Taiwan

Wat te doen in Lukang? 5x de leukste tips voor het mooiste stadje van Taiwan

Ik vond Taipei geweldig en ik genoot van het hippe, culturele Tainan. Maar er was één stadje in Taiwan dat er wat mij betreft met de hoofdprijs vandoor ging: Lukang, gelegen aan de westkust van het eiland. Lukang staat bij de meeste Westerse reizigers niet op het programma en dat is jammer. Want Lukang is een soort levend museum, met de mooiste tempels, oude straten, traditionele huizen en natuurlijk heerlijk eten. Wat te doen in Lukang? Lees mijn tips!

Lukang Taiwan

1. Bezoek de vele tempels van Lukang

Overal in Lukang struikel je over de tempels. De beroemdste en misschien ook wel de mooiste is de Longshan Temple, die dateert uit de 18e eeuw. De tempel is enorm en is voorzien van het meest gedetailleerde houtsnijwerk dat wij in het land gezien hebben. De meeste tempels in Taiwan zijn heel kleurrijk, de typische Chinese tempels zoals je die overal in Azië ziet. De Longshang Temple is minder uitbundig, maar de details zijn prachtig. De vele andere tempels van Lukang zijn overigens ook de moeite van het bezoeken waard. Ik was erg enthousiast over de City God Temple, vanwege de duizenden rode lampionnen die binnen en buiten hangen. Ook niet overslaan: de enorme, drukbezochte Matsu Temple.

Lukang Taiwan

De foto’s hierboven maakte ik bij de Longshan Temple. Mijn favoriet in Lukang!

Lukang Taiwan tempels

2. Verken het prachtige Lukang Old Street

Mijn favoriete stukje Lukang was Lukang Old Street, vol traditionele Taiwanese huisjes, leuke winkels en gekleurde deuren. Heel sfeervol en leuk om een paar uurtjes doorheen te slenteren. In de andere steden van Taiwan hebben we nergens zulke oude, mooi opgeknapte wijkjes gevonden.

Lukang Taiwan
Lukang Taiwan

3. Wat te doen in Lukang? Bezoek Nine Turns Lane en oude familiehuizen

Meer in het zuiden van Lukang vind je ook mooie historische plekken, zoals Nine Turns Lane, een bochtig straatje met oude woonhuizen. Je waant je even in een hutong in Beijing. Ook een bezoekje waard is Din Family Old House, een prachtig gerestaureerd huis dat in handen was van de handelaarsfamilie Din. Je zou er zo willen wonen, met die mooie houten deuren, schattige binnenplaatsjes en antieke spullen.

Lukang Taiwan

4. Ontdek de creativiteit en street art bij Lukang Artist Village

Eén van de leukste dingen van Taiwan vind ik de creativiteit. Elke stad heeft wel een creative park, een omgebouwde fabriek vol hippe winkels en leuke cafés. Lukang heeft haar eigen Artist Village, op de plek waar vissers vroeger hun vangst verwerkten. Tegenwoordig is het een mooi groen park met leuke winkels, cafeetjes, tentoonstellingen en volop street art. Vooral leuk in het weekend, als alles open is en het park druk wordt bezocht.

Lukang Taiwan

5. Proef het beste street food van Lukang

Nog een highlight van Lukang is het feit dat je hier overal prima streetfood kunt eten. Om de hoek bij de Matsu Temple ligt een gezellige foodmarkt en bij Laojiefang aan Chenggong Road eet je voor een paar euro fantastische dumplings en noodlesoup. Het is een onooglijk zaakje waar je zo voorbij loopt (de naam staat alleen in Chinees aangegeven, dus dat helpt niet), dus markeer de locatie op je kaart. Kortom: er is meer dan genoeg te doen in Lukang!

Praktische tips voor Lukang, Taiwan

Hoe kom je in Lukang?

Wij bezochten Lukan tijdens onze roadtrip door Taiwan. We huurden een auto in Taipei en reisden zo het hele land door. Een auto huren in Taiwan is mogelijk via Kayak.com. Je kunt ook met het openbaar vervoer reizen, via de stad Taichung. Vanuit Taipei duurt het twee à drie uur om Lukang te bereiken.

Leuke hotels in Lukang

Ik zou je zeker aanraden om een nacht in Lukang te slapen. Leuke hotels in Lukang zijn:

  • Het Lukang Holiday Hostel is een fijn hotel vlakbij de hoofdstraat. Je kunt hier mooie tweepersoonskamers met eigen badkamer boeken, dus let niet teveel op het ‘hostel’ in de naam.
  • Het Union House Lukang is een geweldig hotel met luxe kamers en een toplocatie.

Beste reistijd Taiwan

De beste reistijd voor Taiwan en daarmee ook voor Lukang, zijn het voorjaar en het najaar. In de winter is het vaak flink koud in Taiwan en in de zomer is het juist weer snikheet. Houd er wel rekening mee dat het weer in Taiwan wisselvallig is en dat het vaak kan regelen. Een kleine paraplu in je tas is geen overbodige luxe.

Meer lezen over Taiwan?

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Hier lees je er meer over.

12 gedachten over “Wat te doen in Lukang? 5x de leukste tips voor het mooiste stadje van Taiwan”

  1. Wat een leuke bestemming!

    Ik overweeg om komende zomer naar Taiwan te gaan. Dit ziet er uit als een leuke stop. Al moet ik even kijken of het allemaal gaat passen met een klein kind – dan reis ik nóg langzamer.

    1. Dat zal inderdaad wel even wennen zijn, om een goed reistempo te pakken te krijgen! Taiwan is in elk geval een hele fijne bestemming en redelijk relaxed. Ben benieuwd of het inderdaad Taiwan wordt!

  2. Ziet er heel goed uit! Helaas zijn we hier zelf niet geweest, maar wel heel veel andere prachtige dingen gezien. Al veel landen gezien in Azie en Taiwan is een van onze favorieten. Wat een geweldig eiland!

  3. Mij lijkt het wel wat, want ik ben wel voor dit soort plaatsjes. Vreemd dat het niet door veel westerse toeristen wordt bezocht. Die ronde doorgang vind ik trouwens erg leuk 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven