Home Azië II Even voorstellen: Lukang, het mooiste stadje van Taiwan

Even voorstellen: Lukang, het mooiste stadje van Taiwan

Door Karlijn

Ik vond Taipei geweldig en ik genoot van het hippe, culturele Tainan. Maar er was één stadje in Taiwan dat er wat mij betreft met de hoofdprijs vandoor ging: Lukang, gelegen aan de westkust van het eiland. Lukang staat bij de meeste Westerse reizigers niet op het programma en dat is jammer. Want Lukang is een soort levend museum, met de mooiste tempels, oude straten, traditionele huizen en natuurlijk heerlijk eten.

Lukang Taiwan

Als je Lukang binnenrijdt, overvalt je niet direct een ‘wauw’-gevoel. Op het eerste gezicht is het een druk Taiwanees stadje zoals alle andere. Pas als je het oude centrum in wandelt, ontdek je hoe bijzonder het is. Wat maakt Lukang dan zo speciaal?

De tempels van Lukang

Overal in Lukang struikel je over de tempels. De beroemdste en misschien ook wel de mooiste is de Longshan Temple, die dateert uit de 18e eeuw. De tempel is enorm en is voorzien van het meest gedetailleerde houtsnijwerk dat wij in het land gezien hebben. De meeste tempels in Taiwan zijn heel kleurrijk, de typische Chinese tempels zoals je die overal in Azië ziet. De Longshang Temple is minder uitbundig, maar de details zijn prachtig. De vele andere tempels van Lukang zijn overigens ook de moeite van het bezoeken waard. Ik was erg enthousiast over de City God Temple, vanwege de duizenden rode lampionnen die binnen en buiten hangen. Ook niet overslaan: de enorme, drukbezochte Matsu Temple.

Lukang Taiwan

De foto’s hierboven maakte ik bij de Longshan Temple. Mijn favoriet in Lukang!

Lukang Taiwan tempels

Deze foto’s zijn gemaakt bij de City God Temple en de Matsu Temple. 

De historische wijk van Lukang is prachtig

Mijn favoriete stukje Lukang was Lukang Old Street, vol traditionele Taiwanese huisjes, leuke winkels en gekleurde deuren. Heel sfeervol en leuk om een paar uurtjes doorheen te slenteren. In de andere steden van Taiwan hebben we nergens zulke oude, mooi opgeknapte wijkjes gevonden.

Lukang Taiwan

Lukang Old Street: een feest als je van fotograferen houdt.

Lukang Taiwan

Nine Turns Lane en oude familiehuizen

Meer in het zuiden van Lukang vind je ook mooie historische plekken, zoals Nine Turns Lane, een bochtig straatje met oude woonhuizen. Je waant je even in een hutong in Beijing. Ook een bezoekje waard is Din Family Old House, een prachtig gerestaureerd huis dat in handen was van de handelaarsfamilie Din. Je zou er zo willen wonen, met die mooie houten deuren, schattige binnenplaatsjes en antieke spullen.

Lukang Taiwan

Creativiteit en street art bij Lukang Artist Village

Eén van de leukste dingen van Taiwan vind ik de creativiteit. Elke stad heeft wel een creative park, een omgebouwde fabriek vol hippe winkels en leuke cafés. Lukang heeft haar eigen Artist Village, op de plek waar vissers vroeger hun vangst verwerkten. Tegenwoordig is het een mooi groen park met leuke winkels, cafeetjes, tentoonstellingen en volop street art. Vooral leuk in het weekend, als alles open is en het park druk wordt bezocht.

Lukang Taiwan

Eten in Lukang

Nog een highlight van Lukang is het feit dat je hier overal prima streetfood kunt eten. Om de hoek bij de Matsu Temple ligt een gezellige foodmarkt en bij Laojiefang aan Chenggong Road eet je voor een paar euro fantastische dumplings en noodlesoup. Het is een onooglijk zaakje waar je zo voorbij loopt (de naam staat alleen in Chinees aangegeven, dus dat helpt niet), dus markeer de locatie op je kaart.

Mooie tussenstop

Lukang is een geweldig stadje om een volle dag door te brengen en ik kan het van harte aanbevelen. Het is bijvoorbeeld een mooie tussenstop tussen Taipei en Sun Moon Lake tijdens je rondreis Taiwan. Lijkt het jou wat?

Meer lezen over Taiwan?

Ook leuk om te lezen

12 Reacties

Robert 25 februari 2018 - 20:39

Mij lijkt het wel wat, want ik ben wel voor dit soort plaatsjes. Vreemd dat het niet door veel westerse toeristen wordt bezocht. Die ronde doorgang vind ik trouwens erg leuk :-)

Antwoord
Karlijn 26 februari 2018 - 11:45

Ja he! Lukang is vooral populair bij Taiwanese toeristen. Ik vond het wel prima ;)

Antwoord
Nynke 26 februari 2018 - 11:56

Ziet er superleuk uit! En klinkt heel goed allemaal qua tempels en mooie straatjes. Hij staat bij ons op het programma ?

Antwoord
Karlijn 26 februari 2018 - 13:55

Goed zo! Ik ben heel benieuwd hoe jullie het gaan vinden :)

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 28 februari 2018 - 21:43

Dat ziet er uit als een mooi stadje! Taiwan lijkt me echt een hele fijne plek om te bezoeken!

Antwoord
Karlijn 1 maart 2018 - 15:37

Dat klopt helemaal! Ik was fan van Lukang, en van Taiwan in z’n geheel :)

Antwoord
Angela 15 augustus 2018 - 16:15

Het lijkt me een super leuk plaatsje om te bezoeken. Taiwan heb je op mijn kaart gezet, bedankt!

Antwoord
Karlijn 16 augustus 2018 - 05:52

Graag gedaan :) !

Antwoord
Mark 1 september 2018 - 14:44

Ziet er heel goed uit! Helaas zijn we hier zelf niet geweest, maar wel heel veel andere prachtige dingen gezien. Al veel landen gezien in Azie en Taiwan is een van onze favorieten. Wat een geweldig eiland!

Antwoord
Karlijn 3 september 2018 - 09:32

Helemaal mee eens, wij zijn ook grote Taiwan-fans!

Antwoord
Jenny 30 december 2018 - 21:50

Wat een leuke bestemming!

Ik overweeg om komende zomer naar Taiwan te gaan. Dit ziet er uit als een leuke stop. Al moet ik even kijken of het allemaal gaat passen met een klein kind – dan reis ik nóg langzamer.

Antwoord
Karlijn 31 december 2018 - 11:13

Dat zal inderdaad wel even wennen zijn, om een goed reistempo te pakken te krijgen! Taiwan is in elk geval een hele fijne bestemming en redelijk relaxed. Ben benieuwd of het inderdaad Taiwan wordt!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.