Home Azië Seychellen of Malediven: welke reisbestemming past bij jou?

Seychellen of Malediven: welke reisbestemming past bij jou?

Door Karlijn

Stel, je hebt het grootste luxeprobleem ter wereld: je moet kiezen tussen de Malediven en de Seychellen. Waar ga je naartoe? Het zijn allebei droombestemmingen, met de mooiste stranden, een geweldige onderwaterwereld en alles om ultiem te relaxen. Ik heb het geluk dat ik zowel op de Malediven als op de Seychellen ben geweest. Dus is het tijd voor the battle of the bounty islands: wat wordt het, de Seychellen of de Malediven?

Ronde 1 – eilandhoppen: de Seychellen

De Malediven en de Seychellen zijn beroemd om dezelfde redenen: de witte stranden, de wuivende palmbomen, luxe en een kleurrijke onderwaterwereld. Toch zijn het heel andere bestemmingen. De Malediven bestaan uit talloze kleine eilandjes, met op een groot aantal een resort. Alléén een resort: er zijn geen andere hotels, winkels of restaurants. Wij zaten op Vilamendhoo Island en dat liepen we in een half uurtje helemaal rond. Het heeft voor mijn gevoel ook geen zin om meerdere eilanden op de Malediven aan te doen: het zijn allemaal dezelfde mooie koraaleilandjes, maar dan met een ander resort erop. Op de Seychellen zijn er meer mogelijkheden. De drie hoofdeilanden, Mahé, Praslin en La Digue, zijn een stuk groter en hebben een eigen karakter. Eilandhoppen is op de Seychellen dan ook ideaal. Elk eiland heeft haar eigen specifieke sfeer en het is leuk om die per fiets of huurauto te ontdekken.

Links de Malediven, rechts de Seychellen.

Seychellen of Malediven?

Ronde 2 – stranden: gelijkspel

De Malediven bestaan uit atollen, omringd door koraal. De stranden zijn spierwit, het water is helder turquoise en de stranden worden omringd door perfecte palmbomen. De eilanden zijn helemaal vlak en dat is de zee ook. Heerlijk om te zwemmen. De Seychellen zijn heuvelachtig en groen, met net zulke witte stranden. Kenmerkend zijn de enorme stapels granieten rotsen die de baaien omzomen. De zee kan hier vrij wild zijn. Heel anders, maar beide eilandgroepen hebben fantastische stranden. Kiezen kan ik écht niet. 

Boven de Malediven, onder de Seychellen.

Ronde 3 – duiken/snorkelen: de Malediven

Ik heb bijna nergens zo mooi gesnorkeld als op de Malediven. We hoefden alleen ons huisje maar uit te wandelen, over de babyhaaitjes aan de rand van de zee heen te stappen en dan konden we al snorkelen boven een geweldig rif. Gezond, kleurrijk koraal, honderden visjes, schildpadden, alles op zwemafstand. Voor duikers ook ideaal, want het rif had een steile, diepe koraalwand waar je prachtige duiken kon maken. Geweldig! 

Ronde 4 – budget: de Seychellen

Kijk, je hoeft natuurlijk niet met een watervliegtuig naar een verafgelegen eiland van de Malediven te gaan. Je kunt ook gewoon een boot pakken naar een eiland dat dichterbij hoofdeiland Male ligt. Maar dan nog zijn de Malediven gewoon duur. Heel duur. Je boekt een totaalpakket met vlucht, hotel en meestal all inclusive plus (alle drankjes, maaltijden en snacks inbegrepen). Op de Seychellen kun je het zo gek maken als je zelf wilt (privé-eilanden, dure luxeresorts), maar je kunt ook een huisje met eigen keuken op La Digue boeken en zelf koken. Een stuk goedkoper!

Hotels Malediven Seychellen

Boven: ons hotel op de Malediven, linksonder ons hotel op La Digue, rechtsonder ons hotel op Mahé (allebei de Seychellen).

Ronde 5 – eten: de Malediven

Ik dacht altijd dat ik niet van all-inclusive hield en dat is ook zo. Maar voor de Malediven maak ik graag een uitzondering. Misschien was het eten in ons resort uitzonderlijk goed, maar echt: wat was dit genieten. Koks stonden ter plekke de lekkerste curries, verse vis, groenten, salades en weet ik wat nog meer te bereiden. Echt alles wat je kon bedenken werd geserveerd. Tijdens de lunch waren er één keer zelfs zelfgemaakte chocolaatjes als toetje. Bovendien had het resort nog een apart Aziatisch restaurant in zee (aan het eind van een lange steiger), waar je onder het maanlicht romantisch kon eten. Geweldig! Op de Seychellen hebben we prima gegeten, maar niet zo uitzonderlijk goed als op de Malediven. Behalve dan in restaurant Le Repair op La Digue, waar de Italiaanse eigenaren ons steeds de meest fantastische gerechten voorzetten.

Round 6 – luxe: de Malediven

Dit hangt natuurlijk erg van je resort af, want ook op de Seychellen heb je de meest geweldige hotels. Maar als ik aan ‘luxe’ denk, dan denk ik aan de Malediven. We hadden daar een prachtig vrijstaand huisje met (half) openlucht-badkamer, direct aan het strand. De huisjes waren allemaal ruim opgezet, dus voor ons gevoel hadden we ons eigen stukje strand. Het eiland was prachtig groen en de zee was zo kalm dat het wel een meertje leek. Ik ging regelmatig naar de luxe spa. Daar kreeg ik een massage op een tafel boven een glazen plaat, zodat ik de visjes onder me zag zwemmen. Onder de heldere sterrenhemel liep ik dan terug naar ons huisje, helemaal klaar voor weer een geweldig diner. Het ultieme relaxen! 

De paradijselijke Malediven.

Round 7 – activiteiten: de Seychellen

Feit is: op de Malediven kun je niet zoveel. Wij hebben veel gesnorkeld, gedoken (met walvishaaien) en een lokaal eiland bezocht. Verder zijn de Malediven er vooral om aan het strand te liggen met een cocktail en helemaal tot rust te komen. Op de Seychellen is er veel meer te doen. Op La Digue kun je fietsen, je kunt hikes maken tussen de vele mooie stranden of klimmen naar de hoogste berg van het eiland. Praslin en Mahé zijn ideaal om een auto te huren en alle prachtige baaitjes, stranden en het mooie binnenland te verkennen. Natuurlijk zijn er ook volop snorkeltripjes te boeken, je kunt enorme landschildpadden zien en de kleurrijke markt in Mahé is ook een aanrader.

Mooie natuur en lekker fietsen op de Seychellen.

Seychellen of Malediven: en de winnaar is…

De keuze blijft moeilijk! Ben je toe aan veel rust en en wil je alleen maar relaxen in de mooiste bounty-omgeving die je je kunt voorstellen, dan kan ik de Malediven aanraden. Wil je graag eilandhoppen en actief bezig zijn, dan zijn de Seychellen geschikter. Zelf zou ik het liefste nog eens teruggaan naar de prachtige Malediven. Een week was daar echt te kort.

Meer lezen over Seychellen of Malediven?

Ook leuk om te lezen

54 Reacties

Kirsten | Travelaar.nl 28 december 2014 - 16:07

Wauw, wat een luxe dat je deze beide bestemmingen hebt mogen bezoeken.. Ziet er allemaal erg jaloersmakend uit! Helaas geen van beide mogen bewonderen. Alhoewel, tijdens onze vlucht van Sri Lanka naar Maleisië maakten we en korte stop op Male ;) Ik dus in ieder geval wel het spierwitte strand en de helderblauwe zee mogen aanschouwen.. Vanuit een vliegtuig. Dat dan weer wel haha..

Antwoord
Karlijn 28 december 2014 - 16:36

Hoi Kirsten, da’s ook balen: stoppen op de Malediven en er dan niet uit mogen! Maar je hebt het in elk geval even vanuit de lucht gezien ;) Misschien komt het er ooit nog eens van om wel uit te stappen, het is een aanrader :)

Antwoord
Gloria 14 juli 2017 - 11:34

Ik wil al jaren lang naar de Seychellen. Het is mijn nummer 1 mooie strand bestemming. Ik ga waarschijnlijk volgende maand. Ik ben wel al in de Malediven geweest en in Frans-Polynesie (Tahiti en Bora Bora). De Malediven was 1 van mijn beste vakantie-ervaringen ooit. Ik verbleef op een lokaal eiland en ben ook bevriend geraakt met mensen van daar. Er waren ook nog andere mensen die alleen reisden waar ik nog steeds contact mee heb. Ik zat op het eiland Maafushi. Daar was toen 1 restaurant en een aantal hotels en een paar winkeltjes. Niet zo exclusief als zo een ressort eiland als waar jij zat. Ik ben wel met een dagtrip naar zo een resort
geweest. Het leuke van een lokaal eiland is dat je ook echt de cultuur meekrijgt. Het is een islamitisch land en dat merk je aan dingen als dat er geen alcohol verkrijgbaar was. Behalve op het Jacht die bij het eiland lag. We konden vissen in de avond en dat hebben we heerlijk gebarbecued en opgegeten. Normaal hou ik niet van vis maar op die manier wel. Ik denk dat het leukste juist was dat ik op een lokaal eiland zat en er lokale vriendschappen aan heb overgehouden. In Bora Bora verbleef ik ook bij een gezin en heb daar ook vriendschappen aan overgehouden en t leven gezien zoals t echt gaat dus niet alleen vanuit een ressort. Ik heb 1 nachtje op t hoofdeiland Malé geslapen en vanuit daar pakte ik de boot voor iets van 2 dollar naar Maafushi. Die luxe die jij had is zeker heerlijk en als ik t geld had zou ik ook wel een keer op zo een manier op vakantie willen maar de Malediven is zeker niet saai als je op een lokaal eiland gaat. Het leuke van op een eiland zitten met lokale bevolking is juist die cultuur. Bora bora en de Malediven zijn niet zo verschillend qua strand. Maar juist die verschillende levenswijzen van de mensen maakt het leuk.
Ik had nog wel een week of 2 langer kunnen blijven in de Malediven. Dus als toevoeging op je verhaal van t ressort wil ik zeggen dat er dus ook eilanden zijn waar meer te beleven is. En op die lokale eilanden verblijven is nog betaalbaar ook.

Antwoord
Karlijn 14 juli 2017 - 12:39

Hoi Gloria, bedankt voor je reactie! Ik weet inderdaad dat er nu verschillende lokale eilanden zijn waar je kunt verblijven. Ik was er destijds niet naar op zoek (ik ging even voor de luxe-ervaring), maar super dat je daar zulke goede ervaringen hebt gehad. Ik ben wel een dagje naar een lokaal eiland geweest, maar ik heb er niet geslapen. In Frans-Polynesië hebben we wel op verschillende eilanden in een guesthouse geslapen dat door een lokale familie gerund werd. Was inderdaad superleuk!

ps Ik vond de Malediven trouwens verre van saai hoor, ook niet vanuit mijn resort. Ik teken er zo weer voor ;)

Antwoord
Wacca 28 december 2014 - 17:06

Jouw blogpost komt als geroepen, even geleden zaten mijn vriend en ik nog vergelijkingen te maken en te zoeken. Resorts is ook niets voor mij, maar voor de Malediven maak ik graag een uitzondering. Toch zeggen Seychellen met net iets meer, omdat er wat meer te zien en te doen is. Hmmmm… Moeilijke keuzes ;)

Antwoord
Karlijn 29 december 2014 - 12:04

Hoi Liesbeth, kiezen valt inderdaad niet mee! Maar als je wat meer wilt doen, dan zijn de Seychellen echt een betere keuze. De Malediven zijn fantastisch, maar je zit steeds op hetzelfde eiland. Op de Seychellen is eilandhoppen ideaal. Ben benieuwd wat je kiest als het zover is!

Antwoord
Gloria 14 juli 2017 - 11:37

Op de Malediven kan je wel leuke dingen doen als je niet op een resort eiland verblijft. Er zijn meerdere lokale eilanden die betaalbaarder zijn om te verblijven en waar dus ook meer te doen is dan op zo een eiland met een resort. Veel mensen lopen nog steeds met het idee dat je op de Malediven alleen in zo een resort kan gaan zitten. Dat klopt dus helemaal niet. Ik heb fantastische vriendschappen overgehouden aan mijn verblijf op t lokale eiland en zou zo weer terug willen om meer over de cultuur te leren. Er was zelfs een klein gevangenisje op t eiland waar ik verbleef.

Antwoord
Sonja Beetsma 22 januari 2022 - 22:36

Ontzettend nuttige en duidelijke samenvatting! Thanks! 1 vraagje : is snorkelen wel een béétje leuk op de Seychellen ( la digue)?
Ik neig qua alles naar Seychellen maar wil wel beetje leuk kunnen snorkelen. Is er koraal?

Antwoord
Karlijn 23 januari 2022 - 17:33

Hoi Sonja, ik heb het even aan mijn vriend gevraagd, want die heeft er veel gesnorkeld en gedoken. Hij was niet erg onder de indruk. Maar ik moet wel zeggen: de zee was bij ons behoorlijk wild en het zicht was belabberd. Het kan best zijn dat als de omstandigheden mee zitten, je ook veel meer goede snorkelekken kunt vinden. Sorry dat ik niet duidelijker kan zijn!

Antwoord
Sandra 28 december 2014 - 17:27

Ik heb het al gezien… Ik kan niet kiezen, dus ik ga gewoon naar allebei ;)

Antwoord
Karlijn 29 december 2014 - 12:02

Terecht! Dat is natuurlijk de beste oplossing ;)

Antwoord
Natasja 28 december 2014 - 18:37

Haha mooie battle! Beide landen staan uiteraard op mijn bucket list maar voorlopig niet als reële bestemming. Maar deze hou ik in mind wanneer het wel zover zou zijn ;D

Antwoord
Karlijn 29 december 2014 - 12:02

Dank je Natasja! Ik hoop dat je ooit voor dit zware luxeprobleem komt te staan, het zijn allebei fantastische plekken!

Antwoord
Stephanie | Expeditie Aardbol 28 december 2014 - 19:26

Coole blog! Helaas verkeer ik niet in een dergelijk luxeprobleem, maar ik word er wel erg vrolijk van! Lijken me beide twee heerlijke plekken, goed om het verschil te weten. Als je op de Seychellen nou ook nog eens het beste kon snorkelen dan zou ik het wel weten, nu vind ik het nog erg lastig kiezen ;).

Antwoord
Karlijn 29 december 2014 - 12:01

Hoi Stéphanie, dank je! Het zijn inderdaad heerlijke eilanden en kiezen blijft moeilijk. Het fijnste luxeprobleem wat er is!

Antwoord
Tikva 28 december 2014 - 19:30

Ik wil dit probleem hebben! Op dit moment zit geen van beide in de planning maar als ik op zoek ga naar een bounty bestemming weet ik waar ik aan moet denken. Beide zien er prachtig uit, het is maar goed dat je erbij hebt gezet welke welke is want het zou zo hetzelfde land kunnen zijn.

Antwoord
Karlijn 29 december 2014 - 12:00

Hoi Tikva, dit is inderdaad een heel fijn probleem om te hebben! Het zijn allebei prachtige eilandengroepen, hopelijk kom je nog eens voor deze zware keuze te staan ;)

Antwoord
Esther 28 december 2014 - 20:34

Leuk geschreven! Ik zou graag al het geld van de wereld hebben om beide eilanden aan te doen, maar helaas. Maar ik word wel heel vrolijk van deze post!

Antwoord
Karlijn 29 december 2014 - 11:58

Dank je Esther! De Malediven zijn inderdaad erg duur, maar de Seychellen kunnen echt meevallen. Maar ja, de Thaise eilanden blijven natuurlijk een stuk goedkoper en die zijn ook fantastisch :)

Antwoord
Christa 28 december 2014 - 20:59

Wauw, het blijkt dat ik nu toch ook is een keer een bezoekje moet brengen aan de Malediven. Zelf vond ik de Seychellen tegen vallen met duiken. Van het eten hebben we volop genoten. Ik ben het ook helemaal met je eens, dat het prima individueel te bereizen valt en je makkelijk van het ene eiland naar het andere kan!

Antwoord
Karlijn 29 december 2014 - 11:57

Hoi Christa, wij waren ook niet zo onder de indruk van het duiken op de Seychellen. Maar we dachten dat het misschien aan ons lag…Wel apart, want de Seychellen hebben een heel goede naam qua duiken! Leuk dat jij het eilandhoppen op de Seychellen ook prima vond kunnen, ik vond het echt een aanrader!

Antwoord
Robert | Traveljunks 29 december 2014 - 09:37

Leuke post! Ik heb ze nooit zo vergeleken, maar dit is wel een bevestiging dat ik de Seychellen eerder zou bezoeken dan de Malediven. Wij zijn niet zo van het stilzitten ;-)

Antwoord
Karlijn 29 december 2014 - 11:56

Dank je Robert! Dan kan ik de Seychellen inderdaad aanraden. Ook relaxed, maar kunt er wel een beetje actief zijn als je wilt ;)

Antwoord
Eva Hopstaken 29 december 2014 - 15:53

Big like voor de post!

Antwoord
Karlijn 29 december 2014 - 17:34

Dank je Eva!

Antwoord
Eva - eighty7 29 december 2014 - 18:04

Ontzettend mooi; die foto’s… wauw! Moeilijk kiezen hoor!

Antwoord
Karlijn 30 december 2014 - 13:11

Dank je Eva! De keuze blijft inderdaad moeilijk, maar het mooie is: je kunt het eigenlijk niet fout doen ;)

Antwoord
Marlous 30 december 2014 - 11:06

Wauw, wat bijzonder dat je zowel de Malediven als de Seychellen hebt bezocht! Zelf zou ik denk ik voor de Seychellen gaan, omdat ik wel van iets meer activiteit houd. Maar ik zeg geen nee tegen een tripje naar de Malediven hoor, haha!

Antwoord
Karlijn 30 december 2014 - 13:16

Hoi Marlous, dank je voor je reactie! Als je van wat meer actie houdt, dan zijn de Seychellen inderdaad een betere keus. Maar krijg je ooit de kans om naar de Malediven te gaan, dan krijg je daar ook vast geen spijt van ;)

Antwoord
Marcella 31 december 2014 - 16:08

Ik krijg spontaan reiskriebels, wat een ongelofelijk mooie paradijsjes! Beide dus, wauwww! Een massage op een glazen plaat terwijl je visjes kijkt. Hoe tof zeg! Toch vind ik de activiteiten op de Seychellen ook wel erg aantrekkelijk klinken. Kiezen wordt nog lastig ;-)

Antwoord
Karlijn 1 januari 2015 - 12:12

Hoi Marcella, kiezen blijft moeilijk! Maar die massage weegt ook zwaar hoor, ik zou voor de Malediven gaan ;)

Antwoord
Terugblik: December favorites - Karlijn Travels 3 januari 2015 - 12:38

[…] eigen favoriete post was ‘The battle of the bounty islands: Seychellen vs Malediven’. Het was fijn om weer even in mijn foto’s van paradijselijke stranden en hoge palmbomen te […]

Antwoord
Nathalie - Map of Joy - 4 januari 2015 - 12:50

Wat een fijn artikel! Het zijn idd 2 luxe bestemmingen waartussen het moeilijk kiezen is, maar voor mij zijn de Seychellen nu duidelijk een betere keuze. Wie weet, ooit… ;)

Antwoord
Karlijn 4 januari 2015 - 13:27

Dank je Nathalie! De Seychellen zijn geweldig, hopelijk komt het er nog eens van!

Antwoord
Laura - What About Her 6 januari 2015 - 12:14

Dit vind ik een hele leuke rubriek! Ik zou ook liever naar de Seychellen gaan. Ooit kom ik er, nu fijn wegdromen bij je prachtige foto’s!

Antwoord
Karlijn 6 januari 2015 - 12:39

Dank je! Je gaat vast nog wel een keer naar de Seychellen toe, daar twijfel ik niet aan! Het zijn allebei prachtige eilandengroepen, ik zou naar allebei nog wel eens terugwillen. Maar stiekem droom ik nog altijd van de Malediven (en van de geweldige massages ;)

Antwoord
Karbonkel 19 januari 2015 - 22:29

Leuke post! Wat een luxe om beide eilanden te mogen bezoeken.. Ik zou voor de Seycellen gaan, ik ben toch iets te actief denk ik voor de Maledieven.. Maar voor een week / anderhalve week lijkt me dat ook wel wat..

Antwoord
Karlijn 20 januari 2015 - 10:41

Dank je Linda! Het is inderdaad super luxe dat we allebei de eilandengroepen hebben bezocht. Zoek je iets actievers, dan zijn de Seychellen de beste keus. Maar de Malediven…dat is echt een week in het paradijs! Veel langer hoeft inderdaad ook niet, maar ik teken voor tien dagen op Vilamendhoo Island ;)

Antwoord
MJ 18 augustus 2018 - 16:37

Hoi, waar verbleef je op de Malediven als ik vragen mag? Misschien gaan we in januari 2019

Antwoord
Karlijn 18 augustus 2018 - 19:44

In Vilamendhoo Resort! Helemaal geweldig, met prachtig huisrif voor de deur :)

Antwoord
Cat 15 juni 2015 - 13:53

He Karlijn,

Wat een heerlijke blog heb je!
En wat een geweldige foto’s. Ik word er helemaal blij van!
Ik heb al sinds mijn 14e zowel de Malediven als de Seychellen op mijn lijstje staan en de mazzel gehad dat ik in 2006 op de Malediven was. Wat een paradijsje is dat. Next step is Seychellen en nu ik je blog heb gelezen moet dat maar eens even wat hoger op mijn lijst komen te staan. Daar staan overigens ook nog Vanuatu, Bora Bora, en de Solomon Eilanden op…zucht…zoveel te ontdekken nog! Dank je wel voor je inspirerende verhalen! Reis ze!

Groetjes,

(Island)Cat

Antwoord
Karlijn 16 juni 2015 - 15:10

Dank je Cat :) ! Ik vond de Malediven ook zo briljant. Echt mijn happy place :) En de Seychellen zijn ook geweldig! Je lijst klinkt trouwens prachtig, die eilanden wil ik ook allemaal bezoeken. Als alles volgens plan verloopt zijn we in oktober drie weken op Frans-Polynesie. Inclusief drie dagen (want langer konden we niet betalen ;) ) op Bora Bora! Ik hoop dat je de Seychellen in elk geval snel mag afstrepen van je verlanglijst!

Antwoord
Ana 2 augustus 2015 - 18:51

Hallo Karlijn.

Wat een goede blog. Precies het probleem waar wij ook ons hoofd al lange tijd over breken.
We hebben al veel gereisd en gaan bijna altijd backpacken. Wat is je ervaring met backpackers op de seychellen? (ons budget is wel iets hoger dan de gemiddelde backpacker)

Alvast bedankt voor je reactie.
Groetjes Ana

Antwoord
Karlijn 3 augustus 2015 - 10:36

Hoi Ana, wat gaaf dat jullie naar de Seychellen willen! De Malediven zijn helemaal geen backpackbestemming, al lees ik de laatste tijd wel vaker over goedkoper eilandhoppen op de Malediven. Ikzelf zou juist naar de Malediven gaan voor de luxe, anders kun je veel beter naar de Thaise eilanden gaan. Maar op de Seychellen kan backpacken wel. Vooral op het mooiste eiland, La Digue, kun je iets goedkopere guesthouses met eigen keuken boeken, zelf koken en op je fietsje rondrijden. Eilandhoppen tussen de drie hoofdeilanden La Digua, Mahé en Praslin gaat ook prima. De Seychellen zijn natuurlijk geen echte budgetbestemming, maar als je budget wat hoger is, moet het geen probleem zijn om er een prachtige reis te maken! Veel plezier met de voorbereidingen!

Antwoord
Gabi 28 december 2016 - 17:37

Hallo Karlijn, wat fijn dat je alles op het rij gezet. Ook wij reizen graag. Nieuw Zeeland, Australie, Fiji eilanden…
Ben je ook op Fiji eilanden geweest?
Malediven en Seychellen staan ook op onze lijst. Wij houden meer van avontuurlijk en dan zijn (denk ik) Seychellen een goede keus?
Of Mauritius???

Antwoord
Karlijn 29 december 2016 - 16:34

Hoi Gabi, wij zijn helaas niet op Fiji geweest! Wel op de Cooks Island en Frans-Polynesië, maar Fiji staat nog op de verlanglijst. Samen met Vanuatu en Samoa :) Ik denk dat de Seychellen inderdaad een betere keus zijn als je iets avontuurlijkers zoekt. Ik vond de Malediven het absolute paradijs, maar daar zit je vaak toch op 1 eiland, bij je resort. Op de Seychellen kun je prima eilandhoppen en je kunt er meer doen dan alleen aan het strand liggen en snorkelen ;) Aanrader! Mauritius schijnt wat dat betreft ook een fijn eiland te zijn, maar daar ben ik helaas nog niet geweest…

Antwoord
Judith 15 mei 2017 - 17:41

Hi Karlijn, leuk stuk. Ik wil graag met ons gezin naar de Seychellen, omdat hier meer te doen is. Nou vraag ik mij af hoe het snorkelen is op La Digue, Is het echt heel veel minder dan op de Malediven? Kun je hie riets over vertellen? Kun je snorkelen vanf de kant of is er dan niets te zien en moet je met een tourtje? Hartelijk dank, Judith

Antwoord
Karlijn 15 mei 2017 - 18:31

Hoi Judith, wat gaaf dat je naar de Seychellen gaat! Wij vonden het snorkelen op La Digue inderdaad veel minder dan op de Malediven. Rond ons eiland op de Malediven lag een fantastisch rif met gezond koraal, heel veel vissen en schildpadden. Eén van de beste snorkelplekken ooit. We hebben bij La Digue gesnorkeld, maar niet veel gezien. Op een schildpad na dan! We hebben er ook gedoken en ook daar waren we niet heel erg van onder de indruk, maar dat kan net aan de plek gelegen hebben. Ik denk dat je het beste een tourtje kunt boeken, dan ga je in elk geval naar de beste snorkelplekken toe. En proberen vanaf de kant kan natuurlijk ook geen kwaad. Veel plezier met de voorbereidingen!

Antwoord
Ellen 17 mei 2017 - 20:01

Hi!
Ik las zonet dat je zowel Seychellen als Frans Polynesië hebt gedaan?
Wij twijfelen enorm tussen die 2 voor onze huwelijksreis (september) .. Wat zou jij aanraden?

Antwoord
Karlijn 17 mei 2017 - 20:32

Hoi Ellen, lastige vraag! Als ik puur naar de bestemming kijk, dan zou ik voor Frans-Polynesië gaan. Het is daar zo verschrikkelijk mooi, dat is met bijna geen enkel ander eiland te vergelijken. Maar het is er wel ontzettend duur en het is ook enorm ver weg. Zijn geld en afstand geen bezwaar, dan zou ik Frans-Polynesië doen, maar met de Seychellen zit je ook goed. Eigenlijk kun je geen verkeerde keuze maken!

Antwoord
Annelies 13 juni 2019 - 10:31

Leuke blog!

Wij twijfelen over terug naar de Malediven gaan, of de Seychellen te gaan ontdekken voor onze huwelijksreis
Na je blog is zelf het hotel voor mij al beslist. Vilamendhoo Island we komen eraan!
Wij hebben 2 jaar geleden Meeru gedaan een zuster resort van Vilamendhoo, en dat was zalig

Antwoord
Karlijn 13 juni 2019 - 12:24

Dat klinkt als een fantastische huwelijksreis! De Seychellen zijn ook prachtig, maar de Malediven hebben qua paradijselijkheid nét een streepje voor. Geniet ervan!

Antwoord
Bezienswaardigheden Seychellen: 9 tropische highlights - Karlijn Travels 3 augustus 2020 - 16:04

[…] Lastig kiezen: Seychellen of Malediven? […]

Antwoord
kathleen 23 februari 2022 - 09:01

Hallo Karlijn,
ik bekijk je blog al jaren en heb al veel tips van je meegenomen in mijn reizen ,vooral Bali waren je accomodatietips geweldig !
Ik las voor de Malediven waar je op VIlamendhoo island verbleef een supermooie plek was ,ondertussen al wat jaren terug , heb je nu weet over andere eilandjes die ik zeker zou moeten doen ,
ik vertrek binnen 3 weken en heel graag had ik van jou wat weetjes welke plekjes die ik moet zien en qua accomodaties is heel welkom!
alvast hartelijk dank !!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.