Home Australië Weekverslag #13: van Margaret River naar Nusa Penida

Weekverslag #13: van Margaret River naar Nusa Penida

Door Karlijn

Na twee maanden hebben we Australië achter ons gelaten en zijn we aangekomen in Indonesië. Even schakelen (ik zal Australië missen), maar ook erg fijn om weer terug te zijn in Azië. In dit weekverslag blik ik terug op onze laatste Australische week en op onze aankomst op Bali.

Leeuwin Naturaliste NP

Zondag: de prachtige kust van Zuidwest-Australië

Na fijne dagen in Fremantle en op Rottnest Island is het tijd om onze Landcruiser weer van stal te halen. We gaan naar Margaret River in het zuidwesten van Australië. Van tevoren dachten we dat het weer rond deze tijd waarschijnlijk te slecht zou zijn, maar dat is stralend. Gelukkig, want dit is een prachtig gebied. We rijden eerst naar Busselton, waar we de 1841 meter lange jetty bewandelen. Daarna staat het Leeuwin-Naturaliste National Park op het programma. Deze kust is totaal anders dan wat we eerder in West-Australië hebben gezien, met dichte bossen, bloeiende bloemen en glooiende heuvels. Witte stranden zijn er natuurlijk ook, net als walvissen. Hoeveel we die wel niet gezien hebben de afgelopen maanden…Slapen doen we in een schattige cottage in Margaret River, waar ik zo in zou willen trekken. Ik mis het kamperen niet zo ;)

Margaret River Australië

Maandag: wijn proeven tijdens Margies Big Day Out

Margaret River staat bekend om haar vele wijngaarden, micro-breweries, kaas- en chocoladefabrikanten. Om daar zoveel mogelijk van te proeven boeken we een tour, waarbij we drie wijnhuizen, een brewery, een kaaswinkel, chocolademaker en ginproducent bezoeken. ‘Margies Big Day Out’ is een heel leuk tourtje en de wijnen zijn lekker. Aanrader als je naar Margaret River gaat!

Margaret River Australië

Dinsdag: de auto inleveren in Perth

We maken nog een paar stops in het Leeuwin-Naturaliste National Park, onder andere bij de Canal Rocks en de prachtige Natural Spa, maar dan moeten we eraan geloven: we maken ons laatste ritje met de Landcruiser naar Perth, om ‘m daar in te leveren. Jammer, want het is echt een geweldige auto waar we met veel plezier in rondgereden hebben. Na het afleveren nemen we een taxi naar ons hotel in Perth, de laatste bestemming van onze Australië-reis.

Perth Australië

Woensdag en donderdag: Perth verkennen

Perth lijkt me een fijne stad om te wonen, maar heel veel is er niet te doen. Als je tenminste Fremantle en Rottnest Island al hebt gezien. We wandelen door het enorme Kings Park, waar volop bloeiende lentebloemen te bewonderen zijn, drinken Belgische biertjes in het biercafé, eten de lekkerste ontbijtjes en brengen een dagje door aan Cottesloe Beach. We regelen ook onze visa voor India, wat gelukkig heel makkelijk gaat. Fijn om even een paar dagen rustig aan te doen, voordat het Azië-deel van de reis van start gaat. We hebben veel zin in Azië, maar we gaan Australië echt missen. Wat een fantastische maanden hebben we hier gehad!

Vrijdag: aankomst op Bali

Vandaag is een reisdag en die verloopt bijzonder soepel. Op het vliegveld van Perth hoeven we nergens te wachten, de vlucht is turbulentloos, we zijn zo door de Indonesische douane op Bali en de tassen liggen al op de bagageband als we daar aankomen. Onze pick-up staat keurig klaar en voor we het weten zijn we in Sanur. Daar zou ik normaal niet verblijven, maar de volgende ochtend nemen we vanuit Sanur de boot naar Nusa Penida. In een andere plaats gaan zitten heeft dan weinig zin. We eten onze eerste pepes ikan (tonijn in bananenblad), Ward drinkt een Bintang en dan zijn we alweer gewend aan Bali. Het voelt hier altijd een beetje als thuiskomen.

Nusa Penida Bali

Zaterdag: met de boot naar Nusa Penida

Met de boot reizen in Indonesië wordt nooit mijn hobby, maar als we Nusa Penida willen zien, moeten we met de fast ferry. De zee is gelukkig rustig, maar er komt wel net een golf als we de boot instappen. Dat moet in Sanur vanaf het strand, het is een raadsel waarom er geen steiger ligt daar. Dat betekent dus een nat park, grrrr. Maar goed! De bootreis verloopt prima en na een half uur stappen we weer uit. De middag brengen we door aan het zwembad van ons mooie hotel met briljante buiten-badkamer en morgen en overmorgen gaan we het eiland verkennen.  Het weekverslag van volgende week komt trouwens waarschijnlijk een dagje later. We gaan namelijk de Rinjani-vulkaan op Lombok beklimmen. Wens me succes!

Ook leuk om te lezen

12 Reacties

Jessica 15 september 2019 - 08:58

Zo leuk dat jullie de Rinjani gaan beklimmen, heel veel plezier! :D

Antwoord
Karlijn 16 september 2019 - 09:49

Dank je! Ik ben heel benieuwd :)

Antwoord
Robert 15 september 2019 - 10:57

Mooi om te lezen dat jullie ook zo’n fijne tijd met die troopy hebben gehad. De tip Margies Big Day Out heb ik genoteerd, want als wij van Sydney komen zullen we zeker een beetje dorst hebben ;-) Oh, en succes met de vulkaan!

Antwoord
Karlijn 16 september 2019 - 09:48

De Troopy was geweldig, dank voor de tip! Ik heb nu al zin om straks jullie reis te gaan volgen :) In Margaret River leek de wijntour van Wine for Dudes me trouwens ook heel gaaf, maar die gaat niet elke dag. Misschien leuk om ook even naar te kijken, want inderdaad: dorst zullen jullie wel hebben ;)

Antwoord
Yvonne 15 september 2019 - 13:37

Kijk uit naar je weekverslagen van Indonesië, Penida staat hoog op mijn lijst.
En dat tourtje klinkt goed; beetje eten en drinken. Prima!

Antwoord
Karlijn 16 september 2019 - 09:46

Penida stond ook hoog op mijn lijst, maar we zijn niet helemaal overtuigd. De westkust was gisteren verschrikkelijk, veel te druk en alleen maar Instagrammers. De oostkant vandaag was al veel beter en het is allemaal echt wel mooi. Maar ook erg overhyped. Ik moet het nog even laten bezinken geloof ik ;)

Antwoord
Angela 18 september 2019 - 17:16

Wat leuk, wij zijn sinds afgelopen maandag ook op Bali! Wij zitten op dit moment in Canggu. Maarre even on topic: jammer dat Australië er alweer op zit! Jullie hebben daar zoveel moois gezien en gave excursies gedaan, daar kun je wel 10 fotoboeken mee vullen. Succes alvast.. ?

Antwoord
Karlijn 19 september 2019 - 01:46

Ah, wat leuk dat jullie op Bali zijn! Geniet ervan! Wij gaan vandaag naar Lombok, over anderhalve week weer terug naar Bali :)

Antwoord
Marcella Molenaar 21 september 2019 - 10:41

Jee, wat zijn je maanden in Australië snel gegaan! Ik heb echt genoten van alle verslagen. Maar er komt natuurlijk nog veel meer moois aan! Ik ben benieuwd naar het beklimmen van de Rinjani en Nusa Penida lijkt me geweldig (behalve die golf dan) dus ik blijf uitkijken naar je verslagen. Veel plezier & succes!

Antwoord
Karlijn 22 september 2019 - 01:29

Leuk om te horen Marcella! De Rinjani was zwaar, maar supergaaf. En Nusa Penida viel helaas een beetje tegen…

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 31 oktober 2019 - 19:48

Wat hebben jullie een mooie reis gemaakt in Australie! Ik ben nu benieuwd naar de verhalen over Azie. Gelukkig kan ik nu aan één stuk door blijven lezen :-)

Antwoord
Karlijn 1 november 2019 - 04:20

Dank voor al je leuke reacties Dominique! Australië was zo heerlijk, ik heb nog steeds een beetje heimwee…

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.