Home Argentinië Heimwee naar….Patagonië

Heimwee naar….Patagonië

Door Karlijn

Vorige week introduceerde ik mijn nieuwe zondagse rubriek: Heimwee naar…en vandaag volgt deel 2 in deze serie. We zijn bijna vier weken terug van onze wereldreis en we zijn nog niet helemaal gewend. De drukte, het grijze weer, veel binnen zijn…het valt niet mee! Op het moment heb ik daarom vooral heimwee naar een plek met weidse uitzichten, ruige natuur en rust: Patagonië.

Patagonie_3

Ik wil er niet over zeuren, want na acht maanden reizen mag je natuurlijk niet klagen. Iedereen heeft gewoon doorgewerkt, dus is het de hoogste tijd dat wij ook van onze luie kont afkomen en weer normaal gaan doen. Maar toch: het is best wennen om weer terug te zijn in Nederland. Acht maanden hebben we elke dag alleen maar gedaan waar we zelf zin in hadden. We hadden geen enkele verplichting, het was bijna altijd mooi weer en we waren alleen maar bezig met mooie dingen beleven. Dan is Nederland toch een beetje een koude douche: grijs, donker, druk en weer volop dingen die ‘moeten’. 

Patagonie_2

Rust in Patagonië

Afgelopen week stond ik in de file, rende ik door regenbuien en zat ik uren binnen, achter mijn computer. Want dat is ook zoiets: het leven speelt zich weer vooral binnen af. Ik wen er wel weer aan, maar toch heb ik af en toe heimwee. Naar actief zijn, naar rust en vrijheid. En dan denk ik aan Patagonië. Daar waren we zes jaar geleden en wat was het overweldigend mooi. We klommen vijf uur lang over gletsjer Perito Moreno. We trokken zes dagen door de wildernis van Torres del Paine. We ontmoetten duizenden pinguïns, dronken ontelbare Chileense wijntjes en we genoten. Van de rust, van de weidsheid van de natuur. Van de vrijheid en van het buiten zijn. Patagonië is één van de mooiste plekken op aarde en als ik nu de foto’s terugkijk, kan ik me bijna niet voorstellen dat ik midden in die ruige landschappen heb gestaan.

Patagonie_4Patagonie_1

Wat is het mooiste natuurgebied waar jij ooit bent geweest?

 

Ook leuk om te lezen

40 Reacties

Jenny - ikreis.net 17 januari 2016 - 13:45

Mooi!

Als ik later groot ben en weer buiten de schoolvakanties op reis kan dan ga ik beslist naar Patagonië.

Mijn favoriete natuurgebieden voor dit moment zijn de eilanden van Raja Ampat in Indonesië, Gn. Leusseur op Sumatra en NP Iguazu op de grens van Argentinië en Brazilië.

Antwoord
Karlijn 17 januari 2016 - 20:29

Oeh, Raja Ampat lijkt me ook fantastisch! Onder- en boven water. Met Iguazu ben ik het helemaal eens en Gunung Leusseur kende ik nog niet. Volgens mij is Sumatra sowieso een topbestemming. Misschien kunnen we daar eens naartoe in combinatie met Raja Ampat?

Antwoord
Robert | Traveljunks 17 januari 2016 - 13:57

Yes, staat sinds afgelopen november mega hoog op mijn “best of” lijst! Ik vond het zuiden, maar ook het noorden van Patagonië erg mooi.

Mijn nummer 1 blijft toch wel Barrancas del Cobre, al moet ik zeggen dat Chili er heel dicht achter zit. Ik begin maar niet over Madagaskar… zucht…

Antwoord
Karlijn 17 januari 2016 - 20:31

Het is al best lang geleden dat je Madagaskar hebt gepromoot, dus het mag best weer ;) Barrancas del Cobre ziet er inderdaad geweldig uit. Jammer dat we daar geen tijd voor hadden toen we in Mexico waren, maar een goede reden om nog een keer terug te gaan naar dat land. Ik ben sinds december ook officieel fan!

Antwoord
Marijke 17 januari 2016 - 15:29

Wauw, hier dromen we al zo lang van ;-) Zo jammer dat we in de wintermaanden geen verlof mogen nemen. Die foto’s zijn zo ongelooflijk mooi!

Antwoord
Karlijn 17 januari 2016 - 20:33

Dank je Marijke! Ik hoop dat jullie Patagonië op termijn toch kunnen bezoeken. En tot die tijd is Canada een heel mooi alternatief ;) Ben benieuwd naar jullie reis dit jaar!

Antwoord
Stéphanie 17 januari 2016 - 16:21

Wow, wat een schitterend gebied! Er staan veel landen op mijn wensenlijstje. Je hebt er nu een aan toegevoegd! West Canada is tot nu het mooiste natuurgebied waar ik ben geweest. Ik wil graag eens terug maar er is nog zoveel moois te ontdekken op deze wereld. Gaaf dat je zo lang hebt mogen reizen, een luxe. Ik snap dat het even wennen is om het dagelijkse leven weer op te pakken. Snel weer nieuwe reizen plannen! :)

Antwoord
Karlijn 17 januari 2016 - 20:37

Dat is leuk om te horen Stéphanie, en West-Canada lijkt mij ook prachtig! Ik ben er nooit geweest, maar ik heb al zoveel dolenthousiaste verhalen gehoord. Onze lange reis was inderdaad een enorme luxe. Daarom moet ik ook helemaal niet zeuren over wennen, maar gewoon lekker nagenieten, werken en inderdaad: snel nieuwe reizen plannen ;)

Antwoord
Marcia de Klerk 17 januari 2016 - 16:34

Wat een mooie foto’s! Ik krijg ook gelijk weer heimwee.
Wij zijn er 15 jaar geleden geweest, het is er adembenemend mooi, naast de rust, ruimte en ruige natuur , staan de mooie luchten nog vers in ons geheugen.

Als je de kans hebt , niet twijfel maar gaan !

Antwoord
Karlijn 17 januari 2016 - 20:35

Dank je Marcia! Leuk dat jij er ook bent geweest, en ik ben het helemaal met je eens wat betreft de mooie luchten. Dat veranderlijke weer heeft een prachtig effect op de wolken. En het licht is er vaak ook magisch mooi :)

Antwoord
Chantal 17 januari 2016 - 16:41

Fantastische foto’s weer!
Wij hebben heel erg getwijfeld tussen Japan en Patagonië. Het is nu Japan geworden, maar Patagonïë zal zéér snel volgen haha.

Antwoord
Karlijn 17 januari 2016 - 20:27

Dank je Chantal! Jullie hebben zulke gave reisplannen dit jaar! Ik denk dat Japan een mooie afwisseling is met jullie andere bestemmingen. En dan volgend jaar lekker naar Patagonië ;)

Antwoord
linda 17 januari 2016 - 16:59

Torres del Paine is absoluut het mooiste natuurgebied dat ik ook heb mogen ontdekken. Alhoewel Rotorua – meer vulkaan gebied – in Nieuw Zeeland ook schitterend was!

Antwoord
Karlijn 17 januari 2016 - 20:26

Helemaal mee eens Linda! Sowieso scoort Nieuw-Zeeland heel hoog als het om natuur gaat. Rotorua vond ik prachtig, maar Abel Tasman NP ook. En de Westust, en Mount Cook. Zoveel afwisseling op zo’n relatief klein gebied, geweldig!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 17 januari 2016 - 17:34

Bij Patagonië denk ik niet meteen aan Chileense wijntjes, maar goed om te horen dat ze die daar ook schenken ;). Heb het hele weekend geschreven over Zuid-Amerika en nu jij ook nog… Ik wil dolgraag terug, haha. En dan pak ik gelijk Patagonië mee ;).

Antwoord
Karlijn 17 januari 2016 - 20:23

Met de wijn zit het wel goed daar, haha! Heel lekker en vaak spotgoedkoop. Nog een extra reden om snel weer terug te gaan ;)

Antwoord
Angela 17 januari 2016 - 17:49

mocht ik ooit zelf geen reisinspiratie meer hebben, dan weet ik zeker dat het op jouw website weer in alle hevigheid oplaait. Patagonië….!!! Zucht…! Wat ont-zet-tend mooi is het daar. Wauw. Het is dat ik mezelf heb moeten beloven mijn “must travel to” lijstje niet meer uit te breiden (eerst maar eens het een en ander gaan afstrepen!) heb ik bij deze besloten een “hier-wil-ik-stiekem-ook-wel-naartoe-maar-ik-mag-het-niet-van-mijzelf-op-de-must-travel-to-lijst-zetten” lijstje te maken :-P
Tot nu toe : Cuba, Hongkong, Thailand, Nepal.
En ach… al duurt het nog meer dan 10 jaar voordat ik er daadwerkelijk naartoe kan… het dagdromen erover maakt mijn leven al een stuk mooier!

Antwoord
Karlijn 17 januari 2016 - 20:19

Dat kan best nog eens een gevaarlijk lange lijst worden, haha! Gelukkig ga je dit jaar alvast wat plekken afstrepen van je must travel-lijst, dan schiet het meteen lekker op! En dat dagdromen over mooie bestemmingen, dat ken ik maar al te goed ;)

Antwoord
Angela 17 januari 2016 - 17:50

oh en om antwoord te geven op je vraag: de natuur op Madeira heb ik als ontzettend mooi ervaren!

Antwoord
Karlijn 17 januari 2016 - 20:16

Madeira lijkt me ook prachtig! Ik heb er wel eens foto’s van gezien en het is inderdaad verrassend mooi en gevarieerd! Weer een plek erbij voor op de verlanglijst ;)

Antwoord
Monique Derwig 17 januari 2016 - 18:14

Wat een prachtige natuur! Of we daar nog komen weet ik niet maar wie weet!

Antwoord
Karlijn 17 januari 2016 - 20:15

Ik hoop het voor je Monique :) !

Antwoord
wim van der vlugt 17 januari 2016 - 19:52

Weidsheid???????

Antwoord
Karlijn 17 januari 2016 - 20:14

Dat is toch een gewoon woord, afgeleid van ‘weids’? https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/weids-wijds Ik heb er voor de verduidelijking ‘weidsheid van de natuur’ van gemaakt, maar volgens mij klopt het.

Antwoord
Alfons 18 januari 2016 - 11:46

Ik ben nog nooit naar Zuid-Amerika geweest, maar Patagonië lijkt me geweldig en staat zeker op nr. 1 voor mij om daar te bezoeken! Nieuw-Zeeland werd al genoemd en behoort ook tot mijn favorieten tot nu toe qua natuur, samen met West-Amerika en IJsland.

Antwoord
Karlijn 18 januari 2016 - 11:52

Patagonië is super, dat vind jij vast ook geweldig! Ik ben het helemaal met je eens wat betreft Nieuw-Zeeland en West-Amerika. IJsland ga ik in juni ontdekken, ik ben benieuwd :)

Antwoord
Alfons 18 januari 2016 - 12:16

Cool! Alweer wat mooie trips gepland dus. Ik was afgelopen jaar ook in juni op IJsland, bizar dat het daar dan gewoon niet donker wordt. Jij gaat ongetwijfeld terugkomen met een boel mooie foto’s! Ik kan eigenlijk ook niet wachten om weer terug te gaan, maar de volgende keer ga ik in de winter. Het ziet er dan weer totaal anders uit daar.

Antwoord
Karlijn 18 januari 2016 - 15:00

Ik ben heel benieuwd! Het lijkt me best fijn als het niet donker wordt, ik vind het wel weer mooi geweest met die donkere winterdagen ;)

Antwoord
Jessica 20 januari 2016 - 15:44

Wauw… Ik kan niet veel anders zeggen Karlijn haha! Heel herkenbaar dat gevoel als je weer thuiskomt en alles zich binnenshuis afspeelt. Een vriendinnetje van me wil ontzeeeeettend graag naar Patagonië, dus als ze ooit de keuze maakt om erheen te gaan ga ik graag met dr mee! :D

Antwoord
Karlijn 20 januari 2016 - 16:43

Goed idee, haha! Erg he, dat wij in Nederland zo binnen leven! Dan kun je zeggen: zit niet te zeuren en ga naar buiten, maar de winter is natuurlijk geen stimulerend seizoen ;) Ach ja, het zal wel weer wennen. Ooit ;)

Antwoord
Mellisa - Grenzeloosreizen 20 januari 2016 - 20:32

Wow zeg, hier wil ik echt heel graag naartoe! Wij zitten zelf stiekem al voor een lange reis te kijken en wilde eigen het zuiden overslaan. Nu hebben we eigenlijk toch wel besloten dat we heeeeeeeeeeeel graag naar Patagonië willen!

Antwoord
Karlijn 21 januari 2016 - 14:54

Ik zou Patagonië mooi meepikken, haha! Zo’n geweldig gebied, maar je moet wel even kijken naar de reisperiode. Eigenlijk is het alleen goed te doen van half oktober-half maart, anders is het weer veel te slecht. Hoe gaat het met jullie reisplannen, zijn ze al een beetje concreet aan het worden?

Antwoord
karlien 20 januari 2016 - 21:50

Heel erg mooi. Patagonië staat al een tijd op mijn lijst, maar er kwamen kinderen tussendoor.
Ik heb intense heimwee naar het gebied rond Kaapstad: de natuur, cultuur, stranden, mensen, steden, stadjes..Alles :)

Antwoord
Karlijn 21 januari 2016 - 14:48

Dank je Karlien! Wie weet komt Patagonië er nog eens van, ik hoop het voor je! Ik kan me je heimwee naar Kaapstad en omgeving helemaal voorstellen. Ik ben er in 2011 geweest en sindsdien wil ik terug. Wat een geweldig gebied is dat!

Antwoord
karlien 25 januari 2016 - 00:06

Ik ben er drie keer geweest in de tijd rond 2010. En dan komen er andere bestemmingen, maar Kaapstad blijft mijn nummer 1.

Antwoord
Karlijn 25 januari 2016 - 13:24

Ik kan het me voorstellen :) !

Antwoord
Marcella 29 januari 2016 - 10:06

Jaaaa, Patagonië lijkt me echt te gek! Ik kende het gebied tot een paar jaar geleden niet eens, maar het was een hoge binnenkomer op mijn wishlist! ;-) De wandelingen die jullie daar hebben gedaan klinken ook echt te gek. En van duizenden pinguïns kan ik alleen maar dromen. Wauww! Mijn mooiste natuur tot nu toe bevindt zich in Nieuw-Zeeland, West-Amerika en West-Canada.

Antwoord
Karlijn 29 januari 2016 - 11:03

Dat zijn alledrie schitterende gebieden! Nieuw-Zeeland is mijn eigen topfavoriet :) En Patagonië past prima in dat rijtje!

Antwoord
paulus 5 februari 2017 - 21:02

Super mooi allemaal. Ik ben lang geleden zelf hier ook geweest en is extra leuk om dan herkende dingen te lezen en te zien. Jouw foto’s maken het nog meer speciaal en mooier lijkt het wel. :)

Antwoord
Karlijn 6 februari 2017 - 10:51

Dank je wel! Het is ook echt een geweldig gebied, qua natuur wordt het niet veel mooier :)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.