Home Tips reisfotografie Capture the color: kleurrijke reisfoto’s

Capture the color: kleurrijke reisfoto’s

Door Karlijn

Ik ben gek op kleurrijke reisfoto’s en daarom vond ik de tag ‘Capture the color‘ van collega-reisblogger Marcella ook zo leuk. Ik ben mijn foto-archief ingedoken en heb acht foto’s gevonden die goed bij dit thema passen. Blauw, turquoise, paars, oranje, groen, geel, rood én een bonusfoto: hier komen ze!

Blauw: Chefchaouen

Het was een eitje om een blauwe foto te vinden, want bij deze kleur denk ik meteen aan Chefchaouen, het blauw geschilderde dorpje in het noorden van Marokko. Dit is één van de meest fotogenieke plekken waar ik ooit ben geweest. Ik bleef maar foto’s maken van de sfeervolle, hemelsblauwe medina, waar elke straathoek een nieuw fotomoment vormde.

DSC09862

Oranje: Erg Chebbi, Marokko

Ik had deze hele post kunnen vullen met foto’s uit Marokko, want dit is één van de meest kleurrijke landen waar ik ooit ben geweest. Ik maakte zelfs al eens een reisgids voor Marokko op kleur. De woestijn van Erg Chebbi kon niet ontbreken bij de kleur oranje. We trokken per kameel de woestijn in, sliepen in een nomadentent en genoten van een schitterende zonsopkomst. De warme wind, het geluid van het wegwaaiende zand en de schaduwen van de duinen…het was een prachtige ervaring.

DSC00463

Rood: Havana, Cuba

Nog zo’n enorm kleurrijk land: Cuba! Ook hier spatten de kleuren van elke straathoek en bleef ik maar foto’s maken. Havana en Trinidad vond ik de gaafste plekken om te fotograferen, waarbij het wat rauwere Havana misschien net een streepje voor heeft. Voor deze foto moest ik een tijdje wachten totdat er iemand de hoek om zou komen, maar ik vond het het wachten waard.

DSC05544

Groen: Akaka Fall, the Big Island, Hawaii

Ik zeg altijd dat ik niet zo’n liefhebber ben van jungle. De warmte, de insecten, de eentonigheid…het is niet mijn favoriete landschap. Maar de jungles van Hawaii vond ik fantastisch. Tijdens onze roadtrip kwamen we langs Akaka Falls, gelegen in de groene jungle, met volop wilde, kleurrijke bloemen en hoge bomen met sappige groene bladeren. Het landschap was groener en weelderiger dan ik ooit had gezien en ik vond het schitterend.

DSC01529

Paars: de bloemen van IJsland

Ik durf niet eens te vertellen hoeveel foto’s ik heb gemaakt van deze paarse bloemen in IJsland. We reden langs onafzienbare velden vol met deze paarse lupines en ik kreeg er maar geen genoeg van. Deze planten zijn ooit gezaaid om erosie te voorkomen, maar eigenlijk doen ze het veel te goed. Inmiddels is de lupine een soort onkruid en zijn veel IJslanders er helemaal niet blij mee. Maar vanuit fotografisch oogpunt maakten deze paarse bloemen mij dolgelukkig.

Paars

Turquoise: Aitutaki, the Cook Islands

Er zijn wel wat andere plekken die om de eerste plaats strijden, zoals Bora Bora bijvoorbeeld. Maar ik denk dat ik nergens zulk mooi, helder tuquoise water heb gezien als in de lagoon van Aitutaki. Qua stranden zijn de Cook Islands sowieso fantastisch en dit prachtige water maakte het helemaal af. Geen Photoshop nodig!

DSC05719

Geel: Lucca, Italië

Ah, mijn favoriete stad in Italie: Lucca! Vol prachtige gebouwen in allerlei kleuren, waaronder verschillende tinten geel. Gewoon een heerlijke stad om urenlang rond te dwalen.

India: alle kleuren van de regenboog

Als het om kleur gaat, dan mag India natuurlijk niet ontbreken. Er is geen enkel land dat kleurrijker, gekker en meeslepender is dan India. Een hoofdkleur heeft het land niet, de chaos is ook in dat opzicht compleet. Deze foto maakte ik op de markt van Mysore, in het zuiden van het land. In India is elke markt een fotografiefeestje!

 

Ook leuk om te lezen

26 Reacties

Kelly | Dutchie on the Road 10 juli 2016 - 15:45

Wow, wat een gave foto’s Karlijn! Top! Ik heb de tag een aantal weken geleden ook ingevuld…erg leuke tag.

Antwoord
Karlijn 11 juli 2016 - 17:47

Dank je Kelly! Ik ga even bij jou kijken welke foto’s jij hebt uitgekozen :)

Antwoord
Jessica 10 juli 2016 - 16:59

Wat heb jij toch ook al veel kleurrijke plekken gezien man! Haha en dat van die foto in Havana is heel herkenbaar! Soms sta ik minutenlang te wachten voor de perfecte compositie van een foto (want als er iemand in beeld wandelt/fietst is dat vaak niet toevallig haha). Zorgt er vaak wel weer gelijk voor dat locals je aanspreken en naar leuke fotogenieke plekjes sturen :p

Antwoord
Karlijn 11 juli 2016 - 17:46

Heel herkenbaar! Ik heb in Myanmar wel eens twintig minuten gewacht tot er iemand op een riksja dwars door een doorkijkje fietste. Wandelaars, brommers, fietsers, het kwam allemaal langs, behalve die riksja. Maar toch het wachten waard. Vond ik, van Ward ben ik niet zo zeker ;)

Antwoord
Jessica 26 juli 2016 - 00:33

Haha nee mensen vinden het over het algemeen ook niet zo leuk om met mij op pad te gaan als ik mijn camera bij me heb… :p Maar je komt wel mooi met prachtige foto’s thuis! ;-)

Antwoord
Karlijn 26 juli 2016 - 13:44

Dat dan weer wel ;)

Antwoord
Rowan 10 juli 2016 - 18:14

Wat een prachtige foto’s!! Echt heel mooi en kleurrijk!! Dit is zo’n leuke tag!

Antwoord
Karlijn 11 juli 2016 - 17:44

Dank je Rowan! Ik vond het ook een erg leuke tag :)

Antwoord
Dominique 10 juli 2016 - 19:14

Capture the Color is echt een leuk idee! Zoals bij jou, zie ik heel vaak hele kleurrijke foto’s in de posts van mede-bloggers, maar op de één of andere manier mis ik die kleur zelf nog een beetje in mijn foto’s. Op mijn volgende reis zal ik ernaar op zoek gaan :)

Antwoord
Karlijn 11 juli 2016 - 17:43

Dan moet het zeker lukken! IJsland barst alleen al van de kleurrijke landschappen, dus dat gaat helemaal goed komen :)

Antwoord
Robert | Traveljunks 10 juli 2016 - 21:34

Mooie foto’s weer en wat een leuk idee om met zo’n inslag een tag te maken. Dat met die bloemen ken ik, wij hebben gevoelsmatig volgens mij honderden foto’s van velden met bloeiende koolzaad in het zuiden van Zweden gemaakt.

Antwoord
Karlijn 11 juli 2016 - 17:38

Haha! Bij mij is het niet eens gevoelsmatig, Ward wilde op het laatst niet eens meer stoppen voor die paarse bloemetjes ;) Ik heb er echt schandalig veel foto’s van gemaakt!

Antwoord
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 11 juli 2016 - 08:36

Je hebt echt prach-ti-ge foto’s uitgekozen! De blauwe foto is mijn favoriet! Wat een leuke tag is dit toch, wij hebben hem ook ingevuld laatst :)

Antwoord
Karlijn 11 juli 2016 - 17:37

Dank je Narelle! Ik vind de blauwe foto ook erg mooi, die hangt groot aan de muur van onze woonkamer :) Ik ga de tag bij jou ook even bekijken!

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 11 juli 2016 - 14:13

Wat een mooie foto’s weer Karlijn, en bovendien vind ik het ook altijd leuk om te lezen dat ook echt elke foto z’n eigen verhaal heeft! Ik ga de tag ook invullen, zo leuk!! :-)

Antwoord
Karlijn 11 juli 2016 - 17:36

Dank je Sieds! Elke foto heeft inderdaad zijn eigen verhaal, zo had ik er nog niet eens naar gekeken. Leuk dat jij de tag ook overneemt!

Antwoord
Diana 11 juli 2016 - 14:35

Wauw wat een prachtige foto’s en die kleuren. Leuke tag ook.

Antwoord
Karlijn 11 juli 2016 - 17:35

Dank je Diana! Ik vind het ook een leuke tag, leuk om bij iedereen die kleurrijke reisfoto’s terug te zien!

Antwoord
Linda | travellersoftheworld 12 juli 2016 - 13:16

Jij maakt altijd zulke prachtige foto’s! Heel leuk om te zien én om te lezen deze post!

Antwoord
Karlijn 12 juli 2016 - 17:46

Ah, dank je Linda :) !

Antwoord
Angela 12 juli 2016 - 19:58

leuke tag, prachtige foto’s! :-)

Antwoord
Karlijn 12 juli 2016 - 22:41

Dank je Angela!

Antwoord
Jenny - ikreis.net 17 juli 2016 - 09:52

Die paarse bloemen in IJsland zijn echt geweldig! Ik heb het land alleen in de winter bezocht, toen was het vrij grauw (van de regen).

Antwoord
Karlijn 17 juli 2016 - 12:18

Als het steeds geregend had in IJsland, was ik vast minder enthousiast geweest over het land, want dan wordt alles inderdaad vrij grijs en grauw. Hopelijk ga je het land nog eens zien in de zon!

Antwoord
Marcella 25 juli 2016 - 14:26

Leuk dat je mijn tag ook hebt ingevuld. Gave foto’s Karlijn! Ik zou ook eindeloos veel foto’s maken van die paarse bloemen. Ik vind ze te gek!

Antwoord
Karlijn 25 juli 2016 - 14:38

Gaaf he! Ik vond ze zo mooi. En bedankt voor het in het leven roepen van deze tag, erg leuk om hem in te vullen!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.