Home Contact

Contact

by Karlijn

Heb je een vraag over mijn blog, over reizen in het algemeen of over mij? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om te adverteren of om samen te werken? Dan kun je me mailen op kmeulman@gmail.com. Ik reageer zo snel mogelijk!

100 comments

Roy Herrebrugh 29 mei 2014 - 14:48

Hoi Karlijn wat een prachtig opgemaakte FB-pagina en wat een schitterende foto’s. Zelf ben ik ook helemaal gek van reizen. Daarnaast is fotograferen ook mijn hobby. Op mijn reizen kan ik mij hier dan ook helemaal op uitleven. Portretten, dieren, cultuur, de mens in zijn algemeenheid en landschappen (in beperkte mate) hebben mijn voorkeur. Ik zou het wel heel leuk vinden als er een mogelijkheid bestaat om op enigerlei wijze met elkaar samen te werken. Het organiseren van reizen, m.n. naar Indonesie behoort, door mijn ruime kennis en ervaring van dit land en mijn uitgebreide netwerk aldaar ook tot de mogelijkheden.
Hoop gauw wat van je te horen. Kijk er naar uit.

Vriendelijke groeten,
Roy Herrebrugh

Reply
Karlijn 3 juni 2014 - 15:25

Hallo Roy,

Bedankt voor je reactie, leuk om te lezen! Ik begrijp helemaal wat je zegt over het uitleven qua fotografie op reis. Er is overal zoveel moois en bijzonders te zien! Ik ben vandaag teruggekomen uit New York en ook daar heb ik een enorme hoeveelheid foto’s gemaakt. Heb ik weer wat te doen 😉

Wat betreft het samenwerken: ik weet niet precies wat je in gedachten hebt? Ik hoor het graag!

Hartelijke groet,
Karlijn

Reply
Chantal Michels 31 mei 2014 - 22:03

Dag Karlijn,
Prachtig filmpje heb je gemaakt van je reis door Cuba ! Wij zijn volop onze reis naar Cuba aan het plannen. We hebben al logement geboekt in Havana en Vinales maar nog niet overal

Weet je nog de naam van je verblijf in Cienfuegos, Trinidad maar ook vooral in Cayo Santa Maria ?
Was je er tevreden over ?

Heb je nog andere goede raad ? Laat maar komen

Groetjes,

Chantal Michels

Reply
Karlijn 3 juni 2014 - 15:22

Hoi Chantal,

Gaaf dat je ook naar Cuba gaat, het is zo’n bijzonder land! Wij sliepen in Cienfuegos in Hotel La Union (een chique hotel), in Trinidad bij mensen thuis (Casa Isabel Lopez, een aanrader) en op Cayo Santa Maria in Sol Cayo Santa Maria. Dat laatste hotel was niet echt onze smaak (groot, veel all-inclusive Canadazen), maar een echt alternatief was er toen niet. We hebben ons maar over de grootschaligheid heen gezet en gewoon genoten van het strand en het lekkere eten in de verschillende restaurants!

Ik heb ook even nagedacht over andere goede raad. Het is sowieso heel belangrijk om je vertrek uit Havana goed voor te bereiden, mocht je zelf rijden. We vonden het rijden in Cuba enorm meevallen, maar Havana is lastig. Niet vanwege het rijgedrag, maar wel om de weg te vinden. Verder vonden wij het plaatsje Remedios erg mooi, waar je doorheen komt als je naar Cayo Santa Maria gaat. Een stop waard!

Verder is Cuba gewoon geweldig! Veel plezier met de voorbereidingen en met vragen kun je me altijd mailen!

Groetjes, Karlijn

Reply
m.m.hehanussa 5 juli 2014 - 16:53

hi ik wou gelijk beginnen met je reisverhalen waar je overal al gewest bent het is zo inspirend hoe ji dat kan waarmaken . ik ben ook net terug van een reis naar bali en ook vorig jaar naar thailnd gewweest.ik zou wel met jou willen werken dat lijkt mij wel leuk om hrt te doen .

Reply
Karlijn 5 juli 2014 - 20:41

Hallo Tina, bedankt voor je reactie! Bali en Thailand zijn allebei ook echt fantastisch! Over Bali heb ik nog niets geschreven, maar er zitten volop blogposts in mijn hoofd. Tijd om daar snel iets mee te doen, zo’n prachtig eiland! Als je vragen hebt over reizen of bestemmingen, dan kun je me altijd mailen!

Reply
Mirte 14 juli 2014 - 19:07

Hoi Karlijn,

Ten eerste WAUW wat heb je al veel van de wereld gezien! Echt super gaaf. Vorig jaar ben ik samen met mijn vriend kris kras door Thailand gereisd en over drie weekjes gaan we samen naar Cuba. Nu heb ik daar een vraagje over mbt auto verhuur. We hadden namelijk een aanvraag lopen, maar die is vanmiddag geannuleerd. We hebben dus nu nog steeds geen auto gehuurd. Hebben jullie destijds daar ter plekke een auto gehuurd of al in Nederland? Via welke organisatie hebben jullie dat gedaan?
Heb je daarnaast nog tips en tricks wat we absoluut moeten zien? En hoe zit het met de veiligheid in Cuba?

Alvast super bedankt!

Reply
Karlijn 14 juli 2014 - 19:23

Hoi Mirte, bedankt voor je reactie! En wat gaaf dat je naar Cuba gaat, ik vond dat zo’n bijzonder land! Wij hebben onze auto toen gehuurd via Cuba Online. Je kunt volgens mij alleen een auto bij hen boeken als je ook een bouwsteen of rondreis boekt. Als je bijvoorbeeld je nachten in Havana alvast wilt boeken, zou je dat via hen kunnen doen. Wij kregen toen een auto via Rex Car rental, dus misschien kun je ook rechtstreeks bij hen boeken?

Wat je absoluut moet zien in Cuba zijn natuurlijk Havana (fantastisch) en Vinales. Het dorpje is superschattig en het tabaksgebied is prachtig! Qua natuur het mooiste wat we in Cuba hebben gezien. Verder vond ik Trinidad geweldig, en Remedios in het noorden ook. Qua stranden is er ook veel moois te zien, bijvoorbeeld Cayo Santa Maria. Nadeel zijn wel de resorts waar je dan moet verblijven, er is niets anders. Maar voor een paar dagen kwam ik daar wel overheen ;). Het oosten van Cuba hebben we helaas niet gezien, maar dat moet ook prachtig zijn. Qua eten ben je vaak het beste af in een casa particular, bijvoorbeeld in Vinales en Trinidad. Verder is het eten niet zo bijzonder, maar ook weer niet zo slecht als je soms leest. En de mojito’s maken veel goed!

Qua veiligheid is Cuba prima te doen, wij hebben ons nergens onveilig gevoeld. Het onveiligste is misschien nog wel Havana uitrijden, omdat dan de kans bestaat dat je voor altijd verdwaald raakt ;). Verder zijn we een keer aangehouden door politie die geld van ons wilde. We hebben gedaan alsof we geen woord Spaans spraken en uiteindelijk lieten ze ons maar gewoon gaan. Over veiligheid hoef je je geen zorgen te maken, gewoon heerlijk genieten van een hele bijzondere reis!

Reply
Mirte 14 juli 2014 - 22:12

Thanks voor je snelle reactie! Van Remedios had ik nog nooit gehoord maar ziet er erg leuk uit.
Wij hebben dus ook contact gehad met Cuba Online maar zij wilden het niet binnen nu nog gaan regelen voor ons helaas. We hebben zojuist via Auto Escape iets gehuurd.
Nog een ander vraagje: je hebt zo’n mooie foto’s. Wat voor een camera heb je?

Reply
Karlijn 15 juli 2014 - 09:53

Gelukkig dat de auto is geregeld!

Ik heb een Sony A77 (spiegelreflexcamera) waar ik al mijn foto’s mee maak. Fijne camera!

Reply
Chantal Michels 15 juli 2014 - 01:16

Hallo,

Wij zijn net terug uit Cuba en hebben ook met een huurauto rondgereisd. Wij hebben zelf de vliegtickets geboekt, apart de huurwagen en zelf ook de casas particulares gezocht (op basis van beoordelingen op tripadvisor)
Huurwagen was prijsgunstig 586 euro voor 12 dagen geboekt bij CarDelMar (is eigenlijk met local partner Gaviota Tours) Het was een gloednieuwe Peugeot 2008, perfect in orde, unlimited kilometers, geschikt voor 5 personen met bagage en verzekering all inclusive ook glas en wielen/banden)
Je moet dan wel nog een verzekering van 20 CUC/dag betalen , dat is wettelijk verplicht.
Groetjes,
Chantal

Reply
Karlijn 15 juli 2014 - 09:54

Hoi Chantal, bedankt voor de tip! Goed om te weten voor een volgende keer, want naar Cuba wil ik nog wel eens terug! Vond jij het ook zo’n bijzonder land?

Reply
cor duran 21 juli 2014 - 16:21

He Karlijn, wellicht kun je mij helpen. Ik ben interviewer bij Wereldwijzer en ben op zoek naar reislustige personen die mee willen werken aan een interview over een reis die zij hebben gemaakt of nog gaan maken. Ik zou het leuk vinden als je mee wilt werken aan een interview. Zo ja dan hoor ik het graag. Het betreft een online interview.

Reply
Karlijn 21 juli 2014 - 16:27

Hallo Cor, dat vind ik zeker leuk! Je kunt me mailen op info@karlijnmeulman.nl, dan reageer ik zo snel mogelijk!

Reply
Nicole 29 januari 2015 - 18:48

Hi Karlijn, Laat me beginnen bij het feit dat je een prachtig mooi stuk heb geschreven wat me nu al kriebels geeft voor de reis naar de filipijnen. Wij zijn hier nooit eerder geweest en nog een beetje dwalend erin. Het idee is om islandhopping te doen(2/3 eilanden in 22 dagen) Welke eilanden staan in jou top 3? en in welke volgorde? bij voorbaat dank! Ik krijg veel inspiratie van je verhalen!

Reply
Karlijn 29 januari 2015 - 18:56

Hoi Nicole, dank voor je reactie en wat gaaf dat jullie naar de Filipijnen gaan! Mijn absolute favoriet is Palawan, het is daar zo prachtig. Ik kan onze eilandhop-tour met Tao Philippines (die ik ook in de blog over onze route beschrijf) 100% aanraden. Het was een van de mooiste en gaafste dingen die we ooit hebben gedaan. Je zou kunnen beginnen met een week op Palawan en daarna een week op Noord-Luzon. Daar zie je weer een heel andere kant van de Filipijnen, met fantastische rijstvelden, hangende graven en relatief veel cultuur. Vervolgens zou je je laatste week kunnen verdelen over Bohol en Siquijor. Ik ben er zelf niet geweest, maar Boracay schijnt ook erg mooi te zijn. Wel erg ontwikkeld, maar toch een prachtig strand. Mijn drie favorieten zijn in elk geval Palawan, Noord-Luzon en Siquijor! Veel plezier met de voorbereidingen en als je vragen hebt mag je me altijd mailen!

Reply
Manon 6 juni 2015 - 15:53

Hallo Karlijn,

Dat dorpje zag er super gezellig uit. Ik heb een vraagje ik ga met een vriendin uit Taiwan naar Japan en we zijn op zoek naar leuke plekken om tussendoor te bekijken dit beviel ons beide wel. Kun je daar alleen maar komen per auto of ook met de bus en dergelijke.
Heb je verder nog tips wat betreft Japan?

Groetjes,

Manon

Reply
Karlijn 7 juni 2015 - 12:59

Hoi Manon, dank voor je bericht! Ik denk dat je het over Shirawaga-go hebt, toch? Voor zover ik weet kun je vanuit Takayama ook best met de bus naar het dorpje toe, dat moet lukken. Ik heb daar helaas geen specifieke informatie over, omdat wij meteen voor een auto hebben gekozen. Wat betreft andere tips voor Japan: misschien heb je wat aan de planning die ik heb gemaakt: https://karlijntravels.com/japan-itinerary/ . Voor mij waren naast Tokyo en Kyoto de plaatsen Nara en Takayama echte aanraders. Maar heel Japan is prachtig, geniet van je reis!

Reply
Marlous 24 augustus 2015 - 15:21

Ha,

Per toeval kwam ik op jewebsite terrecht. Leuke info! Ik ga 12 september voor 15 maanden naar het buitenland. Rusland, Mongolie, China, Indonesie en Australie staan op de planning.

Ik vroeg mij af, wat raad je aan om te doen met je telefoonabonnement? Zijn er speciale abonnementen voor wereldreizgers wat je weet?

Hoor het graag. Alvast bedankt!

Groet,
Marlous Aniba

Reply
Karlijn 24 augustus 2015 - 16:08

Hoi Marlous, dat is een mooie reisroute zeg! Fijn vooruitzicht 🙂 Wij hebben onze telefoonabonnementen wel gehouden (want we wilden onze nummers behouden), maar ze zo laag mogelijk gezet. Ik heb een 0-euro-abonnement en betaal dus alleen voor hetgeen ik werkelijk verbruik. In de praktijk is dat alleen af en toe een sms’je. De rest gaat via What’s App en Skype. Skype is veruit de handigste en goedkoopste manier om naar Nederland te bellen! Je kunt ook overwegen om in elk land een lokale SIM-kaart te kopen, afhankelijk van hoe lang je er bent en hoe het met de internetvoorzieningen zit. Wij hebben in Tajikistan en Kirgizië bijvoorbeeld een lokale SIM-kaart gekocht, omdat daar vaak geen wifi was en we zo toch af en toe onze mail konden checken. Maar in vrijwel alle andere landen is er meer dan genoeg wifi beschikbaar, en dan is Skype voor ons de oplossing. Van een speciaal telefoonabonnement voor wereldreizigers weet ik helaas niets…zou wel handig zijn 😉 ! Succes met de laatste loodjes en geniet enorm van je reis!

Reply
Yvonne 10 september 2015 - 21:32

hi Karlijn,
Wat een inspirerend blog heb je, prachtige foto’s, vooral van de wereldreis waar je mee bezig bent, geweldig!! En leuke film van Tadjikistan. Ga vooral zo door, dan geniet ik af en toe even mee, gewoon hier op de bank, terwijl ik bedenk dat een tweede wereldreis zo’n gek idee nog niet is. 🙂
groetjes,
Yvonne

Reply
Karlijn 11 september 2015 - 02:57

Hoi Yvonne, bedankt voor je reactie! Zo grappig, want ik ken jullie mooie site al jaren 🙂 Volgens mij waren jullie één van de eerste reisbloggers van Nederland! Enne…een tweede wereldreis is helemáál geen gek idee 😉

Reply
Jeroen 9 november 2015 - 21:45

Hey Karlijn,

Een bedankje omdat ik erg heb genoten van je blog. Knappe beelden. Interessante bestemmingen.

Blijf reizen – de wereld is o zo mooi 🙂

Jeroen.

Reply
Karlijn 10 november 2015 - 05:43

Hoi Jeroen, dank je wel, wat leuk om te horen! En ik blijf zeker reizen, er is nog zoveel moois te ontdekken!

Reply
Marlies 17 december 2015 - 12:58

Dank voor je fraaie blog, ik lees her steeds met heel veel plezier! Wens je alvast sterkte met acclimatiseren straks… Wij zijn net terug uit Myanmar, weer met Better Places. (Feedback moet ik hen nog sturen) Was heel bijzonder om er net na de verkiezingen te zijn, mensen met zoveel hoop en potentieel te ontmoeten. Wat verdienen ze een nieuwe heel veel betere toekomst!!!

Reply
Karlijn 18 december 2015 - 23:20

Helemaal mee eens Marlies! Wij waren 5,5 jaar geleden in Myanmar, toen de regering de teugels net iets liet vieren. Wij waren ook zo onder de indruk van de mensen en ik gun ze inderdaad een prachtige toekomst. Bijzonder dat je er juist nu geweest bent!

Reply
Jony 2 januari 2016 - 11:40

Hai Karlijn,
Wij willen in naar de Filipijnen en naar het lezen van je schitterende verhaal zouden wij graag de 5 daagse boottocht naar El Nido willen maken. Waar kan ik deze het beste regelen en wat zijn ongeveer de kosten. Wij willen één maand naar de Filippijnen gaan.

Groet Jony en Rob

Reply
Karlijn 2 januari 2016 - 12:00

Hoi Jony en Rob, de Filipijnen zijn fantastisch! En de trip van El Nido naar Coron met Tao Philippines is helemaal geweldig. Wij hebben deze tocht geboekt bij Tao Philippines en alle informatie is te vinden op http://www.taophilippines.com. De kosten zijn ongeveer 500 euro per persoon voor 5 dagen/4 nachten. Dat lijkt misschien heel duur, maar echt: het is elke cent meer dan waard. En je geld wordt geïnvesteerd in de eilandgemeenschappen, dus het komt goed terecht. Je moet alleen wel op tijd boeken bij Tao: volgens mij lopen de expedities maanden van tevoren vol…Ik hoop dat het lukt en heel veel plezier gewenst in de Filipijnen!

Reply
Annemart 6 september 2016 - 16:09

Hoi Karlijn, ik sta op het punt om de boottocht ook te boeken, maar ik heb redelijk snel last van zeeziekte door de deining van de zee. Is dat met deze tocht ook zo? Heb je hier last van gehad? Dit is ongeveer het enige waarom ik erg twijfel of ik het wel of niet moet doen, omdat 5 dagen zeeziek op een boot zitten, niet fijn is! Ik hoor het graag, groetjes Annemart

Reply
Karlijn 6 september 2016 - 17:33

Hallo Annemart, dank voor je bericht! Ik heb soms ook last van zeeziekte, maar tijdens deze boottocht heb ik daar geen problemen mee gehad. Niemand in onze groep. De boot is vrij stabiel door de twee grote drijvers die Filipijnse boten hebben. Maar ik moet er wel bij zeggen dat wij rustig weer hadden en bijna geen golven, waardoor de omstandigheden erg goed waren. Maar als je erg gevoelig voor bent voor zeeziekte en je treft minder goed weer, dan kan het toch best lastig worden. Ik weet ook niet of pilletjes tegen zeeziekte je goed helpen? Veel succes met beslissen!

Reply
Jony 2 januari 2016 - 12:37

Hallo Karlijn,

Bedankt voor je snelle reactie. Wij gaan zeker deze site even bezoeken. Goed om te lezen dat het geld geïnvesteerd in de eilandgemeenschap. Wij verheugen ons nu al.

Reply
Rachel Bosman 11 januari 2016 - 20:58

Hoi Karlijn,
Wat een mooie, informatieve en vrolijke website heb je! Ik zit in momenteel in de droom/plan fase van een wereldreis. Mijn idee was om Zuid Amerika te gaan ontdekken: van Patagonië naar Panama. Toen sloeg vorige week toch de twijfel toe of ik me alleen op dit continent moet richten (want: nog nooit geweest, Azië fan en een minder enthousiaste blog over Zuid Amerika gelezen).
Dus ik vroeg me af welke route jullie in jullie eerste wereldreis hebben genomen? En misschien heb je nog een leuke tip om Zuid Amerika te combineren met iets totaal anders?

Reply
Karlijn 12 januari 2016 - 20:21

Dank je Rachel 🙂 ! Wat gaaf dat je een wereldreis wilt gaan maken, ik verkeer alweer in een staat van heimwee naar onze reis 😉 Ik vind Zuid-Amerika geweldig, zeker als je helemaal van Patagonië naar Panama wilt reizen. Zo gaaf wat je dan allemaal tegenkomt: bergen, gletsjers, jungle, allerlei volkeren, kleurrijke steden, strand…helemaal super! Ik ben ook een echte Azië-fan, maar Zuid-Amerika komt op een goede tweede plaats. Tijdens onze eerste wereldreis hebben we de Galapagos Eilanden gedaan, Paaseiland en Patagonië. Toen zijn we via Buenos Aires naar de Iguazu Falls gereisd en vervolgens maakten we de oversteek naar Nieuw-Zeeland. We zijn ook op de Cook Islands geweest en toen via Sydney naar Azië gereisd. Daar zijn we vijf maanden geweest, in verschillende landen. Tijdens eerdere reizen bezochten we Peru, Bolivia en Noord-Chili al.

Het voordeel van 1 continent zijn de kosten, want je bespaart zo flink op vliegtickets. Bovendien heb je dan misschien de tijd om landen uitgebreider te bezoeken en iets langzamer te reizen. Zuid-Amerika is zo gevarieerd, dat het qua afwisseling wel goed moet zitten. Wil je Zuid-Amerika toch met een ander gebied combineren, dan denk ik al snel aan de eilanden van Frans-Polynesië. Of eventueel doorreizen na Panama, naar Guatemala, Mexico en Nicaragua (mijn persoonlijke favoriet in dat gebied). Of naar Cuba, of eilandhoppen in het Caribisch gebied. Nieuw-Zeeland is ook een mogelijkheid, maar dat is niet iets totaal anders dan Patagonië. Keuzes maken is lastig! Als je denkt dat je Azië heel erg gaat missen (kan ik me ook voorstellen 😉 , dan zou je een rondje wereld kunnen doen en via Zuid-Amerika en Sydney (bijvoorbeeld) naar Azië kunnen reizen. Maar ik denk dat overland reizen in Zuid-Amerika zeker net zo geweldig is! Succes met plannen, ik ben benieuwd wat het wordt!

Reply
Marlous 6 februari 2016 - 05:17

Hoi Karlijn,

Fantastische website! Mag ik vragen hoeveel je gespaard hebt voor je laatste wereldreis?

Groetjes,

Marlous

Reply
Karlijn 6 februari 2016 - 13:41

Hoi Marlous, ik stuur je even een mailtje om je vraag te beantwoorden!

Reply
Rob 7 mei 2016 - 23:08

Hoi Karlijn,

Dank voor je inspirende tips en beelden van jullie reis naar de Seychellen. Wij zijn net terug van een reis in jullie voetsporen! Heerlijk genoten in de Copolia Lodge, rondtoeren op Mahe, fietsen op La Digue en genieten op Praslin. Dank voor de toptip Copolia, ook een van onze hoogtepunten! Veel reisplezier! Groet, Rob

Reply
Karlijn 8 mei 2016 - 10:21

Hoi Rob, wat leuk om te horen! Fijn dat jullie de Seychellen ook zo mooi vonden en dat jullie iets aan mijn blogs hebben gehad. Copolia is nog altijd een van de mooiste hotels waar we ooit hebben geslapen 🙂 Dank voor je bericht!

Reply
luuk 30 mei 2016 - 11:50

Hi Karlijn,

dit moet een super trip zijn geweest.

een vraag, weet jij zo of er ook een andere organisatie is als Tao? wij willen namelijk ook een zeil trip doen maar Tao zit vol de periode dat wij willen. of heb je een andere tip?

alvast super bedankt voor je reactie.

gr,
luuk

Reply
Karlijn 30 mei 2016 - 19:32

Hoi Luuk, jammer dat Tao vol zit! Ik heb even moeten zoeken, want uit mijn hoofd kende ik geen alternatieven voor Tao. Ik kwam via deze link wat opties tegen:
https://www.tripadvisor.co.nz/ShowTopic-g294255-i8273-k8041607-Alternative_to_TAO-Palawan_Island_Palawan_Province_Mimaropa.html . Ik heb zelf geen ervaring met deze organisaties, maar misschien zit daar iets bij? Ik hoop dat je een gaaf alternatief vindt!

Reply
Ellen 20 juni 2016 - 20:49

Hi Karlijn,

Ik heb al eens eerder contact met je gehad over onze wereldreis en dan aangaande Hawaii. Ik zou nu je hulp goed kunnen gebruiken voor Filipijnen. We hebben daar 39 dagen. De huidige planning is: Manilla – Coron – El Nido – Palawan – Cebu – Siquijor – Bohol – Manilla – Noord Luzon. We komen met deze planning niet in Negros, Panay (Borocay) en Mindoro. En ik weet niet of we hier de juiste beslissing mee maken. Hopelijk heb jij hierover een mening. En is de planning wel te doen qua tijd…?

Groeten,
Ellen

Reply
Karlijn 20 juni 2016 - 21:37

Hallo Ellen, leuk dat je nog steeds druk aan het plannen bent! Wat betreft je vraag: 39 dagen is ruim de tijd voor de Filipijnen. Je kunt nu eenmaal niet alle eilanden zien en je moet keuzes maken (hoe lastig dat ook is 😉 ). Als je Palawan en Siquijor maar hebt, dan heb je volgens mij het belangrijkste te pakken, want dat zijn de allermooiste plekken. En Noord-Luzon is ook geweldig, omdat het daar juist om de bergen en de rijstterrassen gaat. Dat is een mooie afwisseling met alle stranden. Ik ben zelf niet op de eilanden geweest die je nu wilt overslaan, behalve op Negros. Dat vond ik een mooi eiland, maar geen must. Ik zou in jou geval óf wat meer tijd nemen op de eilanden die nu op je lijst staan, óf er maximaal 1 eiland bij nemen. Het reizen op de Filipijnen is best vermoeiend, omdat je steeds moet varen of vliegen. Het zou zonde zijn als je voor je gevoel alleen maar onderweg bent. Als ik zelf een extra eiland zou moeten kiezen, zou dat Boracay zijn, omdat ik daar heel benieuwd naar ben. Het schijnt wel overtoeristisch te zijn, maar toch erg mooi. Maar ik denk dat je met de eilanden die je nu wilt bezoeken een perfecte mix van eilanden te pakken hebt, die je in een relaxed tempo kunt bezoeken. Ik hoop dat je hier iets aan hebt, heel veel plezier gewenst alvast!

Reply
Ellen 27 juni 2016 - 12:36

Hi Karlijn,

Bedankt voor je reactie. Ik wilde misschien zuid negros doen in plaats van cebu. En cebu alleen gebruiken als doorsteek naar palawan, maar ik weet het even niet meer. Misschien zijn de eilanden palawan, Coron, noord luzon, siquior en bohol wel voldoende. Helemaal gezien ons 4 jarig zoontje. Een andere vraag: bij iedereen zie ik dat de reis gestart wordt met palawan, terwijl ik wilde starten in bohol en als laatste via palawan naar noord luzon. Is dit zo’n gekke keuze? Bedankt voor het meedenken en petje af voor het bijhouden van je pagina en reacties!

Reply
Karlijn 27 juni 2016 - 17:56

Dank je Ellen! Ik kan me best voorstellen dat dat rijtje eilanden voldoende is, zeker omdat jullie met een kind reizen. Wij vonden Negros wel handig, omdat je makkelijk op Dumaguete kunt vliegen en vanuit daar goede boten naar Bohol en Siquijor kunt pakken. Van Cebu weet ik zelf niet genoeg…Het klopt dat veel mensen eerst met Palawan beginnen, maar volgens mij zit daar geen diepere reden achter. Tenminste, bij mij niet. Ik wilde eindigen met Noord-Luzon, zodat ik geen binnenlandse vlucht meer had voor mijn internationale vlucht, maar verder maakte het niets uit. Het is juist wel goed om Palawan en Noord-Luzon tot het laatst te bewaren, dan eindig je met de hoogtepunten 🙂 !

Reply
Ellen 1 juli 2016 - 20:25

Bedankt Karlijn! We weten de route nu min of meer. Nu plannen van Myanmar, China, Hawaii en de VS. Gr. Ellen

Karlijn 2 juli 2016 - 13:17

Leuk! Veel succes 🙂

ellen 4 juli 2016 - 14:42

Hi Karlijn, nog 1 laatste vraag over filipijnen (wat een geplan, zo´n wereldreis…). Ik heb de keuze tussen oud en nieuw in palawan (el nido) of Siquijor. Wat zou jij doen?

Alvast bedankt!!!!

Karlijn 4 juli 2016 - 16:07

Hoi Ellen, ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik denk dat El Nido beter is. Net wat drukker en gezelliger, en waarschijnlijk zijn daar ook meer reizigers. Prima plek voor oud en nieuw!

Antoon Tychon 25 juni 2016 - 11:11

Wat een inspirerende blog heb je Karlijn, leuk om te lezen, mooie fotografie en veel herkenning bij landen die ik zelf bezocht heb. Ik ga je volgen.

Reply
Karlijn 25 juni 2016 - 19:11

Hallo Antoon, dank voor je leuke reactie! Heel leuk dat je me gaat volgen, bedankt 🙂

Reply
Hans Handgraaf 16 augustus 2016 - 16:08

Allereerst complimenten voor de site. je krijgt meteen weer zin om te reizen.
Als jou favoriete stranden geef je aan de Malediven. Reis tip van mij, ga eens kijken op de Seychellen, het wemelt daar van mooie stranden, die de Malediven stranden ver overtreffen. Vooral op het eiland Praslin, vb Anse Lazio , Anse Georgette en Anse Kerlan. Ook een aanrader is Anse D`argent op het eiland La Dique. Ikzelf heb heel wat tropen stranden gezien, Van malediven (4 eilanden), St Maarten,Tobago, Cuba, ABC eilanden Mexico,Bali,Maleisie (Perhentium,Tioman en Pangkor Laut) Thailand, Hua Hin, kho samui, Krabi Kho pippi, Phuket, tot aan de Seychellen (Mahe,Praslin,La dique en Aride). Uiteraard, smaken verschillen maar Voor mij zijn de Seychellen stranden nog niet overtroffen( ik heb helaas nog geen pacif islands op mijn lijstje). Je camera begint zelfs van genot te lachen. Over de fauna van de eilanden nog maar niet te spreken. Dus als je in de gelegenheid bent…….

Reply
Karlijn 16 augustus 2016 - 16:48

Dank voor je reactie Hans! Ik heb een paar jaar geleden inderdaad een lijstje met favoriete stranden gemaakt, maar toen was ik nog niet op de Seychellen geweest 😉 In 2014 was ik daar wel en ik vond het inderdaad fantastisch mooi! Mijn favorieten waren de stranden op La Digue, al was Anse Lazio ook schitterend. De Seychellen zijn geweldig, ik ben ook helemaal fan!

Reply
Sven 16 september 2016 - 09:57

Hi and thanks for a great blog!
I have previously used your Japan-itinerary and it was awesome. Now I’m planning my next trip which will last two weeks. My options are either South Africa or Burma.

Which one would you recommend the most (considering I have two weeks) and why?

Reply
Karlijn 17 september 2016 - 20:14

Hi Sven, so happy to hear my Japan-itinerary helped you! Your next trip will be awesome too, if you have to choose between Burma and South Africa, because they are both great choices. Although very different, which makes choosing difficult! Burma is simply amazing, I loved every second of that trip thanks to the amazing culture and people. It’s still my favorite country, together with Japan. But South Africa is also stunning, thanks to it’s landscapes, great cities and wildlife. Normally I would advise to go to Burma, because it’s changing quite fast. But for two weeks South Africa might be the better choice. You can easily pick a part of the country (Capetown, Stellenbosch, the Garden Route, Addo NP for instance), rent a car and design an amazing two week trip. You can return again for another region. But in Burma you would really miss certain things and you would have to rush. Which would be a shame! Hopefully this helps you decide, good luck with choosing!

Reply
Hans Bakker 20 november 2016 - 15:06

Hallo Karlijn, wat een leuke site is dit en doet ook veel inspiratie op. Ik heb een vraag wij willen van de zomer met vrienden van ons naar Bali. Dus het gezelschap bestaat uit 1 gezin (2 volw en 3 kids) en 2 volw. Zoals gezegd willen we dit volgend jaar samen naar Bali toe. Nu willen we losse tickets boeken en vervolgens zelf 3 apartementjes oid ergens boeken waar we in elk huisje ongeveer een week willen blijven. Vakantie duur is overigens drie weken. Nu is mijn vraag of je wellicht wat tips hebt. Ik hoor graag van je. Groet Hans

Reply
Karlijn 21 november 2016 - 10:26

Hallo Hans, wat leuk dat jullie naar Bali gaan! Heerlijk eiland 🙂 Ik denk dat het voor jullie misschien de moeite loont om villa’s te huren. In Bali is de prijs-kwaliteitverhouding ontzettend goed en je kunt daar voor een hele leuke prijs prachtige villa’s met zwembad huren. Aangezien jullie met z’n zevenen zijn is dat misschien een leuke oplossing. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar ik weet dat er in Canggu en omgeving hele mooie villa’s te huur zijn en in Ubud en omgeving vast ook. Ik heb even snel gegoogled en ik kwam meteen terecht op Villas.com (onderdeel van Booking.com) waar mooie huizen op staan. Hopelijk kun je zo iets moois vinden!

Reply
Nelle 4 februari 2017 - 11:05

Hallo Karlijn.
Via de KLM kwam ik bij Koyasan en toen bij jou. Je beschrijft een tempelbezoek zo dat wij, mijn man, die beiden begin tachtigers zijn, zin kregen daarheen te gaan. Is dat nog te doen voor ons? Wij zijn wel fit, maar mijn man kan niet meer heel lang lopen door zijn rug. We denken er over Koyasan op te nemen in een reis naar Japan. Is het, denk je, het beste alles door een gespecialiseerd reisbureau in orde te laten maken of kunnen we het zelf organiseren?
Ik geniet van je blog, wat een reizen heb je gemaakt!
Graag je advies, vriendelijke groet,
Nelle Amons

Reply
Karlijn 4 februari 2017 - 13:28

Hallo Nelle, bedankt voor je bericht en wat leuk dat je mijn blog hebt gevonden! Toch wel bijzonder om eens bericht te krijgen van enthousiaste reizigers op leeftijd. Ik denk dat Koyasan op zich prima te doen is. Er rijdt een bus in het dorp tussen alle tempels, mocht het wandelen wat te veel worden. Japanners zijn heel vriendelijk en beleefd en je hoeft niet bang te zijn dat je steeds moet haasten bij de bus. Het slapen bij de monniken is erg bijzonder, maar je slaapt dan wel op matrassen (futons) op de grond. Die zijn op zich comfortabel, maar ik vind het lastig inschatten of de in- en uitstap op de grond problemen oplevert met een zwakke rug.

Over het organiseren van de reis: Japan kun je prima zelf regelen. Wij boekten bij Tozai Travel (www.tozai.nl) een Japan Rail Pass en daarmee zijn we het hele land door gereisd. De trein is een geweldig vervoersmiddel in Japan. We hebben in Tokyo al onze stoelen gereserveerd, in de wetenschap dat we die ook weer makkelijk konden wijzigen. Maar vooraf boeken is niet eens nodig, er is altijd wel plek in de trein. Onze hotels hebben we allemaal zelf van tevoren via Booking.com geboekt. Die moet je wel echt vastleggen, want ze kunnen in drukke tijden snel vol lopen. Natuurlijk is het organiseren daardoor wel veel werk en ook ter plekke ben je op jezelf aangewezen. Wij liepen bijvoorbeeld steeds met al onze bagage van het treinstation naar ons hotel, maar dat is voor jullie waarschijnlijk geen aanrader. Het grote voordeel van het zelf organiseren, is dat het veel goedkoper is dan reizen via een reisbureau. Ik zag dat Tozai Travel (een echte Japan-specialist) ook individuele rondreizen samenstelt. Misschien is het handig om eens te kijken wat zij kunnen aanbieden en tegen welke prijs. Misschien valt het wel mee en blijkt dat net een iets meer ontspannen manier van reizen.

Heel veel succes en als je meer vragen hebt, dan mag je me altijd een bericht of een mail sturen, via kmeulman@gmail.com!

Reply
Jeroen Stans 18 juni 2017 - 21:30

Hi Karlijn,
Wat een tof blog! (En dito reizen sinds je eerste reis 😉)
Ik zocht naar reisverhalen over Nicaragua en kwam al snel op je blog uit. Waarom kende ik dit niet eerder?! Mijn twijfels over met een slee de vulkaan af gaan zijn alleen maar toegenomen. Maar wat een kleurrijk land en enthousiast verhaal over Isla de Ometepe. Zelf vertrek ik over een paar weken voor 3,5 week naar Nicaragua. Vanaf Managua meteen door naar Little Corn. Ik wil daarna veel zien, zonder alleen maar onderweg te zijn. Ik dacht aan, heel grof, de ronde Granada-Matagaya-Leon-San Juan del Sur. Met Isla de Ometepe, uiteraard. Zie ik dan nog iets over het hoofd en heb je nog een gouden tip?
Alvast dank, benieuwd naar je volgende reizen!
Groet,
Jeroen

Reply
Karlijn 19 juni 2017 - 19:19

Hee Jeroen, wat leuk dat je mijn blog hebt gevonden! Alles goed? Gaaf ook dat je naar Nicaragua gaat, vond ik echt een geweldig land. En met 3,5 week heb je in elk geval mooi de tijd. Naar Little Corn had ik zelf ook graag gewild, maar ik had helaas geen tijd meer. De ronde die je beschrijft klinkt prima, die heb ik zelf ook ongeveer gedaan. Ik had maar twee weken in Nicaragua, maar collega-blogger Travellust.nl is er volgens mij vier weken geweest. Zij heeft waarschijnlijk wel tips die buiten mijn standaard route liggen. Succes en alvast veel plezier gewenst! En met dat vulkaanboarden komt het ook vast goed, ik was de enige loser in de groep die van de vulkaan is af gewandeld 😉

Reply
Sanne Bonnes 21 augustus 2017 - 18:18

Hee Karlijn,

Ik ben net terug van 4,5 week Hawaii en het was bijzonder prettig om jouw reisschema te kunnen gebruiken. Bedankt hiervoor.

Groetjes Sanne

Reply
Karlijn 23 augustus 2017 - 03:06

Hoi Sanne, fijn dat je er iets aan gehad hebt! Hopelijk heb je een prachtige reis gemaakt 🙂

Reply
Frans Schermer 20 september 2017 - 23:38

Hoi Karlijn,

Hoi Karlijn, prachtige foto’s! Kwam via zoeken op “Jaipur” op je website. Ik fotografeer zelf ook graag op reis. Helaas is afgelopen winter in Buenos Aires m’n camera gestolen. Heb gelukkig een flink bedrag van de reisverzekering terug gekregen, dus ik kan weer iets aanschaffen ter vervanging. Nu zag ik dat jij met zo’n mooie compacte Sony de wereld rondreist. Dat lijkt me ook wel wat, maar ik zit een beetje met de accucapaciteit. Met mijn vorige cam (Canon 6D) kon ik dagen vooruit zonder batterij te wisselen. Ik weet dat het met een A7 een stuk minder is, maar ben vooral benieuwd naar je ervaring in wat koudere streken. Misschien ga ik in november een weekje naar India en vlieg daarna door naar Nepal om weer eens een trekking te maken. Was er al eerder, supermooi, maar ook frisjes, in de lodges vaak ver onder nul ‘s nachts en soms niet de mogelijkheid om te rechargen. Wat denk je, zou dat te doen zijn? Of toch maar weer een dikke DSLR? Canon heeft net de 6D MK2 uitgebracht, daar kan ik sowieso mee uit de voeten, maar het is wel veel sjouwen, zeker op grote hoogte……
Alvast dank, nog veel reisplezier,
Frans

Reply
Karlijn 21 september 2017 - 09:47

Hoi Frans, wat balen dat je camera is gestolen! Ik heb zelf inderdaad een Sony A7II en ik vind het in alle opzichten een geweldige camera. Met uitzondering van, inderdaad, de accucapaciteit. Ik moet vaak na een dag alweer de accu opladen en ik heb er dan ook altijd twee bij me. Als ik naar een gebied zou gaan waar de elektriciteit beperkt is, zou ik zelfs nog een extra reserve-accu meenemen. Ik heb helaas nog geen ervaring in wat koudere streken, ik heb deze camera nu anderhalf jaar. In maart ga ik naar Lapland, dus ik moet ook even kijken hoe het dan werkt. In elk geval maar extra accu’s mee en ze desnoods mee naar bed nemen om ze warm te houden 😉

Reply
Frans Schermer 21 september 2017 - 22:46

Hi Karlijn, dank voor de eerlijke waarheid. Batterijen in de slaapzak (in Nepal) deed ik met de Canon ook al 😉
Maar misschien moet ik toch maar voor de A7 gaan en een beetje zuiniger zijn met foto’s maken! Net als in het analoge tijdperk….
Heb je hier al eens naar gekeken?
http://she-explores.com/stay-equipped/goal-zero-venture-30/
Maart in Lapland, dan is het daar nog winters? Wel prachtig, hoop dat je het noorderlicht kan spotten!

Reply
Karlijn 22 september 2017 - 09:23

Hoi Frans, dat is inderdaad een handig ding!

Als het goed is, is het inderdaad nog echt winter in Lapland. We hopen op het Noorderlicht, fingers crossed! Succes met je keuze voor een nieuwe camera 🙂

Reply
Miriam 20 oktober 2017 - 14:29

Hoi Karlijn,
Wat leuk je reisverhaal naar Flores te lezen.
Wij gaan in november naar Bali en we willen van daaruit vliegen naar Flores.
Het is de bedoeling daar alle mooie bezienswaardigheden te gaan bekijken, zoals de Keli Mutu Vulkaan, de komodovaranen en nog veel meer. We denken aan vliegen van Denpasar naar Moni/Ende en van daaruit helemaal te reizen naar Labuhan Bajo – Komodo – Rinca – Birma – Sumba en weer terug naar Depasar (evt. via Lombok of via Labuhan Bajo).
Wij vinden deze reis niet zo compleet via een BL reisburo, dus gaan we een gids ter plekke zoeken in Moni/Ende.
Wellicht heb jij hiervoor een tip? Of ken je een gids die ons kan rondrijden?
Grts,
Miriam

Reply
Karlijn 20 oktober 2017 - 16:10

Hoi Miriam, wat een gave plannen! Wij hebben een auto met chauffeur gehuurd op Flores. In deze post vind je meer informatie en zijn e-mailadres: https://karlijntravels.com/route-reis-flores-indonesie/. Mocht Max geen tijd hebben of te duur zijn (ik hoorde dat zijn prijzen zijn gestegen), dan kun je eens kijken bij Teddy Aimbal, een vriend van Max: http://flores-tours.cadratin.ca/11days.php. Een andere optie is BetterPlaces.nl, waarbij je bij een lokale reisagent je reis op maat kunt laten maken, mocht je alles toch willen regelen van tevoren. Succes!

Reply
Frans Schermer 4 november 2017 - 10:09

Hoi Karlijn, ik heb gisteren m’n visum voor India opgehaald, vertrek a.s. donderdag voor tripje van 5 weken India/Nepal, hoera! Moet nog wel even op pad voor een camera (zie berichten hierboven…..). Overstap naar Sony A7 lonkt, ik was benieuwd welke objectieven jij gebruikt. Zat zelf te denken om het gewicht zo beperkt mogelijk te houden, en twee mooie prime-lensjes erbij te kopen, bv de 28 mm 2.0 en 85 mm 1.8. Of de body met kitzoom (28-70) en dan bv de 35 2.8 erbij. Nog andere suggesties? Alvast dank!

Reply
Karlijn 4 november 2017 - 10:28

Hoi Frans, ik heb zelf de 16-35 mm, 55 mm 1.8 en de 70-200 mm van Sony. Die eerste twee lenzen zijn echt heel goed, de 55 mm nog beter dan de groothoek. Deze set werkt voor mij goed, maar Wat jij voorstelt klinkt ook prima. Geniet enorm van je reis!

Reply
Frans Schermer 4 november 2017 - 10:49

Hoi Karlijn, dan heb je een prachtige set objectieven! De 55 1.8 is een superlens zie ik op de reviews, bedankt voor de tip. Ik ga vandaag maar eens bij de Kamera Express langs om eens te proberen 😉

Reply
Frans Schermer 12 november 2017 - 16:35

Namasté Karlijn! Alweer een dag of twee in Jaipur, morgen naar Bundi, met Sony A7 ii 🙂
Perfecte camera voor straatfoto’s (heb naast de standaard zoom de 35 2.8 CZ erbij genomen),, wel een beetje batterij-stress zo nu en dan…. Nog dank voor de tips, groetjes, Frans

Reply
Karlijn 13 november 2017 - 09:56

Graag gedaan Frans! Hopelijk houdt de batterij het goed. Ik kan me voorstellen dat ‘ie overuren maakt in India, het meest fotogenieke land ter wereld. Geniet van je reis!

Reply
Lindsay 1 december 2017 - 10:01

Hallo Karlijn,

Na het zien van jouw foto’s en het lezen van jouw ervaringen, heb ik al spijt dat ik slechts 5dagen Reykjavik geboekt heb.
Graag had ik van jou enkele tips and tricks van deze stad willen weten. Heb je bv aanbevelingen om excursies te boeken?

Reply
Karlijn 1 december 2017 - 13:14

Hoi Lindsay, het is inderdaad een beetje zonde om vijf dagen alleen maar in Reykjavik te blijven. Het is een hele leuke stad, maar in een dag heb je het meeste wel gezien. In je hotel kunnen ze je vast helpen met excursies boeken, maar je kunt ook gewoon zelf een auto huren en aantal mooie dingen in de omgeving gaan bekijken. De Golden Circle sowieso, maar misschien is het wel haalbaar om wat verder langs de zuidkust te rijden. Wij hebben zelf geen excursies geboekt vanuit Reykjavik, omdat we al een complete autorondreis hadden geregeld. Succes en veel plezier in IJsland!

Reply
VICKY 12 december 2017 - 14:58

Dag Karlijn
Vorig jaar hebben we drie weken rondgetrokken in Bali. Nusa Penida en Sidemen vonden wij zalig.
Volgend jaar zouden we in november terug naar Azië willen. Ongeveer voor drie weken. Ik dacht aan Taiwan en de Filippijnen na het lezen van jouw blog.
Zijn er eventueel andere bestemmingen die je meer aanraadt in deze periode?

Reply
Karlijn 12 december 2017 - 21:11

Hoi Vicky, mooie plannen! Taiwan en de Filipijnen zijn allebei heerlijke bestemmingen, maar totaal verschillend. Ik zou je ook Japan enorm kunnen aanraden. Dit is nog altijd mijn favoriete land en in november is het hele landschap knalrood, oranje en geel van de prachtige herfstkleuren. Een hele mooie tijd om daar te zijn! Veel succes met kiezen 🙂

Reply
Robert 18 december 2017 - 16:01

Hoi Karlijn, hier nog een reisverslaafde! Wat een geweldige website, ik droom al helemaal weg! Het liefst stap ik zo snel mogelijk het vliegtuig in om de hele wereld over te reizen. Helaas is dit niet mogelijk omdat ik studeer, dus blijft het vaak bij een citytripje (als dit al aan bod komt). Gelukkig mag ik volgend jaar een half jaar in Australië studeren, dus ik weet wel wat ik daar naast mijn studie ga doen! 😉

Ik heb een vraagje; reis je alleen? Ik heb niet veel vrienden die in zo’n financiële situatie zitten dat ze met mij mee kunnen. Een citytrip alleen klinkt best wel gek vind ik… Als je alleen reist, heb je nog tips o.i.d. wat mij de knoop laat doorhakken om die citytrip in mijn eentje te gaan doen?

Groetjes Robert

Reply
Karlijn 18 december 2017 - 20:00

Hoi Robert, gaaf dat je naar Australië gaat! Geweldig land 🙂 Ik reis bijna altijd met mijn vriend, maar soms ga ik ook alleen weg. Dit jaar ben ik een paar weken naar Bali geweest en was ik alleen in Londen, en vorig jaar ben ik naar Berlijn gegaan. Tien jaar geleden was ik drie maanden alleen in China en mijn eerste lange reis (naar Australië o.a.) was ook alleen. Een citytrip alleen vind ik dus helemaal niet gek, leuk juist! Je hebt alle kansen om precies te doen waar jij zin in hebt en dat is echt een luxe. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan soloreizen, maar het is echt leuk op z’n tijd. Ik heb ooit deze post over de voor- en nadelen van alleen reizen geschreven: https://karlijntravels.com/alleen-op-reis/, daarin staat precies hoe ik erover denk. Een citytrip is ideaal als je het alleen reizen een keer wilt proberen: niet te lang, niet te ver en als je het echt niets vindt, ben je zo weer thuis. Gewoon doen 🙂 !

Reply
Eveline 21 februari 2018 - 16:54

Hoi Karlijn,

Ik volg je blog al jaren en vind deze erg fijn voor reisinspiratie!
Mijn vriend en ik zijn van plan dit jaar naar Afrika af te reizen, dit is onze eerste reis naar dit continent. Mijn droom is al jaren om op safari te gaan en deze prachtige beesten (en mooie natuur) in hun natuurlijke omgeving te zien. Nu zijn we enorm aan het twijfelen tussen Zuid-Afrika en Tanzania. Ik weet dat jij in beide landen geweest bent: welke zou jij als eerste reis naar Afrika aanraden en waarom? Zuid-Afrika vs Tanzania? Ik ben erg benieuwd naar jouw mening!

Groet,
Eveline

Reply
Karlijn 21 februari 2018 - 18:37

Hoi Eveline, wat leuk om te horen en wat gaaf dat je naar Afrika wilt! Zuid-Afrika en Tanzania zijn totaal andere bestemmingen. Zuid-Afrika is heel fijn omdat je er zelf kunt rijden en het land heel gevarieerd is. Je hebt natuurlijk de safariparken, maar ook bergen, mooie kust, gave steden en nog veel meer. Zuid-Afrika is bovendien een stuk goedkoper dan Tanzania en het eten (en de wijn!) is er fantastisch. Zuid-Afrika is ook vrij Westers, wat Tanzania helemaal niet is. In Tanzania had ik meer het echte Afrika-gevoel, met traditionele markten, stammen en afgelegen gebieden. Tanzania is ook het ultieme safariland en als je de grote trek wilt zien, moet je hier zijn. Bovendien kun je lekker afsluiten op Zanzibar, ook heerlijk. Kortom: ik vind het moeilijk on te kiezen! Wil je lekker op eigen houtje roadtrippen en veel variatie, dan is Zuid-Afrika je beste keus. Ga je vooral voor de safari’s, dan heeft Tanzania een streepje voor. Succes met kiezen, ik ben benieuwd wat het wordt!

Reply
Nicky 17 april 2018 - 13:00

Hoi Karlijn,
Wij zijn net terug van onze vakantie in Hawaii. We hebben de Eilanden Ohau,Big Island en Maui bezocht. Ik wil je graag bedanken voor alle tips op deze site, we hebben er veel gebruik van gemaakt. Zeker op de road to Hana! Zonder jou hadden we nooit geweten dat Red Sand beach bestaat, echt prachtig, had m niet willen missen!
Veel plezier op je volgende reizen

Groetjes Nicky

Reply
Karlijn 18 april 2018 - 14:19

Hoi Nicky, wat fijn om te horen! Ik hoop dat jullie Hawaii net zo geweldig vonden als ik 🙂

Reply
Regina Makadoero 5 maart 2019 - 14:15

Beste Karlijn,
Mag ik je vragen van welke accomodatie in Ubud je gebruik hebt gemaakt? Ik ga deze zomer wellicht jouw rondje Bali doen ( Ubud, Sidemen, Bukit, Canggu) en heb er vreselijk zin in.
Bedankt voor jouw mooie verhalen en tips!
Met hartelijke groet, Regina

Reply
Karlijn 5 maart 2019 - 15:26

Hallo Regina, ik heb in Ubud in Sri Ratih Cottages gezeten en in Tetirah Boutique Hotel. Allebei heel leuk! Veel plezier met plannen 🙂

Reply
Kim 4 juni 2019 - 22:01

Beste Karlijn,

Ik heb met veel plezier je website gelezen. In januari willen mijn man en ik naar een tropische bestemming. Ik twijfel tussen Zanzibar en Mauritius.
Ik zie dat je op beide eilanden bent geweest. Welk eiland heeft jouw voorkeur? Wij zijn wel een stukje ouder (50, maar nog helemaal fit :-)).
Het zal voornamelijk relaxen worden en af en toe een tripje (we willen 9 dagen gaan).
Aan de ene kant hou ik ook van een luxe resort, maar dat all inclusive hoeft voor mij ook niet zo. We houden van vis eten, volgens mij kan je dat weer beter op Zanzibar?
Ik heb een optie op dit resort: https://www.zurizanzibar.com
Vrij nieuw en ik vind het er geweldig uitzien, maar twijfel toch nog steeds of Mauritius niet meer voordelen heeft. Ik vind de bergen van Mauritius ook prachtig.

Ik kijk uit naar je antwoord!

groetjes,
Kim

Reply
Karlijn 5 juni 2019 - 10:04

Hoi Kim, bedankt voor je bericht! Pfff, je stelt me wel voor een onmogelijke keuze hoor. Mauritius en Zanzibar zijn zulke andere eilanden, en allebei geweldig. Op allebei de eilanden is genoeg te doen. Zanzibar heeft Stone Town (waar ik helemaal verliefd op ben) en natuurlijk prachtige stranden. Ik denk dat ik nergens ter wereld zulk turquoise water heb gezien als daar. Maar Mauritius heeft inderdaad een schitterend binnenland, met ruige bergen en watervallen. De stranden zijn er ook prachtig, maar misschien net wat minder paradijselijk dan op Zanzibar. Het voordeel van Mauritius is dat je ook zelf een auto kunt huren en lekker op pad kunt gaan. Op Zanzibar heb je overal een dure taxi voor nodig. Qua resorts denk ik dat Zanzibar een streepje voor heeft, en Zurizanzibar ziet er geweldig uit. Op Mauritius zijn de resorts natuurlijk ook super, maar vaak wat grootschaliger en ook ontzettend duur. Kortom: je kunt het niet fout doen. Beide eilanden zijn geweldig! Succes met kiezen, ik ben benieuwd wat het wordt 🙂

Reply
Marlie Schuivens 13 juli 2019 - 21:11

Hallo Ward en Karlijn, wat is het toch geweldig om deze verslagen te lezen en bekijken!!
Wat zijn jullie toch aan het genieten en wat maken jullie toch allemaal mee.
Niet te geloven waar jullie komen🙈die stammen,dat je daar bij kunt komen!!!
Ik begrijp nu echt jullie hobby😂😂 wij wensen jullie nog een prachtige tijd, zo kunnen wij ook genieten!!
Liefs André en Marlie🙋‍♀️🙋‍♀️

Reply
Karlijn 15 juli 2019 - 06:46

Hoi Marlie en André, wat leuk om van jullie te horen! Vanuatu is inderdaad echt een bijzondere bestemming, waar het leven heel anders is dan we ooit eerder hebben meegemaakt. Die stammen zijn dan ook heel speciaal om te bezoeken. Het nieuwe weekverslag is in de maak!

Reply
wessel Mertens 23 juli 2019 - 16:32

Dag Karlijn,

Ik heb net per toeval jouw stukje gelezen over Moorea, heel erg interessant. Wij gaan er begin augustus naar toe voor 5 dagen. Eerst gaan we naar de Maori’s, dan Tahiti en daarna door naar Hawaii.
Ga zo door met deze want dat brengt ons op ideeën. Wij zijn een gezin van 4 personen en hebben al veel gereisd.
Grtz. Wessel.

Reply
Karlijn 24 juli 2019 - 11:06

Wat een gave reis wordt dat, allemaal topbestemmingen!

Reply
Wessel Mertens 23 juli 2019 - 18:20

Dag Karlijn,

Wij gaan van 5 augustus tot 10 augustus naar Moorea, heb jij suggesties wat we zeker moeten gaan doen? Wij zijn een gezin met 2 zoons van 14 en 19 jaar.
Alvast bedankt.

PS. wij gaan eerst naar New Zealand, alleen naar het Noorder eiland. Suggesties?

Grtz. Wessel

Reply
Karlijn 24 juli 2019 - 11:09

Op Moorea vond ik het whale watchen heel gaaf, we konden ze zelfs horen zingen (bij een poging tot zwemmen met ze). Een auto huren voor een dag is ook leuk, kun je zelf de mooiste baaien en uitzichtpunten opzoeken. En SUP’pen in de lagoon is ook een aanrader, tussen de roggen en haaien. Moorea is prachtig, een van de mooiste eilanden ter wereld!

Reply
Carolien 31 juli 2019 - 08:45

Dag Karlijn,
wat een geweldige blog heb jij ! Ik ben zelf iemand dat heel veel reist, meestal niet heel lange periodes aangezien ik maar weinig verlofdagen heb en ik graag meerdere keren per jaar op reis kan vertrekken.
Onze volgende verre bestemming zou de Seychellen worden eind februari / begin maart. Naar aanleiding van jouw blog ben ik van plan om alles zelf te boeken van vluchten, transfers en accommodaties. Wij houden ook van actief reizen in combinatie met relaxen.
Toch had ik nog enkele specifieke vraagjes over deze reis, wij zouden voor 10 a 12 dagen gaan.
Bedoeling is om net zoals jij hebt gedaan de 3 eilanden te verkennen.
– enig idee welk budget we zeker moeten voorzien? (ongeveer)
– jij bent geland in mahé en meteen ferry naar la digue genomen, is dit niet te vermoeiend na lang vliegen om dan nog eens via een boot te gaan? ik dacht misschien om eerst in Mahé te verblijven en dan pas de andere eilanden te verkennen met op het einde opnieuw een nacht in mahé?
– bij welke accommodatie op la digue waren de fietsen inclusief ? of heb je de huurfietsen apart bijgeboekt?
– raad jij aan om de huur auto + boottochten tussen de eilanden op voorhand te reserveren?

alvast enorm bedankt voor jouw advies 🙂

vele groetjes,
Carolien

Reply
Karlijn 1 augustus 2019 - 06:10

Hoi Carolien, ik zal proberen om je vragen te beantwoorden!
– Ons budget weet ik niet meer precies, maar volgens mij lag het tussen de 4500-5000 euro samen, voor twee weken, inclusief vluchten.
– Of je meteen de boot naar La Digue wilt nemen hangt af van jezelf. Wij kwamen vroeg aan en vonden het net zo handig om meteen maar door te reizen, maar er is ook wat voor te zeggen om eerst even bij te komen op Mahe. Ik zou daar wel echt de minste tijd doorbrengen, La Digue en ook Praslin zijn veel leuker!
– Bij onze accommodatie zaten de fietsen inbegrepen. Dat was Cabanes des Anges.
– Wij hebben de auto op Mahe vooraf geboekt, omdat ze die dan kwamen afleveren bij onze ferryaankomst vanuit Praslin. Hoefden we dat niet daar nog te organiseren. Op Praslin hebben we ter plekke een auto gehuurd voor een dag. De boot heb ik vooraf geboekt, omdat we toch al precies wisten wanneer we waar moesten zijn. Maar ik denk dat het ook prima daar kan, want de ferry’s zijn erg groot.

Succes met de voorbereidingen, de Seychellen zijn prachtig!

Reply
Roxanne 14 oktober 2019 - 11:11

Hi Karlijn!

Tijdens een wereldreis besefte ik dat de afritsbroek een update nodig heeft, een vrolijke versie! Na een ontwikkelingsproces van ruim een jaar is ZIPP2GO, een hippe en comfortabele afritsbroek, sinds september 2018 te online te koop.

De broek is gemaakt van 98% katoen en 2% elastane en momenteel zijn er vier prints. De eerste productie heeft plaatsgevonden in Vietnam, waar ik zelf ook bij ben geweest. De broek is gemaakt van 98% katoen en 2% elastane. Momenteel zijn er acht prints, in de maten 34, 36, 38, 40, 42 en 44.

De eerste productie heeft plaatsgevonden in Vietnam, waar ik zelf ook bij ben geweest om de fabriek te bezoeken. Als leek (ik werk als freelance doktersassistente) duurde het produceren ontzettend lang, het allereerste ontwerp was een simpele potloodschets waar ze zeker heel hard om gelachen hebben in Vietnam. Ik ben dan ook ontzettend trots dat ZIPP2GO aanstaande zondag te zien is bij 3 op Reis. Nienke draagt de broek tijdens haar reis door Australië!

Wellicht lijkt het je leuk om samen te werken, ik vind het natuurlijk super leuk als mensen m’n broek willen dragen (en promoten :)) Neem gerust contact met mij op voor meer informatie!

Vriendelijke groet,

Roxanne Polkamp
Tel: 06 19932867

Reply
Irene 28 oktober 2019 - 16:55

Hoi Karlijn,

Ik lees met veel plezier je blogs. Zo ook over Patagonië. Over 2 weken vertrekken we o.a. naar El Calafate waar we ook de gletsjer zullen beklimmen. De 2e dag willen we ook graag de boottocht doen die je beschrijft. Weet je nog waar je die die geboekt hebt?

groet,

Irene

Reply
Karlijn 28 oktober 2019 - 17:19

Hoi Irene, helaas weet ik dat niet meer! Het is alweer negen jaar geleden dat ik daar was en ik heb de details helaas niet bijgehouden. Maar deze tours zijn makkelijk te regelen, bij je hotel of in El Calafate zelf. In elk geval veel plezier gewenst, het wordt een prachtige reis!

Reply
Simon 30 december 2019 - 07:44

Hoi Karlijn,

Mijn vriendin wil graag naar Vanuatu. De reis vanaf Nederland duurt meer dan 35 uur en kost 1.500 euro. In je blog lijk je gematigd enthousiast. Zou je het wel aanraden om Vanuatu vanuit Nederland als reisbestemming te kiezen?

Groetjes,
Simon

Reply
Karlijn 30 december 2019 - 12:07

Hoi Simon, goede vraag! Ik vond Vanuatu prachtig, voornamelijk vanwege unieke dingen als het land diven en Mount Yasur op Tanna. Ook ons verblijf op Rah Island was heel speciaal. Ik zou dan ook alleen naar Vanuatu gaan vanuit Nederland in een tijd dat het land diven plaatsvindt (april-juni), want anders mis je iets heel bijzonders. Mijn soms inderdaad wat gematigde enthousiasme komt door twee dingen: onze planning en het weer. We zijn vier weken op Vanuatu geweest en voor het aantal eilanden dat we bezochten was dat te lang. Ik had gedacht dat er veel meer te doen zou zijn, maar op een eiland als Malekula is eigenlijk bijna niets. En wat er wel was kostte handenvol geld. Ik denk dat als we of drie weken waren gegaan, of een extra eiland hadden meegepakt, onze reis wat beter in elkaar had gezeten. De eilanden van Vanuatu, op Espiritu Santo na, hebben ook geen geweldige stranden. Het weer was bij ons ook een nadeel. We hebben dagenlang regen gehad, wat niet stimulerend werkte. Kortom: lastig! De dingen die we hebben gezien op Vanuatu waren fantastisch en als je die heel graag wilt meemaken, is het de reis zeker waard. Maar ik ben blij dat wij het konden combineren met Australië. Misschien zou je twee weken Vanuatu en twee weken Australië kunnen doen? Dat lijkt me ideaal! Succes met kiezen, ik hoop dat je iets aan dit onvolledige antwoord hebt 😉

Reply
Simon 8 januari 2020 - 09:15

Dankjewel! Heb ik zeker wat aan en zo onvolledig is het niet hoor. Ik denk ook dat het combineren met een andere bestemming een goede optie is, zeker nu je ook aangeeft dat twee weken wel genoeg kan zijn. Misschien is Australië een goede optie, maar dat ga ik nog eens goed bekijken!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.