop niet bij je hebt), je kunt er televisie kijken of uitgebreid internetten, want de wifi is overal in het hotel razendsnel. Eigenlijk zit de lounge altijd vol mensen en de sfeer is erg relaxed. citizenM London Shoreditch heeft ook een grote, gezellige bar waar altijd mensen zitten. Je kunt er prima cocktails bestellen en ook eten als je wilt. Als het lekker weer is, zit je hier ook goed: er is een balkon met barkrukken.

citizenm london shoreditch

Grote selectie films

En dan de kamer! De kamers in het hotel zijn niet groot, maar wel heel efficiënt en strak ingericht. Alles is supercomfortabel. Er is een geweldige regendouche, het bed is heerlijk zacht en ik had ook nog eens een perfect uitzicht over Shoreditch en en in de verte Canary Wharf. Met een iPad kun je de hele kamer bedienen, van de lichten tot de televisie. Het hotel heeft een flinke selectie met (nieuwe) films, wat ik erg relaxed vond. Ik was alleen in Londen en had ’s avonds geen zin meer om er nog op uit te gaan. Dus na het eten dronk ik meestal nog een wijntje in de bar en dan keek ik de rest van de avond film of Netflix. Heerlijk!

citizenm london shoreditch

Goed ontbijt

Ontbijten in een hotel is vaak duur, zeker in Londen. Toch vond ik het ontbijt in citizenM London Shoreditch erg de moeite waard. Eieren, bacon, avocado, zalm, verschillende soorten brood, zoete broodjes, fruit, een enorme selectie muesli en superfoods voor bij de yoghurt: ik heb er steeds heerlijk gegeten. Krantje of tijdschrift erbij en ik had een perfect begin van de dag. Kortom: zoek je nog een gaaf designhotel in Londen, dan kan ik citizenM London Shoreditch van harte aanbevelen.

citizenm london shoreditch

Praktische informatie

  • Kijk hier voor meer informatie over citizenM London Shoreditch hotel.
  • Boeken kan via de hotelwebsite, maar ook via Booking.com.

*Ik was deels te gast in het hotel, maar zoals altijd bevat deze blog puur mijn persoonlijke mening.

 

Ook leuk om te lezen

5 Reacties

Robert | Traveljunks 11 mei 2017 - 16:46

Ziet er erg goed uit zeg! Afgelopen maand was het voor ons Edinburgh of Londen, maar vanwege de gunstige vlucht en mijn nichtje stage loopt in het kasteel, werd het Edinburgh. Tijdens het uitpluizen voor London kwam ik ook al op dit hotel uit. Is wat aan de prijs, maar dan heb je ook wat ;-) Ik zal het zeker overwegen als we Londen definitief op de planning hebben.

Antwoord
Karlijn 12 mei 2017 - 10:03

Het is een aanrader :) ! Voor zo’n hotel in Londen is het eigenlijk nog best goed geprijsd. Relatief dan, want de hotelprijzen in Londen rijzen nog steeds de pan uit. Edinburgh lijkt me trouwens geweldig, hoog tijd om eens een roadtrip Schotland te plannen!

Antwoord
Eva 11 mei 2017 - 20:08

HA yes, goede tip! Nog nooit in Londen geweest, maar als ik er naartoe ga wil ik in deze wijk verblijven. Ziet er goed uit!

Antwoord
Karlijn 12 mei 2017 - 09:59

Ik denk dat jij Shoreditch geweldig vindt! Snel naar Londen :)

Antwoord
Terugblik: dit was mijn (reisjaar) 2017 - Karlijn Travels 30 december 2017 - 13:06

[…] vechten er een paar toppers om de winst! CitizenM London Shoreditch was heerlijk, net als The Spice House in Mirissa, Sri Lanka. Ook Mango House in Galle was geweldig […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.